Useimmat Viroon saapuvat pakolaiset lähtevät Saksaan

0

Kuvakaappaus 2018-04-20 10-43-39

20.4.2018

Virossa on seurattu tapahtumaa, jossa muuan syyrialainen pakolaisperhe pakeni Virosta Saksaaan. ”Saksa oli alunperin päämäärämme”, he sanovat.

Time-lehti seurasi vuonna 2016 erään pakolaisperheen matkaa Syyriasta Eurooppaan. Perheeseen kuului vanhempien lisäksi yksi lapsi matkalle lähdettäessä. Kun perhe pääsi Syyriasta matkaan tuli äiti heti raskaaksi. Perhe jämähti Kreikkaan ja lapsi syntyikin siellä.

Perhe vietti vuoden päivät Kreikassa ja pääsivät sitten EU:n uudelleensijoittamisohjelmaan. Sijoituspaikaksi tuli Viro ja Põlvan kaupunki Kaakkois-Virossa.

Syyrialaiset asuivat siis ensin vuoden Kreikassa pakolaisleirillä teltassa. Vesi piti kantaa telttaan ja hygienia oli heikko vastasyntyneen lapsen kanssa. Kun he lopulta pääsivät ensin pois akuutista hädästä sodan jaloista Kreikkaan, jossa odottelivat vuoden säädyllistä asumista, päätyivät Viroon, niin mitäpä sanoivat syyrialaiset:

– Tämä tuntuu kuin järjestetyltä avioliitolta. Aivan kuin pakotetaan tytär naimisiin miehen kanssa, josta ei pidä.

Näine hyvine perhe häipyi Saksaan.

Saksa ei tietenkään ottanut vastaan perheen turvapaikkahakemusta, toisaalta perhe kieltäytyy palaamasta Viroon. Nyt perheen tilanne on sama kuin lähtötilanteessa.

– Jouduin asumaan teltassa ja synnyttämään siellä. Teltta oli likainen ja märkä. Olen kärsinyt kaiken sen takia, että olisin päässyt Saksaan, se oli päämääräni, sanoo perheen äiti.

Postimees

Kuvakaappaus 2018-04-20 10-44-04

Asiaa voidaan pohtia monelta kantilta. Moni luulee, että Viroon tuleva pakolainen jätetään oman onnensa nojaa, mutta heille annetaan asunto, kielikursseja, lapsille päivähoitoa ja saatavilla on kaikki samat sosiaaliset palvelut kuin virolaisillekin.

Viron anteliaisuus ei kuitenkaan riitä. Viroon on tullut noin 180 taakanjako-ohjelmalla sijoitettua pakolaista, joista suurin osa on lähtenyt maasta Saksaan tai Ruotsiin.

Virossa pakolaisia on pyritty sijoittamaan maaseudulle ja pieniin kyliin. On kuviteltu, että pienessä yhteisössä tulijoilla on paremmat edellytykset löytää työtä ja tutustua ihmisiin. Lisäksi tulijat saavat käyttöön heti huoneiston, joten he pääsevät elämän alkuun saavuttuaan maahan.

Kolmansista maista tulevat eivät kuitenkaan ole tottuneet maaseudun hiljaisuuteen, joka lähi-itäläiseen hälinään tottuneelle voi tehdä ihmisen hulluksi. Lisäksi on muita ongelmia, syyrialaisperheen äiti kertoo:

– He tietävät, että olemme muslimeja. Miksi he eivät voi laittaa meitä kaikkia yhteen paikkaan Tallinnaa? Siellä voisimme ainakin syödä halal-lihaa.

Perheen äiti ei varsinaisesti ole kiittämätön tilanteesta, elämä Virossa on vain niin erilaista, että luultavasti aikuinen ei voi siihen tottua kuten tottuisi Saksassa, jossa maanmiehiä on miljoonittain.

– Voiko paratiisissa olla hauskaa, jos siellä ei ole ihmisiä, äiti kysyy.

– Elämä Euroopassa on aivan erilaista kuin olimme kuvitelleet. Olimme idiootteja kun läksimme.

Ongelmaksi asian tekeem myös se, että perhe, kuten monet muutkin tulijat Kreikan leireillä, ovat nähneet kaveriensa ja sukulaisten Facebook- ja Instagram-tileiltä kuvia Ruotsista, Suomesta ja Saksasta, joissa pakolaisilla on mukavaa ja hauskaa. Pöydät notkuvat mannaa ja mirhamia ja kylpyhuoneiden vesihanat on kullattu ja niissä on rubiinista upotetut karhentimet. Muslimit oleskelevat suurissa joukoissa vesipiippubaareissa ja kymmenet hunnutetut äidit työntävät nauravaisina lastenvaunuja.

Mutta kun henkilö sitten joutuukin Viroon niin tulee valtava pettymys. Ei ollut sitä mitä luvattiin. Pettymyksen karvas itku. On vain pidättäytyväisiä hiljaisia ihmisiä ja rajalliset taloudelliset mahdollisuudet. Tietoisuus siitä, että fantasia ei täyty koskaan tekee kipeää.

