Savonlinnan kaupunki panostaa tulevaisuuteen

0
Kuvakaappaus 2018-03-19 21-07-18.png
19.3.2018

Millaisia summia pyörii yksintulleiden lasten paijaamisessa. Esimerkiksi Savonlinnan kaupunginhallitus teki 27.6.2016 päätöksen, jonka mukaan Savonlinnan kaupunki myöntää kuntapaikan 50:lle yksintulleelle sotalapselle.

Kaupunginhallituksen päätöksessä kerrotaan, että yksintulleille tehdään palvelutarpeen arviointi ja sopimus tuetusta asumisesta. Tuetun asumisen kustannukset 147 euroa/ vuorokausi per yksintullut. Yksi yksintullut maksaa vuodessa siis 53 655 euroa, 50 yksintullutta 2 682 750 euroa.

Ely-keskus korvaa kaupungille tulijoista aiheutuneet kustannukset kiintiöpakolaisista neljältä vuodelta ja turvapaikanhakijoina tulleista oleskeluluvan saaneista kolmelta vuodelta. Valtion korvauksen lakattua savonlinnalaiset veronmaksajat joutuvat kaivamaan kuvetta 150 000 – 200 000 euroa vuodessa tulijoiden kestittämisestä.

Koska jälkihuolto on osoittautunut Savonlinnassa haastavaksi, on Ely-keskuksen kanssa päätetty yksintulleiden kotikäynnit hoidetaan jatkossa pareittain. Yksintulleet ovat uhkailleet sosiaalityöntekijöitä ja he ovat kokeneet olonsa turvattomaksi.

Mielenkiintoista on, että kaupunginjohtaja esitti, että Savonlinnaan ei ooteta Ely-keskuksen tarjoamia pakolaisia. Kaupunginjohtaja perusteli asiaa mm. kaupungin huonolla taloustilanteella sillä, että osa nyt vastaanottokeskuksissa oleskelevista turvapaikanhakijamiehistä saattaa jäädä asumaan Savonlinnaan ja heistä aiheutuu nettokustannuksia kaupungille.

Mitä 147 eurolla saa yksintulleelle vuorokaudessa? Esimerkiksi Hotelli Savonlinnan Seurahuoneella normihuone maksaa 116 euroa/ vrk, sisältää aamiaisen. Jäljelle jäävällä 31 eurolla voisi ostaa vaikkapa lörtsyjä vastapäiseltä grilliltä.

Advertisements

19 thoughts on “Savonlinnan kaupunki panostaa tulevaisuuteen

 1. Voihan veetu ! Kyllä tässä maassa leikitään niin rikasta, että… Veronmaksajat, kaivakaa kuvettanne, että mutaperseet saa hyvinvointia!
  Muuten: Tänään näin ensimmäiset värivialliset (somalinperkeleet tietysti) Mynämäellä käydessäni:-( Asun näet Mynämäen mettäkulmalla Karjalassa (Tl.)
  Vaikkei somalit mettään ikinä tuukaan, niin, jos tulis, saisivat kuuman vastaanoton. Enkä tarkoita tällä kuumia juomia tai haleja!!!

  1. Ei ne kaikki mutiaiset mahdu helsinkiin, kyllä mynämäet ja savonlinnat tulevat perässä hitaasti mutta varmasti. Omassa lähiössäni alkaa maahanmuuttajien osuus pyöriä 30% hujakoilla ja voi sanoa että joka vuosi näkee muutoksen menevän huonompaan suuntaan. Varsinkin 2015 syksyn jälkeen. Joten savonlinnan kaltainen kiva kesäkaupunki muuttuu kovinkin nopeasti ja erittäin huonoksi.

 2. Kumma juttu että tuollaiseen asuttamiseen löytyy noinkin isot rahat. Mutta jos tarvittaisi lasten, opiskelijoiden, vanhusten, vammaisten, työttömien ja eläkeläisten asioita edes vähän parantaa, niin se ei käy, vaan mieluummin juuri niistä ryhmistä leikataan.

 3. Mitähän helvettiä se tuo jälkihuoltokin 52e/h tunti on?Läskit vokkihuorat käyvät jakamassa persettä paapomilleen arabeille ja saavat siitä korvauksen?

  1. Totta! Pandat ei valita ruuasta, raiskaa, tai katko kenenkään kauloja. Ja varmuuden vuoksi ne ovat häkissä, josko yltyisivät disco-illan jälkeen riehumaan.
   Suosittelen tietenkin näillekkin yksintulleille ”halinalleille” häkki asumusta,mutta jostain syystä ne täällä meidän maassa pidetään vapaana? ELÄKÖÖN VOITTO

 4. Eikö kuitenkin tärkeintä ole, että saamme tänne kaikki he vainotut ja samalla saamme auttaa? Tilanteen edessä tällainen vanha kivisydänkin sulaa. Tuloahan tämä kaikki on.

