Ennen olivat apaattiset sotalapset, nykyään yksintulleet

0
Kuvakaappaus 2018-04-02 12-06-46
2.4.2018

Ruotsalainen media on kehitellyt vuosien saatossa mitä kummallisempia virityksiä kolmansista maista tulleiden turvapaikkamaahanmuuttajien puolesta. Muutama vuosi sitten olivat ns. apaattiset sotalapset, joiden ympärille viriteltiin turvapaikka-aktivistien toimesta myyttinen verkko puhumattomista ja apaattisista sotalapsista.

Ilmiö kuitenkin kuivui kokoon, koska mitään konkreettista ei ollut. Oli vain median keksimiä juttuja. Sen perään syntyi uusi myyttinen ilmiö, yksintulleet turvapaikanhakijalapset.

Yksintulleet ovat apaattisten sotalasten 1.2. versio. Yksintulleista on olemassa vielä päivitetty versio: yksintullut, jonka ikä veivattiin lapsesta aikuiseksi. Päivitettyyn versioon kuuluu, että ikävalehtelusta kiinni jäänneen henkilön petos katsotaan sormien läpi ja media kirjoittaa hänestä ihan kuin uhrina, joka löysi hyväntekijän.

Kuten esimerkiksi Uppsala Nya Tidningen, joka kirjoittaa uppsalalaisesta mummosta Britt Sofi Karlssonista ja yksintulleesta afgaanilapsesta Mokhtar Kassimista. Kassimi tuli Ruotsiin 2015 esittäen 14-vuotiasta. Mies laitettiin peruskouluun kuten muutkin teinit. Hän sai uskotun miehen ja asuinpaikan sotalasten orpokodista. Kaikki näytti menevän putkeen, kunnes…

Ilkeä paha Maahanmuuttovirasto teki ikätestauksia ja niiden perusteella Kassimin ikä veivattiin 18-vuotiaaksi. Tosiasiassa mies voi olla mitä vain kolmenkympin nurkille, mutta Maahanmuuttovirasto laittaa iäksi 18, kun ollaan varmoja, että mies on aikuinen, mutta oikeaa ikää ei saada päivälleen selville.

Kun Kassimi siis hetkessä muuttui 16-vuotiaasta 18-vuotiaaksi tapahtui seuraavaa: Lasten orpokodista oli lähdettävä siltä istumalta. Kunta ei elätä aikuista lasten orpokodissa. Vaikka petos on paljastunut, ei asiasta tehdä poliisijuttua vaan henkilö saa jäädä Ruotsiin jostain kumman syystä odottelemaan lopullista turvapaikkapäätöstä. Kielteistä päätöstä ei tehdä siltä istumalta, vaikka ikäpetos paljastuu vaan ikä vain muutetaan papereihin ja prosessi jatkuu kuten siihenkin asti. Kassimi on saanut yhden kielteisen, mutta prosessi jatkuu valituksilla ja valituksen valituksilla.

Kun paikka orpokodista lähtee alta, ei sotapakolaista kuitenkaan heitetä kadulle vaan he saavat paikan aikuisten vastaanottokeskuksesta. Yleensä paikka osoitetaan jostain Norrlannin perukoilta Pajalasta, Kiirunasta tai Haaparannasta. Myös Kassimille osoitettiin paikka Norrlannista. Se on tietenkin kova paikka nuorelle miehelle, koska Uppsalan sumu ja humu muuttuisi lapin hiljaisuuteen ja kahden metrin lumikinoksiin.

Nyt astuvat kuvaan hyväntekijät. Tässä tapauksessa ruotsalainen mummo rouva Karlsson otti kotiinsa afgaanimaskotin, jotta tämän ei tarvitsisi lähteä lapin perukoille.

Rouva Karlsson kertoo UNT:ille:

– Tuttu koululta kysyi voisinko ajatella ottavani afgaanin kotiini ja hetken mietittyäni ajattelin sen olevan hyvä asia. Olen eläkkeellä, minulla on aikaa ja kotona on paljon tyhjää tilaa.

Homma rouva Karlssonin kotona toimii hyvin. Molemmat saavat toisiltaan. Rouva kuskaa afgaania ympäri kyliä kouluun ja harrastuksiin. Afgaani siivoaa ja laittaa rouvan korviin korvatippoja. Kassimi kertoo:

– Rouva Karlsson on minulle kuin isoäiti, jota minulla ei ole.

UNT:in mukaan useimmat Kassimin afgaanikaverit ovat saaneet kielteisiä ja mies itsekin pelkää kielteistä. Se huolestuttaa ja afgaani on pohtinut mahdollista karkumatkaa Eurooppaan, jonne monet afgaanikaveritkin ovat häipyneet. Mummo vaan ei päästä vaan yrittää valaa uskoa afgaaniin.

