Arabit taas vaatimuslakossa Nackassa – lisää sopeutumisaikaa

0
Demonstration
Vaatimuslakkolaiset. Kuva Sören Andersson.
23.3.2018

Nackassa majaa pitävät uusruotsalaiset pitivät alkuviikosta vaatimusmielenosoituksen Nackan kunnantalolla. Vaatimuksen aiheena oli mm. se, että he joutuvat muuttamaan kunnan järjestämästä ensiasunnosta.

Paikalla oli kymmenkunta arabia osoittamassa mieltään sitä vastaan, että he joutuvat tavallaan jatkossa itse elämään omaa elämäänsä oma-aloitteisesti. Muuan syriaano kertoo paikallislehti NVP:lle:

– Kaksi vuotta ei ole tarpeeksi riittävä aika oppia uutta kieltä, hankkki työtä ja hankkia itse asunnon, jossa asua. Haluamme nyt tähän dilemmaan ratkaisua.

Toinen syyrialainen kertoo:

– Ongelmani on se, että minulla ei ole sukulaisia täällä eikä jatkossa asuntoa itselleni ja lapsilleni.

Kun tulija saapuu Ruotsiin hän yleisimmiten asuu vastaanottokeskuksessa siihen asti kunnes myönteinen turvapaikkapäätös tulee. Kun myönteinen tulee, tulee samalla ns. kuntapaikka. Sotapakolaiselle osoitetaan jokin kunta, jossa asua. Kyseisen kunnan velvollisuuteen kuuluu hankkia kuntapaikan saaneelle asunto.

Lisäksi kun sotapakolainen muuttaa kuntapaikkakuntaansa, pääsee hän automaattisesti kahden vuoden pituiselle ”sopeutumisrahalle”. Eli sotapakolainen rahan vastineeksi käy SFI:n kieli- ja kulttuurikurssia ja harjoittelee ruotsalaista yhteiskuntaa, tuollaisia peruslapsellisia juttuja tyyliin miten täytetään sosiaalihakemus yms. Sopeuttamisraha riippuu monista asioista, mutta perusraha individuaalisti on 6 160 kruunua (641 euroa) kuukaudessa. Tuo on perusraha, johon kuitenkin saa erilaisia lisiä kuten nyt vaikka asumislisä, jota tavallinen ruotsalainen ei saa. Kun minimitoimeentulon raja on valtakunnallisesti noin 12 000 kruunua (1 250 euroa) niin tuon rajan sopeutumisjaksolta vähintään saa.

Nyt arabien lakossa on kyse siitä, että heidän mielestään tuo kahden vuoden sopeutumisjakso ei riitä. Pitää olla pidempi. Lisäksi monissa kunnissa, kuten Nackassakin, kuntapaikan takia saatu asunto ei ole ikuinen vaan on vain eräänlainen yhteiskuntaan sisääntuloasunto. Kun sopeutumisjakso on ohi, odotetaan ihmiseltä omatoimisuutta. Arabilakkoilijoiden mielestä heille on luvattu heti alusta ilmaiset ikuiset asunnot.


 

Henkilökohtainen kommentti: Maahanmuuttajissa ja ”maahanmuuttajissa” on eroa. Itse olen muuttanut kolmeen eri maahan ja jokaisessa maassa olen itse omilla rahoillani hankkinut asunnon heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Missä sitä muuten eläisi? Tämän olen joutunut tekemään niin omatoimisesti kuin vain ihminen voi sen tehdä. Mitään kahden vuoden sopeutumiskursseja en ole saanut käydä ja penniäkään vastikkeetonta rahaa ei ole tullut Ruotsista, Norjasta eikä Virosta.

Advertisements

13 thoughts on “Arabit taas vaatimuslakossa Nackassa – lisää sopeutumisaikaa

 1. Miksi maahan pääsee hyysättäväksi porukkaa josta on vain valtavia kuluja ja jatkuvaa vahinkoa? sanoo:

  Eikö poliitikoilla tullut mieleen minkälaista porukkaa nämä ovat heitä maahan päästäessään? Kuvittelivatko ettei tulisi ongelmia ja ikuista valitusta valituksen perään vai tiesivätkö mutta eivät välittäneet koska se on vain pikkuhäiriö siinä ”suuressa suunnitelmassa”?

