Ilja Janitskin vangittiin edelleen käräjäoikeuden päätöksellä

0

MIvvqzs-Yow

17.4.2018

Helsingin käräjäoikeus päätti hetki sitten jatkaa Ilja Janitskinin vangitsemista. Oikeuden päätöksellä Janitskin on pidetään vangittuna ainakin 31.5. asti, jolloin asiaa käsitellään käräjäoikeudessa.

Oikeuden mukaan poliisilla oli sen verran näyttöä kaikista Janitskinia vastaan vireilläolevista jutuista, että niistä saadaan kasaan  toukokuun käräjäoikeuden istuntoon. Esillä on useita kunnianloukkauksia, kiihottamisia, rahankeruurikoksi yms.

Asiaa käsiteltiin pitkään, päätös saatiin vasta yli tunnin istunnon jälkeen. Näin ollen päätös ei ole ollut ihan heittopäätös vaan asiaa on pohdittu enemmänkin.

Käräjäoikeuden päätös on siinä mielessä hieman omituinen, että Janitskin on ollut kiinni jo useita kuukausia, silti mainituista rikoksista Jantiskin saa oikeudessa korkeintaan ehdollista vankeutta. On äärimäisen harvinaista, että henkilö vangitaan tällaisessa tilanteessa, jossa rikokset ovat kuitenkin hyvin vähäisiä, ja joista ei tuomita vangitsemiseen laissa määrättyä määrää.

Luultavasti Janitskin pidetään Pasilan poliisivankilassa muutaman päivän kuulusteluja varten ja siirretään Vantaan tutkintavankilaan kun kuulustelut on saatu päätökseen.

Advertisements

11 thoughts on “Ilja Janitskin vangittiin edelleen käräjäoikeuden päätöksellä

  1. Vankeutta tulee tarkalleen sen verran kuin on ollut kiinniottopäiviä – ja kas, ei ikäviä korvauksia ikävälle henkilölle!

   1. Valtsu. Olet tod.näk. oikeassa. Itselleni on käynyt niin. Toki paljon pahempaakin ja syyttömänä, jopa Käräjäoikeuden edustajien, tuomaria myöten, totuuden tietäen. Kyseessä oli pahoinpitely ja vasikointi, jota en voinut tietenkään tehdä. Kaikki tiesivät syyllisen, mutta kukaan ei vasikoinut (paitsi yksi), joka valehteli minun tehneen ko.rikoksen. Kaikki tiesi, että mä näin sen, mutten tehnyt. Kun en kerran vasikoinut syyllistä ja kielisin kaiken muunkin, niin minut tuomittiin pidettäväksi vangittuna taas seuraavaan oikeuden käyntiin asti, aina kahden viikon välein, kolme kertaa peräkkäin. Sen jälkeen nk. juttu kaatui. Korvaukseksi en saanut mitään. Edes as.omistaja ei syyttänyt minua vaan toista henkilöä, joka kiisti tehneensä mitään. Sakkoja sain sen verran, ettei tullut korvattavaa. Siis, minun tuloilla.

 1. Minkään noista syytteistä ei odottaisi olevan niin raskauttava, että vangitseminen on tarpeen. Näyttää kuin kyseessä olisi henkilöön kohdistuva vaino, tai sananvapauden rajoittamiseksi tehty isku. Nyt mitataan kenellä on sananvapaus maassa, millaisilla lehdillä on lehdistönvapaus, ja mitkä tahot ovat riittävän vaikutusvaltaisia toimeenpannakseen tämän näytelmän. Jos astuu herkille varpaille, niin voihan siinä nousta kostoajatuksia. Tapaus osoittaa ainakin sen, että kiihottamispykälästä on tullut poliittisen oikeudenkäytön mielivaltainen työkalu, tulkitaan tarkoitushakuisesti ihmisten sanomisia ja kirjoituksia. Kansaa hallitaan pelolla, ohjataan itsekritiikkiin, ja jaetaan toisiaan vastaan.

  1. Iljan vainoajilla voi olla takataskussaan odottamassa niin ilkeitä temppuja, ettei niitä tavallinen ihminen edes pysty kuvittelemaan. Tulevat siis yllätyksenä nuo temput. Todisteita voidaan väärentää ja ihmisiä saada antamaan vääriä todistuksia.

 2. Tietyt poliisit, tuomarit, toimittajat, kansanedustajat jne pitäisi viedä Paras-Koreaan tuomittaviksi. He eivät ole kunnioittaneet paikalllisia juhlapyhiä, he eivät ole kumartaneet suuren johtajan, loistavan toverin ja ikuisen presidentin kuvia. 25 vuotta nälänhätää ja pakkotyötä opettaa vainoamaan kansalaisia.

  Joku fäcking serveri on sijainnut Suomessa, joten Iljakin on sitten fyysisesti leikisti ollut. Tietenkin P-Koreaan luovuttamisellekin joku haist pskan veruke löytyy. Sateliitti lentänyt siitä yli, tai jotain.

 3. Yrjöperskeles julkaisi 4.16.2018 blogissaan kirjoituksen ”Vangittu”. Siinä pohditaan, miksi Iljaa ei päästetty vapaalle odottamaan oikeudenkäyntiä. Ykä luettelee tapauksia, joissa epäilty on päästetty vapaalle ja antaa myös linkit lähteisiin.

  Otteita kirjoituksesta:
  Suomessa sarjamurhista syytetty saa vastata syytteisiin vapaalta
  Suomessa lapsen tappamisesta syytetty saa vastata syytteisiin vapaalta.

  http://yrjoperskeles.blogspot.fi/2018/04/vangittu.html

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.