Ruotsin väestö ja toinen sukupolvi 2017 – tilastoa

0
30.3.2018

Ruotsin väestöstä toisen polven maahanmuuttajia oli vuoden 2017 lopussa määrittelytavasta riippuen joko 561 957 tai 1 316 039.  Tosin tapauksissa, joissa isän henkilöllisyys ei ole viranomaisten tiedossa, hänet on mitä ilmeisimmin merkitty Ruotsissa syntyneeksi. Tämä selittänee osaltaan mm. somali-isien aliedustusta tilastoissa.

 

nettovaintoinen2017

Ensimmäisen polven maahanmuuttajia oli 1 877 050, joten yhteensä ulkomaalaistaustaisia on Ruotsin 10,1-miljoonaisesta väestöstä 24,1% tai 31,6%. Ensimmäisestä luvusta vain yhtä pohjoismaalaista syntyperää edustavien osuus on 3,1 %-yksikköä. Lisäksi 3 %:lla väestöstä on toinen vanhempi syntynyt Ruotsissa ja toinen muussa Pohjoismaassa. Naapurimaiden vaikutus on siis enää varsin vähäinen ja he ovat muuta maahanmuuttajaväestöä iäkkäämpiä kuten ruotsalaisetkin. 4,7 % väestöstä edustaa pelkästään joko syyrialaista, irakilaista tai iranilaista syntyperää.
nettosamasta2017
Lähi-itä, Afrikan sarvi ja entiseen Jugoslaviaan kuuluneet maat dominoivat kasvutilastoja jälleen. Erityisesti syyrialaisista löytyy paljon petipuuhissa ahkeroinutta nuorta väkeä. Varsinaiset syntyneiden määrät ovat suurempia, koska nettoluvut sisältävät vuoden aikana kuolleet ja maastamuuttaneet. Ruotsissa syntyi vuonna 2017 115 416 lasta, joista yli 36 %:lla ainakin toinen vanhemmista on kotoisin Pohjoismaiden ja Viron ulkopuolelta. Molemmat vanhemmat täyttävät ehdon yli 23 %:lla lapsista.
nettoerimaista2017
Advertisements

4 thoughts on “Ruotsin väestö ja toinen sukupolvi 2017 – tilastoa

  1. Todella lupaavaa väestökehitystä, nyt saadaan Ruotsin lammas- ja kamelitiloille kerrankin ammattitaitoista työvoimaa.

  2. Ruotsista tulemme näkemään millä matuprosentilla ja minkä tapahtumien kautta maailman paras valtio muuttuu paskastaniaksi

  3. Mitähän siitä mahtaa seurata, jos rikostilastojen ja väestönkasvun kärkipaikat menevät samoille ryhmille? Upporikkautta!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.