Viktor Orbánin Fidesz jättimenestykseen Unkarin vaaleissa – vivát Magyarország

0

Kuvakaappaus 2018-04-09 00-27-05.png

9.4.2018

Ensimmäisten vaalitulosten mukaan Viktor Orbánin puolue Fidesz ja koalitiopuolue  Kristillisdemokraattinen puolue KDNP ovat saaneet jättimenestyksen Unkarin vaaleissa. Tämän hetkisen (klo 00.15) tulosten mukaan he saivat 134 mandaattia 199:stä eli prosentteina noin 67 %.

Nationalistinen Jobbik-puolue sai 27 paikkaa. Koalitio sosiaalidemokraattinen MSZP-vihreä liberalistipuolue Párbeszéd yhteensä 19 mandaattia. Demokraattinen koalitio DK 9 mandaattia ja vihreä liike LMP sai 7 paikkaa.

Kyseessä oli siis todellinen nuivajytky.

Kuvakaappaus 2018-04-09 00-26-05

 

Vaalien äänestysprosentti oli noin 70 %.

Vähän ennen puoltayötä paikallista aikaa (klo 00.37) Viktor Orbán nousi lavalle yleisön eteen ja hymyili voittajan elkein levästi ja pitkään, että yleisökin villiintyi suuriin hurraa-huutoihin. Orbán kiitteli kaikkia äänestäjiä ja kertoi toistamiseen, että Unkarin tulevaisuus on nyt kirkas ja selvä. Maa jatkaa demokratian edelläkävijänä ja menestys on taattu.

Kuvakaappaus 2018-04-09 00-37-14.png

Kuvakaappaus 2018-04-09 00-37-08

 

Vaalitulos kaikenkaikkiaan laittaa länsi-eurooppalaiset mediat ja heidän asiantuntijoidensa väitteetä diktaruurista niin outoon valoon kuin vain voi. Fidesz-puolueen menestys osoittaa hyvin selvästi mitä unkarilaiset ajattelevat. Ja miten väärässä länsi-eurooppalaiset ovat teilatessaan yksittäisen maan, joka haluaa säilyttää perinteensä eikä täyttää maata kolmansista maista tulleilla tulijoilla.

Advertisements
,

15 thoughts on “Viktor Orbánin Fidesz jättimenestykseen Unkarin vaaleissa – vivát Magyarország

 1. 134 on kylläkin 67,3% paikoista ja tasan se määrä, joka tarvitaan perustuslakimuutoksiin. Eli siltä osin vielä jännitettävää riittää. Joka tapauksessa Orbanin hallitus jatkaa selvällä enemmistöllä 🙂

  1. 133 on yli 2/3 paikoista, mutta en tiedä sitten millainen käytäntö Unkarissa on parlamentin puhemiehestä, joka ei äänestä. Suomessa se valitaan toiseksi suurimmasta ryhmästä.

 2. Iltalehdessä (muistaakseni) massiivinen maalitus. Unkarissa kaikki pitkin ***tuja jne. Eikä auttanut ollenkaan, silti ihmiset äänestivät väärin. Jossain päin jokunen toimittaja pomppii tasajalkaa ja huutaa ***tua ja hyvä niin.

  Pitäisikö hakea puteli Magyar-viiniä?

 3. Mutta eiköhän YLE taas kaivanut jostain Helsingin MädätysOpistosta jonkun aivopestyn unkarilaisen arvostelemaan Unkarin demokratiaa, kun kerrankin kansan ääni vaikutti ja vieläpä uskomattomalla äänestysprosentilla, Suomessa soroksen äänestyskone kyllä korjaa sen, mitä ääntenlaskejat eivät kykene vääristämään.

 4. Unkarilaiset haluavat pitää Unkarin unkarilaisilla jatkossakin,siitähän tässä on kysymys.
  Unkarilaisilla on ikävää kokemusta kommunistiajasta ,jolloin Neruvostoliitto sielläkin oli
  määräämässä mitä tehdään mitä ei.Unkatilaiset siis uskovat,että islamistinenvalta ei olis
  yhtään parempi kun kommunistisen neuvostoliitonkaan valta heidän maassaan.

  Ei kai se oikein väärin voi olla,että unkarilaiset haluavat itse päättää mitenkä heidän maassaan toimitaan.

 5. Ei voi kuin onnitella Unkaria. Unkarin kansa tajuaa (päinvastoin kuin esim. Saksan) että vapaus ja turvallisuus on hienointa mitä ihmisellä voi olla. Ruotsi taas heiluu sinne tänne eikä pysty edes heittämään maasta ulos niitä joilla ei ole oikeutta olla täällä. Yli 12000 laitonta on etsintäkuulutettu mutta eihän poliisi ketään löydä paitsi vahingossa:

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/allt-farre-utlanningskontroller-regeringen-kraver-att-polisen-utfor-fler-inspektioner

 6. Unkarilaiset ovat vanha perinteinen sivistyskansa (ilman sen kummempaa monikulttuurishapatusta). Luulisi sentään,että joissain ns.läntisissä Eu-maissa joitakin heräämisiä alkaisi tämän vaalituloksen johdosta tapahtua. He, jos ketkä saivat tarpeekseen NL-n aikaisesta valhepropagandasta. Heillä on nyt herkistynyt taju asioista. Mitä tulee EU-n puolelta tulevasta uhittelusta ja syyttelystä hyväksikäytöstä,niin Unkari on asemansa tähden sellainen maa,ettei heitä kannata mollata, vaikka kiukuttaakin. Venäjä on arvaamaton liikkeissään. Se nyt vain on.

 7. Tämä mies saisi johtaa vaikka koko Eurooppaa. Saataisiin asiat rullaamaan, ainakin edes lait tiukemmiksi.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.