ESS kertoo taas tuhannen ja yhden yön satuja yksintulleista

0

Kuvakaappaus 2018-04-11 11-49-50

11.4.2018

Etelä-Suomen Sanomat kirjoittaa tänään julkaistussa artikkelissa yksintulleista turvapaikanhakijalapsista, jotka kokevat sellaista stressiä, jota kantalaisten lapset eivät koe.

Lehden mukaan hartolalaisessa perhekodissa asuu vajaa parikymmentä 13-15 vuotiasta yksintullutta, jotka ovat tallustelleet ypöyksin toiselta puolen maailmaa Hartolaan.

Artikkelissa kerrotaan murrosikäisten rajoista ja rakkauden tarpeesta, epävarmuudesta ja asioista, joita kantaväestön äpärät eivät joudu kohtaamaan. Stressi on kovaa ja joskus sattuu, että yksintulleella kilahtaa.

Koko juttu on aivan täyttä huuhaata alusta loppuun.

Kuka oikeasti kuvittelee, että joku 13-15-vuotias lapsi osaa kävellä yksin Afganistanista/ Iranista/ Irakista/ Somaliasta Suomeen? Miten joku lukutaidoton afgaani voi tietää Suomesta mitään, kun suomalaiset 15-vuotiaatkaan eivät tiedä maailman toisella puolella olevista valtioista kuin sen, mitä koulun maantiedon tunnilla on siihen mennessä opetettu? Miten hän voi hahmottaa ilmansuunnat mihin päin liikkua? Miten hän muka osaa etsiä Välimerellä rannalta sellaisen henkilön, joka maksua vastaan kuskasi hänet Kreikkaan?

Normaali helsinkiläinen 13-15-vuotias nuori osaa liikkua pääkaupunkiseudun julkisilla jonkun entuudesta tietämänsä matkanpätkän. Mutta joku seinäjokelainen teini ei osaisi extempore matkustaa Vuosaaresta Espoon Niittykumpuun. Harva tuon ikäinen osaa matkustaa omin päin Helsingistä Kuusamoon tai vaikkapa Helsingistä Tukholman Rinkebyhyn. Vielä harvempi osaa matkustaa ominpäin, aivan yksin, Kempeleestä Kabuliin.

Kuvittele nyt ihan oikeasti joku 13-15 vuotias matkalla Kempeleestä Kabuliin. Taskussa muutama kälyinen lantti. Kielitaidoton. Lukutaidoton. Vaikka olisi lukutaidollinen, miten muka osaisi lukea ulkomaan aakkosia matkan varrella? Kääntääkö se 13-15 vuotias translaterilla matkan varrella olevia opaskylttejä? Vai laittaako navigaattoriin määränpään?

Mitenpä se lapsi muka hahmottaisi matkan kulkua: että luikaisempa tuosta ensin Vainikkalasta piikkilangan ali Venäjälle… siitä Moskovaan rekka-auton taka-akselin päällä… uimalla Punaisen meren yli. Tai, ostanpa ensin salakuljettajalta paikan kumiveneessä Hangosta Kieliin… siitä jatkan kävellen Itävallan, Unkarin, Balkkanin kautta Kreikkaan ja uin Välimeren yli… tallustelen Turkin läpi ja kohta ollaankin Kabulissa, josta anon turvapaikkaa.

Haastan kaikki vanhemmat kuvittelemaan omat teini-ikäiset matkalla Suomesta Afganistaniin. Onnistuisiko palleronne matka omin päin ja osaisiko hän edes ylipäätään yhtäkkiä saada sellaisen päähänpiston, että lähdenpä Kabuliin. Hakemaan turvapaikkaa. Jättäisi äidin, isän, sedät, enot, tädit, siskot, kaverit ja ihan yksin lähtisi töpsöttelemään kohti Kabulia.

”Meidän Erkki-Petteri söi puuronsa ja lähti Kabuliin turvapaikkaa hakemaan.”

Mistä sitten on kysymys? 

1.) Valtamedian toimittelijat ovat idiootteja. Ne eivät ymmärrä mistään mitään eivätkä ajattele mitään. Ne vain paukuttavat läppärin näppäimiä ja tunkevat sanoja toistensa perään, joista syntyy aivan järjettömiä tuhannen ja yhden yön tarinoita. Vielä typerämmät lukijat pohtivat sitten aivan tosissaan, että onkohan sillä Ahmedilla nyt vaikeaa yääää. On väärin niiiiiiin.

2.) Ne eivät tule yksin, eivät ole mitään turvapaikanhakijoita ja kaikista vähiten ovat lapsia.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

15 thoughts on “ESS kertoo taas tuhannen ja yhden yön satuja yksintulleista

 1. Mediasi pitäisi pystyä viemään nämä kysymykset maamme jokaisen lehtitalon vastaaville, päättäjillimme eduskunnassa ja kaikille maahanmuuttoasioissa puuhasteleville. Olisi kiva saada nähdä ja lukea myös vastauksia..
  Taas kerran loistava, perusteellinen artikkeli – KIITOS!