  1. Maahanmuuttoa suosivien poliitikkojen puheissa ja ajatuksenjuoksussa on yksi perustavanlaatuinen virhe. Ei siis erotella maahanmuuttajia, turvapaikanhakijoita ja elintasosiirtolaisia, vaan esitetään kaikki yhtenä säälittävänä ja syrjittynä ryhmänä, joka ei kerta kaikkiaan pärjää ilman avustajien laumaa ja yhteiskunnan rahoja. Siinä takuulla moni interrailaaja eli nuori irakilainen tai agganistanilainen mies päästää p-skaisen naurun ilmaisen elämänsä elättäjille. Ja saavutetuista eduistahan ei luovuta – niiden pitää olla elinikäisiä.

  2. Vai ei riitä arabille 2v sopeutumiseen ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????
   Itse olin kauan sitte kesäisenä aamuna kello 9 Tukholman rautatieasemalla.Samana päivänä kasan kello 12.oo työpaikalla ja töissä.
   Kukaan ei kysellyt olenko sopeutunut, tai mikä on kielitaito.Mutta minä en ollutkaan mikään (arabi), vaan suomalainen nuori.

 2. Onneksi täällä Ruotsin itänaapurissa itse pääministeri on luvannut talonsa kunniakkaiden, naisensa ja lapsensa sodan keskelle jättäneiden geeliläpsyprinssien käyttöön. Siellä voi makailla ja nauttia ilmaisesta elämästä ja RHC-pimperosta

 3. Kun juoksee turuilla ja toreilla osottelemassa mieltään, polttelemassa autoja, raiskailemassa, joukkoraiskailemassa, kivittämässä kaikkia autoja joissa on vilkku katolla, tappelemassa ja röyhäämässä, niin kaksi vuotta on tosiaan aika lyhyt aika oppia mitään muuta.

 4. Omasta elämästä vastuunotto ei kuulu islamilaiseen kulttuuriin. Tulevan aseman määrää perhe, suku, imaamit ( uskonto ) ja viimeisenä, jos on oikeassa paikassa oikeaan aikaan, valtio. Ruotsissa tämä on toisin. Tarjotaan mahdollisuuksia vaikka mihin mutta kukaan ei osoita eikä pakota. Pitäisi itse ryhdistäytyä ja päättää mitä haluaa. He ovat kuin poispilattuja lapsia ja haluavatkin olla. Kuffarin myös kuuluu elättää oikeauskoiset ja maksaa riittävästi jizyaa jonka Allah on suuressa viisaudessaan uskollisille järjestänyt. Eivät he kiitä Ruotsia vaan Allahia. Vaatimuksiin suostumuksistakin kiitetään Allahia. Ette taida vieläkään tajuta millaista porukkaa muslimit ovat ? Heistä vain pieni osa on kykeneväisiä ja halukkaita elämään länsimaissa länsimaiden ehdoilla itseään varten. Ei ei, kaikki tapahtuu islamissa Allahin tahdosta ja islamin eduksi. Yksilön etu ei saa koskaan mennä islamin edun edelle. Eli päinvastoin kuin kristityillä länsimaissa. Suurin osa muslimeista on islamia edistämässä ja kuffareitten elätettävinä, kiitos Allahille tästä suurenmoisesta mahdollisuudesta. Muistatteko kun imaami Suomessa julisti islamin lipun liehuvan jonainpäivänä eduskuntatalon katolla ? Siinä päämäärä jihadille jota toteutetaan kaikin keinoin. Nackassa islamin etua ajetaan pikku vaatimusmiekkarilla ns. maltillisesti. Maltillisen muslimin ero tulee tässä kauniisti. He eivät ryntää katkomaan kauloja vielä koska se ei olisi maltillista mutta islamia se totisesti olisi.

  1. Näin youtube-pätkän jossa länsimaistunut muslimi kriittisesti haastatteli Ruotsissa loisivaa imaamia. Kun haastattelija kysyi että eikös sua ollenkaan hävetä nostaa Ruotsin sossurahoja, imaami TULISTUI ja sanoi että ne ovat ALLAHIN RAHOJA! Että tommosta sakkia…

   1. ”Kun haastattelija kysyi että eikös sua ollenkaan hävetä nostaa Ruotsin sossurahoja, imaami TULISTUI ja sanoi että ne ovat ALLAHIN RAHOJA! Että tommosta sakkia…”

    Tämähän merkitsee, että ruotsalaiset istuvat Allahin rahojen päällä ja sulaa ilkeyttään ei anna riittävästi rahaa muslimeille. Saapa nähdä milloin muslimit korjaavat vääryyden ja ottavat rahat ruotsalaisilta vaikka väkisin.

 5. Tuommonen aiheuttaisi Suomessa hallituskriisin koska kaikesta on jo sovittu kiky sopimuksessa. Lakoilla ei saa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.