Islamologian kerrotaan olevan ainoa asia joka erottaa koraanikoulut kunnallisista

0
YrrivP1voioXDT5nuF4hpDpGkcE.jpg
Ögårdsskolanin pihanäkymää. Kuva Sandra Henningsson.
26.3.2018

Ruotsissa on viime aikoina puhuttu paljon uskonnollisista ns. vapaakouluista. Varsinkin islamilaiset koulut ovat olleet polttopisteessä, mutta kriittiset tahot ovat esittäneet kritiikkiä myös kristittyjä kouluja kohtaan.

Malmössa koraanikoulua pyörittää Islamic Center-niminen organisaatio, joka fyysisesti on paikallisen moskeijan yhteydessä toimiva koulu, Ögårdsskolan. Sydsvenskan on haastatellut koulun opettajia ja oppilaita ja he kertovat, että keskustelu uskonnollisten koulujen kieltämisestä perustuu ennakkoluuloihin ja tietämättömyyteen.

Koulu eroaa tavallisesta koulusta vain siinä, että se on suuntautunut islamin suuntaan ja islam on oppiaineena varsinaisesti vain kerrran viikossa islamologian tunnilla. Sekin on vapaaehtoinen aine. Kyseisellä tunnilla opetetaan koraania, haditheja ja ennenkaikkea mitä profeetta Muhammed oikein kertoi ihmisten yhteiselosta.

Näin siis kertoo Sydsvenskan. Kuulostaa aika harmittomalta. Lapsille opetetaan kerran viikossa hieman koraania ja Muhammedin sanomaa.

Koulun johto siis kertoo, että islamilaista koulua kohtaan esitetty kritiikki perustuu tietämättömyyteen. Tässä yhteydessä lienee hyvä hieman kerrata mitäpä profeetta oikein loihe lausumaan.

 • ”Surmatkaa heidät, missä heitä kohtaattekin, ja ajakaa heidät pois sieltä, mistä he ajoivat teidät pois, sillä epäjumalanpalvelus on pahempi synti kuin tappaminen. Älkää kuitenkaan taistelko heitä vastaan suojatun temppelin luona, elleivät he ensin käy siellä teidän kimppuunne: silloin voitte surmata heidät siellä.” 2. Lehmän suura, 190–191
 • Muhammed sanoi naisille: ”En ole tavannut ketään, joka olisi teitä puutteellisempi mieleltään ja uskoltaan.” (Vol. 2:541)
 • Muhammed sanoi: ”Kuka tahansa luopuu islamilaisesta uskonnostaan, hänet tappakaa.” (Vol. 9:57)
 • Muhammed sanoi juutalaisille: ”Tietäkää, että maa kuuluu Allahille ja Hänen Apostolilleen (Muhammedille) ja minä tahdon karkottaa teidät tästä maasta (Arabian niemimaalta), joten jos jollakulla on omaisuutta, saa hän myydä sen.” (Vol. 4:392)

Ylläolevat ovat vain pieni pala esimerkeistä. Jos haluaa tutustua mitä koraanissa todella sanotaan, kannattaa laittaa läppärin muistiin ainakin Ibn Matti ja Petri Paavola.

Kun profeetta siis opettaa islamista luopuneiden tappamista, ja siitä meillä on konkreettisia todisteita mm. Mona Walter, jota vainotaan systemaattisesti asian takia saaden tappouhkauksia, eikö silloin ole aiheellista kysyä voidaanko mitään islamilaista koulua ylipäätään sallia? Jos koulussa opetetaan profeetan sanomaa, jätetäänkö kyseinen opetus jotenkin huomiotta? Opetetaanko islamilaisessa koulussa tässä tapauksesa asia jotenkin ”symboolisesti”, että kaikkia luopuneita ei tarvitse tappaa, vain jotkut, jotka elävät islamilaisessa maailmassa. Lännessä asuvat luopiot voidaan jättää henkiin, mutta ehkä vähän vainota?

Ögårdsskolanin yksi opettaja Mohammad Juma kertoo Sydsvenskanille:

– Seuraamme samoja ohjeita ja lakeja kuin muutkin koulut. Puhumme demokratiasta ja arvoista koko ajan.

Lainaus Ibn Matilta:

Myytti:

Islam on yhteensopiva demokraattisten periaatteiden kanssa. Uskonto itsessään on demokraattinen.

