Miten Janitskinin tapaus etenee jatkossa?

0

15.4.2018

HUOM! JUTTUA ON KORJATTU!!

Miten Ilja Janitskinin tapaus etenee jatkossa? Janitskin on ollut nyt pitkään kiinni, ja vangitsemispäätöksen on tehnyt Helsingin käräjäoikeus. Jantiskin on vangittu ns. poissaolevana,

Normaalissa perusrikostutkinnassa juttu etenee niin, että poliisin pakkokeinoihin kuuluu kiinniotto, jonka jälkeen 24 tunnin kuluessa henkilö on pidätettävä tai päästettävä vapaaksi. Henkilö voidaan pidättää kolmeksi vuorokaudeksi, jonka jälkeen syyttäjä voi vaatia vangitsemista käräjäoikeudelta.

Mutta koska Janitskin oli jo vangittu, poissaolevana, niin seuraavaksi asiaa käsitellään taas käräjäoikeudessa vangitsemisasiana.

Jos syyttäjä vaatii Janitskinia vangittavaksi on sen edellytyksenä se, että rikoksesta ei ole säädetty lievempää rangaistusta kuin kaksi vuotta vankeutta, tai jos lievempi rangaistus on alle kaksi vuotta, mutta ankarin vähintään vuosi. Lisäksi jos on odotettavissa, että jos epäilty lähtee pakoon, karttaa oikeudenkäyntiä, rangaistuksen täytäntööpanoa tms niin silloin vangitseminen katsotaan tarpeelliseksi.

Janitskinin tapauksessa on mahdollista, että hänet vangitaan sen perusteella, että hänen katsotaan karttavan oikeudenkäyntiä poistumalla maasta eikä hänellä ei ole vakituista asuntoa Suomessa.

On kuitenkin mahdoton sanoa miten juttu etenee, koska ei tiedetä tarkasti mistä rikoksista häntä epäillään. Yksistään muutama kansanryhmää vastaan kiihottaminen, kunnianloukkaus tms ei yksin riittäisi vangitsemiseen pidemmäksi aikaa. On mahdollista, että Janitskin vangitaan kahdeksi viikoksi, jonka jälkeen päästetään vastaamaan vapaalta, jos syyttäjän mielestä rikoksista on olemassa näyttöä. Toisaalta yksin kiihottamiset ja kunnianloukkaukset eivät riittäne vangitsemiseen.

Laissa sanotaan erikseen luovuttamisasioissa, että:

– Rikoksesta todennäköisin syin epäilty, jonka luovuttamista Suomeen tullaan pyytämään, saadaan vangita, mikäli rikoksesta säädetty ankarin rangaistus on vähintään vuosi vankeutta ja mikäli epäillyn henkilökohtaisten olosuhteiden, luovuttamispyyntöön sisällytettävien rikosten määrän tai laadun taikka muiden vastaavien seikkojen perusteella on syytä epäillä, ettei hän saavu vapaaehtoisesti Suomeen syytetoimenpiteitä varten.

Suurin kysymys vangitsemisen ja vapaaksi päästämisen välillä onkin se, että katsotaanko Janitskinin ”pakoilevan” mahdollista oikeudenkäyntiä, ja toisaalta ylittyvätkö epäillyt rikokset tietyn rajan, jonka jälkeen katsotaan kohtuulliseksi pitää Janitskinia vangittuna. Merkittävää on myös se, että Janitskin ei tule kuitenkaan saamaa lopullisessa oikeudenkäynnissä ehdotonta vankeustuomiota.

Oma veikkaukseni on, että Janitskin joko päästetään alkuviikosta vapaaksi, tai hänet vangitaan kahdeksi viikoksi, jonka jälkeen päästetään vakaaksi.

 

 

Advertisements
,

24 thoughts on “Miten Janitskinin tapaus etenee jatkossa?

  1. Tämäkin vielä, en yllättyisi ollenkaan mikäli löydettäisiin kuolleena putkasta/ sellistä hirteen autettuna tai vastaavaa.

   – Se tosin olisi nyt liian ilmiselvää ja kaikki tietäisivät mitä on todellisuudessa tapahtunut.

