”Ne eivät tule yksin, eivät ole minkään turvapaikan tarpeessa eivätkä ne varsinkaan ole lapsia”

0
Partalapsi-2
21.3.2018

Yle kirjoitti hieman vinksahtaneen artikkelin afgaaninuorukaisista, eli ns. yksintulleista otsikolla ”Migrin miniluvat nuorille herättävät huolta –”Voin asua kaksi vuotta rauhassa ja sen jälkeen pitää taas jännittää ja pelätä””. Rasisminvastusteluviikon kolmannesta rasismiluukusta tipahtaa partaisia yksintulleita.

Otsikko kertookin artikkelin olennaisen. Maahanmuuttovirasto on myöntänyt viime aikoina nuorukaisille lyhyitä vuoden parin kestäviä oleskelulupia ja tämä ahdistaa yksintulleita. Artikkelissa kerrotaan muuan afgaanista, joka haluaisi vain harrastaa valokuvaamista, mutta, lainaten artikkelia:

– Mä pelkään niin paljon silloin. Mä en voi opiskella hyvin silloin, ja aina jännittää. Olen iloinen, kun voin asua kaksi vuotta rauhassa. Sen jälkeen mun pitää taas jännittää ja pelkää. En tiedä mun tulevaisuutta.

Kerrataanpa vielä ne aivan perusasiat.

Ensinnäkin, jokaiselle turvapaikanhakijalle pitäisi lähtökohtaisesti myöntääkin vain vuoden parin pituinen oleskelulupa. Heti kun palautus on turvallista tulija pitää palauttaa rakentamaan kotimaataan. Kuka sen muuten rakentaa, eurooppalaisetko? Turvapaikkainstituution ei millään tavalla pidä kannustaa kolmansista maista tulleita miehiä jäämään Suomeen, tai ylipäätään Eurooppaan. Heitä ei pidä edes yrittää kototuttaa. Se aika kun he tarvitsevat turvaa, kun kotimaan olot ovat sekavat, heitä pitää pitää suljetuissa tai ainakin osittain suljetuissa leireissä.

Tällaisina säilöinä voi toimia vaikkapa lakkautetut koulut tms. vanhat leirikeskukset. Pakoon tulleille turvapaikanhakijoille ei pidä antaa muuta viihdykettä kuin vanhat Kimble-pelit, hiukan ruokaa ja luppoaikaa pelata Kimbleä kotimaan tilanteen paranemista odotellessa. Jos Kimblen pelaaminen alkaa kyllästyttää, voidaan vokkirahaa nostaa erilaisilla hätäaputöillä kuten ojan kaivuulla ja aurakeppien lajittelulla.

On aivan naurettavaa antaa jollekin kolmannesta maasta tulleelle miehelle maistiaisia ilmaisesta elämästä ja täydellinen liikkumisvapaus yhteiskunnassamme. Kun he pari vuotta ovat notkuneet ostareilla heitä ei saada enää ikinä palautettua takaisin kotimaihinsa. Pahimmassa tapauksessa ovat saattaneet paikallisia naisia raskaaksi.

Vihollinen on ujuttautunut yhteiskuntaan.

Toiseksi, yli 95 % afgaaneista tulee Iranista hakien turvapaikkaa Afganistanin tilanteeseen vedoten. Miten henkilö, joka ei ole ikinä edes asunut Afganistanissa vaan Iranissa voi hakea turvapaikkaa Afganistanin tilanteen takia?

Afgaanilobbaus on onnistunut jostain syystä hyvin. Ruotsin afgaanikomitean mukaan afgaaneja alkoi virrata Eurooppaan alkuvuonna 2015 kun useat Euroopan maat alkoivat myöntää turvapaikkoja. Kun sana levisi, alkoi virta. Ruotsi alkoi tuolloin 2015 myöntää turvapaikkoja afgaaneille ja samana vuonna maahan tulikin sitten kymmeniä tuhansia Iranista tulleita afgaaneja. Kaikenlisäksi Ruotsiin tulleet afgaanit lähtevät usein kotiin Iraniin lomalle saatuaan turvapaikan Ruotsista.

Melko reilua: mies tulee Iranista, hakien turvapaikkaa Afganistanin tilanteen takia, jossa ei ole ikinä asunut. Jos turvapaikka myönnetään mies lähtee takaisin sinne mistä tuli, eli Iraniin lomalle.

Ruotsin höllentynyt lupaehto toi sitten siinä sivussa Suomeenkin muutaman tuhat afgaania. Kuten nyt Ylen jutussa mainitun miehen. Suomi itsessään ei muuttanut vuonna 2015 millään tavalla afgaanien turvapaikan ehtoja, vaan Suomeen tulijat tulivat vähän kuin Ruotsin lahjana. He ovat vähänkuin pyörivän Ruotsi-lingon kyydistä lentäneitä rippeitä.

Kolmanneksi, yli 85 % afgaaneista ei ole mitään lapsia vaan aikuisia miehiä. Ruotsin lääketieteellisten testien perusteella ikähuijareiden määrä pyörii 85 % pinnassa. Lapsia ovat siis vain ne yksittäiset perheiden mukana tulleet henkilöt. Jokainen tervepäinen ihminen ymmärtää muutenkin, että mikään lapsi ei lonni toiselta puolen maailmaa Suomeen.

Mitä Iranista tulleille afgaaneille pitäisi sitten tehdä?

