Göteborgin koraanikoulun oppilaat voittivat design-kilpailun

0
20180329103906_IMG_1497-01-300x200
Tulevaisuuden innovaattoreita.

 

9.4.2018

Göteborgilainen koraanikoulu briljeeraa taas. Tällä kertaa seiskaluokkalaiset oppilaat saivat 5 000 kruunun (520 euron) palkinnon voittaessaan Chalmersin kilpailun.

Kilpailun aiheena oli kehittää, muotoilla ja rakentaa prototyyppi tulevaisuuden lasten leikkikalusta. Seiskat kehittivät ja rakensivat tulevaisuuden leikkikaluksi renkailla kulkevan esineen. Auto on rakennettu kakkosnelosen lankun pätkästä, jonka keula on viistetty kiilaksi. Molemmille sivulle on lyöty naulat pystyyn ja niihin ripustettu CD-levy kuvaamaan renkaita.

20180329103511_IMG_1492-02-300x200
Opettaja pitelee palkittua design-innovaatio-esinettä.

 

Kyseessä on siis astetta vaativampi työ kuin kaarnalaivuri Rantalan suojattien suunnittelema innovaatio, kaarnalaiva.

Römossenin koulu tuli tunnetuksi 2011, kun yläasteikäiset tytöt pakotettiin kertomaan opettajilleen ja luokkatovereilleen kun heillä oli kuukautiset. Kuukautisten aikaan tytöt eivät saaneet osallistua muuten pakolliseen rukoustuokioon, eivät saaneet koskea koraaniin eivätkä vierailla koulun yhteydessä sijaitsevassa moskeijassa.

Kohun aikana koulun islamologian opettaja imaami Abdul Rashid Mohamed kertoi, että naiset ovat likaisia kuukautisten aikaan ja siinä vanha islamilainen sääntö joutuu törmäyskurssille modernin ruotsalaisen näkökannan kanssa.

Pt-media onnittelee tulevaisuuden innovaattoreita.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

21 thoughts on “Göteborgin koraanikoulun oppilaat voittivat design-kilpailun

   1. Näkyisi Göteborgista löytyvän ainakin aikoinaan lahjoitusvaroilla pystyyn pantu Chalmersin teknillinen korkeakoulu.

 1. Hurraa! Siis keksivät pyörän uudestaan! Ja samalla 4 kpl .Huimaa kehitystä Swemamman uusilla oppilailla!!kyllä Lövenii on nyt ylpeä!

   1. Harmittaa niin vietävästi, kun jäimme hopealle kaarnalaivoillamme.
    Taas ruotsalaiset kiusanamme – Mrr !!

 2. No niin, ilon kyynelillä alkoi tämäkin viikko. Hieman tosin ärsyttää, että kuvissa on jotain huivittomia kantturoita, mutta pitäkööt toistaiseksi päänsä.

  Hieman kyllä uteliaisuuskin herää: jos tällä voitetaan, niin mitä helvettiä ne häviäjät ovat tehneet?

  1. Juuri tätä mietin itsekin. Totuus lienee se, että ei ole väliä mitä muut tekevät, koska koraanikoulu voittaa joka tapauksessa.

   1. Jotain sellaista sen täytyy olla. Tai sitten Erikssonin poika osallistui kisaan kakkosnelosen pätkällä, johon oli yritetty lyödä naula.

   2. Veikkaisin että viimeiseksi oli tullut kantaruotsalaisten kilpailijoiden rakentama pienoisvoimala, joka toimi yhdistetyllä aurinko- ja vetyenergialla.

  1. Ei sellaisista tarvitse maksaa – se on yhteiskunnan tehtävä. On kuitenkin vielä joitain osa-alueita, kuten naisten genitaalien 90-prosenttinen poisto, joita ruotsalainen yhteiskunta ei tajua maksaa – rahat voi käyttää sellaiseen. Tai imaamin naimakauppakamelien hankintaan – tai se saattaa jo olla ruotsalaisen veronmaksajan kustannettavaa puolta…

 3. Ehkei palkinto ole aidosti ansaittu, vaan voitto on saatu ”yleisistä syistä” johtuen. Ruotsalaiset lienevät ajatelleet, että tunnustuksen antaminen rauhoittaa muslimeja. Svedut pelkäävät.

