Orbánin menestys on saanut ruotsalaismediat vaikeroimaan

0

Kuvakaappaus 2018-04-09 00-37-08

9.4.2018

Viktor Orbánin Fidesz-puolueen voitto on saanut länsi-eurooppalaiset mediat vaikeroimaan, mutta erityisen suurta vaikerointia kuuluu ruotsalaisista vasemmistomedioista.

Aftonbladetin toimittelija Staffan Lindberg kirjoittaa kuinka Orbánin viharetoriikkaa toi puolueelle voiton. Lindbergin mukaan Orbánin vaalikamppanja oli absurdi ja vastenmielinen.

– Hän käyttää esimerkkinä joitakin ruotsalaisia, jotka kertoivat Unkarin medioissa paenneensa Ruotsista suuren maahanmuuttajainvaasion takia, Lindberg kirjoittaa.

Lindbergin mukaan retoriikka oli selvä: Orbán ikäänkuin uhkaili unkarilaisia, jos ette äänestä meitä, tulee Unkarista samanlainen kauhuvaltio kuin Ruotsista. Lindbergille ajatus on jotenkin mysteeri: maa, jossa ei edes ole (kehitysmaa)maahanmuuttajia, puhuu asiasta uhkana.

Niin ikään Lindberg kirjoittaa, että Orbánin voitto saa paniikin Brysselissä.

– Unkari uhkaa EU:n perustavanlaatuisia hyvinvointiarvoja, mutta silti Unkari saa EU:lta rahaa. On mahdollista, että koko EU hajoaa, jos äärioikeistolainen retoriikka leviää, Lindberg listaa.

Hän tarkoittaa ”perustavanlaatuisilla arvoilla” valtavia määriä kolmansista maista tulleita muslimimiehiä.

Toisen Aftonbladetin ikuisen länkyttäjän Wolfgang Hanssonin mukaan Orbánin voitto tarkoittaa sitä, että demokratiaa aletaan nyt purkaa Unkarissa ja maalla on edessä kauhuskenaario. Hanssonin mukaan, koska Unkari on saanut EU:lta rahaa, se tarkoittaa sitä, että Unkari pitää täyttää kolmansista maista tulleilla muslimimiehillä. Mutta koska Orbán ei ole tehnyt niin, tämä on se asia, joka aiheuttaa Unkarin ja koko EU:n tuhon.

Myös Expressenissä kirjoitellaan joutavia. Mats Larssonin mukaan Orbánin voitto on samanlainen kauhuesimerkki kuin vaikkapa Venezuela, jossa Hugo Chavezin vasemmisto otti rautaotteen maasta eikä sinne saada enää oikeistoa. Larssonin mukaan ”elinvoimainen demokratia” tarvitsee jatkuvaa vallanvaihtoa ja Orbánin Fidesz-puolue uhkaa tätä. Tosin Larsson ei kerro, että Sosiaalidemokraatit ovat olleet Ruotsissa hallituspuolueena koko lähihistorian.

Yhtäkaikki myös Larsson yrittää keksiä monenlaisia kauttarantain-selityksiä, mutta sieltä takaa paistaa vain ja ainoastaaan yksi ajatus: Koska Orbán ei halua täyttää maataan kolmansien maiden muslimimiehillä, tämä tuhoaa Unkarin.

Mielenkiintoista on verrata uutisointia virolaisiin medioihin. Yleisradioyhtiö ERR kertoo Orbánin voitosta hyvin neutraalisti ja ilmeettömästi. Todetaan se, mitä on tapahtunut. Õhtuleht (iltalehti) kirjoittaa asiasta myös hyvin eleettömästi.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

13 thoughts on “Orbánin menestys on saanut ruotsalaismediat vaikeroimaan

 1. Hyvä unkari olisipa meillä suomessa tällainen pääministeri ja hallitus ruotsalaisten uikutuksista ei kannata välittää yhtään itsepähän ovat hirttosilmukkansa pujottaneet kaulaansa bravo unkari vielä kerran!

  1. Vaalit vuoden kuluttua Suomessa! Vaaleissa pitää toimia niin,että saadaan maahan hallitus joka valvoo suomalaisten etua.
   Tuon vaikeampaa se ei ole.

 2. Vai että demokratiaa aletaan purkaa juuri kun oli vapaat ja demokraattiset vaalit.

  Kummassakaan rasismin vastustelijoiden fb-ryhmässä ei muuten ole vieläkään kommentoitu vaaleja. Varmaa on että jos Orban olisi hävinnyt niin siellä olisi juhlat menossa.

  1. On se vaan NIIN väärin, että Orban sai maanvyöryvoiton, vaikka Ruotsin, Suomen ja Brysselin ”älymystö” äänesti vastaan. (ironiaa)
   -Hymyä naamaan, tämä on ilon päivä, Agricola- liputuksemmekin sopii kuvaan – samanlainen jytky meillekin seuraavissa vaaleissa !

 3. Demokratian toteutuminen valtioissa joissa on kansallismielisyyttä, ei sovi kaikille.

  Ruotsin sateenkaariväestöstä tuntuu varmasti kamalalta kun muissa maissa arvostetaan omaa kansaa.

 4. Pelkkää kateutta! Kyllähän se harmittaa kun oma maa hukkuu paskaan mutta sitä ei tohdi myöntää.

 5. parasta, mitä voisi tapahtua, on €U:n hajoaminen ja KAIKKIEN matujen lähettäminen hevon kuuseen

 6. Vuodesta 1932 tähän päivään asti Ruotsin pääministerinä on ollut muu kuin sosiaalidemokraatti vain 17 vuoden ajan. Siitäkin 8 vuotta supermokuttaja Reinfeldtin kautta. Joten ruotsalaisilla ei ole mitään varaa kirjoittaa ”vallanvaihdon tarpeesta”. Jos muslimimiehet ei toimittajien mielestä ole minkäänlainen uhka tai haitta niin Ruotsihan voi ottaa aina lisää. Turhaan niitä piti kuskata Tornioon junilla ja busseilla.

  1. Svenska Dagbladet on Moderaatteja/Kokoomusta lähinnä oleva lehti. Reinfeldtin henki elää edelleenkin näköjään. Tove Lifvendal, kirjoittaja, on itse Etelä-Koreasta.

 7. Täytyyhän sitä ny kaikki valkoisten maat ottaa täyteen neekereitä, tai tuhoudumme

 8. Mitä ihmettä. Maailmassa on rajallinen määrä muslimeja, mutta silti niitä halutaan jakaa muiden kanssa. Kannattaisi ahnehtia kaikki Ruotsiin. Voi sitä kateuden määrää, kun tajutaan Ruotsissa olevan mieletön lauma partaisia ukkoja, eikä muille jäänyt mitään. Turha tulla itkemään, että meille kanssa hyvinvointimuslimeja, näyttää vaikka sheivattua persettä ruikuttajille.

 9. Valtamedian peppukipeyttä havaittavissa kuten Trumpin valinnan yhteydessä. Säälittäviä juttuja keksimällä keksitään että saataisiin jotain negatiivista sanottua. Onhan käsittämätöntä kun KANSA päättää, se on väärin äänestetty. Nämä globalistit ovat säälittäviä raukkoja ja oman kansan hirttäjiä, jotka eivät ymmärrä demokratian perusajatuksesta enempää kuin sikä pärevalkeasta. Ennen sanottiin kansa on puhunut, pulinat pois. Nyt se ei mene noille umpiluu kaaliin, ei sitten millään.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.