Uppsalassa viime yönä täysimittainen kaupunkisota – pommeja kahtena yönä peräkkäin

0

 

30571967_10156400265077427_4113099891205418511_n

11.4.2018

Uppsalan keskustassa harjoitettiin viime yönä täysimittaista kaupunkisodankäyntiä. Klo 23.30 aikaan räjähti kaupungin keskustassa Kvarntorilla kunnon pommi, joka rikkoi talon rakenteita. Yksi henkilö loukkaantui.

Räjähdyspanos oli viritelty rakennukseen, jossa sijaitsee ruokakauppa ja matkustajakoti. Paukku rikkoi kymmeniä ikkunoita ja talon edessä ollut katos romahti. Lisäksi rakennuksessa syttyi samalla tulipalo. Paikalla ollut henkilö sai sirpalehaavoja ja hänet jouduttiin viemään sairaalaan. Ei tiedetä oliko henkilö syttymies vaiko sivullinen.

Pommi oli siinä määrin voimakas, että sen seurauksena rikkoontui myös kymmeniä autoja. Lähimmistä autoista plommahteli pellit kuprulle, osasta rikkoontui ikkunat. Laudanpätkiä ja ja rakennusromua levisi kadulle ja erilaisia sirpaleita lensi kymmenien metrien päähän rakennuksesta. Kuvista voi nähdä, että jälki alkaa muistuttamaan jo Lähi-itää.

Paikalta kuvattulta videonpätkältä saa hyvän käsityksen tilanteesta:

 

 

 

Ylhäältä kuvattu filmi:

 

 

Ruokakaupan julkisivu räjähti käytännössä avoimeksi. Kauppa on tyypillinen isompi arabialainen orientaalikauppa. Uppsalan kirjeenvaihtajan mukaan räjähdys oli isompi kuin tavallinen käsikranaatti.

– Mahdollisesti kranaatteja oli useampia, jotka oli viritetty samaan nippuun, mutta yksi kranaatti ei räjäytä puolta taloa, muuan mies kertoo.

Miehemme asuu muutaman kilometrin päässä tapahtumapaikalta, mutta silti kuuli räjähdyksen huoneeseen sisälle.

– Heti räjähdyksen jälkeen alkoi kuulua paljon piipaata ja muutaman minuutin päästä helikopteri alkoi pyörimään taivaalla. Tunnelma oli todellakin kuin kaupunkisodasta.

Kuvakaappaus 2018-04-11 08-35-44

 

Tapahtumapaikka on aivan Uppsalan keskustan kupeessa, tosin juuri tällä alueella kadunpätkällä on paljon erilaista etnistä toimintaa. Muutama kauppa, ja matkustajakoti-hotellin ympärillä pyörii paljon etnisiä henkilöitä. Toistaiseksi ei tiedetä teon motiivia, mutta räjähdyspaikka kertoo kuitenkin jotain.

30594620_10156400263792427_8734306015478809258_n

 

Yöllä räjähdyksen jälkeen Uppsalaan saapui Tukholmasta poliisin pommiryhmän erikoisjoukko, joka haravoi aluetta tarkkaan. Iso alue kammattiin millintarkasti.

Poliisi on kirjannut tapahtuman murhayrityksenä tai julkisen vaaran aiheuttamisena. Ketään ei ole otettu kiinni teosta epäiltynä.

 

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

26 thoughts on “Uppsalassa viime yönä täysimittainen kaupunkisota – pommeja kahtena yönä peräkkäin

 1. Nyt tuonne on hyvä kotoutua, kun paikat ovat paskana. Aivan kuin kotona Paskastanissa!

 2. Touhu johtaa vielä siihen, että etnisistä henkilöistä tulee entisiä henkilöitä ilman kirjoitusvirhettä. Mitä tuumii pääministeri? ’Ei ole mitään Ruotsin tilannetta’. ’Ruotsia ei saa käyttää esimerkkinä epäonnistuneesta maahanmuuttopolitiikasta’.

 3. HS ja iltapaskat ovat totaalisen hiljaa.

  Kommunistinen yleisradiomme uutisointia ei enää kukaan täyspäinen odota aiheen tiimoilta.

  1. Nohnoh – varmasti mädättäjäyle kertoo pian taas tärkeitä uutisia kuinka rasismi on lisääntynyt huolestuttavasti Uppsalassa.Dan Koivulaakso ja Abdirahim Hussein tulevat olemaan erityisasiantuntijoina sössöttäen äärioikeiston ihmisvihasta kuola valuen.

  2. Pitää olla positiivinen! Käsi kädessä kuljemme kohti Ihanaa Tulevaisuutta! sanoo:

   Ylenannon ja Paskanistanin yhteissopimuksella on päätetty olla hiljaa ettei negativismi lisäänny.

 4. Tervettä kilpailua kaupan alalla? On Suomessakin moni myymälä hävinnyt katukuvasta, se kuuluu kehitykseen.

  Innovaatio! Tulevaisuudessa saat tilattua sinkoiskun vääräuskoisen liiketilaan kätevästi netin kautta.

