Valeuutisvahti keksii taas omasta päästä juttuja

0
27.3.2018

Jonkinlaista faktantarkistelijaa ja valeuutisvahtia leikkivä Petra Nyqvisti kirjoittelee Uuden Suomen blogissaan taas perättömiä juttujaan. Taanoinen kiistely Ruotsin henkirikosten määrästä sai Nyqvistin tuolloin siinä määrin pois tolaltaan, että hän jatkaa samalla linjalla.

Nyqvist siis väitti aiemmin, että olisimme kirjoittaneet Ruotsissa tehdyn 583 todistettua henkirikosta. Näin emme tietenkään väittäneet vaan kerroimme, että kyseinen luku on rikosilmoitusten määrä, ja se voi pitää sisällään dublikaatteja, rikosinimike voi muuttua vaikkapa onnettomuudeksi alun murhatutkimusten jälkeen jne. Luku kertoo, että poliisi kirjasi noin monta kuolemantapausta joko murhana, tappona tai kuolemantuottamuksena. Nyqvist kuitenkin väittää, että olisimme väittäneet tuon olevan kiveen hakattu murhien määrä.

Nyt Nyqvist on onnistunut tulkitsemaan BRÅ:n (Rikostentorjuntavirasto) tutkimusta kuolemantapauksista ja väittää, että Ruotsissa olisi viime vuonna kuollut 113 henkeä kuolemaan johtavassa väkivallan teossa.

Mutta, tämäkään luku ei pidä paikkaansa. Olletikin, että BRÅ kirjoittaa murhia tai tappoja olevan 113. Useimmat vuoden 2017 oikeudessa olevat tappo- tai murha-asiat ovat edelleen ilman lainvoimaista päätöstä. Jos juttu on mennyt käräjäoikeudessa murhana, mutta tuomiosta on valitettu hovioikeuteen, juttua ei ole kirjattu ylös muuna kuin sinä, jona se on mennyt oikeuteen. Ts. alunperin esimerkiksi murhana käräjäoikeuteen mennyt juttu voi olla muuttunut kuolemantuottamukseksi käräjäoikeuden päätöksessä, mutta tuomiosta on valitettu hoviin, joten juttu roikkuu edelleen murhana.

Oikeuden lainvoimaisest päätökset toisaalta poliisille tehdyt ilmoitukset ovat oikeastaan ainoa kunnollinen tapa vertailla asioita. Moniko poliisilla murhana, tappona tai kuolemantuottamuksena ollut juttu sai vastaavan lainvoimaisen tuomion. Ja viime vuoden jutuista oikeita tilastoja saadaan vasta tämän vuoden loppupuoliskolla, jos silloinkaan, sillä monimutkaiset oikeudenkäynnit voivat venyä pitkään, toisaalta poliisi voi selvittää vuosien päästä selvittämättömän rikoksen, joka siten muuttaa tilastoa.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

29 thoughts on “Valeuutisvahti keksii taas omasta päästä juttuja

 1. Eräs Petran kipupiste on myös no-go-zones, Ruotsissa nyt ei kertakaikkiaan ole alueita jonne kruunun väellä olisi hankaluuksia mennä. Liekkö kielitaito Petralla esteenä, asiantila tulisi selväksi jos seuraisi ruotsalaista mediaa? Jos Ruotsin poliisi ja pelastushenkilöstö on sitä mieltä että ghettoihin ei auta yhdellä autolla lähteä niin olen taipuvainen luottamaan enemmän heihin kuin suomalaiseen myytinmurtajaan. Liekkö sekin huhu että jopa demarit vaativat Ruotsiin 10 000 poliisivirkaa lisää? 10 000??? Divisioonan verran aseistettuja poliiseja maahan jossa ei nyt senkummempia ongelmia mukamas ole?
  Toivon ja uskon Petran pääsevän näistä näkökohdista yli, enkä haluaisi hänen pahoittavan mieltään lukemalla vaikkapa Expresseniä, GB:a, Sydsvenskania tahi muita vihapuhejulkaisuja joissa Ruotsin turvallisuustilannetta ikävästi kurmuutetaan. Aftonbladet sentään yrittää säilyttää kansankodin utopiaa yllä, sieltä voi vielä löytää mukavia monikulttuuri-feministijuttuja.

  1. Ei ole kyse mistään suomalaisesta myytinmurtajasta. On kyse asioiden tahallisesta vääristelystä. Tämänhetkinen yleinen narratiivi Suomessa vaan on se, ettei Ruotsissa ole mikään vialla. Tämä narratiivi on kyllä osoittanut hieman ensimmäisiä rakoilun merkkejä, joten ehkä tässä ollaan parempaan suuntaan menossa.

   1. Voihan sitä itse kuvitella olevansa vaikka Jumala ja omia titteliä jos jonkinlaista. Tosin sellaisista ajatelmista seuraa yleensä mielisairaalareissu.

