Laiton maassaolija saa Ruotsissa moninkertaisesti halvempaa perussairaaanhoitoa kuin tavallinen ihminen

0

baidoa-ep

17.4.2018

Laiton maassaolija saa Ruotsissa terveydenhuoltoa selvästi halvemmalla kuin tavallinen ihminen. Ennen vuotta 2013 henkilön, joka oleskeli maassa laittomasti, eli oli paperiton, oli itse kustannettava hoitokustannukset.

Lakimuutoksen jälkeen laittomasti maassaoleskeleva joutuu nykypäivänä maksamaa pääsääntöisesti 50 kruunun potilasmaksun. (5,25 euroa). Ei paljon. Mutta, kun asiaa vertaa tavallisen ihmiseen niin ero on merkittävä. Riippuen hieman terveyskeskuksesta tai sairaalasta, joutuu tavallinen ihminen maksamaan 300-500 kruunun (32-52 euron) potilasmaksun.

Potilasmaksu ei kuitenkaan juokse joka kerta loputtomiin vaan sairaanhoidon piirissä on olemassa ns. frikort eli vapaakortti. Esimerkiksi Tukholman alueella se tarkoittaa, että henkilön pitää maksaa 12 kuukauden aikana maksimissaa 1 100 kruunua (115 euroa) potilasmaksuja, jonka jälkeen saa vapaakortin seuraavaksi vuodeksi.

Kun itse kävin nelisen vuotta sitten välilevyongelmien takia kolme kertaa sairaalassa, jouduin maksamaan näistä käynneistä 400+400+300= 1 100 kruunua, jonka jälkeen sain vuodeksi vapaakortin. Ongelmat loppuivat ja jos nyt menisin terveyskeskukseen, joutuisin maksamaan taas tuon 300-500 per kerta.

Paperiton tm laiton maaassaolija joutuu maksamaan vain 50 kruunua per kerta ja olisi saanut saman välilevyhoidon yhteishintaan 150 kruunua eli 950 kruunua (100 euroa) halvemmalla kuin minä. Melko reilua?

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

6 thoughts on “Laiton maassaolija saa Ruotsissa moninkertaisesti halvempaa perussairaaanhoitoa kuin tavallinen ihminen

  1. Eikös se ole ihan normaalia että meiltä viedään viimeisetkin pennit koska meidät ja kulttuurimme halutaan tappaa sukupuuttoon. Ja on aivan turhaa että Lähi-idänihmeiltä ja Afrikantähdiltä otetaan maksua ollenkaan. Heille pitäisi sen sijaan maksaa joka lääkärikäynnistä jotta pysyvät kunnossa ja jaksavat lonnia ja valittaa edelleenkin.

  2. Kauanko tätä pitää jankuttaa koviin kalloihinne ? Kunniavieraille pitää tarjota heidän arvoisensa palvelut. Muutoin kultamunat karkaavat ja rikkaus sekä voimavara häipyy parempien halal-lihapatojen äärelle. Ajatelkaa mitkä satsaukset menetetään ja jäljelle jäävät asumiskelvottomiksi tuhotut lähiöt. Savuavat rauniot kukoistavan monikulttuuriyhteiskunnan sijaan. Lisää rahaa maahanmuuttoon ja vain taivas rajaksi. Kyllä se siitä. Hannu Hanhi onnistuu varmasti vaikka missään muualla ei niin ole tapahtunut. Tai no, kaikki on suhteellista ja mitä pidetään onnistumisena. Ehkä se on jo voitto että kunniavieras osaa itse täyttää sosiaaliviranomaisten vaatimat paperit ja hakemukset eikä ala räjähtelemään tai sompailemaan rekalla holtittomasti ihmisjoukkoon.

  3. Ei tätä nykymenoa pysty enää käsittämään mitenkään eurooppa kulkee kohti tuhoaan koska ihmisillä on peitto silmillään kun eivät näe mitä ympärillä tapahtuu.

  4. On yhdenvertaisuusvaltuutetut sun muut tasa-arvoisesta kohtelusta huoltapitävät viranomaiset, mutta hepä pitävätkin yllä segregaatiota, laittomat laitetaan kohtelussa edelle muita. Tasa-arvo on nykyään heittänyt kuperkeikkaa. Ja kun yhdenvertaisuusoletetulta kysytään, ketkä kärsivät syrjäyttämisestä, hän rientää luettelemaan uhriryhmän aseman saaneet. Maahanmuuttaja, jolle kaikki kustannustehokkaasti (lue maksutta) tulee kuin manulle illallinen, on tämän valtuutettuoletetun ja valtamediajournalistin ym. mielestä eniten kärsivä osapuoli. Maksaja seuraa vierestä palveluista osattomaksi jääneenä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.