 5. Kyllä ne suojelurahat pitäisi ajallaan maksaa. Katteen riittämättömyys ei ole mikään selitys.

 6. Ennenmuinoin lehdet Ruotsissa usein keväisin ja kesäisin valittelivat ”nyhetstorkaa” eli ”uutiskuivuutta”. Eipä ole kuivaa enää kun jokaikinen päivä tapahtuu katastrofeja joista suurin osa matujen aiheuttamia. Pienimmissäkin pikkukylissä murhataan, pommit paukkuvat, pyssyt räiskyvät, veitset heiluvat, kaikki varastetaan mikä irti saadaan ja kikkeliä työnnetään viattomiin lapsiin. Järkyttävää menoa, hallituksen siunauksella.

  1. Elikkä niin ihanaa häppeningiä, inspiraatioita käsikirjoittajille ja elokuvantekijöille, mutta ennen kaikkea elämänsisältöä pitkästyneille sveduille.

 7. No tämä nyt vain on sitä normaalia lähi-itämäistä kilpailevan yrityksen toppuuttamista, ei mitään ihmeellistä. Hajantukaa!

 8. Eiköhän tule lopulta selväksi että firmalla meni vähän huonosti joten nokkela muslimi pamautti itse koko tönön paskaksi ja huutaa rasismia. Ikäänkuin jotain uusnatsia kiinnostaisi jonkun riisinuudeleita myyvän rättipää veronkiertäjän paskapulju.

 9. Valtamediassa svt.se, svd.se, dn.se ja expressen ei asiasta ollut mitään 2017-04-11 klo 11:40. Kumma kyllä jotain oli aftonbladetissa. Kunnolla tapahtumasta on vain Upsala nya tidningissä http://www.unt.se/nyheter

  On siis paikallistason uutinen, jolla ei ole kiinnostavuutta muualla. Ruotsin arkipäivää.

  1. Kaikki suhteet ovat muuttuneet. Mitäs tuo nyt kun ei edes 5 kuollut. Liian arkipäiväistä.

   1. Kiitos huomiosta. Niinpä onkin. Tänään ti 2018-04-11 oli myös Ylen sivuilla uutinen asiasta.

 10. Tämä nollaa pakolaisuuden. Eli ei heitä pitäsi ottaa yhtäkään, saamme vain rikokset ja sodan maahamme. Tulevatko Ruotsista taistelun hävinneen pakolaisiksi Suomeen, ja alkaako sitten heillä sota toisia vastaan Suomessa? Ovako nämä taistelut huumejengien keskenäisiä otteluita, joissa ruotsalaisten osana on käyttää huumeita?

 11. Pitäiskö näistä Uppsalan sattumuksista tehdä joku kooste vaikka viime syksystä lähtien? Petranyqvistit kuitenkin kitisee ettei pari pommia ole sama kuin kaupunkisota jossain Lähi-idässä, niin saisi vähän perspektiiviä millaista se meno on oikein ollut. Pommi-iskuja, ratsioita, mellakoita, kivityksiä, vaihto-opiskelijan ampuminen kuoliaaksi jne. Sitten vielä se tutkimus miten 81% Uppsalan naisista kokee turvattomuutta julkisilla paikoilla.

  1. Ei se hollantilainen kuollutkaan, sai vain maistiaisen monikulttuurisuudesta toisena vierailupäivänään.

 12. Ihanan kotoista sanoisi aito muslimi. Kyllä näyttää vittumaiselta tuo touhu jo. Eikö perkele Ruosalaista löydy yhtään oman isänmaan puolustajia. Mihin ne meihet menneet on, no suvakkien ja feministien selkien taakse piilooooon. Suomi menee perässä jos nykyiset pari poravripuoluetta on vielä vallassa. Uuvateista ei ole vaaraa, kaikki nykyiset eduskunnassa olevat tippuvat poijes. Muutama niljake otti rahakkaan palkkioviran kokoomuksen ja kepun yhteisymmärryksellä. isoin sika paljastuu vasta tämän vaalikauden lopulla. Tai lihava salmiakkikuvioinen käärme.

 13. Kolmas maailmansota on lähempänä kuin koskaan sitten -60 luvun ohjuskriisin. Itse synnyin tuona vuonna. Joku on ”sanonut” se lähtee lähi-idän alueelta ja nyt ollaan kieli keskellä suuta. Ei auta, joku ”pikkujuttu” laukaisee kriisin, eskaloituu ja siitä se lähtee, tai EI. Ydinaseet eivät varmaan toimi kenenkään eduksi.

 14. Annan vaimoni pakolaisten käyttöön.Vaimoni kanssa yhdessä näin päätettiin toimia.

 15. Matut eivät ole tulleet työvoimaksi, vaan ainoastaan sotimaan tarkoituksenaan vallata koko Eurooppa. Ruotsi ja Saksa on jo menetetty.

 16. Tässä on luultavasti kyse ihan tavallisesta kotouttamisesta – tosin ei henkilöiden vaan ympäristön ja tunnelman – luodaan moniosaajille kotoisaa fiilistä muuttamalla ympäristö enemmän lähi-idän kaltaiseksi.

  Asialla saattaa voineet ihan hyvin olla vihreät miljööterroristit, sosdemarit tai feministit.

  Tai ehkä se oli vain sitä parempaa, Andersonilaista tuhotyötä ja väkivaltaa?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.