Upplands Väsbyn autogrillin jälki hurjaa katsottavaa

0
3402739-x768
28.3.2018

Maanantain vastaisen yön autogrillin jäljet Upplands Väsbyn Smedbyn kaupunginosassa on hurjanpuoleista katsottavaa. Ja hurjanpuoleisia ovat asukkaiden reaktiotkin: ”Kauhistuttavaa, todella kauhistuttavaa”, kertoo muuan mies paikallislehti Mittille.

3405929-650x

 

Ardennergatanilla sytytettiin useita autoja tuleen. Palo levisi aina viereisiin autoihin. Romun määrä oli siis jotain vajaa parikymmentä ajokelvottomaksi mennyttä autoa. Osa autoista paloi luita myöten, joistakin paloi keula tai jotain pientä. Mutta palovaurioauto on jokatapauksessa useimmiten lunastuskunnossa pienenkin palon jälkeen.

Asukkaat ovat nyt hieman vaativaisia. Lehdelle kerrotaan, että yhteiskunnan pitää tehdä jotain. Näin ei voi jatkua.

– Asiaan pitää puuttua kovin ottein. Tänne tarvitaan poliisi ja armeija.

3405931-650x

Monet asukkaa kertovat, että alue on muuttunut muutamassa vuodessa rauhattomaksi, jossa sattuu ja tapahtuu. Autopalotkin ovat jos ei nyt ihan jokapäiväisiä niin ei-niin-kovin-harvinaisia.

3402741-650x

 

Advertisements
, ,

14 thoughts on “Upplands Väsbyn autogrillin jälki hurjaa katsottavaa

 1. Löfven tokaisi muutama viikko sitten että armeijan apua syrjäytymislähiöissä voidaan harkita mutta ”en minä nyt sentään Jas Gripeniä aio sinne lähettää”. No ei kai nyt kallista Gripeniä kannata käyttää kaatopaikkojen toppuuttamiseen mutta muutama panssarivaunu olisi jo paikallaan. Tällaisena ei voi tilane jatkua, sen tajuaa jokainen jolla on vähänkin järkeä ja ymmärrystä päässä.

  1. Voin kuvitella sen Gripenin parkissa jonkun 700-sarjalaisen Volvon vieressä. Kumpikohan sytytetään palamaan? Hieno ilotulitus siitä tulisi toki, ellei ne pommit kestä kuumuutta. Tai sen vehkeen pörrätessä ilmassa kuskinaan Lars Rådeström, niin sama lopputulos. (Huumoria iltaan, joku testikuljettaja hän oli, eikä mikään pakolaisyötorjuntahävittäjätoimintaan perehtynyt arabi.)

 2. Jotenkin luulisi, että tuollaisessa tilanteessa jossa meno on kuin sotatantereella, paikallisissa heräisi halu itse tehdä asialle jotain kun valtio ei siihen kykene tai halua puuttua. Jossakin ihmismielen sopukoissa, en tiedä ruotsalaisista, asuu sellainen arvaamaton voima kun itsesuojeluvaisto, se on väkivaltaan taipuvainen ja sillä saavutetaan monesti pahaa vastaan, jos ei nyt voittoa, ainakin tasataan tilejä.
  Ainoa toimiva keino tuollaisissa helvetillisissä mellakoissa ja levottomuuksissa on kovan, armottoman voiman käyttö, mitkään ymmärtämiset ja paijaamiset eivät tilannetta paranna.

  1. Enpä laskisi mitään sen varalle, että ihmiset alkavat tosissaan osoittamaan mieltään.. Husby ja sen kevään mellakat osoittivat, että ei niitä kiinnosta, eivät ne uskalla eikä niillä ole kapasiteettiakaan..

   1. Jos syrjäytymislähiön asukkaista on 70-80% vähävaraisia ja kouluttamattomia matuja on turha odottaa heiltä jonkinlaista kansannousua. Jokainen, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, yrittänee vain pitää mahdollisimman matalaa profiilia jotta ei ärsyttäisi niitä jotka ovat vallassa eli paikallisia gangstereita

 3. Minä en tajua miksi noita vielä elätetään kun eivät saa muuta aikaiseksi kuin vahinkoa raiskauksia, pahoinpitelyjä, murhia ja näitä autojen polttoja ym vahingontekoja ja sitten niille vielä maksetaan valtion toimesta siitä ja sama suomessa ihmiset ovat aivan sekopäitä kun antavat äänensä vaaleissa tällaisille valtionjohtajille kotka ajavat vielä tätä maahanmuuttoa ei vain voi käsittää.

  1. Eiköhän tuo samanlainen puuhastelu tule Suomeenkin. Ylivoimaisesti suurin osa suomalaisista äänesti viimeksi muita kuin PS:ää

 4. Nuo hottentotit yrittävät vain tehdä olonsa kotoisaksi. Nuo autot pitäisi jättää sijoilleen, jos se lisäisi näiden kotoisaa oloa ja mieli ei masentuisi, kun konnut muistuttaa niin kotimaata.

 5. Aina vaan jaksaa ihmetellä miksei vakuutusyhtiöt ala ottamaan kantaa. En tiedä korvaavatko ne tuollaisia tuhoja ollenkaan, vai selviävätkö kuin koira veräjästä.
  Ehkä se onkin niin, ettei vakuutukset korvaa ollenkaan. Ei niitä sitten kiinnosta. Sääliksi käy autojen omistajia, jokunen heistä ainakin varmaan tarvitsisi kulkupeliään.
  Mutta jos ei kiinnosta niin olkoon.

 6. Autogrillikäsite saanut naapurimaassamme aivan uuden ulottuvuuden.

  Etelä-Suomen lähiöissä miltei Sotatila harjoitetun virheellisen maahanmuuttopolitiikan johdosta. Turvattomuus on tuotu Ruotsalaisten arkipäivään.

  ”Asukkaat ovat nyt hieman vaativaisia. Lehdelle kerrotaan, että yhteiskunnan pitää tehdä jotain. Näin ei voi jatkua..”.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.