Internetsin juttusarja Turun terrori-iskuista, osa 3: Terroristin teot Turussa

0
27.3.2018

Kaikki tietävät suurin piirtein mitä on tapahtunut, mutta mennään syvemmin niihin nyt. En julkaise haavoittuneiden (sodassa haavoitutaan), todistajien tai muiden osallisten nimiä, koska ovat tahtomattaan osa tätä monikulttuurista murhaperformanssia. Ihan sama vaikka olisivatkin esiintyneet mediassa. En mainitse myöskään tätä Bouananea nimeltä itse, vaan käytän hänestä jotain muita sanoja.

Koko jutun idea on se, että tämä on edelleen juridista pohdintaa. Kyseessä on oikeuskäsittely, mikä on ensimmäinen tämäntyylinen teko Suomessa. Siksi tämä on hyvin merkittävää.

Hommaan mahtuu vain neljä liitetiedostoa yhteen viestiin, niin tämä on pakko jakaa useampaan viestiin. Jatkatte lukemista sitten seuraavasta, vaikka välissä olisi muita postauksia. Materiaalia on tosiaan paljon, 1391 sivua. Osa on salattu, tietenkin melkein kaikki terveydentilaa koskevat lausunnot, mutta myös paljon muuta. Kun puhun sivusta, niin tarkoitan koko paketin sivumäärää. Yritän laittaa suorat lainaukset quote-kenttien sisään. Lainaukset voivat vaikuttaa tönköiltä, mutta se johtuu copy-pastesta. Lisäksi sinne voi jäädä rivityksestä johtuvia tavuviivoja.

Palautetta saa lähettää, samoin kysymyksiä jos jokin yksityiskohta kiinnostaa enemmän. Käsittelen nämä jonkinlaisessa järjestyksessä, joten jos ei vastausta tule, niin siihen ehkä palataan myöhemmin. Tässä käsittelen nyt näitä puukotuksia tekoina, en vielä teromotiivia.


Helpoin on käydä läpi ensin nämä puukotukset ja tapahtumat Kauppatorilla ja Puutorilla. En käsittele kaikkia, vaan poimin näistä ne kohdat, mitkä on juridisesti tärkeitä kun oikeudessa arvioidaan tekoja (terroristisessa tarkoituksessa tehtyja murhia ja niiden yrityksiä) siltä kannalta, oliko ne tekotavaltaan ”erityisen raakoja ja julmia” ja oliko niiden takana ”vakaata harkintaa” sekä oliko teko ”kokonaisuudessaan arvostellen törkeä”. Nämä on siis juridisen pohdinnan tueksi ja siihen tämä koko juttusarjakin tähtää.

Lyhyesti: Tero oli tullut kaverinsa luokse Kaarinaan yöksi edellisenä iltana. Kaarinasta hän lähti seuraavana päivänä kymmenen aikoihin puukot mukana (otti ensin rapussa selfien) munamankelilla Yliopistonkadulla olevaan moskeijaan (somalien mörököllimoskeija, koska muut moskeijat oli liian laimeita), pyllisteli siellä 50 min. ja sen jälkeen puhui toisen marokkolaisen kanssa Isisista. He olivat puhuneet Syyrian tapahtumista, jostakin tunnetusta terosta. Tämä toinen marokkolainen ei tykännyt tuosta terosta (siis henkilöstä, josta he puhuivat) ja tästä tämä teon tehnyt puukkotero suuttui. Sen jälkeen vei munamankelin puistoon, kuvasi manifestin, hyppäsi bussiin ja meni linja-autoasemalle, josta tuli toisella bussilla torin lähelle, jonka jälkeen sitten tapahtumat alkoi.

Poliisi on esitutkinnassa jakanut nämä puukotukset kolmelle alueelle:

Lainaus

Alue 1: Tapahtumat saivat alkunsa Turun kauppatorin länsikulma-uksessa, Aurakadun ja Yliopistokadun risteyksen läheisyydessä, missä Bouananen puukottamana kuoli [Jehovantodistajanainen](uhri 1). Saman alueen puukotuksissa loukkaantuivat XX (uhri 2), XX (uhri 3) ja XX(uhri 4). Torialueella Bouananen puukotusyrityksen kohteeksi joutui myös XX (uhri 5), joka ei saanut fyysisiä vammoja.

