Umeåssa jaettu vihafakta-lappuja

0

b15aeaa44946d68cafbc41a9a5640617.png

15.4.2018

Umeåssa kuhisee. Kaupungin yläkouluihin ja toisen asteen laitoksiin on jaettu muutamia lentolehtisiä, joita isot mediat kuvaavat ”rasistiseksi propagandaksi”. Paniikki on äitynyt sen verran kovaksi, että myös turvallisuuspoliisi SÄPO on kytketty asiaan.

Mitäpä lehtisissä lukee? Lehtinen on otsikoitu ”Faktaa maahanmuutosta” ja siinä kysellään tiesitkö että:

 • Vuonna 2016 maahanmuutto maksoi enemmän kuin koko Ruotsin oikeuslaitos poliiseineen, koko puolustusvoimat ja yhteiskunnan kriisivalmius.
 • Vuoden 2012-1017 puskaraiskausstatistiikka osoittaa, että 95,6 % henkilöistä, jotka tuomittiin, ovat ei-ruotsalaisia.
 • Seksuaalirikoksissa miesten osuus, joilla molemmat vanhemmat ovat Ruotsissa syntynyeitä, on tekijöiden osuus laskenut vahvasti vuodesta 2013 ja tippunut todella vahvasti viimeisten kahden vuoden aikana.
 • Joka viides ruotsalainen joutuu jättämään hammashoidon väliin, koska se on liian kallis. Mutta samaan aikaan laittomat maahantulijat, joilla ei ole mitään tekemistä Ruotsissa, saavat hammashoidon 50 kruunulla (5,25 euroa).
 • Ruotsalaiset eläkeläiset, jotka ovat rakentaneet tämän maan joutuvat myymään lisäansioikseen lehtiä saadakseen maksettua vuokran samaan aikaan kun turvapaikanhakijat menevät asuntojonoissa ohi ilmaisiin asuntoihin.
 • Vuonna 2050 jos nykyisenkaltainen maahanmuutto jatkuu on väestöstä 30 % muslimeja ja ennen vuosisadan loppua ruotsalaiset ovat vähemmistöä.

 

Koulun johdon mielestä kyse on siis rasistisesta propagandasta. Koulun rehtori Anna Sundelin keroo paikallislehti VK:lle. että tällainen propaganda ei ole missään nimessä hyväksyttävää:

– Kauheaa, aivan kauheaa. On olemassa joitakin rasistisia ryhmittymiä, jokta ovat aiemminkin jakaneet tällaista propagandaa. Raportoimme aina SÄPOlle ja poliisille kun huomaamme. Meillä on nollatoleranssi ja oppilaita sekä opettajia on informoitu.

Tapahtuma on nostanut somessa uuden ilmiön ”vihafakta”. Kun joku asia nyt vain on faktaa, mutta ei sovi turvapaikka-aktivistien agendaan se muuttuu rasistiseksi vihafaktaksi. Faktaa käytetään rasistisessa mielessä. Faktaa ei saisi käyttää rasistisessa tarkoituksessa vaan vain neutraalissa mielessä kuvaamaan asioita. (?)

Tarkennus: Vihafakta on hieman satiirinen käsite, jota käytetään ironisessa mielessä. Se ei siis ole mikään ”virallinen käsite”, jota käytettäisiin vaikkapa valtamedioissa. Toisaalta toisinaan turvapaikka-aktivistit käyttävät käsitettä.

Advertisements
,

25 thoughts on “Umeåssa jaettu vihafakta-lappuja

  1. Kyllä, joku saisi tehdä vastaavan julistepohjan, jonka
   voisi hakea netistä ja printtaa julisteeksi tai tarraksi.

   Lyhyt ja ytimekäs lista, jolle valikoidaan kaikkein ikävimmät
   roturealiteetit ja mukaan tietenkin pienellä präntillä pätevät
   lähteet.

   1. Meillähän on muistaakseni hallitusohjelmaan merkittynä selvitys näistä maahanmuuton kustannuksista, mutta summaa ei vain ala löytymään.
    Todellista lukua tuskin koskaan on mahdollistakaan saada, siis sellaista, johon olisi laskettuna mm. kaikki oikeudenkäyntikulut, vankilapäivät, seksuaali- ja väkivaltarikoksista aiheutuneet kulut ja verotulojenmenetykset, yritysten tuottavuuden pieneneminen, kun investoinnit kohdentuvat tuottavasta toiminnasta henkilökunnan turvallisuuden ylläpitämiseen jne. jne. jne.
    Tavallisen veronmaksajan turvallisuuden heikentämiselle kun ei hintalappua edes saada.

