Kodittomat eläkeläiset kadulle – sotapakolaiset hotelliin

0
1048.jpg
Kuvituskuvaa.
3.4.2018

Ruosissa on syntynyt tilanne, jossa kolmansista maista tulleet miehet menevät kaikkialla asuntojonojen ohi ja ne, joille kunnallisia vuokra-asuntoja on aiemmin suunnattu, kuten eläkeläiset ja tai muuten heikommassa asemassa olevat, joutuvat lisääntyvässä määrin elämään asunnottomina.

Vuonna 2016 voimaan tullut ns. asunnon pakkohankintalaki on selvä. Turvapaikanhakija, joka saa myönteisen oleskeluluvan, saa samalla ns. kuntapaikan. Kuntapaikka taas takaa turvapaikanhakijalle asunnon ainakin kahdeksi vuodeksi, jonka ajan ns. kotouttamisohjelma kestää. Jos turvapaikanhakija muuttaa siihen kuntaan, joka hänelle osoitetaan, on kunnan hankittava hänelle asunto.

Koska kunnilla taas ei yksinkertaisesti ole vapaita vuokra-asuntoja ostavat monet kunnat vapailta markkinoilta asuntoja, joita sitten vuokraavat kuntapaikan saaneille turvapaikanhakijoille. Toisaalta jos asuntoja ei saada ostettua, pääsevät juuri-maahan-tulleet hotelliin tms säädylliseen tilapäiseen majapaikkaan.

Asuntopula on jo ennestään suuri. Esimerkiksi Tukholmassa on kantakaupungin alueelle 30 vuoden jono ja pienimmillään Husbyssä kahdeksan vuotta. Käytännössä kantaruotsalainen, joka joutuu asunnottomaksi, joutuu elämään kadulla. Erilaiset yömajat on asutettu EU-alueelta tulleiden kerjäläisten toimesta.

Juuri tässä on se närän syy, joka nousee joillakin tahoilla. Ainakin kantaruotsalaisten asunnottomien keskuudessa. Esimerkiksi muuan 73-vuotias Astrid, joka on joutunut asunnottomaksi, kertoo SVT:n haastattelussa, että aikoo nyt ensimmäisen kerran äänestää Sverigedemokraatteja syksyn vaaleissa.

– Vietän toisen asunnottoman ystäväni kanssa yöt miten milloinkin. Yksin on todella vaarallista nukkua paikallisjunassa. Vietämme yöt esimerkiksi yömäkkäreissä tai muissa tällaisissa aukiolevissa paikoissa.

SVT:n mukaan useimmat eläkkeellä olevat kodittomat ovat hyvin tyytymättömiä nykyiseen asuntopolitiikkaan. Se aiheuttaa närää.

– Ensi vaaleissa äänestän Sverigedemokraatteja, Astrid kertoo. Tunnen monia vanhuksia, joilla on pieni eläke ja he ovat joutuneet syystä tai toisesta asunnottomaksi. Saavatko he hotellihuoneita? Ei. On todella sietämätöntä, että vanhuksista ja heikompiosaisista ei pidetä huolta. Olen hieman katkera.

 

Advertisements
, ,

17 thoughts on “Kodittomat eläkeläiset kadulle – sotapakolaiset hotelliin

 1. Järkyttävää omien kansalaisten syrjintää mikä pitää ilmoittaa EU- tuomioistuimelle sanoo:

  Kaikki asunnottomat vanhukset eivät ole mitään väärinkäyttäjiä tai psyykkisesti sairaita mutta ovat olosuhteiden pakosta ilman asuntoa. Ja joutuvat elämään destruktiivisessä ja hengenvaarallisessa ympäristössä jos eivät armosta löydä muuta kortteeria edes yöksi. On järkyttävää miten tämä yhteiskunta kohtelee niitä jotka ovat sen rakentaneet: sylkee vanhusten päälle. Itämaan valehtelevia käärmeitä sen sijaan passataan ja palvotaan edestä ja takaa vaikka he eivät ole mitään hyvää ansainneet.

  1. Ei psyykkisesti sairaitakaan pitäisi jättää taivasalle oman onnensa nojaan, sillä suurin osa heistä ei ole mitenkään voinut vaikuttaa siihen, että sairastuvatko vai eivät (huumeilla ym. aiheutetut mielenterveydenhäiriöt ovat sitten asia erikseen).

   1. ”huumeilla ym. aiheutetut mielenterveydenhäiriöt…”

    Ei se nyt ihan noinkaan mene.

    Uskon että aika moni diagnosoimaton masennuspotilas
    on alkanut lääkitä itseään viinalla tai lääkkeillä ja adhd-
    tms. -tapaus vaikka amfetamiinilla.

    Kyse on siitä mihin resursseja laitetaan, omien kansalaisten
    hoitoon vaiko pohjattomaan globaaliin sosiaalihuoltoon.