Alue 2: Seuraavaksi tapahtumat etenivät kauppatorin läpi Yliopistonkadun ja Kauppiaskadun risteysalueelle.  Torialueella loukkaantuivat Bouananen puukottamina XX (uhri 6) ja XX(uhri 7).   Yliopistokadun ja Kauppiaskadun risteysalueella kuoli [toinen kuolonuhri](uhri 8 ) ja 15-vuotias XX loukkaantui (uhri 9).

Alue 3: Rikoksesta epäillyn Bouananen kulkema reitti jatkui Maariankadulle ja sieltä edelleen Brahenkadulle,  missä puukotuksien seurauksena loukkaantuivat XX (uhri 10) ja XX (uhri 11). Bouanane otettiin kiinni viimeisen uhrin luota. Bouananen kulkema reitti ensimmäisen uhrin luota kiinniottopaikalle on noin 465 metriä. Esitutkinnassa on valmistettu alueita 1–3 esittelevä ilma-  ja karttakuvaliite (LIITE 61) sekä videoliite (LIITE 5), johon on koostettu puukotuksiin ja kiinniottoon liittyvät videotallenteet.

Ensin aioin tehdä niin, että käsittelen jokaisen uhrin erikseen. Tässä menisi kuitenkin niin paljon aikaa, että en ala siihen. Erittelemättä uhreja lainkaan, julkaisen nyt kuvauksia tapahtumista. Nämä seuraavat on siis kuvattu syytteessä, joka itsessään on 40 sivun mittainen ilman liitteitä.

Erikseen alueet 1, 2 ja 3.

Alue 1:

Asianomistajien kertomukset lyhyesti syytteessä:

Ensimmäisen uhrin kertomusta ei saa, koska Jehovantodistajanainen maksoi monikulttuurista sen raskaimman hinnan.

Lainaus

Käveltyään kahden lehtitelineen vieressä seisseen tytön ohi, XX oli kuullut tyttöjen suunnasta kirkaisun. XX näki miehen kumartuneena toisen tytön yllä viiltämässä tätä useita kertoja kaulaan.

Kun XX juoksi miehen luokse, tämä teki XX kohti useita puukotusliikkeitä.

Mies palasi yllättäen paikalle ja yritti lyödä XX veitsellä. XX esti miehen aikeet potkaisemalla. Mies poistui uudelleen mutta pian XX tunsi iskun takaraivossaan. XX avopuolison tutkittua XX vammoja, mies palasi uudelleen paikalle. Seuraavaksi mies juoksi paikalta juosten poistuneen YY[XX:n tytär] perään lyöden tätä yläkautta veitsellä . YY kaatui ja mies yritti käydä uudelleen YY kimppuun.

XX nousi ylös ja kiinnitti miehen huomion itseensä huutamalla. Mies keskeytti lyöntiaikeensa, käveli XX luokse ja kohotti veitsensä yrittäen lyödä XX rintaan. Ennen lyöntiä XX oli onnistunut kääntämään kehonsa siten, että iskut osuivat XX vasempaan hartiaan. Mies pakeni jälleen. Vielä tämän jälkeen XX tunsi iskun vasemmassa kyljessään.

Lainaus

YY käveli torilla yhdessä aviomiehensä XX, lastenvaunuissa istuneen lapsensa sekä oman äitinsä kanssa. YY havahtui hysteeriseen kirkaisuun ja häntä kohti juoksevaan naiseen. YY aviomies XX lähti juosten jonkun henkilön perään. Luovutettuaan lastenvaunut äidilleen YY juoksi maassa makaavan naisen luona istuneen XX luokse. Hjerm näki XX olkapäässä pistohaavan. XX käskettyä YY poistumaan paikalta YY ymmärsi että XX lyödään uudelleen. Juostessaan YY tunsi veitsimiehen seuraavan häntä. YY kompuroi ja huomasi haavan vasemmassa käsivarressaan. ( 60) Kun YY palasi XX luokse, hän tuli miehensä kertomana tietoiseksi maassa makaavan naisen kuolemasta. YY mukaan hänen miehensä ajoi puukottajan kaksi kertaa pois tapahtumapaikalta. YY kuvaili arabilta näyttä-neen puukottajan teot hyvin määrätietoisiksi.