    Tässä tapauksessa kyse on tietysti suvakkipropagandasta, joka ei taivu edes sitten, kun viimeisestä kirkosta sammutetaan valot ja moskeijoita on maa täynnä.

  2. Onhan Petralla yksi hyväkin puoli. Hän on äärimmäisen peräänantamaton ja sitkeä. Kun hän on ottanut jonkin kannan johonkin asian, ei sitä ole mahdollista muuttaa.
   Hän on tyyppiesimerkki henkilöstä joka uskoo mieluummin uuteen valheeseen kuin myöntää uskoneensa valheeseen.
   Keskustelunsa Uuden Suomen blogisivullaan osoittaa myös erittäin mielikuvituksellisen asioiden vääntelyn aina itselle sopivaan suuntaan, viime kädessä sitten väittäen olevansa Faktantarkistaja.

 2. Petra ilmeisesti tätäkin kirjoittaessa soittelee uhrien omaisia läpi ja kertoo tarkasti tarkkuutettuja faktisia faktoja siitä, että uhrit eivät voi olla kuolleita, eli ovat elossa. Tuleeko monta sataa ylösnousemusta pääsiäisenä, se jää nähtäväksi. Todellinen ihmeidentekijä ja Messias on Petra. It’s a miracle, Hallelujah! Hän on nostanut itsensä jalustalle, joten palvokaamme häntä vapahtajana, eiku miten se meni.. älkää!? Saattaa olla ns väärä profeetta, jonka tarkoitus on johdattaa Paavon karitsaiset turmioon ja iänkaikkiseen itkuun ja hammasten kireyteen.

 3. Kysykää siltä Nyyvitsiltä, onko hänen luvuissaan mukana Palmen rurha. Ja samalla voisi kysyä, mitä mieltä hän on UFO:ista.

 4. Petraa ei pidä haukkua.

  Itselleni lapsena sanottiin aina, ettei invalideja ja muuten vammaisia saa haukkua.

  Siksi Petraakaan ei saa haukkua.

  1. ”Auto ajaa palavien renkaiden läpi.” Yrittäkää ymmärtää ihmisiä, jotka polttavat autonrenkaita, he ovat tottuneet palavien renkaiden hajuun ja tuntevat olonsa enemmän kotoisaksi täällä pohjolassa, jossa on liian raikas ilma heidän makuu.

   1. Nämä renkaat paloivat autossa joka ajoi vanteillaan poliisin ammuttua renkaat puhki (tai sitten olivat heittäneet piikkimaton).

 5. Viime vuonna Ruotsissa poliisin tietoon tuli 113 kuolemaan johtanutta väkivallantekoa. Turha sen suhteen on venkoilla. Parempi vaan kun ottaa tosiasiat tosiasioina.

  Kait se on niin, kun näistä ammuskeluista ja kranaattien heittelyistä ynnä puukkohippasista on juttua yhtenään, tämä ruumiis joka kolmas päivä -tahti tuntuu olevan alakanttiin. Samaisesta tilastosta muuten käy ilmi, että raiskaustahti Ruotsissa on keskimäärin 20 tapausta vuorokaudessa, mikä on helvetin paljon.

  Koko juttu vaikka tuolta: http://www.friatider.se/br-det-d-dliga-v-ldet-det-h-gsta-sedan-vi-b-rjade-f-ra-statistik

  1. Luku 113 ei ole mikään kiveen hakattu luku, oikea luku saadaan vasta aikaisintaa tämän vuoden lopulla tai joskus tulevaisuudessa, kun kaikki vuoden 2017 kuolemantapaukset on tutkittu ja mahdollisesti käsitelty oikeudessa loppuun asti.

   Sitä ennen jokainen taho voi esittää mieleisiään lukuja riippuen mitä haluaa sanoa. Kuten kirjoitin, on kaksi asiaa joita kannattaa tarkastella: montako juttua poliisille meni murhatappona ja moniko niistä sai oikeudessa langettavan tuomion ja on lainvoimainen.

 6. Varmaan yksi syy toteutuneiden tuomioiden alhaisuuten tuon oikeustapausten pitkitymisen ohella on myös se että tyypillisestihän aina noissa ruottin poliisin touhuista kertovissa tiedotteissa mainitaan ”että poliisi ei ole ottanut sattumuksesta ketään kiinni kun sattumuksen tekijä on kadonnut maan alle” (eli no-go zonelle). Sanoisin tämän Petralle hänen viimeisimmässä vuodatuksessaan (tältä päivältä) mutten voi kun Petra on näköjään blokannut mut kun kerroin hänelle tästä Träskelinin tapauksesta ja että vaihtoehtomediat seiskan lisäksi on ainoita, jotka siitä ovat uutisoineet (ja muuten ilmaisin tämän vielä ihan kohteliaalla kielellä eli en syyttävästi tai mitenkään vittuilevaan sävyyn kunhan vaan kerroin tapauksesta). No se tieto ahdisti Petraa ilmeisesti niin paljon että se on blokannut mut kommentoimasta! 😉