 2. Pois mus&mus jotka eivät kuulu tähän maahan- menkööt takaisin samaan koloon mistä tulivatkin sanoo:

  Esim. nämä Lidingön epäkiitolliset marisijat voi sumeilematta heittää pihalle. Kahdessa vuodessa eivät ole mitään omaa saaneet aikaiseksi, kösi ojossa ja suupielet alaspäin vaan odotellaan että kaikki kannetaan eteen ja pokkuroidaan. Annettakoot asunto kodittomille kantiksille, heillä pitää olla etuoikeus siihen.

  https://pt-media.org/2018/03/02/lidingon-kunta-teki-paatoksen-etta-ei-elata-ikuisesti-sotapakolaisia/

 3. Asunnottomien kannattaa ryhtyä väkivaltarikollisiksi.Väkivaltarikollisilla on ihmisoikeudet.

  1. Täsmälleen näin!

   Tämäkin on eräs sovellutus anarko-tyranniasta –
   kiltisti osaansa tyytyvät lainkuuliaiset ihmiset saavat
   eteensä hatullisen paskaa kun taas väkivallalla
   uhkailijoiden toiveet täytetään. Se kun on viranomaisille
   helpompaa.

   Samahan koskee myös mielenosoittamista Helsingin ja
   eräiden muiden kaupunkien alueella: naamioituneet kiven-
   heittäjäporukat saavat kaikessa rauhassa uhkailla ja
   hyökkäillä ihmisten kimppuun kun täydellisen laillisesti
   mieltäosoittavat kansallismieliset joutuvat milloin minkäkin
   laisen simputuksen kohteeksi.

   Voiko tästä kaikesta tehdä sen johtopäätöksen. että
   uhkailu ja väkivalta ovat nopein tien vaikuttaa nykyisessä
   Suomessa?

   1. Onhan se videolta nähty, kuinka kurdilauma käskee ja poliisilauma ynisee tyytyväisenä saadessaan pitää aseensa ja henkensä, toistaiseksi. Lyöntietäisyydeltä näin, kuinka pakolainen käskytti poliisia, eikä poliisi uskaltanut edes elehtiä aukroriteettiaan osoittavasti. Hetkeä aiemmin pakolainen oli jakanut suomalaisten yksityisomaisuuden ja valtion maat ym, aivan kaiken muslimeille.

    Toisaalta poliisihan näyttää omalla esimerkillään, kuinka heitä tulee hallita. Islam, väkivallan uhka, rasismin mahdollisuus ovat asioita, joita poliisi syvästi kunnioittaa, kantaväestön lainkuuliaisuus herättää heissä ainoastaan syvää vihaa ja halun ottaa luulot pois.

    Jos et voi voittaa heitä, liity heihin. ”Uskonnon” vaihto on taikasanalla hoidettu ja sitten saat tukea omiltasi vaikkapa poliisin julkiseen nöyryytykseen ja häpäisyyn. Himassaan voi rukoilla sitten ketä tahtoo.

    1. ”Onhan se videolta nähty, kuinka kurdilauma…”

     On nähty monessa muussakin länsimaassa, käskijöinä
     äärivasemmisto, ”people of color”, muslimit, milloin mitkäkin
     porukat jotka vaan uskaltavat olla tarpeeksi röyhkeitä,
     ovat isolla massalla liikkeellä ja tietenkin nauttivat valtamedian
     ehdotonta tukea joka tilanteessa. Myös lentokentällä ja jopa
     lentokoneessa riehujat.

     Kyllä ainoaksi johtopäätökseksi näyttää muodostuvan se,
     että näillä keinoilla saadaan tavoitteita läpi.

     Itsekin olen miettinyt islamiin kääntymistä, sehän antaisi meille
     vihdoinkin ilmeisesti valtamedian luvan olla ylpeästi nationalisteja
     ja voisimme alkaa mm. puhdistamaan yliopistoja feministeistä,
     kommunisteistä, ateisteista, monikulttuurista, jne…

     Lisäksi kunnon islamistityyliin voisimme myös käynnistää
     kestävän sotatilan muita muslimiryhmiä vastaan, koska ainahan
     muut muslimit noudattavat jotenkin vääräoppista tulkintaa.

     Täällä on selkeästi ainakin Stadissa poliisi poliittisessa ohjauksessa
     eikä täällä noudateta vallan kolmijakoa. Poliisissa ei olla ihan
     taidettu miettiä loppuun asti minkälainen toimintamalli tässä
     annetaan protestoijille tulevaisuutta silmälläpitäen.

     Sitä saa mitä tilaa!

 4. ”Olen hieman katkera.” Tyypillinen ruotsireaktio, eiköhän nyt viimeinkin olisi syytä olla ihan vitun saatanan katkera.