Lainaus

AA näki kauppatorilla nuoren kylkiasennossa maassa makaavan naisen ja tämän päällä ulkomaalaistaustaisen miehen. Mies hinkkasi naisen kaulaa ja AA luuli miehen lyövän naista nyrkillä. Paikalle juoksi toinen tukevampi mies auttamaan naista. Ensimmäisenä naisen luona ollut mies juoksi hieman kauemmaksi. AA näki poistuneen miehen levittävän käsiään ja kuuli tämän huutavan jotain. Seuraavaksi mies käveli takaisin kohti tapahtumapaikkaa ja AA näki puukon.  Naista auttamaan mennyt mies käveli puukkomiestä vastaan. Seuraavaksi AA näki autta-jamiehen luhistuneena maahan. AA muistaa miehen lyöneen yläkautta.  Paikalle saapui myös pesäpallomailalla varustautunut mies. (69, 74–75) Kun AA lähti juosten puukottajan perään, puukottaja kääntyi ja löi AA puukolla kaulan vasemmalle puolel-le. Puukottaja pakeni paikalta kohti Yliopistonkadun ja Kauppiaskadun kulmaa.

Lainaus

KK näki miehen juoksevan Aurakadun kulmalta kohti torin keskustaa. Mies huusi ”Allahu Akbar” ja hänellä oli kädes-sään pitkäteräinen keittiöveitsi. Miehen perässä juoksi 3–4 miestä, jotka yrittivät estää miehen toimintaa. KK oli samaan aikaan nähnyt maassa makaavan naisen ja miehen. (77, 80) KK juostua miehen lähelle, mies yritti lyödä KK useaan kertaan veitsellä. KK onnistui väistämään kaulaansa kohti suuntautuneet lyönnit. KK myös suojautui lyönneiltä tietokoneen sisältäneellä laukullaan, jolloin joku lyönneistä osui laukkuun. Kasin mukaan mies yritti tappaa hänet. ( 77, 80) Kolmannessa   kuulustelussaan Kasi ilmoitti, ettei hän ole enää varma siitä, mitä torilla tapahtui. Kasi sanoi kertoneensa asioista mahdollisimman totuudenmukaisesti, mutta hän piti mahdollisena sitä, että [välissä salattua tekstiä]  KK ei pystynyt kertomaan missä kohtaa toria hän oli tapahtuma-aikaan ollut. KK ei ollut löytänyt tietokonelaukustaan lyöntiin sopivia vaurioita

Todistajien kertomaa lyhyesti syytteessä:

Lainaus

[JT-nainen] ja RR päivystivät esittelypisteellä kun heidän taakseen tuli mies, joka puukotti [JT-nainen] kaulan alueelle. RR kompastui, kaatui ja huusi apua. Mies jatkoi maahan kaatuneen [JT-nainen] puukottamista. Miehen juostua keskemmälle toria, paikalle saapui kaksi ulkomaalaistaustaista miestä auttamaan [JT-nainen]. Puukottaja palasi takaisin ja RR pakeni.

Lainaus

TT aikoi ylittää Aurakadun mennäkseen tuntemansa [JT-nainen] luokse kun esittelypisteelle juoksi mies, joka tarttui [JT-nainen] hiuksista ja alkoi lyödä. TT todisti esittelypisteen tapahtumia kunnes mies pakeni paikalta vii-meisen kerran.

Lainaus

Jäätelökioskiksi muutetussa raitiovaunussa työskennellyt FF oli myynyt pehmytjäätelön ulkomaalais-taustaiselle miehelle. Pian miehen poistuttua kuului kiljuntaa ja FF näki maassa verisen naisen. Jäätelönosta-jan juoksi kohti toria huutaen ”Allahu akbar” ja palasi takaisin lyöden puukolla naista auttanutta miestä.