Totuus:

Demokratia on järjestelmä, jossa kaikkia ihmisiä kohdellaan tasa-arvoisesti lain edessä erottelematta heitä rodun, uskonnon tai sukupuolen perusteella. Jokaisen yksilön antama ääni on saman arvoinen kenen tahansa toisen antaman äänen kanssa. Ihmisten yhteinen tahto määrittää yhteiskunnan säännöt.

Islamin lain alla vain muslimiehillä on täydet oikeudet. Naisen arvo on usein puolet miehen arvosta – joskus jopa vähemmän. Toisuskoisella ei ole arvoa muslimin rinnalla. Itse asiassa, muslimia ei voi koskaan tuomita kuolemaan vääräuskoisen tappamisesta.

Islamilaisessa valtiossa vallitsee islamin laki, joka on johdettu Koraanista ja Sunnasta. Oppineet tulkitsevat lakia ja soveltavat sitä sosiaalisiin, kulttuurillisiin ja poliittisiin tilanteisiin. Ihmistä ei voi koskaan asettaa Koraanin tai Sunnan yläpuolelle, yhtä vähän kuin hänet voi asettaa Allahin yläpuolelle.

On kiistanalaista onko muslimimaailmassa yhtään valtiota, jota voitaisiin pitää todellisena demokratiana. On kuitenkin selvää, että ne harvat valtiot, joita usein pidetään demokraattisina, kärsivät hallituksen ja uskonnollisten johtajien välisistä vaikeista jännitteistä, jälkimmäisten usein syyttävän demokratiaa heille väkisin annetuksi harhaoppiseksi järjestelmäksi.

Islam ei johda demokratiaan.

Kun kysyin asiaa Mona Walterilta miten hän selittää tämän, hän vastasi:

– He kertovat länsimedialle sen mitä länsimedia haluaa kuulla.

Yhtäkaikki Ögårdsskolan on menestynyt koulu ja siellä ei ole sellaisia ongelmia kuin tavallisissa kouluissa. Oppilaat viihtyvät eikä koulussa ole valtavia järjestyshäiriöitä. Kouluun on pitkät jonot kun paikkoja on vain 250:lle oppilaalle. Jotkut ovat sitä mieltä, että koraanikoulu edistää segregaatiota (valtayhteiskunnasta eriytymistä) kun taas koraanikoulun puolelta sanotaan, että segregaatiota ei synny sen enempää kuin kunnallisissakaan kouluissa.

 

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

12 thoughts on “Islamologian kerrotaan olevan ainoa asia joka erottaa koraanikoulut kunnallisista

 1. Olisi jo aika, että useampi – etenkin siellä päättävissä elimissä – ymmärtäisi tämän ns. uskonnon olevan vuosituhannen suurin poliittinen bluffi. Siinä missä kristittyjen Jumala muuttui kostonhimoisesta Vanhan Testamentin valtijasta laupiaaksi ja anteeksiantavaksi Uuden Testamentin Jumalaksi, on Islamissa käynyt juuri päinvastoin. Ei siinä auta, että Blairit ja Clintonit – tyhmyydessään – julistavat julkisesti tätä ”rauhanuskonnoksi”. Mutta kyllähän Islam vaatii vähän enemmän perehtymistä, jotta sen ”asian” ymmärtäsi: Koraani kirjoitettu värssyjen pituusjärjestyksen mukaan (siis ei aikajärjestyksessä) ja siksi sotaisaksi muuttuneen JIhad Muhammedin todellinen luonne onnistuttu vääräuskoisilta piilottamaan. Muista kierouksista ja huijausyrityksistä nyt puhumattakaan – ja me länsimaalaiset ”asiantuntevien” poliitikkojemme johdolla vielä RAHOITAMME koko tämän ekspansion. Kyllä touhusta on järki kaukana. Awakening, please!

 2. …onhan noita maailmalla nähty.Ainoa asia mikä tietyissä paikoissa erottaa koraanikoulun pommitehtaasta on nimitys.Ruotsistanissa toki ollaan kotoutettu niin hyvin ja paljon paremmin että eihän nyt toki tietenkään.Eikä Suomessakaan.Rasismiahan sellainen ajatus olisi.Hyi.

  1. Perheet pidätetty kuitenkin moisesta suhmuroinnista. Eli aivan kaikki eivät ole noissakaan maissa täysiä barbaareja.

   Mutta tosiaan: mitään metoo juttuja ei meillä päin näiden nuorten naisten kohtalosta viriä.