Heidän turvapaikkahakemuksia ei pidä ottaa edes vastaan. Eihän Ruotsikaan esimerkiksi käsittele suomalaisten turvapaikkahakemuksia. Afgaani on tullut laittomasti maahan, jos papereita ei ole. Jos paperit on, henkilölle pitää antaa menolippu Iraniin. Jos papereita ei ole, asiasta pitää nostaa lakiin perustuva syyte ainakin rajarikoksesta tms. Henkilö pitää tuomita laissa siihen määrättyyn rikokseen ja sen jälkeen palauttaa joko Iraniin, tai Afganistaniin, jos Iran ei ota vastaan.

Yksinkertaista. Kun pitää seuraavan ohjenuoran mielessä, pääsee pitkälle:

Ne eivät tule yksin, eivät ole minkään turvapaikan tarpeessa eivätkä ne varsinkaan ole lapsia. 

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

14 thoughts on “”Ne eivät tule yksin, eivät ole minkään turvapaikan tarpeessa eivätkä ne varsinkaan ole lapsia”

 1. ”Lapsille”iänmääritys pakolliseksi. Todennäköisesti 99% valehtelee itsensä nuoremmaksi.

 2. Niin niin mutta kun syyriassa on sota, tätähän YLE:n jutussakin jatkuvasti vedetään. Ei mitään totuutta vaan valeuutisa uutisten perään ja tosiasiat ovat sivujuonne tässä varainkeruussa. Nuo sotanyyhky klipit mitä YLE pyörittää ja ruikuttaa avustuksia, on YLE:n ja SPR:n yhdessä junailemia. Syyrian sota ja näiden sosiaalisurffareiden niputtaminen samaan on suurta kusetusta.

 3. Entä romanikerjäläiset. Miksi heitä ei palvota maasta taivaisiin kun kerran iranilaisiakin palvotaan?

  1. Romanikerjäläiset eivät tee terrori-iskuja, joten heitä ei tarvitse tyynnytellä palvonnalla.

  2. Palvottaisiin edes maasta kotimaahansa ja sitten ovi säppiin. Naispuoliselta kaveriltani yrittivät euromannet joukolla repiä selkärepun selästä keskellä kirkasta päivää, aivan kotinurkilla Tukholman keskustassa.

 4. Minähän voisin pistää Ruotsissa turvapaikkahakemuksen vetämään, en kyllä näytä afghaanilta yhtään mutta Kabulista minä väitän olevani. Minua vainotaan Kabulissa koska soitan bongoja kristityssä homo-reggae bändissä, Mudstick Warriors. Olen muslimeita ovelampi joten sanon olevani 7-vuotias, on Ruotsin valtion asia todistaa toisin. En minä vokkiin lähde, tulen takaisin Suomeen ja odottelen Ruotsilta tulevia kruunuja ja luultavasti saan oman hienon kämpän Lidingöstä myös. Sitten 9-10 vuoden jälkeen kun Ruotsi hoksaa että nyt on jotain filunkia, ne karkoittavat minut takaisin lähtömaahani, Suomeen. Menen sitten vapaaehtoisesti ja hymyillen otan sen ison kotiinpalurahan.

 5. Ensimmäinen kohta oli juuri niin kuin olen itse asiaa ajatellut jo 15 vuotta. Miksi lähtökohta turvapaikkaa hakeville on rakennettu niin, että olettama heidän kotiin paluustaan ei tule edes kysymykseen vaan heidät halutaan jäävän loisimaan tänne? Turvapaikka ja sitä kautta oleskelulupa vain määräajaksi ja kun tilanne heidän kotimaassaan helpottaa, jos koskaan on vaikea ollutkaan, takaisin kotiin päin, hopi hopi!
  Nämä myöntävät kaikissa haastatteluissaan halunsa jäädä tänne, syy tänne tullon on ollut taloudellinen ja sitä samaa kakkua he haluavat syödä jatkossakin ilmaiseksi ilman mitään vastinetta ja tätä vihervasemmistö ei halua ymmärtää vaikka nämä puliveivaajat sen itse tuovat esille hyvin selkokielisesti, money money money.

 6. Syyrialainen Bashir hunnutettuine vaimoineen plus kaksi lasta tulivat Ruotsiin runsas vuosi sitten asuttuaan ensin Saksassa. He asuivat saivat asunnon kunnan antamassa upouudessa moduulitalossa, nyt asuvat mökissä kalliissa Ingarössä. Bashir on saanut ”paloneuvojan” paikan palokunnasta ja käy luennoimassa paloturvallisuudesta mutta osallistuu myös hälytyksiin koska osaa myös elvytyksen. Suurin osa aikaa paloasemalla kuluu kuitenkin kirjoja lueskellen jotta oppisi ruotsia. Kotimaassaan hänellä oli tekstiilipuoti. Bashirin lapset ovat oppineet ruotsia mutta he eivät saa puhua sitä kotona vaan heidän pitää puhua arabiaa.

  https://mitti.se/nyheter/syriens-bashir-borjat/?omrade=varmdo

 7. ”Bashir on saanut ”paloneuvojan” paikan palokunnasta ja käy luennoimassa paloturvallisuudesta mutta osallistuu myös hälytyksiin koska osaa myös elvytyksen”
  Ja ei osaa kunnolla Ruotsia koska vasta opettelee kieltä.Kelle perkeleelle tuo matu luennoi ja ketä tuo apina elvyttää jos EI osaa Ruotsia kunnolla.
  Vain Ruotsissa tämä on mahdollista. Maa uppoaa yhä syvemmälle ja turvaraja on jo ylitetty.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.