  Miinuspuolena tällaisissa palkinnoissa on, että palkitut voivat luulla aidosti ansainneensa palkintonsa. Kun sitten isona saavutukset jäävät kurabien keskimääräiselle tasolle, vikaa haetaan rasistisista ruotsalaisista.

  Tapaus on sukua ”kellopoika” Ahmedin tapaukselle Hän kokosi kellon. Obama kiitteli nerokkuudesta. https://en.wikipedia.org/wiki/Ahmed_Mohamed_clock_incident

  Tämä on melkein sama juttu, jos Valtteri ostaisi herätyskellon, laittaisi sisälle pariston ja sitten käyvän kellon salkkuun. Ja sitten Niinistö palkitsisi keksinnöstä ruhtinaallisesti.

 4. Näähän on ihan selvästi tulevia koneinsinöörejä joita Koenigsegg kovasti tarvii superautojaan rakentamaan!

 5. Kappas vaan, munaton hommahomo pistää ”laatujournalismia” eetteriin osaamatta edes lähteistää juttuaan. Oli koraanikoulussa kuinka apinoita rättipäitä tahansa taputtelemassa kakkaa niin hommahomoilla älyllinen taso ja rehellisyys on ihan yhtä alhaista kun lähdettä ei osata pistää mukaan että voisi esim. katsoa jutun lähteet ilman pienimunaisten pt-meedioiden itkua :————–D

  Perinteiseen tapaan toki tämä kommentti myös ylläpitäjän toimesta a) deletoidaan tai b) siihen vastataan retorisella itkulla ja c) ei missään tapauksessa linkitetä luotettavaa lähdettä esim. Chalmersilta koska lähteenä on 90% todennäköisyydellä toinen munakateutta neekereitä kohtaan poteva valkoisten kuulapäiden sivusto.

  ps. Taitaa vituttaa kun kaikki hommahomoja kritisoivat eivät ole kukkahattuja tai kommareita :)))))))))))))))) ebin keke

  1. Jaa-a, se suuri ero taitaa olla siinä, että vaikka olet eri mieltä, ja vaikka tuot sen esiin teinialatyylillä, voit silti olla siinä – ei ole alpakoita tilattu.

   P.S. Eihän se tuollainen sivistymätön kiukuttelu vituttamaan ala. Enemmän jäin miettimään, että mitähän pahaa homot ovat sinulle tehneet. Kyllä se siitä.

  2. Etkö osaa itse hakea asioita netistä? Kyllä ne sieltä löytyy. Ja oli miten oli, tekstisi kertoo enemmän sinusta kuin PT-mediasta. Pysy poissa jos ei miellytä.

 6. Kyllä tämä häviää innovaatiossa Riku Rantalan kaarnavene bisnekselle. Palkintokin on vain murto-osa Rantalaisen 150 000 €. Juurikin mietin mihin olisi silloin 2015 jälkeen kannattanut iskeä helpon rahan toivossa. Joku vitun typerä halpa ”idea” pakolaisiin liittyvä, johon anoa valtion löysää rahaa. Vielä syyriä näkökulmaa, niin johan rahan tuloa ei olisi voinut estää, rahaa olisi tulvinut ovista ja ikkunoista. Tuommoiset 100 000 olisi tullut että heilahtaa ja vielä julkisuutta, jota nyt ei haluaisi tuossa yhteydessä, kun tarkoituksena olisi ollut vain rahan lypsäminen valtioilta ja järjestöiltä. Liika julkisuuden kipeys olisi huono juttu, kuten Aleppon lelusalakuljettaja Rami Adhamin tapauksessa on todettu. Ukko olisi ollut hisuun kissun, eikä poseerannut kommunistien halosen ja tuomiojan kera, olisi rahahanat olleet pitkään auki. On sitä perkeleen tyhmä kun jälkikäteen tällaista miettii, silloin olisi pitänyt takoa kun rauta oli kuumimmillaan.

 7. Onko tämä vitsi vai totta?

  Jos totta, niin poistun näppäimistöni takaa tuntien suurta myötähäpeää…

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.