Värmlandin lapsiavioliiton muutamia poimintoja oikeudenkäyntipöytäkirjoista

0
6.4.2018

Värmlandin käräjäoikeuden päätös, jossa syyrialaiset vanhemmat tuomittiin ehdolliseen vankeuteen tyttärensä pakkoavioliitosta, on mielenkiintoista luettavaa.

On vaikea ymmärtää, että tällaista voi tapahtua Ruotsissa vuonna 2018. Ja että paikalla avioliittoa on ollut solmimassa joku sellainen, jota kutsutaan sheikiksi. Muutama poiminta tuomiolauselmasta:

”Mohammad (tytön puoliso) tuli paikalle sukulaistensa kanssa ja kysyi tytön perheeltä josko Mohammad voisi avioitua tytön kanssa. (Joka oli tapahtumahetkellä siis 13-vuotias). Tyttö oli tuolloin koulussa ja kun hän tuli kotiin luettiin kaikkien paikallaolijoiden voimin koraanista säkeitä.”

”Tytön äiti puhui tytön kanssa avioliitosta ja sanoi, että avioliitto on hyvä asia. Tytön isä oli aluksi hieman vastaan avioliittoa, koska tyttö oli vielä niin nuori ja tytön pitäisi opiskella, mutta antoi lopulta periksi, koska kaikki olivat toista mieltä.”

”Tytön äiti ja Mohammad ovat serkkuja. Mohammad on myös sukulainen tytön isän kanssa siten, että hänen isänisä ja isän isänisä ovat serkkuja. Hän tulee samasta kaupungista Syyriasta, josta tytön perhe tulee. He tunsivat kaikki toisensa entuudestaan.”

”Sen jälkeen pidettiin hääjuhlat.”

”Hääjuhliin tuli sheikki, joka on uskonnollinen mies ja tietää miten sharia-laki toimii. Sheikki katsoi, että kaikki menee sharia-lain mukaan, ja että avioliittosopimus on kirjoitettu oikein.”

”Tytön vanhemmat suunnittelivat hääjuhlat pidettäväksi Mellerudissa. Paikalla oli sheikki, joka katsoi, että kaikki tulee paperille oikein, vaikka normaalisti avioliittosopimus on suullinen.”

”Kun sopimus oli tehty, Mohammed saattoi nyt tulla tytön kotiin ja nähdä tämän ensimmäistä kertaa ilman huivia. Tyttö kuului nyt miehelle, se oli kirjattu avioliittosopimukseen. Tytön oli pakko olla puoliso miehelle, jota ei halunnut.”

”Häiden jälkeen Mohammad tuli pari kertaa tytön kotiin tavatakseen häntä. Tyttö oli kaikilla kerroilla estynyt tapaamasta miestä mm. ollen jo nukkumassa Mohammadin tullessa tytön kotiin. Mohammad suuttui tästä ja läksytti tytön vanhempia; avioliittosopimuksen mukaan hänellä oli oikeus yhtyä tyttöön seksuaalisesti.”

”Jouluaattoona 2015 poliisi kutsuttiin Årjängin leirintäalueelle, jonka portilla partio tapasi tytön. Kielivaikeuksien takia paikalle kutsuttiin tulkki ja tyttö otettiin poliisiautoon suojaan. Tyttö kertoi, että hänen käsiään oli poltettu ja häntä oli lyöty.”

”Kun paikalle odotettiin tulkkia saapui tilanteeseen muutama suuttunut nainen. Naiset yrittivät päästä poliisiautoon ja löivät auton ikkunoita. Paikalla oli 3-5 naista. Partio päätti silloin viedä tytön toiseen paikkaan turvaan.”

Tässä siis muutama poiminta oikeudenkäyntipöytäkirjoista. Tyttö yksinkertaisesti myytiin reilu 10 vuotta vanhemmalle sukulaiselleen puolisoksi.