 1. Itse pelkään hieman pahempaa vaihtoehtoa.

  Koska kyse on enemmänkin puhtaasti politiikasta, niin luulen että Janitskinille koetetaan saada tavalla tai toisella jotkut ”hullunpaperit” tai vastaavat ja suljetaan sitten loppuiäksi johonkin laitokseen, eräänlaiseksi varoitukseksi muille.

  Vankilaan Janitskinia tuskin saadaan mitenkään, siis mitenkään nykyisillä syytteillä ellei sitten mystisesti tutkinnassa paljastu jotain merkittäviä suurempia tekijöitä joita aikalailla voi vaikuttavissa asemissa oleva porukka nyt vetää vaikka hatusta tässä vaiheessa, koska Janitskin on Suomessa ja sen vuoksi täysin mielivallan armoilla?

  Nyt kun katsoo miten pitkälle Suomen valtio, tai lähinnä sen eliitti on mennyt Ilja Janitsikinin saamiseksi Suomeen (Uskomaton rumba) ja loppujen lopuksi miten pienien virallisten syytteiden suhteen, niin mikään ei ole poissuljettua enää tässä vaiheessa? Sen verran ehkä voidaan jo tässä vaiheessa todeta että tämän rumban jälkeen minkään pahimman vaihtoehdon miettiminen ei ole enää ”foliohattuilua” kun kuulusteluitakaan ei mitenkään mukamas voitu tehdä etänä?

  Viralliset syyt ovat aikalailla tuubaa ja helpommalla niistäkin olisi todellisuudessa päästy, mutta mitkä ovat ne epäviralliset ja todelliset syyt taustalla?

  – Itse epäilen että Janitskinille käy erittäin, erittäin pahasti Suomen valtion kynsissä. Enää jäljellä on on vain se epävarmuus että miten pahasti käy ja millä tavalla ja millä tekosyillä?

  Vapaaksi Janitskinia tuskin halutaan päästää enää koskaan, tai ainakaan seuraaviin vuosikymmeniin koska kun katsoo nyt sitä määrää resursseja ja langoista vetelyä sekä kieroilua ja suhmurointia sekä aikaa mitä on valtiokin käyttänyt Janitskinin saamiseksi talteen niin vaikea olisi uskoa sitä että hänelle annettaisiin sakkotuomio tai vastaava ja sen jälkeen pääsisi tallustelemaan oikeuslaitoksen ovesta ulos kaikessa rauhassa?

  Tai pääsisi jollain 6kk ehdonalaista tai vastaavalla tuomiolla?

  Reilua oikeudenkäyntiä, tutkintaa, kuulustelua tai muutakaan ei ole Janitskinille tarjolla.

  1. Saahan sitä aina epäillä vaikka mistä. Kyllä perusteita osataan keksiä. Kukaan niitä ei rohkene kyseenalaistaa, koska oma urakehitys ja niin edelleen. Ja jos epäilys luo oikeuden vangita, niin oikeudenkäyntejäkään ei tarvita.

   Tutkintavankeuslain 23.9.2005/768 toisessa pykälässä sanotaan:
   Rikoksen johdosta vangittu henkilö on tutkintavanki siihen päivään saakka, jona käräjäoikeuden tuomio saa lainvoiman taikka jona hovioikeuden tuomio annetaan tai julistetaan ja vankila on antanut siitä tiedon tutkintavangille.

   Luetaanpa uudestaan… laki on väärin kirjoitettu. Henkilö on syytön tuomion julistamiseen asti. Siksi henkilöä ei voi vangita rikoksen johdosta, koska on syytön. Pitää olla jokin muu vangitsemisperuste. Laki ei edes edellytä, että vangittava olisi millään lailla tekemisissä rikoksen kanssa. Lain mukaan minkä tahansa rikoksen johdosta voidaan vangita kuka tahansa.

   Oikea ja rehellisempi sanamuoto olisi ”Rikosepäilyn johdosta…”. Vielä parempi olisi muoto ”Rikoksesta syytettynä tai epäiltynä olemisen johdosta”.

  2. Hasse kirjoitti:
   ”– Itse epäilen että Janitskinille käy erittäin, erittäin pahasti Suomen valtion kynsissä.”

   Juuri näin voi käydä. Päättäjien ja heidän käskyläistensä toimintatavat ja lakien epämääräisyydet tuovat mieleen Aleksandr Solženitsynin tuotannon.