 5. Ruotsin metodi on ihan sama kuin härmässä. Tapetaan omat kodittomat ja laitetaan sotaa ja vainoa paenneet geelipäät ipodeineen kylpylöihin. Muutama SPR:n suonikohjutantta peittelemään ja antamamaan sopivaa vierihotoa ja , avot pojat ovat ihan kelpo aivokirurgeja.

 6. En näe tossa Ruotsin touhussa muutakuin aseellinen vastarinta, jos jotain Ruotsista aiotaan pelastaa. Eihän nämä ns. päättävät suvakit suostu näkemään ongelmia ennenkuin on liian myöhäistä. He asuvat vartijafirmojen, isojen ovien, aitojen ja kameroiden takana kivoissa lähiöissä ja toistaiseksi ovat välttyneet muslimeitten joukkohyökkäyksiltä. Sitten kun se vaihe tulee, niin muslimeita on jo 20-25 prosenttia väestöstä.

  En tiedä tuleeko sitä vastarintaa syntymään, kun ruotsalaiset on kasvatettu niin pehmeiksi pallukoiksi, että voipi olla aivan liikaa vaadittu.

 7. Nyt äänestää sitten svedemokraatteja? 😀 Myöhäistä se nyt enää on. Kyllä ruotsalaiset on sitten tyhmiä. Ja me tullaan perässä…

 8. Suomessa asutettiin myös 1990-luvun alussa somaleja hotelleihin, kun heitä yhtäkkiä päästettiin maahan rajan takaa yli tuhat henkilöä Neuvostoliiton ja kommunismin ollessa henkitoreissaan. Porukka oli etupäässä virkamiehiä, opiskelijoita ja heidän perheitään. Jopa presidentti Koivisto oli näreissään tästä maahanmuutosta. Häntä rasitti se, että syntyy joku eliitti, joka kertoo miten pitää olla ja elää, ja että meidän pitäisi madella joidenkin edessä. Hän taisi olla melkoinen selvännäkijä tässä tapauksessa. Mutta vaikka presidentin valtaoikeudet olivat silloin laajemmat, hän ei pystynyt edes arvovallallaan torppaamaan ihmisoikeusaktivisti Johanna Suurpäätä, joka esti esim. Georg Ots -laivalla Suomeen väärennetyillä Sumi-passeilla tulleiden somalien käännytyksen. Kyseinen nainen lienee tällä hetkellä jossakin huippuvirassa juristina.

  Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka koulutetut maahanmuuttajat ovat sopeutuneet suomalaiseen yhteiskuntaan ja työelämään. Ainakaan Nasima Razmyarin Neuvostoliiton Afganistanin suurlähettiläs-isä ei ole tehnyt päivääkään töitä Suomessa. No, tytär on sitten edennyt jopa yhdeksi Helsingin pormestareista ja kansanedustajana rasismin paasauksen ja maahanmuuttajien etujen parantamisen lisäksi on nyt keksinyt ehdottaa yöpormestaria Helsinkiin! Ehkä hän vielä pienen pojan äitinä ehdottaa itseään siihen virkaan; voisihan siinä saada toimistossa istumisesta tai nukkumisesta mukavat yötyö- ja viikonloppulisät kun pormestarin palkalla eintaida kovin häävisti pääkaupungissa pärjätä.

  Voimme ehkä myös odottaa tämän hotellimajoituksen paluuta Suomessakin, kun Afrikasta ja Lähi-idästä elintasosiirtolaiset aloittavat oikein kunnon rynnäkön hunajapurkkien ääreen, sillä ainoa varma asia on se, että ei tämä tulijoiden virta tähän lopu. Ainoa kysymys on se, kuinka paljon heitä tulee ja onko kanttia missään vaiheessa laittaa rajoja kiinni tai edes vaatia matkustusasiakirjoja, joita ilman tämän maan rajojen yli ei astuta. Asylum ei voi olla taikasana, joka aukaisee ovet automaattisesti. Asia on todella ajankohtainen nytkin, kun Päivi Nerg ei enää ole maahanmuuttoviraston johdossa, sillä hänellähän oli tiedossa 2015 kaikkien 35 000:n tulijan henkilöllisyys ja taustat.

 9. Touseuden kahvi on aina makeaa ja vaikka vispikermalla höystettyä sanoo:

  Vanhainkodissa ei enää anneta makeutusainetta vanhusten kahviin koska se tulee liian kalliiksi. ”Johonkin se raja on vedettävä!” sanoo johtajatar. Omainen tykkää että kun isä maksaa pelkästään vanhainkodin ruuasta 5600 kr kuussa on hänellä oikeus saada kahvi makeaksi. (1400 kpl purkki Hermesetasta maksaa noin 40 kr):

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/sotningsmedel-dras-in-for-aldre

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.