Valtamedian keskivertotoimittelijat ovat luoneet ympärilleen kuvitelman ”journalistien vainosta”

0
il_fullxfull.410105148_88tj.jpg
4.4.2018

Valtamedian toimittelijoiden suurin taito on luoda typeriä mielikuvia, että he olisivat jonkin kummallisen vainon kohteena. Tästä kaksi parasta esimerkkiä ovat toimittelijat Johanna Vehkoo ja nyt viimeisimpänän Turun Sanomien toimittelija Rebekka Härkönen.

Nevö höör Härkönen kertoo, että häntä alettiin vainota yhden julkaisemansa artikkelin takia. Kun lukee kyseisen artikkelin viime syksyltä niin huomaa, että siinä ei ole mitään kummallista. Se on aivan tavallinen härkösmäiseen tyyliin kirjoitettu juttu, missä ei ole mitään tartuntapintaa. Arkitavallinen mitätön juttu liittyen Turun puukkoterroristiin. Härkönen ei ole edes mitenkään erityisen hyvä kirjoittaja, edes siinä pahimmassa mielessä, olletikin, että on palkittu vanhainkodin tiettyihin epäkohtiin liittyvän paljastusjutun tiimoilta. Toimittaja voi kirjoittaa harvakseltaan suuren kohujutun, mutta suurin osa kaikkien toimittajien jutuista on arkijuttuja. Härkösen arkijuttuja en ole koskaan jaksanut lukea loppuun. Syksyn kohujuttu on haukotuttava arkijuttu.

Näin ollen Härkösen väitteet systemaattisesta pitkään jatkuneesta vainosta joutuvat hieman outoon valoon.

Kaikista oleellisin selviää kun seuraa Härkösen Twitteriä. Härkönen nimittäin itse lietsoo jonkinlaista vihamyyttiä ympärilleen. Suurinpiirtein jokainen hänen twitter-viestinsä on jostain Ylikseltä kaapattuja överiläpän pätkiä, joita Härkönen jakaa ikäänkuin henkilökohtaisina vainoviesteinä. Kuka tahansa, joka tekee itsestään pellen, saattaa päästä Yliksen ketjuun naurettavaksi, mutta kukaan Yliksen överiläpän heittäjistä ei ole ikinä lähettänyt Härköselle yhtään ainoaa tappo- tai muutakaan uhkausta.

Toisin sanoen kun Härkönen teki itsestään pellen, väittämällä, että häntä uhkaillaan, niin nyt Yliksen viestiketjuissa nauretaan tälle ajatukselle tekemällä pilaa Härkösestä.

Johanna Vehkoo toimi aivan samoin muutama vuosi sitten. Soitin hänelle koskien hänen Ylen Kuningaskuluttajaan tekemänsä artikkelin pohjalta, jossa hän mustamaalasi Verkkomedia Kansalaista. Esittelin itseni asiallisesti puhelun alussa, soitin julkisesta numerostani ja kerroin, että teen haastattelun, jonka nauhoitan.

Haastattelun aikana selvisi, että Vehkoo ei tiennyt mistään mitään. Hän ei ollut lukenut yhtään ainutta Kansalaisen artikkelia vaan roiskaisi valemediajuttunsa ihan omasta päästään. Kuvitelkaa, valtiollisen mediatalon palveluksessa oleva henkilö, joka esittelee itsensä jonakin faktantarkistajana ja hieman parempana journalistina, paljastaa nauhoitetussa haastattelussa tietämättömyytensä ja sen, että koko hänen juttunsa oli puhdasta paskaa.

Tämän jälkeen Vehkoo aloitti oman kamppanjansa, jonka mukaan häntä vainotaan. Vehkoo kertoo, että häntä maalitetaan, jauhotetaan ja puhelin tulvii tappouhkauksia. Hän antoi jossain vaiheessa ymmärtää, että olisin masinoinut häntä kohtaan jonkinlaisen vihakamppanjan. Ihan kuin vihaisin Vehkoota. En tietenkään vihaa, lähinnä nauran.