 2. Hartola on tylsä paikka, vaikka mainostaakin olevansa kuningaskunta. Järkyttävää, että joku suomalainen naistoimittaja uskoo, että pennut olisivat kävelleet Afganistanista Suomeen. Lentokoneella ne ovat tulleet ja todennäköisesti Iranista, joka on turvallinen maa. Rikkaiden kakaroita.

  1. Suurin osa on läpsytellyt Euroopan läpi silloin kun Balkanin reitti oli vielä auki. Lentokoneella tulee sitten taakanjakopakolaiset ja perheenyhdistämiset, jotka saa automaattisen oleskeluluvan.

 3. Paavo pitäisi valita Ruotsin Akatemiaan niiden 18 (”De Aderton”) sijasta jotka siellä nykyään istuvat ja maksavat miljoonia pelkällä huuhaallaan.

 4. Toiveajattelua että toimittelijat olisivat vain idiootteja.On siellä toki niitäkin ja paljon mutta suuri osa valehtelee täysin tietoisesti ideologista propagandaa tuottaen.Mädättäjämediastamme on tullut neljännen valtiomahdin sijaan tulipunainen,fasistinen,neljäs valtakunta.

 5. Nykyään on vain niin, että psykopaattisia kulttuureja ihailevat ne jotka ovat itsekkin psykopaatteja, ja he ovat päässeet valtaan. Eivät psykopaatit kärsi, vaan toiset joutuvat kärsimään heistä. Suomesta onkin tehty eräänlainen psykopaattien huvipuisto. Jotkut tietenkin väittävät, että Ahmed murhasi, koska hän oli niin herkkä ihminen. Tälläiseenkin asiaan jotkut uskovat, ja eräällätavalla pakottavat muutkin uskomaan.
  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009111710611651_uu.shtml

 6. Eiku sehä o nii et kato ku SOTA, VAINO JA RASISMI vanhentaa!!!!! 12 vuotias Afghaani on henkisesti 35-vuotias! Ja seksuaalisesti hyvin hyvin hyvin kehittynyt! Rasismin takia.

 7. Yksin tullut kuulostaa paljon säälittävämmältä kuin muiden tulijoiden matkassa tullut nuori ilman vanhempiaan, näin ”valtamedia” asettaa meidän sydämiimme piikin, tunsitko piston, hyvä niin ja suvaitse säälittäviä piruparkoja.
  Todellisuudessa alle prosentti alaikäisistä afgaaneista ja muista aavikkokansoista tulevista selviytyisi perille ka loput eivät koskaan saapuisi Suomeen saakka mikäli sitä matkaa tekisi yksin. Hyvin on matkanjärjestäjät homman hoitaneetm matkaliput, majoitukset, ruokailut ym. kun parhaimillaan nämä seikkailijat ovat kierrelleet vähän siellä sun täällä pitkin Eurooppaa, sellaisesta ei selviä lukutaidoton lapsi. Vaikka osaisi vähän lukeakin, sekään ei riitä kun niillä piruilla on vallan eri kirjaimerkit käytössä ja vielä harvempi noista lapsista osaisi länsimaisia aakkosia. Euroopassa eri valtioiden välillä löytyy huimia eroja kirjaimien kanssa, on osuuspankin merkkiä ja vastaavaa, ei niistä ota selvää edes suomalaisella lukutaidolla, puhumattakaan jostakin afgaanikakarasta joka osaa mahdollisesti kotoperäisiään koukeroita lukea ja kirjoittaa. Millä helvetillä sellainen selviäisi tuollaisesta seikkailusta, näiden naurettavien toimittajien tyhjässä mielessä kaikki on mahdollista, kun ei tarvitse itse miettiä, kirjoittaa vain mitä ylhäältä sanotaan ja jättää ajattelemisen muille.

 8. Ite olisin ainakin ollut tuon ikäisenä täysin varma että olisin pystynyt tuollaiseen matkaan. Se taas olisinko pystynyt on eri asia.
  Toiseksi Yksintulleet lapset eivät tulleet yksin eivätkä ole lapsia.

 9. Ite olisin ainakin ollut tuon ikäisenä täysin varma että olisin pystynyt tuollaiseen matkaan. Se taas olisinko pystynyt on eri asia.
  Toiseksi Yksintulleet lapset eivät tulleet yksin eivätkä ole lapsia.

  1. Mikä kotiin paluu? ”Turvapaikanhakijoita” tulee jokaisesta maan kolkasta ja puolissa ei ole sodittu miesmuistiin toisessa puolessa sota on ohi. Kukaan ei ole vaan lähössä takaisin. Suunta on tänneppäin, eikä todellakaan lopu jos sitä ei lopeteta. Eikä lopettajia näy missään.

 10. Puosuvaari sanoikin jo kaiken.-Kysyn- Miksi terve järki ja normaali elämänkokemuspiiri on niin rasistista? Ja vielä niin kirotun populististakin, varsinkin Unkarissa,

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.