Salan kunta palkkaa kouluihin työharjoitteluun turvapaikanhakijoita

0

Kuvakaappaus 2018-04-09 12-10-34

 

9.4.2018

Salan kunnassa kuohuu. On selvinnyt, että kouluun on palkattau turvapaikanhakijoina tulleita henkilöitä työharjoitteluun lähinnä jonkinlaiseen kielikylpyyn, ja nyt muslimitaustaiset henkilöt harjoittavat rukoilua koulun tiloissa.

Tapahtumat lähtivät liikkeelle, kun Sala Allehanda-lehti julkaisi mielipidekirjoituksen, jonka mukaan kunnan koulun tiloja käytetään päiväsaikaan jonkinlaisena moskeijana. Kirjoituksessa kerrotaan, että useat miehet olivat pitäneet uskonnollisia menoja koulun luokassa keskellä päivää ja oppilaat eivät olleet päässeet tuolloin luokkaan.

Kunnan koulutoimen johtaja Benny Wetterberg kertoo SA:lle, että hän on nyt tutkinut asiaa ja on saanut tapahtumasta hieman erilaisen kuvan.

– Väitettiin, että luokassa olisi ollut useita miehiä, mutta siellä on ollut vain yksi. Lisäksi koulussa on tällä hetkellä vain yksi toinen, nainen, joka harjoittaa uskonnollista rukoilua, mutta he eivät toimita rituaaleja samassa huoneessa yhtäaikaa.

Wetterberg tarkentaa:

– Nämä henkilöt on sijoitettu työvoimakoulutukseen, eli ovat harjoittelussa. Heillä on pakolaistausta. Jotta he kotoutuisivat yhteiskuntaamme saavat he harjoitella tälla tavalla kieltä ja sellaista. He eivät ole ulkopuolisia, kuten väitettiin.

Wetterbergin mukaan koulussa on säännöllisesti henkilöitä, jotka harjoittavat rukoilua. Silloin koulun, tai muun paikan tilasta pyritään järjestämään rukoilutiloja.

– Nyt tässä koulussa yksi kopiohuone toimi aiemmin rukoushuoneena, mutta koska se tarvittiin muuhun käyttöön niin tässä tapauksessa rukoilua on harjoitettu luokkahuoneessa silloin kun se on ollut pois käytöstä.

Yksi väite oli, että kun henkilöllä oli luokassa rukoilu kesken oppilaat joutuivat odottamaan, että rukoilu saatiin päätökseen. Wetterberg ei näe tätäkään vakavana asiana:

– Tässä tapauksessa opettaja päätti, että he voivat odottaa muutaman minuutin, ennenkuin menevät luokkaan, jotta rukoilu saadaa päätökseen.

Koulutoimenjohtajan mukaan väärien huhujen levittämisestä tulee seurauksia.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

8 thoughts on “Salan kunta palkkaa kouluihin työharjoitteluun turvapaikanhakijoita

 1. En voi kuin ihmetellä ruotsalaisten periksiantamisen määrää. Kukaan ei tule heitä kiittämään siitä 20v päästä.

  1. Pahoin pelkään että Suomessa tehtäisiin juuri samoin. Eihän kultamunia saa mitenkään häiritä.
   Ei voi kyllä uskoa, että kysymyksessä on sama kansa, joka niin päättäväisesti puollusti itseään viime sodissa.

 2. Jos tavallinen ihminen työpaikallaan päättäisi että tästä lähtien otan joka päivä virsikirjan mukaani ja pidän kolme vartin paussia jonka aikana heittäydyn lattialle ja laulan ”Joutukaa sielut on aikanne kallis” niin miten luulisitte että siinä kävisi? Pomo kieltäisi mokoman käytöksen heti ja kutsuisi ammattiyhdistyksen kriisineuvotteluun. Veisaaja lähetettäisiin kotiin niiltä veisuiltaan. Jos veisaaminen katsottaisiin aggressiiviseksi tai uhkaavaksi tehtäisiin siitä poliisi-ilmoitus.

 3. ”Koulutoimenjohtajan mukaan väärien huhujen levittämisestä tulee seurauksia.” ELI :totuuden puhumisesta on tehty rangaistavaa kuten muuallakin valkoisen heteron levinnäisyysalueilla…

 4. Koulutoimenjohtajan mukaan väärien huhujen levittämisestä tulee seurauksia.

  Ei tarvitse levittää mitään vääriä huhuja saati valehdella mikä on oppilaitoksissa meininki missä näitä kultamunia on.

  Ps.Jos tästä kommentistani nyt esim.joku sanoisi ettei pidä paikkaansa,voisin toimittaa siitä vaikka kuvaa äänen kera todisteeksi.

  1. ”Totuuden sanominenkin on rasistinen rikos jos siitä joku loukkaantuu.”
   Tai jotain sinnepäin, sanoi Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.