   2. Meillähän on muistaakseni hallitusohjelmaan merkittynä selvitys näistä maahanmuuton kustannuksista, mutta summaa ei vain ala löytymään.
    Todellista lukua tuskin koskaan on mahdollistakaan saada, siis sellaista, johon olisi laskettuna mm. kaikki oikeudenkäyntikulut, vankilapäivät, seksuaali- ja väkivaltarikoksista aiheutuneet kulut ja verotulojenmenetykset, yritysten tuottavuuden pieneneminen, kun investoinnit kohdentuvat tuottavasta toiminnasta henkilökunnan turvallisuuden ylläpitämiseen jne. jne. jne.
    Tavallisen veronmaksajan turvallisuuden heikentämiselle kun ei hintalappua edes saada.

  2. Tarrojen liimaamisella on varsin rajallinen vaikutus, jonka opin 1990-luvulla toimiessani Isänmaallinen Oikeisto ry:ssä:
   liimasin yhdistyksen tarroja ahkerasti juurikin koulujen ja muiden nuorison kokoontumispaikkojen tuntumaan…ja kohta ne oli revitty pois…
   Eivätkä asiat ole juurikaan muuttuneet:
   jatkuvasti näen katukuvassa poisrevittyjä tarranjäännöksiä, jotka voi joskus tunnistaa anarkopunkkarien tai natsipunkkarien liimaamiksi.
   Kyllä se vaikuttaminen on tehtävä huomattavasti korkeammalla tasolla.

   1. Ylle Jontulle: kyseisiä lukuja on tosiaan aika hankala löytää.
    Siksi ne pitäisikin koota jonnekin lähdeviitteineen helposti
    tutkittaviksi.

    Qroquius Kad: totta, mutta ajattelin lähinnä spämmätä
    ihmisiä ytimekkäällä lyhyellä listalla joka selventäisi kaiken
    tämän rikastuksen merkitystä maallemme.

 1. Vihafakta jonka rehtori ilmoittaa Ruotsin suojelupoliisille – taas kerran on tunne, että nyt olen kuullut kaiken, tätä ei voi ylittää!

  Ja samalla tiedän, että Ruotsihan ylittää. SÄPO panee vakoilu- ja terrorismipostauksen jäihin ja parhaat miesoletetut pannaan selvittämään, kuka on puhunut faktaa?

  Kyse on instutialisoidusta valheesta, jossa on jo hirvittävä määrä totalitarismin piirteitä.

 2. Tämä on puhdasta nerokkuutta, kun joku asia on tilastollinen tosiasia mutta ”väärä” aatteen kannalta, se muuttuu vihapuheeksi, rasismiksi ja rikolliseksi. Uskon että tätä tullaan vielä jalostamaan eteenpäin ja kaikkien kiusallisten tilastojen pitäminen lopetetaan – problem solvet.

  1. fakta on rasistista propagandaa ja ’war is peace, freedom is slavery, ignorance is strength’ jne…

 3. Kun lyödään faktat pöytään, niin libtardit voivat ainoastaan huutaa Rasisti, vihapuhetta, vaikka samaan aikaan tietävät etteivät voi kaataa faktoja.
  Kun todellisuus sumenee… rasisti, fasisti huuto nousee…

 4. Onkohan ’vihafakta’ suora käännös ja todella käytetty sana? Termihän myöntää suoraan, että totuutta ei saa sanoa, jos se on itselle ikävä.

 5. ”Vuonna 2050 jos nykyisenkaltainen maahanmuutto jatkuu on väestöstä 30 % muslimeja ja ennen vuosisadan loppua ruotsalaiset ovat vähemmistöä.” Onkohan tuossa laskelmassa käytetty Ruotsalaista koulu-matematiikkaa, sillä tuon vuosiluvun kuuluisi olla 2025 ja Ruotsalaiset vähemmistönä vuonna 2035.

  1. Ehkä siinä tarkoitetaan äänestysikäisiä?
   Innolla kaikki odottamaan sitä päivää, kun aavikkokulttuuria kannattaa 51% ensimmäisen pohjoismaan väestöstä.
   Jännitystä onneksi lisää se, että ovatko he kaikki yhden puolueen takana, vai onko afgaaneilla, irakilaisilla, kurdeilla, syyrialaisilla jne. sunneilla ja shiioilla omat poliittiset puolueet siinä vaiheessa, ja käydäänkö sitä heidän välistä poliittista kädenvääntöään edelleen vain keskustelemalla paikallisessa eduskunnassa ja tv-väittelyissä…
   …vai käykö kuten Lähi-Idässä ja Pohjois-Afrikassa….

