Ongelmalähiöiden lapsilla neljä kertaa reikäisemmät hampaat kuin tavallisilla lapsilla

0

1300-2e-Vollprothese-zahnloser-UK.jpg

16.4.2018

Uusimman tutkikuksen mukaan maahanmuuttajataustaisten ongelmalähiöiden lapsilla on neljä kertaa huonommat ja reikäisemmät hampaat kuin tavallisilla lapsilla.

Yleisesti ottaen ruotsalaisilla lapsilla on maailmanmittakaavassa hyvät hampaat, mutta Sahlgrenskan sairaalan tutkimuksen mukaan ongelma-alueiden lapsilla on selvästi reikäisemmät hampaat. Tutkimuksessa tutkittiin noin 400 000 henkilön purukalustoa ja verrattiin sitä henkilön asuinalueeseen.

3-6-vuotiailla ongelmalähiöiden lapsilla hammasreikäisyys oli neljä kertaa enemmän reikiä kuin muilla lapsilla. Tutkimustulosta selitetään sosioekonomisilla lähtökohdalla. Tohtori Ann Catrin Andre Sahlgrenskan Akateemiasta kertoo SVT:n uutisissa:

– Huomasimme myös selvän ”naapuriefektin”. eli asuinalueet olivat vahvasti assosioituneet reikäisiin hampaisiin.

Toisin sanoen, Rinkebyssä ja muissa ongelmalähiöissä reikäiset hampaat nähdää statuksena.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

8 thoughts on “Ongelmalähiöiden lapsilla neljä kertaa reikäisemmät hampaat kuin tavallisilla lapsilla

 1. Integraatio ei tule koskaan onnistumaan vaan se tulee olemaan ikuinen rahareikä- kuten hampaatkin sanoo:

  Seuraus on että kaikki rahat satsataan matujen ilmaiseen hammashoitoon kun taas köyhät kantikset ja vanhukset saavat tässäkin asiassa yhä vähemmän, kustannusten noustessa yhä korkeammiksi.

  Juuri tänään veivataan Ruotsin seuraavaa budjettia. Sossut maalaavat ruusuisen tulevaisuuden (vaalit!), muut puolueet kritisoivat :
  – yhä useampi mamu sekä mamujen lapset elävät avustusten varassa tänään kuin vuonna 2014
  – pitkäaikaisesti avustuksista riippuvaisten määrä lisääntyy jatkuvasti mikä johtaa kuntien menojen jatkuvaan kasvuun
  -poliiseja on vähemmän kuin aikaisemmin, hoitojonot ovat kaksinkertaistuneet, turvattomuus lisääntyy eikä integraatio toimi
  -rahat ovat kuluneet mamujen elättämiseen joten turvallisuus ja sairaanhoito ovat jääneet taka-alalle
  -maahanmuuton ja integraation kustannukset ovat mielettömän korkeat
  (Lähde: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sa-har-tycker-oppositionen-om-varbudgeten)

 2. Ihmekkös tuo on. Kun mamuperhe menee täällä (Suomessakin) paikalliseen Lidliin, kakarat menevät suoraan karkkihyllylle ja alkavat syömään karkkia (en tiedä maksavatko ne kaupassa syömiään karkkeja). Hammaslääkärin kanssa oli myös puhetta kerran mamujen kakaroiden huonoista hampaista.

  1. Pieni vihje oman havaintoni perusteella: hampaiden kuntoon liittyy tämäkin.
   Irtokarkkitelineet ovat ”vastustamaton” houkute pienille mamu-lapsille. Olen nähnyt, kun pikkukaveri menee telineelle, avaa luukkuja, ottaa karkin, maistaa ja laittaa takaisin. Jatkaa, kunnes löytyy mieleinen, niitä suu täyteen ja mamman perään. Mamma tai isä eivät kiellä. Muut kantaväen asiakkaat eivät rasismisyytöksien vuoksi tohdi puuttua.
   -Eli jos ostatte ”rikastuneilla” alueilla näitä karkkeja, valitkaa vain ylimmistä (>135cm) hyllyistä.

 3. Jos olet nähnyt ns. tiettyjen ryhmien lasten ostavan kaupasta jotain muuta kuin limsaa, munkkia ja karkkia, kannattaa hakeutua optikolle.

 4. Pesee hampaat ja käyttää hammaslankaa ja syö luonnollisesti välttäen myrkytettyjä ruokia ja kasvisrasvalevitteitä ja palmuöljyä ja liikaa hiilarimäärää ja eritoten välttää ksylitolia ja hammastahnaa, siitä pitää hampaat. Pese, mutta älä myrkytä on minun mottoni eikä ole keski-ikään mennessä vieläkään reiän reikää tullut.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.