 2. Sinänsä mielenkiintoista. Kuinka syvälle vajotaan? Saaristola on kohtuullisen syvällä. Tiedän hänen tekosistaan. Oikeus sitten pomppii aivopään kapasiteetin mukana…Onhan saaristola kuitenkin ùber- joku?

 3. Sodomiitti Jari Sillanpää jäi kiinni lentokentällä yritettyään tuoda maahan kovaa huumetta ( kristallia yli 100g ) Thaimaasta. Päästettiin kuulustelujen jälkeen odottamaan oikeudenkäyntiä. Pidätettynä alle 3 vuorokautta kiinnijäämisestään. Kiekui keikalla eilen Kajaanissa. Ilja Janitskinille odotan samaa käytäntöä jos mitataan samalla kauhalla. Tod näk pidätysaika venytetään 14 vuorokauteen jollain verukkeella koska niin voidaan tehdä. Viranomaisten on yritettävä säilyttää kasvonsa ja lyhyt pidätysaika ei tuo sitä onnea.

 4. Mv-median mukaan Janitskinia etsittiin Espanjasta ja Andorrasta perusteluina sotarikos ja kansanmurha. Sairasta, niin sairasta. Jos noista asioista tehdään perustelut oikeudenkäynnille Suomessa, niin tapaus päätyy taatusti kansainväliseksi ykkösuutiseksi ja pysyy pitkään sellaisena.

  1. Nämä sotarikos- ja kansanmurhasyytteet saattavat ehkäpä mahdollisesti olla jopa jossain määrin satiirisia heittoja, joita ei liene erityistä syytä ottaa juridisina tosiasioina, vaan jotka on esitetty alleviivaamaan Janitskinin tapauksen kaikinpuolista kohtuuttomuutta?

   1. Eivät olleet satiirisia, vaan MV heitti ne suuren tuohtumuksen vallassa ja linkitti johonkin kansainväliseen poliisilakiin johon väitti vedotun. Moden pöyristely oli sitä luokkaa että siitä oli satiiri kaukana.

 5. Olisihan vähän liian kova täräys oikeuskoneistolle, jos Janitskin selviäisi tuomiotta tai sakolla. Siksi veikkaukseni onkin, että syylliseksi todetaan ja sopivaksi rangaistukseksi katsotaan vankeus, jonka sopivasti kuittaa jo kärsityt vankeus- ja arestipäivät.

 6. Janitskinin tapauksessa voidaan menetellä vaikkapa näin:
  hänet tuodaan mitä huolehtivimmin sairaalaan saamaan jatkoa syöpähoidoilleen, eihän sellaista toki voida oikeusvaltiossa keneltäkään riistää? Niiden lomassa lääkäri juttelee Janitskinin kanssa ympäripyöreitä kysellen.

  Jossain vaiheessa hoitotilaan saapuu psykiatri, joka alkaa kysellä hoitavan lääkärin kyselemiä kysymyksiä, mutta hivenen eri tavalla painottaen, alkaen toistella kysymyksiä aina vain hivenen ivallisemmassa sävyssä. Janitskin on jossain määrin kiivasluonteinen mies, kuten on MV-lehdessäkin julkaistuissa haastatteluissa nähty, niinpä lanttumaakari voikin onnistua provosoimaan hänestä turhautuneen aggressiivisen reaktion.

  Se tietääkin sitten M1-lähetettä:

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Tahdosta_riippumaton_psykiatrinen_sairaalahoito_Suomessa

  Sen jälkeen hän on lainsuojaton.

  1. Ei ole perusteita joutua tuohon laitokseen, mutta ylempänä kuvaamallani tavalla muille maamme suljetuille psykiatrisille osastoille on, mikäli poliittinen ja hallintoeliitimme niin päättää. Siihen valmiita lääkäreitä ikävä kyllä aivan varmasti löytyy.

