Starbucks aikoo uudelleenkouluttaa henkilökuntaansa

Kuvakaappaus 2018-04-18 10-26-04.png

18.4.2018

Starbucksskandaali saa entistä kummallisempia piirteitä. Yhdysvalloissa elävät afrikaanot ovat huutaneet naamat punaisena rasismia ja mukana on ollut valkoisia wanna-be-ruskeita-ihmisiä.

Nyt Starbucksin johto ilmoitti, että se aikoo pitää kaikille työntekijöilleen rasismikoulutusta. Kaikki firman Yhdysvalloissa sijaitsevat kahvilat sulkevat ovensa toukokuun 29. päivä kun yhtiö harrastaa antirasismia.

Lisäksi tänään kaikki reilu 8 000 kahvilaa sulkevat ovensa iltapäivällä kun henkilökunta saa koulutusta.

Väitteen mukaan afrikaanot olivat istuneet kahvilassa ostamatta mitään ja kun tarjoilija oli pyytänyt heitä poistumaan miehet olivat kieltäytyneet. Tapahtumasta ei ole mitään todisteita suuntaan eikä toiseen, eikä paikalta kuvatussa filminpätkästäkään voi päätellä mitään.

Tosin pidätettyjen afrikaanojen habitus poikkeaa selvästi Starbucksin asiakaskunnan yleisestä habituksesta, joten on selvää, että kyseessä on taas yksi tekaistu rasismitapaus. Luultavasti kyse oli narkomaaneista tai muuten erilaisessa sosiaalisessa konstruktiossa eläviä afrikaanoja.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

10 thoughts on “Starbucks aikoo uudelleenkouluttaa henkilökuntaansa

 1. Pidätettyjen tuntomerkit vastasivat etsintäkuulutettujen rikollisten tuntomerkkejä ? Henkilökunnan poistumiskehoitusta ei noudatettu ? Yrityksellä lienee oikeus valita asiakkaansa ja pyytää ei toivottuja henkilöitä poistumaan varsinkin jollei tilausta eli asiakkuutta ei synny ? Yksityinen yritystila ei ole yleinen odotustila ? Vastustivatko pidätetyt poliisin käskyä poistua liiketilasta ? Miksi rodullistetut poliisit eivät nähneet tilanteessa rasismia vaan toimivat kuten poliisi toimii häiriötilanteessa ? Kuka kuvasi luvatta ? Kuka tankkasi poliisiauton jolla pidätetyt vietiin ? Starbucks voi tästälähtien toimia rodullistettujen henkilöiden taukopaikkana, yleisenä käymälänä, ehkä jopa huumeidenkäyttäjien turvatilana. Normaalit asiakkaat pysyvät loitolla ja kaikki hurraavat onnesta. Maailman kalleinta ja paskinta kahvia tarjoava yritysketju joutaakin saada siipeensä oikein kunnolla. Kävin aikoinani niissä kun reissasin maailmalla, sitten tulin järkiini ja lopetin asiakkuuteni. Myin yhtiön osakkeet Bankokissa ja sain takkiini vähäisesti mutta eipä harmittanut. Rahat join ja käytin huoriin, rodullistettuihin sellaisiin. Pata pata, you know.

 2. HYvä Paavo. On hyvä tuoda esille se ”mitä tiedetään varmasti”. Videoilla yritetään monen monta kertaa harhauttaa suuntaan tai toiseen. Mutta jos edes hiukan on kriittinen niin videot tai tapahtumat eivät todista puoleen tai toiseen. Hyvänä esimerkkinä oli ihmisillä tehdyt kokeet siitä mitä tapahtui ja mitä ihmiset ”näkivät”. Nuori mies otti kamman takataskustaan ja alkoi kampaamaan hiuksiaan samaan aikaan kun käsilaukku ryöstettiin bussipysäkillä ja alkoi kauhea huuto ja tappelu. 10 todistajaa ”näki” miten nuorimies otti veitsen ja uhkasi laukun omistajaa jolloin alkoi käsikähmä. Kukaan todistajista ei muistanut ihmisten vaatteiden väriä tms. Mutta 50 lukulainen nuormies muistettiin nahkatakissaan.

  Onneksi ”rasismista” on tehty monta sosialista tutkimusta. Tässä yksi:

 3. Irtisanottu kahvilan esimies oli musta nainen. Videolla pidätetyt antavat pidättää itsensä täysin ilman rasistihuutoja ja älämölöä..joo
  Black lies really matter

  1. Pikkumusta naisesimies? Tilalle älyttömän musta transsisäinenasiakkuushenkilö, että tasa-arvo kohdentuu uusrodullistettuihin ulkoistettuihin asiakkuuksiin asiaankuuluvalla tavalla. Palvelualalla pitäisi olla selvää, kuinka ykseys ja toiseus kohdataan. Onneksi kouluttavat massiivisen mustien kohtaaman vähemmistömustien rasismin tunnistamiseen ja ehkäisyyn.

   Luulin rotuerottelun olevan nykyään kiellettyä Ameriikassa…

 4. Turha vetää johtopäätöksiä että kyse olisi narkomaaneista. Asia on hyvin yksinkertainen: jos et osta mitään, sinut on oikeus poistaa yksityisestä liiketilasta. Koskee ihan kaikenvärisiä. Tarjoilija ja poliisit pyysivät poistumaan useaan kertaan, mutta he eivät uskoneet.

 5. Miksi Olli Heikkilän laittomasta pidätyksestä kurdi-mielenosoituksen yhteydessä Tampereella ei noussut maailmanlaajuista kohua vaikka aihetta kohuun olisi ollut enemmän kuin tuossa Starbucksin tapauksessa?

 6. Vastaus kaiken maailman melissoille: Koska me normaalit ihmiset ymmärrämme lähteä tai tilata jotain kun meille ilmoitetaan että täällä ei saa oleskella jos ei tilaa mitään.

 7. Starbucks lähettää ihmisiä uudelleenkoulutusleireille – haiskahtaa kommunismilta ja EUvostoliitolta.

  1. Onneksi en ole koskaan käynyt Starbuck’sissa enkä tule käymäänkään. Periaatteenani on tukea paikallisia pienyrittäjiä (tässä tapauksessa kahviloita & konditorioita) eikä tällaista monikansallista franchise-yritystä, jotka pahimmillaan kiertävät veroja eikun siis ”verosuunnittelevat” (ns. neutral taxation). Nyt tämä(kin) firma on hypännyt ”rasisminvastaisuuden” kelkkaan, good riddance.

   Vielä voi sentään äänestää lompakollansa. Voisivat muuten pitää lafkansa suljettuna hieman pidemmänkin aikaa….

 8. Äbäläwäbälöiviä, loisivia nokikeppejä vesilasia litkimässä tuntikaupalla = ohjeistus: poista ravintolasta vastaava määrä maksavia ei-mustia asiakkaita.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.