Ulkomaalaisten työttömyys vaihtelee 10:stä liki 50 prosenttiin eri kunnissa

sverige-39056146.jpg

 

19.4.2018

SVT on aloittanut vaaleihin valmistutumisen, jossa ensimmäisenä teemana on työllisyys ja työttömyys. Juttusarjassa on ollut useita kolmansista maista tulleita uusruotsalaisia, joiden kerrotaan saaneen työtä vuosikymmenien Ruotsissa asumisen jälkeen.

Tänään juttusarjassa esitellään ”tyypillinen örebrolainen työtön”, joka on ”Ruotsissa syntynyt nuorukainen”. Ääneen pääsee ruotsalainen 25-vuotias Mika Lehtoniemi. Lehtoniemi asuu Örebrossa ja on lähes stereotypia Örebron työvoimatoimiston asiakkaasta: 20-24 vuotias mies, joka asuu toisen biologisen vanhempansa luona ja on keskeyttänyt jonkin toisen asteen koulutuksen.

Lehtoniemen kerrotaan lopettaneet hotelli- ja ravintolakoulun viimeisenä vuotena. Hän on nyt ollut vuoden työttömänä lopetettuaan sitä ennen siivojan toimessa.

Kun tutkii SVT:n toista tilastoa työttömyydestä niin Örebron tilasto näyttää seuraavalta:

Örebrossa on noin 300 000 asukasta, joista 17,6 % syntynyt ulkomailla. Ulkomaalaisten työttömyys on 22,8 % kun Ruotsissa syntyneiden 3,8 %.

Vertailun vuoksi kaksi muuta kaupunkia:

Malmössä asukkaita on 330 000, joista 33,1 % syntynyt ulkomailla. (Tästä luvusta on olemassa hieman eri tulkintoja. toim.huom.) Ulkomailla syntyneiden työttömyys on 27,5 % kun Ruotsissa syntyneiden 6,5 %.

Haaparannassa asukkaita on 9 800, joista ulkomailla syntyneitä 41,3 %. Ulkomailla syntyneiden työttömyys on 18,7 % kun Ruotsissa syntyneiden luku on 9,9 %. Haaparannan ulkomaalaisten osuutta selittää tietenkin suuri suomalaisten määrä.

Kaikkien kuntien luvut löytyvät täältä:

https://www.svt.se/special/arbetsloshet-bland-utrikesfodda/

 

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

2 thoughts on “Ulkomaalaisten työttömyys vaihtelee 10:stä liki 50 prosenttiin eri kunnissa

  1. Vähän asian vierestä mutta tuo kartaa näyttää hyvin Ruotsin suuntaa.Ruotsi on jo hyvin miehitetty. Valta valuu näiden hotettentottien käsiin ensin kunnissa ja sitten koko valtiossa.Ei mene kuin alle 10 vuotta. Valtiovierailulla akkapoliitikoillle huntu päähän ja syvää kunnioitusta miesvaltiaita kohtaan. Akoille ei ole Ruotsin politiikkaan mitää asiaa, valitettavasti tai voihan se olle ihan hyväkin asia.

  2. 60% TYÖTTÖMISTÄ ON MATUJA JOISTA 60% ALHAISESTI/ EI OLLENKAAN KOULUTETTUJA sanoo:

    Koko maassa työttömistä on 59% matuja joista 58%lla ei lukiotaustaa. Tilasto ei uskaltanut kertoa moniko ei ole käynyt koulua ollenkaan ja kuinka moni on analfabeetti. Automatio lisääntyy, vesakot eivät. Mistä löytyy yksinkertaista hommaa jokaiselle sossuavustuksen sijasta? Munaton Ruotsi ei uskalla pakottaa ihmisiä töihin.

    https://www.svt.se/special/typarbetslos-per-kommun/

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.