Näin siis media yrittää tehdä petoksesta kiinni jääneestä afgaanista säälitarinaa. Kannattaa aina pitää ohjenuorana yksinkertaista simppeliä asiaa kun puhutaan yksintulleista: Ne eivät tule yksin, eivät tarvitse mitään turvapaikkaa ja kaikkein vähiten ovat mitään lapsia. Yksikään lapsi ei osaa yksin kävellä puoli maapalloa.

 


 

fgjsfgsfg

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

12 thoughts on “Ennen olivat apaattiset sotalapset, nykyään yksintulleet

  1. Minäkin olen apaattinen. En siksi että olisin turhapaikanhaussa tai siksi että olisin jäänyt ilman nappisilmäistä ”ottopoikaa” vaan siksi että elän typerässä maassa joka tyhmistyy päivä päivältä, jossa elintila kapenee, enkä tiedä mitä tehdä. Toivottavast rouva Karlsson saa pitää päänsä eikä löydetä ryöstömurhattuna sinä päivänä kun maskottilemmikki on saanut tarpeekseen ja tarvitsee matkarahaa muualle. Tai on päättänyt myydä rouva Karlssonin talon.

    1. Nimenomaan tyhmistyy. Nollakoulutuksen kehitysmaamuslimia puskee raitit puolilleen. Sitten kaksi nollakoulutuslaista tekee lapsi (vähintään viisi): lapsetkin osaavat suomea korkeintaan auttavasti, eivätkä edes voi pärjätä koulussa, eikä vanhemmilla ole kykyä minkäänlaiseen apuun. Päinvastoin lasten täytyy toimia vanhempiensa avustajina, koska vanhemmat eivät osaa mitään ja alkeellisinkin asioiden hoitaminen on liian vaikeaa. Siinä menee vanhempien auktoriteettiasema ja tuloksena on viisi koulupudokasta, joilla ei ole käytöstapoja. Ja sitten onkin koulupudokkaiden vuoro lisääntyä.

  2. Ajattelin hakea Migristä tuollaista Ikäveivaajan virkaa. Työ on mielekästä enkä vaadi edes palkkaa ja lupaan veivata ylitöitä joka päivä. Itseasiassa voisin jopa maksaa siitä että pääsisin ikäveivaamaan. Se olisi minulle pelkkä nautinto.

  3. On se sitten kumma miten Suomen sotalapset saivat osakseen viha-kohtelua aikoinaan, mutta värillisä hoivataan suurilla sydämillä. Olisko silloin vielä painanut muistoissa se miten aikoinaan Suomi hallitsi Ruotsiakin

  4. Hyvät Ihmiset ovat päättäneet olla Hyviä Ihmisiä, vaikka mitä tapahtuisi. 14-vuotiaalla Abdullahilla on Kabulissa hätä – PLIM! – Abdullah ilmestyykin Ruotsin rajalle kertomaan, että hätä on. Kukaan ei kysely, kukaan ei ihmettele, miten varhaisteini tuosta vain taittaa 5 000 km:n matkan Ruotsiin – tai Suomeen – epäilyn sijaan Hyvät Ihmiset heittäytyvät kuralätäkköön, ettei kaiken hädän lisäksi vielä jalatkin kastu. Turvapaikkahaastattelussa Abdullah ei osaa kertoa Kabulista mitään ja rypyt sekä noussut hiusraja johtavat epäilyyn iästä, joka epäilys vahvistuu testeissä. Jatkuu… jatkuu… jatkuu… x 100 000 kertaa.

  5. Nuo toimittelijat ovat desantteja.Mohammedin Tiltuja joita on sellaisina vastaan tullessa kohdeltava..

  6. Katopa, kun on tuo rva Karlsson kummasti Haloska-akan näköinen ! Sopis kyllä kuvaan! Siis ei voi ymmärtää tällainen kapea-alainen vähäjärkinen suomalainen kantis, kuinka nuo akkapellet pelaavat venäläistä rulettia omaisuudellaan ja hengellään. Itsetuhovietti kukoistaa. Nyt on niin hienoa, mutta kurkku auki viillettynä, raiskattuna maantienojassa vissiin vielä hienompaa… Vissiin paratiisin porteilla ollaan.

  7. Kassimi kuten kaikki muutkin Iranista tulleet feikki-afgaanit pitää vaan hillota Kabuliin. Perseilkööt siellä. Mummulle voi olla vielä ullatus kun Kassimi ottaa ritolat ja siinä sivussa saattaa nyrhiä mummun kurkun auki.

  8. Samaan aikaan mummujen ja pappojen huijaamiset ovat lisääntyneet suorastaan räjähdysmäisesti, hmmmm. No jos oikein tarjotaan mahdollisuutta päästä eroon ikänsä kerätystä omaisuudesta, älkää ainkaan itkkekö jälkeen päin kohtaloanne lehtien palstoilla vaan kohdatkaa kova maailma pystypäin ja häntää vain pystyyn. Mahtaa siinä perikunnalla olla ullatusta tiedossa kun setvitään jälkeenpäin perunkirjoituksia pikku omaisuuden toivossa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.