 6. Toivottavasti jatkavat vielä lisää näitä. Ja ehkä joku päivä saamme suomesta samanlaisen yhteenvedon. Omilla mittareillamme.

 7. Lentolehtinen on vanha, mutta toimiva konsti. Tavoittaa nettiäkin paremmin periaatteessa. Pitäisi hommata tulostin, joku leikkuri ja kasa paperia. 1/4 A4:sta vaikkapa lipukkeen kooksi ja hommiin. Aamulla asemalle kyttäämään, milloin Metrolehtikuski saapuu ja joka lehden väliin pikku tietopaketti. Rohkea jakaa itse kaupan edessä. Ujompi pudottaa yöllä naapurein postiluukuista. Auton tuulilasissa on vissiin pyyhkijät vieläkin.

  Enää pitäis viittiä…

  1. Jos maanantaiaamuna löytäisit postiluukustasi pudonneen RHC:n tietopaketin, jossa suvakit hehkuttavat ihanien palleroistensa maahantunkeutumisen nautintoa, miten suhtautuisit siihen? Saati siihen, että löytäisit kohta samanlaisen autosi pyyhkijöiden välistä, ja työpäivän jälkeen joku tulisi vielä tarjoilemaan sellaista sinulle kaupan edessä?

   Samalla tavalla näihin lentolehtisiin suhtautuvat kaikki ne, jotka nykyään omaksuvat kaiken tietonsa kansallisista ja kansainvälisistä aiheista valemediasta.

   1. Voi siihen lentolehtiseen printata viralliset lähteetkin vaikka suorine nettilinkkeineen, niin on paljon hankalampi leimata pelkäksi propagandaksi.

    Miten ihmisille sitten voi muuten enää tietoa levittää, kun kaikki negatiivisena pidettävä tieto voidaan noin vain julkisesti leimata propagandaksi?

    Onko lähitulevaisuudessa pelkkä tilastotietokin luokiteltavissa lakiteknisesti esim. kansanryhmän panetteluksi, kuten Halla-ahon sakotustapauksessa?

  2. Ko. Ruotsin tapauksessa viesti lienee mennyt perille, kun asiasta uutisoidaan oikein valtamediassa asti.
   Aika järeät keinot koululla kytkeä säpo mukaan. Toisaalta ymmärrän ettei koululaitoksesta saisi tehdä politiikan kenttää, mutta aikamoista punavihersinikeltahalpatyövoimapesua käytetään jo kouluissa eli kai faktojakin voisi opettaa.
   Uskon perussvenssonin olevan medialukutaitoinen kotonaan neljän seinän sisällä.

 8. Poliittinen korrektius. Faktoja saa esittää vain maltillisesti ja niin etteivät ne nouse lässytyksen ja hälymetelin yläpuolelle. Ollaan samassa pisteessä kuin keskustelussa maahanmuutosta jossa keskustellaan siitä miten pitäisi keskustella loukkaamatta ketään eli lässyttää loputtomasti pääsemättä mihinkään. Haitalliseen politiikkaan sitoutunut tärähtäneistö on jatkanut tällä taktiikalla jo yli 25 vuotta. Tunteet on tärkeitä ja miten keskustella niin ettei tärähtäneistölle ja heidän hyysättäville tule paha mieli ? No tietenkin niin että viitataan faktoihin mutta pyydetään niitä samantein anteeksi eikä vaadita johtopäätöksiä. Repeat in next conversation and so on, and so on. Missä muuten luuhaa haittamaahanmuutosta korrektia keskustelua kannattanut Jenni Toivanen ? Öyhöttäjiä torunut suvakkineito lie häipynyt lopullisesti Netflixin Unelmamaahan ja hyvä niin. Öyhötykselle ja faktoille jää enemmän tilaa. Kun veri lentää ja kurkut on jo puukotettu poikki niin vieläkö jollain on niinpaljon kusta päässä että ilkeää vaatia kohteliaita keskustelutapoja ? Haistakoon Vitun yli Perseen ! Säästäköön kohteliaat tapansa uhrien omaisille.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.