Lainaus

Jäätelökioskin asiakkaat VV ( 791) ja HH (595)  näkivät kun kioskin asiakkaana käynyt, olkalaukkua kantanut, mies löi naista Aurakadun ja Yliopistonkadun risteyksen suunnassa. VV ja HH poistuivat paikalta havaittuaan miehen lähestyvän puukko kädessä ja huutavan ”Allahu akbar”.

Lainaus

EE luuli ensin että mies pörröttää naisen hiuksia, mutta tällä olikin kädessään veitsi, jolla hän löi ja viilsi.

Lainaus

OO näki miehen leikkaavan naisen kurkkua auki ja puukottavan tätä. Välissä mies nosti veis-tään ilmaan ja huusi moneen kertaan ”Alahu Akba” ja ”Lai Laha Ila Alah”

Lainaus

AK näki kuinka mies retuutti naista ja poistui paikalta toisen miehen puututtua asiaan. Hetken kulut-tua ensimmäinen mies palasi tapahtumapaikalle ja löi naista veitsellä.

Lainaus

JJ näki kun mies käveli  lehtitelineen luo, tarttui naista hiuksista ja alkoi viillellä tämän kaulaa veitsellä. Veitsimies poistui toisen miehen saavuttua painamaan naisen haavaa, mutta torilla jotain huudettu-aan hyökkääjä palasi puukottamaan naista auttanutta miestä.

Lainaus

MM kuuli kirkumisen ja näki kun mies piti naista kiinni hiuksista ja liikutti kättään tämän kaulan kohdalla. Torin keskustaan juostessaan mies ”huusi jotain voimakkaalla äänellä pitäen puukkoa ilmassa, niin kuin ratsastaisi sapeli kädessä”.

Lainaus

ÖÖ kuuli kauppatorilla huudon ”Allahu akbar” ja näki että huutaja, jolla oli veitsi kädessään, kaivoi laukus-taan tai taskustaan esiin myös toisen kokkiveitsen

Lainaus

MU todisti miehen huutavan ja tekevän ”ikään kuin voiton merkin hyppäämällä ilmaan”

Lainaus

Kun II kuuli kiljaisun, hän näki miehen leikkaavan naisen kaulaa

Lainaus

PP näki työnsä kautta tuntemansa marokkolaismiehen kaatavan naisen ja viiltävän tämän kaulaa veitsellä. Marokkolainen poistui mutta palasi tapahtumapaikalle puukottamaan naista auttanutta miestä selkään.

Lainaus

GH kuuli huutoa ja näki maassa makaavan naisen, jonka luona mies teki kädellään sahaavaa liikettä  (784–786). Pappila otti puhelimellaan videokuvaa tapahtumista ja se on liitetty videokoosteeseen.

Lainaus

UI näki miehen, joka huusi ”Allahu akbar”, puukottavan sekä naista kaulaan että naista auttanutta miestä. Arya alkoi juosta tekijän perässä

Lainaus

SS näki kauppatorilla jotain huutaneen ja veitsen kanssa liikkuneen miehen. Majala, joka on ammatiltaan lääkäri, meni torin Aurakadun ja Yliopistonkadun kulmaan ja aloitti maassa olleen naisen paineluelvytyksen.

Lainaus

Osa todistajista istui tapahtumia todistaessaan autossa kauppatorin pohjoispuolen vinoparkissa. Yhdessä autossa olleet SJ (709–710), TW (315–316), NJ (665–667) ja ER (469–470) näki-vät kun heille tuttu mies, ”Abdulrahman” (”Kaza”, ”Boul-Boul”), käveli miesten tervehdyshuudoista välittämättä torin jäätelökioskille ja alkoi hetken kuluttua puukottaa naista. Osa seurueesta alkoi ajaa Abdulrahmania takaa ja he kaikki näkivät kun tämä puukotti perässään ollutta irakilaismiestä olkapäähän

Lainaus

Toisessa autossa istunut AT (885)näki miehen sahaavan naisen kaulaa. Veitsimies poistui mutta palasi hetken päästä puukottamaan loukkaantunutta naista auttanutta miestä. Autossaan istui myös JY (781),   joka näki lihaveitsen kanssa juosseen miehen. JY otti autostaan pesäpallomailan ja luovutti sen jollekin, joka lähti aja-maan veitsimiestä takaa.