  1. Ymmärrän ironian, mutta näinhän suvaitsevaisto ajattelee kun ei ymmärrä sen vertaa, että kakku täytyy leipoa ennen kuin sen voi jakaa. Kun jakajia on kohta enemmän kuin jaettavaa, alkaa ruma pudotuspeli. Olisikohan syytä ottaa jo suunnaksi joku itäisen Euroopan maa, kun tuntuu siltä, että siellä on järjen valo säilynyt ja pidetään omien ihmisten ja oman kulttuurin puolta?

 5. Koska valtiolla on rajalliset tulot, niin ehdotan, että hallituksen ja puolueiden rahoituksesta otetaan kolme neljäs osaa pois ja suunnataan se kotimaan tilanteen parantamiseen. Juurikin vanhusten yms. hoitoon.

 6. Suomikin tekee hidasta itsemurhaa. Kantaväestöä kurjistetaan,verot ja maksut nousee ja samaan aikaan loisijoille järjetetään makoista oltavat. Eipä ihme että niitä tunkee kylmään pohjolaan.

 7. Ei ne 2 milj välttämättä mene noihin ulkomaalaisiin. Kierot kuntapäättäjät vain laskevat kulut yläkanttiin, jotta saavat hyysäyksestä voittoa.
  Meidänkin kunnassa taiottiin edellisen vuoden 17 milj tappiot seuraavana vuonna 30 milj voitoksi. Kertokaapas mulle mikä muu taikafirma tekee vastaavia temppuja. Tietenkin oman kansan laiminlyönnillä. Kaikki odotimme 2 vuotta hammaslääkäriin pääsyä. Ehkä sillä säästöllä kunta sai nuo taianomaiset voitot.

 8. Mustan munan kaipuu savonlinnalaissuvakkien karvalörtsyissä ajaa kaupungin totaaliseen kaaokseen. Läpsyt haluavat ilmaisen loppuelämän ja aisurit maksavat.

 9. Hienosti kirjoitettu Paavo! Näinkin surulliset uutiset kirjoitat huumorilla. Ei kestäisi muuten tämmöisen lähibaari natsin psyyke näitä lukea.
  Kiitos hienosta sivustosta!

 10. Siis kahden keskipalkkaisen ihmisen tulot riittäisivät elättämään yhden ”sotalapsen”. Todennäköisesti näillä on parta kasvanut jo monta vuotta, kun tarvitaan kotikäynnille kaksi aikuista.

 11. Hyvinvointisairaus. Kun päättäjät ovat piltillä kasvaneita kaiken valmiina saaneita kusipäitä niin tämäkin on mahdollista. Kun jakovaraa on olevinaan niin miksipä ei esiinnyttäisi hyvinä ihmisinä ja monikulttuuria kannattavina edistyksellisinä vastuunkantajina. Voi sitä moraaliposeerauksen määrää ja ihanuutta joka tästä sataa päättäjien laariin, toisten rahoilla. Yltäkylläisyys ei sovi ihmiselle, se sairastuttaa ja suistaa perversioihin eli luonnottomuuksiin. Tule romahdus, puute ja kurjuus. Saasta häviää kun puute kaikesta pakottaa puhtaan ihmisen esiin ja hävittää sairaat elinkelvottomat sekä kyvyttömät pois mädättämästä piloille yhteiskunnan tervettä osaa. Mätäpaise on puhkaistava ennenkuin koko keho tulehtuu.

 12. Olisi hienoa, jos kantiksena pääsisi asumaan Savonlinnan seurahuoneelle. Aamulla aamiaiselle ja sitten päivä menisikin mukavasti ulkoillen ja loikoillen. Ilmeisesti savonlinnalaiset odottaisivat hoivakeiltaan rikastunutta käytöstä. Naisia voisi lähestyä liian rohkeasti, silloin voisi saada raivokohtauksa ja valittaa ruoasta. Ja luonnollisesti pitäisi mennä silloin tällöin mölisemään kaupunginvaltuuston lehterille ja syyttää savonlinnalaisia Afrinin kohtalosta. Aidon tuntuisen pakolaiskokemuksen tuottaminen savonlinnalaisten ihasteltavaksi onnistuu kantikseltakin, kun oikein yrittää näytellä ja jos tältä ei vaadita lasten raiskausta tai suvakkilehmän sietämistä osana näytelmää.

  Mutta näinhän se ei mene. Tässä skenaariossa majoituskustannus 116 euroa vuorokaudessa menisi hotellin kassaan ja 31 euroa diskorahaksi hoivakin taskuun. Kaiketi idea on, että 116 euroa ohjataan päättäjien omistuksessa olevaan vastaanottofirmaan, joka kotiuttaa muhkeat osingot omistajilleen.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.