  2. Ei. Asiassa ei ole mitään perää, koska perustui kaverin tuttavan ”tietoihin” vailla mitään faktaa lyötäväksi pöytään.

 7. ongelmaksi saattaa muodostua se,että vangittu aika alkaa olemaan kohtuullisen pitkä,joten oikeus ei voi enään sakoilla tai ehdollisella iljaa päästää.muuten valtio joutuu maksumieheksi.ja olen sata varma,että latiakaan eivät iljalle maksa.siis tuomio tulee,harmillista mutta näin itse asian näen

 8. Se miten tämä näytelmä tulee toimimaan ja miksi poliisi haluaa Janitskinin Suomeen on se, että Ilja Janitskin tullaan vangitsemaan heti, kun hänet saadaan Suomeen. Ilja pidetään vangittuna niin kauan, kunnes asia on käsitelty korkeimmassa oikeudessa asti. Mikä kestää useita vuosia. Lisäksi on tiedossa, että Iljalle on vaadittu 8 vuotta ehdotonta vankeutta syyttäjän toimesta. Ilja tulee valittamaan kaikista päätöksistä, joissa hänet tuomitaan ja koko tämän ajan hänet tullaan pitämään vangittuna. Mikäli Ilja voittaisi jossain asteessa vastapuoli tulee valittamaan niin kauan kunnes saa voiton. Ilja Janitskin tulee olemaan vangittuna useita vuosia, jonka jälkeen hänet tuomitaan vankeuteen. Yhteensä 8 pitkää vuotta ja niin isot korvaukset, että Ilja ei pysty niitä ikinä maksamaan takaisin. Eli näin tämä näytelmä tulee toimimaan, koska se tiedetään jo etukäteen vaihtoehtomedioiden ansiosta. Yle on yksi pahimmista islamisaation ja kantasuomalaisten kansanmurhaa ajava valehteleva ja aivopesevä laitos. Lue totuus ylestä aina http://ylewatch.blogspot.fi/
  https://suomimedia.wordpress.com/2017/08/07/tapaus-ilja-janitskin-paljastaa-suomen-eliitin-sikailut-ja-vallan/

 9. Tässä todella punnitaan onko oikeuslaitoksella enää jäljellä demokraattisen oikeusvaltion tuomiovallalle kuuluvia prinsiippejä vai onko Haloska demloineen onnistunut rakentamaan siitä kommunistisen internationaalin poliittisen hirmuvallan pönkityskoneiston.

  Uskottavuus on nyt todella koetuksella ja pahoin pelkään ikävämmän vaihtoehdon puolesta. Stallarit ovat saaneet tehdä myyräntyötään pitkään ja kenekäön häiritsemättä. Edes kokoomuksen nykyinen Eurostoliitto-unelma-höttöliberaali-mullekaikkiheti-hillotolppa-sukupolvi ei ole välittänyt vaikka on varmasti tiennyt ja nähnyt mitä stallarit ovat touhunneet. Toisaalta heillä on nykyään yhteinen unelma, kommunististen eurostovaltioiden liitto.

 10. Oma veikkaus tulevasta on, että Ilja tulee istumaan vuoden pari kovennettua tuomiota sillä aikaa kun poliisi ”tutkii” asiaa. Eli poliisi tulee vaatimaan vangitsemista jollain perusteella ja käräjäoikeus suostuu tuohon. Helsingin käräjäoikeudessa on tietyt tuomarit, jotka tekevät aina mitä poliisi haluaa. Ja tämä juttu päätyy varmasti tuollaiselle tuomarille. Tuo on välttämätöntä senkin takia ettei Iljalle olisi muuten tulossa tästä mitään seurauksia. Sillä kun taitaa olla nyt jo Suomessa perinnässä vastaavia, joten uudet menee vain jonon perälle. Vankilaa tästä ei tule millään (ensi kertalaiselle?) ja ehdollinen tuomio on käytännössä pelkkä varoitus. Veikkaan myös, että juuri sen takia, että Iljalla on jo jotain perinnässä eikä mitään aikomusta maksaa niitä, niin sitä ei ole kukaan vienyt markkinaoikeuteen tekijänoikeudellisen materiaalin levittämisestä. Muuten sille varmasti koitettaisiin kasata mahdollisimman iso juristin lasku tuolta.

 11. onko kellään muistissa……jotain sananvapauden mallimaasta? mikä maa se porskutti kärkisijoilla???

 12. Syyttäjä hakee tällä viikolla Iljan vangitsemista niin pitkäksi aikaa kunnes asia on käsitelty korkeimmassa oikeudessa. Syyttäjä aikoo viedä asian korkeimpaan oikeuteen ja vaatii 8 vuoden ehdotonta vankeutta.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.