Lainaus

WYi näki miehen naisen päällä torilla. Miehellä oli veitsi ja hän huusi ”Allah Akbar”. WY näki kuinka mies puukotti sekä naista että tätä auttanutta henkilöä. Mies piti molemmissa käsissään veitsiä ja löi niillä kur-ditaustaista miestä rintakehään. WY alkoi ajaa veitsimiestä takaa.

Lainaus

EA näki kaksi Aurakadun suunnasta kohti Kauppiaskatua juossutta miestä, joista etummainen huitaisi ta-kimmaista veitsellä kaulaan


Alue 2:

Asianomistajien kertomukset lyhyesti syytteessä:

Lainaus

BK käveli lastenvaunuissa istuneen lapsensa kanssa kauppatorilla kun ihmisiä juoksi vastaan. Kohta BK näki edessään nuoren miehen, jolla oli kädessään verinen veitsi. BK työnsi lastenvaunut kauemmaksi itsestään. Muutaman sekunnin kuluttua BK näki miehen takanaan ja tunsi kipua kaulassaan. BK kaatui maahan ja menetti pian tajuntansa. BK mukaan veitsien iskut aiheuttivat neljä vammaa.

Lainaus

Kävellessään Kauppatorille HH oli havainnut lastenvaunujen vieressä seisovan kirkuvan naisen. Tämän jälkeen HH näki naisen suunnasta juoksevan ulkomaalaistaustaisen miehen. Mies juoksi HH vierestä. Hetken aikaa käveltyään HH tunsi kipua rinnassaan ja huomasi vuotavansa verta. HH ohjattiin taksin kyydissä sairaalaan. HH mukaan puukko oli osunut vasemman rinnan yläpuolelle, suunnilleen sydämen kohdalle.

Seuraavan uhrin keromusta emme saa, koska myös hän maksoi monikulttuurista sen raskaimman hinnan.

Lainaus

Kävellessään Kauppiaskatua alaspäin kohti keskustaa VV kuuli nuorten huutavan ”Allahu Akbar” ja hänen eteensä ilmestyi hänelle entuudestaan tuttu nuori mies, jonka isku kohdistui VV edessä olevaan naiseen. VV ei näh-nyt miten mies iski naista mutta hän näki miehen kädessä valkoiseen kankaaseen käärityn veitsen. VV ei heti huomannut häneen itseensä kohdistunutta iskua. Vamman hän huomasi vasta tunnettuaan poltetta ja verta olkapääs-sään. Paikalle tulleet sivulliset saattoivat VV läheisen Nordea-pankin sisätiloihin.

VV kertoi opiskelleensa samalla kielikurssilla tämän tuntemansa miehen kanssa. VV muisti nähneensä mie-hen aina afgaaninuorten seurassa. Miehen nimeksi hän tiesi Abdulrahman. VV ei tiennyt miehen ikää eikä ollut varman hänen kansalaisuudesta. VV kertoi varmuudella tunnistaneensa miehen. VV oli nähnyt miehen edellisen kerran noin kaksi päivää aikaisemmin asuintalonsa portaassa toisen miehen seurassa.

Todistajien kertomaa lyhyesti syytteessä:

Lainaus

Ensimmäisistä puukotuksista alkaen tekijän perässä seurannut WO näki kuinka lastenrattaita työn-tänyttä naista puukotettiin ja WO ehti saada naisesta kiinni ennen kuin tämä kaatui. WO jatkoi miehen takaa-ajoa.

Lainaus

Myös DS juoksi puukkoa kantaneen miehen perässä ja näki kun tämä pisti lapsen kanssa liikkunutta naista niskaan 4–5 kertaa

Lainaus

FF todisti kuinka mies tarttui naisen hiuksista takaapäin ja löi tätä oikeassa kädessä olleella puukollaan vasemmalle selkään, lapaluun kohdalle ehkä 2–3 kertaa.

