Yksintulleet eivät päässeet paperittomina matkustajalaivalle – rasismia

0
Kuvakaappaus 2018-03-21 12-13-55
Laivalta jääneet 15-vuotiaat. He tulivat Ruotsiin reilu pari vuotta sitten yksin ja olivat tullessaan siis 12-13-vuotiaita.
21.3.2018

Karlskronalaiset yksintulleet lapset joutuivat rasismin kohteeksi kun Ruotsin ja Puolan väliä liikennöivän matkustajalaiva Stena Linen kapteeni kieltäytyi ottamasta yksintulleita kyytiin laivaan.

Karlskronan Wämön koulun yhdeksäsluokkalaiset lapset olivat menossa luokkaretkelle Puolaan. 15-vuotiaat yksintulleet  Hasib Rahimi, Hussein Nawrozi ja Nouman Khan Murad eivät kuitenkaan päässeet laivaan. Kun muut lapset lähtivät luokkaretkelle, jäivät yksintulleet rannalle.

Hasib Rahimi kertoo Blekinge Läns Tidningelle:

– Kauheaa kun emme saaneet matkustaa mukana ja muut saivat. Tulin todella surulliseksi.

Rahimin uskottu mies, eli ruotsalainen huoltaja kertoo lehdelle:

– Pojilla on elinikäinen oleskelulupa, ruotsalainen henkilönumero ja he ovat tsempanneet todella kovasti, kuten minäkin, että kaikki paperit ovat järjestyksessä. Kaiken piti olla kunnossa, mutta sitten tämä.

Rahimin huoltaja jatkaa:

– Tunnen itseni loukatuksi heidän puolesta. Kaikki muut luokkalaiset pääsivät laivaan, mutta yksintulleet eivät. Nämä pojat ovat tulleet toiselta puolen maailmaa, he ovat tottuneita vaikeuksiin ja epäonnistumisiin. Sellaista ei tarvitsisi enää.

Myös koulusta ollaan vihaisia. Yksintulleiden opettaja kertoo:

– Tämä ei todellakaan ole okei. Opettajat ovat tehneet kovan työn saadakseen matkan aikaan. Olemme saaneet Maahanmuuttovirastolta vahvistuksen, että elinikäisen olesekeluluvan saaneet lapset voivat matkustaa, jos paperit ovat kunnossa.

Kaikkien mielestä kyseessä on siis vain ilkeämielinen yksintulleiden rasisteeraus. Opettaja vihjailee, että laivan kapteeni ei päästänyt poikia laivaan, koska pelkäsi näiden loikkaavan Puolaan. Mitäpä sanoo Stena Linen edustaja?

– Pojilla oli vain jonkinlainen tilapäinen passi, joka ei riitä matkustusasiakirjaksi. Rajapoliisin ohjeiden mukaan sellainen ei riitä. Myöskään Maahanmuuttovirasto katsoo, että tämä tilapäinen passi ei varsinaisesti ole mikään oikea henkilötodistus.

 

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

13 thoughts on “Yksintulleet eivät päässeet paperittomina matkustajalaivalle – rasismia

 1. Palleroita oikeasti harmittaa kun eivät päässet raiskaamaan. Meni svedupimpsa sivu suun.

 2. ”– Tunnen itseni loukatuksi heidän puolesta.”

  Kannattaa vähän tunteakin, jos parikymppiset jampat väittävät itseään 15-vuotiaiksi.

  ”– Tämä ei todellakaan ole okei. Opettajat ovat tehneet kovan työn saadakseen matkan aikaan.”

  Mentäneen keväällä perheen kanssa laivalle. Selvitin sitä varten laivayhtiöstä, minkälaiset paperit tarvitaan matkaan. Ruotsissa lienee mahdollisuus samaan.

 3. Matut, Puolaan ei niin vain mennäkkään. Jos nuo raiskaajan alut olisivat päässet laivaan, maihin tuskin olisi ollut mitää asiaa.

 4. Nämä suvaitsevaisuus-lahkolaisethan puhuu näistä taaperoista kuin lemmikki-eläimistä. Nyt se ransu-koira tuli surulliseksi, loukatuiksi, vihaiseksi… Hankkisivat mieluimmin vaikka ajokoiran itelleen niin saisivat liikuntaakin samalla.

 5. Asiaan mitenkään liittyen: laivalla ei ollut yhtään seksuaalirikosta matkan aikana.

 6. Voivoi, aikamiehet eivät päässeet laivalle pelkällä rasistikortilla.

 7. Ei noita turvallisuusriskejä ikään katsomatta tarvitse päästää yhteenkään laivaan. Toivottavasti Suomessa laivayhtiöt toimivat samoin, sillä en halua joutua terrorisminuhriksi.

 8. Afganistanilainen sisävesilaivuri kapteeniksi ja vanha kuuraamaan vessoja. Moinen raivorasismi ei vaan passaa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.