   Jos maahamme yrittää tunkea tuollaista väkeä, miten pääsemme heistä eroon? On kauhea ajatus, että länsimaiden väestö on supistumassa ja tuollaisissa maissa, joissa tällainen barbaarinen oikeuskäsitys on yleistä, väki senkun lisääntyy. Toisaalta ei se väestönkasvu voi ikuisesti jatkua tuollakaan.

 3. Islam on jäänyt jonnekin sinne 600-luvulle eikä se sieltä koskaan nouse, koska se on kokonaisvaltainen valtarakenne, joka läpäisee kaikki yhteiskunnan tasot uskonnosta politiikkaan ja kulttuuriin – ei ole mitään aluetta, mistä Euroopan kaltainen valistuksenaika voisi nousta. Sen todistaa aika hyvin se, että kaikki islamilaiset valtiot ovat eri kehitystasoilla olevia persestanioita. Kehitystaso riippuu lähinnä siitä, onko valtion maille sattunut öljyä: jos on, voidaan perseily kääriä kultakäämeihin, ajella Ferrareilla ja naida pikku lapsia, kuten Dubaissa, ja jos ei ole, mennään aasikyydillä ja naidaan pikku lapsia.

  1. No, Ruotsin pääkirkossa (ev.lut.) on erityisen pitkällä kaikkia rakastava ja kaiken anteeksiantava kristillisyys. Valitettavasti se on jopa huomaamatta johtanut siellä rajat ylittävään sosialismiin – ollaan huomaamatta mukana ikään kuin rakentamassa koko maailman käsittävää kommunistista systeemiä. Ruotsi toimii ykköskoekaniinina.

   Muukalaisiahan todellakin tulee rakastaa, mutta ei ehkä niin paljon, että oma kansa ruhjoutuu ja tallautuu vieraan vallan alle. Tätä kantakansan hätää ei nähdä, eikä tulevaisuuden kuvio hahmotu vieläkään edes aavistuksen verran.

   Veikkaan, ettei ruotsalaisissa piispoissa ja kirkkoherroissa ole (juuri) ketään, joka olisi yhtään opiskellut islamin teologiaa. Vaaraa ei nähdä, ja kyy voidaan ottaa omalle povelle…

 4. Sharia-lakiin kuuluvista osista äänestettiin ruotsissa äskettäin lapsiavioliittojen ja muslimimiesten moniavioliitojen sallimisesta. Oli hilkulla että laki ei mennyt läpi, ruotsin punavihreät ottivat vielä toistaiseksi pataansa äänestyksessä sallia muslimien omituiset ja ihmisoikeuksien vastaiset erivapaudet ruotsissa, mutta kysymys kuuluukin että kuinka kauan menee, kun nämäkin menevät äänestyksissä läpi? Mitähän seuraavaksi keksivät

  http://beta.oikeamedia.com/o1-59813

  1. Eiköhän lapsienraiskaaminen ole jo sallittua Ruotsissa. Ei laissa, mutta käytännössä.

   Ehkä yli 10 vuotta sitten ja olisiko ollut jopa Iltalehdessä juttua, kun Suomeen somali toi 9 vuotiaan ”sukulaistytön” raiskattavakseen. Kela maksoi senkin lystin. En muista, puututtiinko asiaan sen kummemmin, mutta sen tiedän, ettei nykyään puututa, koska pedofilia on olennainen osa monikulttuuria. Tehkääpä viikonloputkin hommia, että muslimit saavat ostaa lisää lapsia yöllisiin hupeihinsa.

   Lapsenraiskaus on rikkaus, ei mulla muuta. Toivoo: Stubbb

 5. Siitä opista pitäisi saada ensimmäiseksi ne naiset pois. Ehkä he voisivat opettaa poikiaan toisenlaiseen elämään, ja samalla synnyttämään vähän vähemmän niitä poikia. Ensimmäiseksi, nuoret miehet ovat joka kulttuurissa testosteronipöllyssä jo muutenkin.
  Ja jos niihin vajavaisiin aivoihin iskostetaan joku kulttuuri vastaansanomatta, se menee kyllä perille.
  Ajattelun köyhyys on heillä suurin köyhyys. Kun siitä päästään, voidaan ehkä toivoa ajan myötä maailman muuttuvan, edes vähän.
  Muuten olen kyllä sitä mieltä että ulos koko euroopasta tuollainen kulttuuri.
  Väkivalta ei sovi enää eurooppaan.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.