Lainaus

KÖ kuuli huudon ”Allah Akbar” ja näki kun mies löi lastenvaunuja työntänyttä naista veitsellä.

Lainaus

UN seurasi veitsimiestä ja näki kuinka naista puukotettiin kaulan tai hartioiden alueille. UN näki myös kuinka mies poistui Kauppiaskadun ja Yliopistonkadun kulmalla maassa makaavan vaaleisiin vaatteisiin pukeutu-neen henkilön luota.

Lainaus

OA liittyi takaa-ajoon ja näki kun veitsimies löi sekä vastaansa tullutta naista tämän selkäpuolelta useita kertoja että toista naista kaulan seudulle Aktia-pankin kohdalla

Lainaus

LR näki kahden miehen lyövän kahdella puukolla lastenvaunuja työntänyttä naista selkään. LR alkoi seurata tekijää ja näki tämän lyövän Aktia-pankin luona naista useaan kertaan kaulaan

Lainaus

AP lähti ajamaan veitsimiestä takaa ja jäi auttamaan miehen Kauppiaskadulla puukottamaa naista ( 834–835).   AP seurassa ollut UD todisti miehen ylittävän Aurakadun ja Yli-opistonkadun juosten, huutavan ”Allahu Akbar” ja iskevän veitsellä kahta naista.

Lainaus

PX näki Nordean kulmalla juosseen miehen puukottavan vastaansa tullutta vanhempaa naista vatsan seu-dulle

Lainaus

Finnhems Oy:n lääkäri JT jatkoi Aurakadun ja Yliopistonkadun kulmauksessa olleen todennäköisen nais-vainajan luota torilla sijainneelle Hesburgerille, missä oli kesken todennäköisesti kaulaan pistetyn naisen elvytys. JT todettua naisen hengittävän paineluelvytys lopetettiin ja hänelle asennettiin hengitysputki ennen sairaalaan kuljettamista ([poistin nimen] / uhri 6).  Noin kello 16.21 paikalle saatettiin nainen, jota oli pistetty rintaan. Naisen vointi mahdollisti sen että hänet lähetettiin taksilla TYKS:iin

Alue 3:

Asianomistajien kertomukset lyhyesti syytteessä:

Lainaus

IA poistui tapahtuma-aikaan työpaikaltaan Brahenkadulle tarkoituksenaan jatkaa autolleen kohti pysäköinti-paikkaa. Muutaman askeleen jälkeen IA tunsi takaa päin suuntautuneen iskun ja kuuli työkaverinsa huudon.Tämän jälkeen IA muistaa useamman iskun ja maahan luhistumisensa. IA muisteli nähneensä tekijästä vilauksen.

Lainaus

Kävellessään Maariankatua kohti Brahenkatua RM kuuli takaansa miesjoukon metelöintiä. Kun RM kääntyi Brahenkadulle, hänen taakseen tuli mies, joka tarttui RM hiuksista ja laittoi veitsen kaulan oikealle puolelle. RM kuuli miehen sanovan ”Allah Akbar”. RM arveli pitäneensä oikealla kädellä veitsen terästä kiinni, koska hänen oikean käden peukaloon ja kämmenen alaosaan oli tullut nirhaumia. RM piti mahdollisena että kaulassa olleet puuhelmet ovat osittain suojanneet pahemmilta vammoilta. (142, 147–148) Poliisi saapui paikalle tässä tilanteessa. Toinen poliiseista oli polviasennossa, osoitti puukottajaa aseella osoittanut ja käskytti tätä pudottamaan veitsen. RM ei kuullut laukausta mutta näki poliisin aseen savunneen. Tässä vaiheessa puukottaja kietoi kätensä takaa päin RM kaulan ympärille. RM ja puukottaja kaatuivat sivusuunnassa oikealle päin RM kaatuessa hieman puukottajan päälle.