Oikeat kysymykset ovat tällä kertaa: Kuinka monta muuta lapsiavioliittoa Ruotsissa (ja Suomessa) on, joista emme tiedä mitään? Tapauksissa tyttö ei yksinkertaisesti ole uskaltanut lähteä pois kotoaan?

Advertisements

11 thoughts on “Värmlandin lapsiavioliiton muutamia poimintoja oikeudenkäyntipöytäkirjoista

 1. Ja sitten näitä siirtolaisia viedään päiväkoteihin ja kouluihin. Mitä sitten kun he pääsevät enmmistöksi, määräävätkö he silloin pakkoavioliittoja esimerkiksi suomalaisten lapsien kanssa? Epäilen vahvasti sitäkin, että he eivät koskaan kuitenkaan huoli niitä sekarotuisia omiin maihinsa, joita ovat tehneet pohjoismaalaisten kanssa. Mikä tulee olemaan heidän asemansa? Kasvattavatko siirtolaiset sekarotuiset vihaamaan suomalaisia ja näin kasvattavat omaa valtaansa? Kasti tulee siis Eurooppaan, ellei sitten ole jo ollut, näiden samojen lähi-itäläisten ja maanpettureiden tuomana.

 2. Aito vanhoillinen Islamilainen kulttuuri voi jo hyvin jo Ruotsissa. Kuin suoraan jostain lähi-idästä, vain myötäjäiskamelit puuttuivat ja hillitön ammuskelu hääjuhlassa ja muutama kuollut häävieras harhaluotien kaatamina. Oi tätä ihanaa vieran kulttuurin rikastusta kaikkine tapoineen.

 3. Ois kai sinne voinut joku mennä huutamaan metoota? Ja sheikkiä olisi voinut samalla valistaa tasa-arvosta ja sukupuolettomuudesta. Sitten oiskin jo menty kumbayaa.

  Tätä ei tekstissä mainitusti meinaa uskoa todeksi. Ei sitä että tällaista voi Pohjoismaissa tapahtua, eikä sitä että tälle paskalle on suvaitsevaisissa piireissä epäsuora hyväksyntä.

  No joo, kai kehitysmaassakin pystyy elämään, ainakin Ruotsi on päättänyt kokeilla.

 4. Tyttö oli ollut ok avioliiton suhteen. No problem.
  Pahoinpitely ja seksi kuuluu kultuuriin ja tytön pitäisi tietää tämä.

 5. Tulee jotenkin mieleen että nämä islamilaiset naiset ovat katkeria omalle kohtalolleen ja siksi kostavat kaikki korkoineen tyttärilleen. Niin avioliitoista kuin ympärileikkauksista alkaen. Eihän miehillä ole naisten ympärileikkauksiin suurtakaan osuutta. Naisethan sitä traditiota pitävät yllä.

 6. Poliitikot ehkä kuvittelevat saavansa Syyrian ulos syyrialaisista. Tai sitten edes eivät. sanoo:

  Ruotsin poliitikot tietävät 100% siitä mitä maassa tapahtuu, sallivat sen tapahtuvan sekä edesauttavat että se tapahtuisi. Sitten kun esim. pakkoavioliittoja ja kunniamurhia tulee ilmi ollaan mukamas kauheasti paheksumassa vaikka itse ollaan nimenomaan myötävaikutettu asiaan. Suureen ääneen huudetaan (viimeksi eilen) ”ME SATSATAAN 120 MILJ. KR #MEETOOHON!!!”.

  Se on pelkkää hämäystä plus typeryyttä kun todellisuus on kuitenkin tällaista paskakulttuurien paskaa päivästä toiseen.

 7. Toivoisin suvaitsevaisilta kommentteja tähän kun moni lukee tätä sivua kuitenkin etsien sitä mitälie-rasismia.

  Valeuutiseksi ette pysty väittämään kuten ette muitakaan juttuja.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.