Nyt iso osa valtamedioista on lähtenyt mukaan tähän ”vihakamppanjaan”. Suurmedioiden keskivertoakin surkeammat toimittelijat todistavat, miten heitä vihataan ja miten sananvapaus on vaarantunut. He luovat sellaista mielikuvaa, että heitä muka jotenkin vainotaan. Surkeat toimittelijanplantut kuvittelevat kirjoittavansa jotain merkityksellistä, vaikka suoltavat eetteriin tyhjänpäiväistä keskivertotekstiä, ja sen pohjalta luovat kuvitteellisen vainon. Kaikenlisäksi nuo keskivertokirjoittajat ovat luoneet ympärilleen naurettavan myytin ”vastuullisesta mediasta”. Vastuullinen media kuulosta juuri siltä mitä se onkin. Kerrotaan vain se mitä halutaan kertoa.

Joku oikea journalisti, kuten Anna Politkovskaja, kirjoitti sellaista tekstiä, joka paljasti vallanpitäjän raadollisuuden. Hän kertoi kuinka Venäjä harrastaa systemaattista sortoa. Politkovskaja joutui tästä vainon kohteeksi ja lopulta sai maksaa hengellään paljastuksistaan. Mutta mitä joku Johanna Vehkoon ja Rebekka Härkösen kaltaiset mitättömyydet muka ketään kiinnostaa? Ei todellakaan ketään.

Joten, jos tekee mieli lähettää Rebekka Härköselle ”vihapostia” niin anna olla äläkä lietso hullun suuruuskuvitelmia.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

8 thoughts on “Valtamedian keskivertotoimittelijat ovat luoneet ympärilleen kuvitelman ”journalistien vainosta”

 1. Sanoohan jo vanha sananlaskukin että ”tyhmästä päästä saa kärsiä koko ruumis”. Ei se sen kummempaa ole ja pätenee myös toimittelijoihin.

  Tukholman Östermalmilla Karlaplanilla palaa iso, vanha kerrostalo. Palo alkoi Portugalin suurlähetystöstä, tuhopolttoa epäillään, 14 loukkaantunutta. Että tällaista Suvakki-Swedustanissa. turvallinen ja rauhallinen maa jossa rakkautta riittää myös terroristeille. Onneksi ei ollut Somalian, Irakin tai Afganistanin embassy, eikö!

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/brand-vid-karlaplan

 2. Bekan vaino ulottui jo Twitterin toimijoihin, jotka vainosivat hänen tilinsä kiinni.

 3. Vielä se totuus iskee kuin miljoona volttia. Pää pois perseestä olisi oiva neuvo monelle suvakille.

 4. Turun Sanomat alotti yt-neuvottelut jo viime syksyllä. Niitä on käyty ja lopputuloksena 11 siirtyi muihin tehtäviin tai goodbye. Asian virallinen tiedote oli nyt maaliskuussa. Mutta Rebekalle siirto Lännen-Mediaan Helsinkiin tuli tietoon jo viime marraskuun 24 päivänä tai aiemmin. Tieto on hänen twitter tilillään. Nyt asia on väännetty uhrimeiningillä niin että Rebe lähti Turkusesta vainon johdosta. Bussilla ei voinut matkustaa. Taksikin kysyi kotiosoitteen, mihin ajetaan. Lapsi kuuli uhkaavaa puhetta ja tieetenkin bussissa. Baareissa on naureskeltu ja varmaan ilkeimmät ovat kysyneet missä ne kuvat viipyy missä Hosseini auttaa uhreja ? Huomiohuora, palkittu mitättömyys on huomiohuora eikä muuta.

  1. Poliisit Kotihälytys taisi olla sarjan nimi, jossa muikkelin pistorasioista kuului puhetta ja vintillä oli asennettuna joku HAARP-mielenhallintayksikkö. (Osa ehkä jopa omaa mielikuvitustani.) Repekkalla on ase ja hän odottaa kauhusta kangistuneena, milloin PT tulee sen ottamaan ja tappaa. Telkkarissa potilaan sentään poliisi vei hyvään hoitoon ottamaan lääkettä, Härkikseltä ei viedä edes sitä asetta. Sehän voi pahimmillaan suolata virpojat oven läpi rapputasanteelle! Toivon aseen olevan ei-ampuvaa sorttia, vaikka grillin. Kaasuttaa korkeintaan ittensä, tai räjäyttää kämppänsä. Ei kai sillä ole lapsia…

 5. Kun ei ole siunattu ulkonäöllä tai älyllä, narsistin ainoa keino saada huomiota ja ammatillista näkyvyyttä on tuo. Säälittävää 😀

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.