  Petran viimeisin vuodatus tuolla:

  http://petranyqvist.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252994-valeuutisvahti-3-lopullinen-jauhotus

  eli jos jollain on kommentointioikeus tonne käykää kertomassa sille faktoja. Vaikka se turhaa onkin koska hän on vahva uskossaan! Ja muutenkin blokkaa kaikki erimieltä olevat! 😉

  1. Jos tilasatot perustuvat annettuihin tuomioihin niin silloinhan niistä puuttuvat kaikki tapaukset joissa syyllistä ei ole saatu kiinni.
   Lisäksi jokaisesta tuomiosta valitetaan vähintään hoviin ja jos mahdollista niin ylempään asteeseen joten 2017 tapaukset eivät edes ole selvillä paitsi ne joiden tuomiot ovat lainvoimaisia.

   1. Mielestäni oikea tilasto tutkia murhatapppojen määrää, ja ylipäätään rikostilastoja on juuri tarkastella lainvoimaisia oikeuden päätöksiä. Eli kuten sanoit emme voi tietää vielä viime vuoden tappomurhalukuja.

    1. Niihin täytyy lisätä toki tapaukset joissa syyllistä ei ole tavoitettu mutta poliisi pitää tapausta murhana tai tappona. Esim. Palme.

    2. Petra onnistui saamaan minut banniin Uuden Suomen Puheenvuoro-blogisivulta kun taisin esittää liien vaikeita kysymyksiä hänelle.
     Joka tapauksessa bannin yhteydessä katosi kommenttejani Petran kirjoituksiin joten jäljet lienee johtavat sylttytehtaalle?
     Koska en kuitenkaan kirjoittele hävyttömiä ym.
     Nyt muuten Petralla on vastaus näihin uutena Puheenvuorossa.
     Mielenkiintoista että lukee kuitenkin.
     Muutoinkin Petra keksii asioita ihan omasta päästään.
     Hän väittää että Suomessa tapetaan enemmän kuin Ruotsissa. Vuonna 2016 Suomessa tapettiin tilastojen mukaan 63 joten se ei juurikaan eroa väkilukuun suhteutettuna Ruotsin luvuista. Tämä luku on lisäksi jo aika varma koska useimmat valituskierteet leienevät jo ohi.

     1. Petra bännää kaikki jotka omaa sen kanssa erilaisia näkemyksiä. Eli on tyypillinen punavihreä suvakki!

    3. Viime vuodesta nimenomaan tiedetään että väkivaltaisen lopun koki Ruotsissa 113 ihmistä, eikä tuo luku todennäköisesti tule muuttumaan mihinkään.

     Eri asia sitten on kuinka moneen löydetään syyllinen ja millaiseksi rikosnimike tarkentuu.

 7. ”Luku kertoo, että poliisi kirjasi noin monta kuolemantapausta joko murhana, tappona tai kuolemantuottamuksena”. Ei pidä paikkaansa. Opettele tulkitsemaan Ruotsin tilastoja oikein.

  1. Kannattaisi opetella. Ruotsin poliisi kirjasi nuo n. 500 tapausta väkivaltarikoksina. Jotkut ehkä ensin kuolemantuottamuksena, murhana ym. mutta tutkinnan edistyessä väkivaltainen tappo tai murha jäi vain 113 tapaukseen joiden lisäksi lisätutkimuksissa voi tulla lisää tai sitten ei.
   Tässähän kyseessä murhat ja tapot, eivät suinkaan kuolemantuottamukset, siis vahingot ym.

   1. Tässä vielä toinen lainaus: ”The figures above come from Brå’s special study of lethal violence which only includes reported cases of lethal violence where lethal violence is highly likely to be the cause of death. This is because the statistic regarding reported offences is misleading where lethal violence is concerned, since it shows all reported incidents with a lethal outcome where there initially was reason to investigate whether lethal violence may have been used. Following investigation, many of these incidents are seen to involve something other than lethal violence, for example suicide, accident, or natural death. It also occurs that several police reports are prepared for a single case of suspected lethal violence, which means that the statistic contains repeats. Moreover, attempts, preparation, and conspiracy to commit murder or manslaughter are erroneously registered as completed murder or manslaughter”

    Eli murhien yritykset ja valmistelutkin kirjataan murhina. Ja täällä PT yrittää väittää että näin monta henkilöä olisi kuollut, mikä ei todellakaan pidä paikkaansa.

   2. Tuo 500 tapausta kirjattiin alunperin kun lähtötilanteessa epäiltiin murhaa tai tappoa. Luku pienenee matkan varrella, koska juttu saattaa muuttua tutkinnan aikana. Esim alunperin murha saattoikin olla vaikkapa nyt itsemurha. Näin ollen siellä pedillä on joku reilu sata murhatappoa, joista oikeus sitten antaa oman tuomionsa tulevaisuudessa.

 8. Tässä lainaus Brån sivuilta: ”. In Swedish statistics, attempted offences are in most cases counted together with completed crimes”. Eli murhien yrityksetkin tilastoidaan murhina.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.