Todistajien kertomaa lyhyesti syytteessä:

Lainaus

IB kulki lastenvaunujen kanssa Maariankadun   ja Brahenkadun risteyksessä ja oli vieressä kun mies löi naista veitsellä rintaan

Lainaus

PÅ näki autosta kuinka juokseva mies löi naista kaulaan ja nainen kaatui.

Lainaus

OQ o dotti autossa risteyksen liikennevaloissa ja näki miehen iskevän naista neljä kertaa puukolla. Paikalle ajoi poliisiauto ja kuului mahdollisesti laukauksesta aiheutunut ääni.

Lainaus

EE oli asiakkaana kampaamossa ja näki kuinka kadulla mies otti naisesta kiinni siten, että mies piti yhtä kättä naisen kaulalla yrittäen samalla puukottaa naista päähän tai kaulaan toisessa kädessään olleella pitkäteräisellä veitsellä. Paikalle tulleet poliisit ilmeisesti huusivat jotain, jonka jälkeen kuului laukaisu ja veitsimies kaatui maahan. Mies yritti ilmeisesti vielä nousta mutta poliisit ottivat hänet hallintaansa.

Lainaus

Kauppatorilla uhreja tarkastanut Finnhems Oy:n lääkäri JT kuuli Puutorilla tapahtuneista kahdesta puuko-tuksesta ([poistin nimen] / uhri 10 ja uhri [poistin nimen] / uhri 11) ja yhdestä ampumistapauksesta (Bouanane). JT saavuttua yhtä puukotettua oli lähdetty   kuljettamaan sairaalaan. Toinen puukotettu nainen ja ampumavamman saanut mies eivät olleet tilanteessa akuutissa avun tarpeessa.


Tällaista siis tapahtui Turussa.

Korostan sitä, että nuo sitaatit ovat kokonaan pelkästään syytteessä, jossa käydään asia pintapuolisesti läpi. Nämä kaikki on kuulusteltu, osa moneen kertaan ja siinä ovat kertoneet tietenkin enemmän kuin tässä tiivistetyssä syyttäjien syytteessä.

Juu, ei mene tappoina läpi. Tuossa on ihan tarpeeksi tietoa siitä, kuinka raakaa ja julmaa puukotus oli, niin ei ole tarvetta alkaa kertaamaan näitä henkilökohtaisia kuulusteluja, koska se olisi mässäilyn mässäilyä.

Näiden jälkeen on syytteessä kertomus teron kiinniotosta, pari DNA-juttua, joita en ala kertaamaan.


Seuraavaksi sitten alan lukemaan ja koostamaan jotakin tästä terroristin omista kertomuksista, isistelystä ja muista.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

6 thoughts on “Internetsin juttusarja Turun terrori-iskuista, osa 3: Terroristin teot Turussa

 1. Jos rasistit olisivat saaneet päättää, että Suomeen ei tunkeuduta ilman mitään matkustusasiakirjoja, ei tätäkään olisi tapahtunut. Eli ”hyvisten” ollessa päättämässä asioista, Suomessa tapahtui terrori-isku. Kummat ovat parempia ihmisiä, rasistit vai suvaitsevaiset maailmanhalaajaidiootit?

 2. Koko nykyistä perkeleen kallista sirkusta ei tarvitsisi käydä ollenkaan mikäli poliisi ampunut teromulkun niille sijoilleen. Nyt käydään miljoonaoikeudenkäyntiä veronmaksajien piikkiin, jätkä dallailee vapaa noin 15 vuoden päästä. Me ollaan nössöä sakkia, valitettavasti.

 3. Eniten minua v…ttaa se, että media on disaploinut tuttuni murhan eli ensimmäisen uhrin kurkun leikkaamisen julkaistuista viedoista.

  Asiaa en halua enempää puida, mutta vi…aa kun katsoo, että kaikesta muusta viedo yllättävästi löytyy.

  Jokainen sentti torista on kuitenkin tälläkin hetkellä videoitu.

  Se ettei siskoni murhaa haluta näyttää on vain poliittinen mielipide, johon en halua ottaa sen enempää kantaa.

  Jokainen miettikköön osaltaan virkamiesten rehellisyyttä ja pyyttettömyyttä!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.