Salmisaareen jättimoskeija pääkaupunkiseutujen kuntien yhteispäätöksellä

0
Kuvakaappaus 2018-03-31 00-55-01.png
1.4.2018

Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kunnanhallitukset tekivät viime keskiviikkona sopimuksen suuren jättimoskeijan tukemisesta Helsingin Salmisaareen aiemmin kaavaillun moskeijan paikalle.

Yhteispäätöksellä kaikki neljä kuntaa sopivat moskeijan rahoituksen tukemisesta tietyillä prosenttiosuuksilla. Helsinki maksaa moskeijasta 40 %, Espoo ja Vantaa molemmat 25 % ja Kauniainen 10 %. Tarkkaa rahasummaa ei toistaiseksi tiedetä, mutta kaikenkaikkiaan loppusumman arvellaan olevan noin 25 miljoonaa euroa.

Moskeija rakennetaan Salmisaaren rantaan Lauttasaareen päin siten, että Länsiväylälle tulee ikään kuin mainospuoli. Lupasopimuksessa Länsiväylän puoleiselle seinälle rakennetaan jättimäinen valkokangas, jossa esitetään lyhyitä tietoiskuja islamista. Lisäksi Länsimetroon tullaan tekemään pistoraide moskeijalle ja pysäkin nimeksi tulee Insha Allah. Pinta-alaa rakennuksella on noin 2 000 neliötä ja ensimmäinen luonnos moskeijan ulkonäöstä julkaistiin pääkaupunkiseutujen yhteisellä nettisivulla otsikolla ”Monikulttuurisuus on rikkaus”. Kuva yllä sivulta.

Kaikki puolueet tukivat hanketta melko yksimielisesti. Espoolainen perussuomalaisten varavaltuutettu Hanna Majava kertoo perusteluina, että on parempi tukea moskeijaa suomalaisten veronmaksajien toimesta kuin arabimaista tulleen pimeän rahan turvin.

– Näin pystymme pitämään maassamme sen hyvän islamin ja pahan ulkopuolella. Suomalaisten on loppujen lopuksi helppo tottua moskeijaan, sillä sellainen on jo naapuriamaassakin.

Islamilaisen neuvoston imaami Abdul Al Rasim kertoo on tyytyväinen päätöksestä:

– Vihdoin Helsinkiinkin saadaan moskeija. Meitä muslimeja on jo niin paljon, että meidän mielipidettä ja vaatimuksia ei voi ohittaa. On kohtuullista, että moskeija rakennetaan verorahoilla.

Linkki uutiseen täältä.

JUTTU OLI APRILLIPILA, JOTEN ÄLÄ JAA SITÄ TOTENA!

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

27 thoughts on “Salmisaareen jättimoskeija pääkaupunkiseutujen kuntien yhteispäätöksellä

  1. En kestä tämmösiä juttuja edes huumorin hengessä.
   Karseaa huumoria Tajukngas,se on sitte sinun syy
   jos tulee sydänlaakeja jutun lukiessaan.

 1. Vaikka ei niin pientä pilaa etteikö totta toinen puoli... ennemmin tai myöhemmin. sanoo:

  APRILLIII, APRILLIII, SYÖ SILLII! JUO KURAVETTÄ PÄÄLLE PAAVO PERHANA.! Sain ensin melkein sydänkohtauksen mutta onneksi osuivat silimät daatumiin.

 2. Osallistun rojektiin tiilikärryjen lykkääjänä, ihokarvoja ja hikeä tursuava kebappi antaa äkäset vauhit ylämäkeen.

 3. Voi vuorokauden vaihtumisen noinkin ilmoittaa. Täytyy soittaa myrkytyskeskukseen ja kysyä mitä tapahtuu kourallisella mielialalääkkeitä ja puolella litralla kossua.

 4. Huh,huh..aprillipäivänä kaikenlaista,,kuten se,että Lulajassa oleva moskeija muutetaan minkkitarhaksi..no en protestoisi vaikka noin kävisi.

 5. Tuo ei ollut enää hauskaa, melkein sydänkohtaus tuli.
  Onneksi on pari tupakkia vielä jäljellä

  Hyvä tyyppi Tajukangas kyllä on!

 6. Olin jo ehdottamassa, että tekisivät sitten itse talkoilla, mutta kyllä tämä asia voi olla totta jo lähitulevaisuudessa eli sinne vaan kaikki alibabat sun muut huhkimaan ja jos se asetetaan ehdoksi, niin epäilen , että hanke ei toteudu koskaan.

  1. Kulla harmi että olla arprilli. Jokane moshgaya tuota sijotettu euro satakerta takasin. Iso rikkaus. Munikulturi keskuksena tama huuva.

 7. Tämä voi olla myös totta muutaman vuoden sisällä, eli Paavo heitti vain ennusutuksen joka toteutunee jos yhtään katsoo tulevaisuuteen realistisesti.

 8. Onneksi hoksasin mikä päivä tänään on vaikka se ei muuten täällä viidakossa paljon missään näy. Meinasi tabletti lentää mereen kun juttua tavasin. Paavo laittoi nyt kyllä aika pahan. Tosin kun ruottin malliin edetää ja mikä ettei edettäisi niin tottahan tuo muutamassa vuodessa on.

 9. Vakavilla asioilla ei auttaisi leikkiä… suvakokilareille kun tämä toimii täydellisenä suunnitteluohjeena.

  Ja nykysuomessa politiikkaa sekä päätöksiä juuri näin, salaa lähes valmiiksi ja PAM nimet alle moskeija sulle.

  Lähes realistinen skenario valitettavasti.

 10. Näin aprillipäivän kunniaksi annan suositukseni moskeijoiden nimeämiseen:

  Muslimien omanarvontunnolle ei ehkä ole riittävää kutsua moskeijaa suurmoskeijaksi, vaan ainoa oikea rekennettava moskeijatyyppi on megamoskeija.

  Niitä rakennettakoon maailmaan tuhansia 😉

 11. Päivän uutisotsikoita:

  Saksan kouluissa eri uskontojen selvää lähentymistä – ”juutalaistytölle oltiin todella ystävällisiä, vaikkei hän ei uskonutkaan Allahiin”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.