Uusruotsalaiselle kestää keskimäärin 8 vuotta mennä töihin

0

arbetsloshet-jpg.jpeg

17.4.2018

SVT:n tuoreen tutkimuksen mukaan työttömyys kaikenkaikkiaan laskee, mutta kantalaisten ja uusruotsalaisten välinen ero työttömyydessä ja työllisyydessä on suuri.

Kuusi kymmenestä työvoimatoimistossa kirjoilla olevista on uusruotsalaisia ja keskimäärin kestää kahdeksan vuotta ennenkuin puolet tulijoista saadaan töihin. Toisin sanoen vuonna 2010 Ruotsiin tulleet alkavat mennä töihin tänä vuonna, jos menevät.

Yhteensä Ruotsin työttömyyslukema oli viime kuussa 7,2 % kaikista 16-64-vuotiaista. Ruotsin ulkopuolella syntyneiden joukossa työttömyys oli 20,7 %. Näin ollen 58 % työttömistä työnhakijoista oli olivat syntyneet ulkomailla, vaikka tämä ryhmä edustaa Ruotsin väestöstä vain nin 23 prosenttia.

Ero kantalaisten ja uusruotsalaisten työttömyydessä on kasvanut viime vuosien aikana.

Selitystä huonolle työllistymiselle haetaan huonosta koulutustaustasta ja kielitaidosta. Tulijalle pitäisi ensialkuun saada jotain sellaista tietotaitoa, ja kielitaitoa, että hän pääsisi ylipäätään tekemään työhakemuksia.

Ruotsin teollisuudella on pienoinen työvoimapula, mutta uusruotsalaisista ei ole sen paikkaajiksi.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

13 thoughts on “Uusruotsalaiselle kestää keskimäärin 8 vuotta mennä töihin

 1. Suomessa lähes 30 vuotta oleskelleen pakolaisryhmän edustajat eivät ole vieläkään menneet töihin. Tai hyvin pieni prosentti heistä on työllistynyt.

  1. Jos siitä vähästäkin otettaisiin pois kaiken mailman yhdistystoimijat ja kulttuuritulkit ja muut suojatyöpaikkalaiset sekä tilastollisesti ryhmään ’suomalainen’ piilotetut, voisi prosentit tärähtää aika tavalla lisää.

  2. Heitä kotoutetaan menestyksekkäästi, suomalaiset ovat orjakansaa ja kohtelu sen mukaista.

 2. ”töihin”.. ehkä ensimmäiselle pakkokurssille, ja viimeiselle. Sadasta tuhannesta maahantunkeutujasta YHDELLÄ on vakituinen työpaikka josta maksaa verot niin kuin pitää. Ja senkin duunin matu lopettaa parissa viikossa, koska palkkataso/rasismi.

 3. Jos ei rahakraanoja suljeta ei tilanne muutu miksikään. Vaikka on korkeasuhdanne ei Ruotsi ole saanut mitään säästöön pahojen päivien varalle koska Musta Reikä eli maahanmuutto/integraatio.

 4. Kannattaa laittaa otsikkoonkin että puolet tulijoista työllistyy keskimäärin 8 vuodessa. Suuri osa jää kokonaan työelämän ulkopuolelle eikä heitä voi mitenkään laskea mukaan keskiarvoon.

  1. 17.4 SVT: 50% tekee jonkunlaista työtä 8 vuoden lekottelun jälkeen sanoo:

   Juuri niin! SVT oikaisi aiemman tiedon nyt illalla teksti-TVn sivuilla: kahdeksan vuoden kuluttua maahantulemisesta on vain 50% töissä!!! Ja mikä lasketaan työksi? Yhtenä päivänä viikossa kahden tunnin seisoskelu jossakin Rinkelikylän kahvilassa tai SFI- kurssilla istuminen useamman vuoden ajan?

   1. Juuri näin – huomasin saman korjauksen SVT:n (vrt. YLE) sivuilta (joutuivatpa vielä myöntämään.., luulisimpa että Yle olisi pimittänyt tämänkin): eli 8 vuoden (!) jälkeen joka toinen (!) maahanmuuttajista on töissä. Kun tätä ajattelee hivenen syvemmälle, niin lukuihin kuuluvat myös saksalaiset teknikot, tanskalaiset muotoilijat ja jopa suomalaiset arkeologit, jotka ovat tulleet TÖIDEN takia (siis työperäisiä maahanmuuttajia) Ruotsiin. Ja näihin muuttajiin ei ole tarvinnut pistää kruunuakaan ”integraatioinsatseja” tai muitakaan poskettomia tukisummia, joilla haittamaahanmuuttajia tuetaan – ja näitä on Ruotsissa paljon, niin paljon kuin mielikuvitus antaa tilaa.
    Se huoltosuhde – eikös se pitänyt mennä juuri toisinpäin?

 5. Voi kuinka mustavalkoista näkökulmaa jälleen kerran. Maahanmuuttajat eivät työllisty mutta he työllistävät. Yhteiskuntaan syntyy lisäarvoa kun uusruotsalaisilla on runsaasti vapaa-aikaa harjoittaa kulttuuriinsa kuuluvaa rikastustoimintaa ja väristä etnisesti siellä ja täällä. Työllisyysluvut ovat suuresti yliarvostettu mittari. Jos Ruotsi lakkaisi kierrättämästä verokruunujaan loiseläjien kautta kulutukseen niin moni kannattava huumekauppakin jäisi tekemättä. Autogrillit jäisi parasiiteiltä pitämättä ja autokauppa näivettyisi. Poliisien resursseja ei tarvitsisi kasvattaa ja taas tulisi takkiin koska työmahdollisuudet vähenisivät ja asuntolainojen kauppakin kärsisi. Lisäksi koko valtava hyysäyskoneisto joka pyörii uusruotsalaisten ympärillä loppuisi ja suurtyöttömyys uhkaisi jollei jouten notkujia olisi. Mitä sen rinnalla on jotkut raiskaukset tai rekkaralli muutamine uhreineen. Ei mitään. Rasismi on sensijaan hirmuinen ja kasvava ongelma. Tähän ehdotan lääkkeeksi jokaiseen ruotsalaiseen talouteen pakkosijoitettavaa afrikkalaista elättiä. Kyllä monikulttuuri on rikkautta, ei mulla muuta ja opetelkaa uimaan. Morjens.

  1. Valitettavasti tuo satiiriseksi tarkoitettu kirjoituksesi on hyvin lähellä sitä todellista keskiarvo-svenssonin ajatusmaailmaa. Siksi Ruotsia ei ihan helposti pystytä muuttamaan – ei edes Scanialla.
   Toivottavasti suomalaisten ajatusmaailma ei ikinä ajautuisi vastaavaan alennustilaan – hallituksen ja valtamedioiden kovasta yrityksestä huolimatta. (Oli pakko lisätä..)

 6. Korjaa tekstiin se että 8 vuoden kuluttua on vain 50% ”työllistynyt” eikä 100% kuten nyt voisi joku luulla, jopa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.