Viron kotouttamisohjelmassa työskentelevä nainen kertoo Postimees-lehdelle, että monia asioita on tehty oikein, mutta silti ne eivät täytä odotuksia. Nainen kertoo, että ei ole nähnyt vielä yhtään onnistunutta integraatiotapausta.

– Ilmasto, kieli ja sen oppimisen vaikeudet, palkitsevan työn puute ja suuren maahanmuuttajayhteisön puute tekevät sen, että he eivät sopeudu Viroon.

Syyrialaisperheestä on tehty Time-lehden toimesta dokumentti, kannattaa katsoa.

http://time.com/ec2e4020-236e-4cdc-a72a-2066e0e7339f

 

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

19 thoughts on “Useimmat Viroon saapuvat pakolaiset lähtevät Saksaan

 1. Runsaiden, anteliaiden, vastikkeettomien tukien puute ja sen seurauksena giganttisen massiivisen tuilla elävien muslimiyhteisön puute tekevät sen, että he eivät sopeudu Viroon. Kieli, ilmasto ja muusta viis, muslimi viihtyy vaikka pohjoisnavalla kunhan on helvetisti sossurahaa ja helvetisti muita muslimeja joiden kanssa mölytä ja suunnitella maailmanvalloitusta.

 2. Suomessa pitää taikaseinä jos nyt ei sulkea, mutta saattaa SAMALLE tasolle kuin suomalaisillakin on

  1. Suomessa on myös saatavana ”Yrittäjän sosiaaliturvapaketti💨”. Se voitaisiin ottaa käyttöön kaikille suomalaisille ja sellaiseksi haluaville. Todistettavasti sillä pärjää.

 3. Tämä johtunee yksinkertaisesti siitä että Virossa pakoloisia kohdellaan kuin pakolaisia. Ne saavat soluasunnot sekä ruokaa. Thats it. Ei pidä päätyä Viroon jos ei oikeasti ole pakolainen. Pakoloiset lähtevät sieltä ilmaisen loppuelämän elatuksen toivossa pois.

 4. Tästä(kin) näemme että ei nämä ole mitään ”oikeita” pakolaisia vaan ELINTASO SIIRTOLAISIA , jotka haluavat kaiken ilmaiseksi.

  Vähän niin kuin vuosikaudet Turkissa asunut perhe jonka isä halusi uudet hampaat ilmaiseksi Saksasta ja lopputulos oli se kuva jossa hukkunut lapsi hiekkarannalla , ja kuvaa käytettiin vihervasuri/soros/halpatyövoimakokoomus+kepu väen toimesta propagandatarkoituksiin. Kaikki varmaan muistavat tapauksen, mutta vain vaihtoehtomediaa tarkkaan seurannut tiesi kuvan todellisen taustan…

 5. Time linkki ei toimi. Huomiotani kiinnitti pakoloisäidin kommentti ”olimme idiootteja kun läksimme”. Hän on menettänyt uskonsa. Kaikki tulee allahilta. He eivät ole rukoilleet tarpeeksi voimallisesti ja allah hylkäsi heidät kylmään Viroon josta puuttuu suuri yhteisö valloittajia. Viro ei ole antanut pahalle pikkusormea ja säästynyt siltä mikä on muualla suvaitsevissa EU-maissa nähtävissä. Jo muutamien satojen muslimiyhteisö pystyy esittämään vaatimuksia ja rääkymään epäoikeudenmukaisuuksista omista lähtökohdistaan. Aisurit kumartavat ja palvelevat. Muslimi kiittää allahia. Hetkenpäästä sama uudelleen ja taas saa aisuri uutta puuhaa. Allahia kiitetään. Repeat. Tällävälin aisurien joukko kinastelee kriitikkojen kanssa kuinka asiasta pitää keskustella ettei kukaan pahoita mieltään eikä mihinkään yhteiskunnalliseen sovintoratkaisuun kasvavan ongelman suhteen päästä. Kun tällä menolla on jatkettu kymmeniä vuosia ei tarvitse enää keskustella millään tavalla. Ei korrektisti eikä suorilla sanoilla. Onnea heimokansalle, olette toimineet tähänasti viisaasti ettekä ole päästäneet islamin myrkkykäärmettä kotiinne.

 6. Tapaus osoittaa, että turvapaikan hakua käytetään väylänä siirtolaisuuteen. Turva ei kelpaa, halutaan jotain muuta.

  EU maiden olisi parasta lopettaa turvapaikkojen myöntäminen EU:n alueella. Turvalliset olosuhteet voidaan hakijoille järjestää muualta. Tämä lopettaisi turvapaikkakeinottelun.

 7. ”Elämä Euroopassa on aivan erilaista kuin olimme kuvitelleet. Olimme idiootteja kun läksimme.”
  No kai voi palata takaisin sinne mistä tulikin?

  PS. Tuo linkki Time-lehden juttuun ei toimi

 8. Eilen haastateltiin Ruotsin telkkarissa (ohjelmassa ”Opinion Live”) sitä musliminaista joka vasta nyt on saanut/ottanut työpaikan ensimmäistä kertaa sitten Ruotsiintulonsa 17 vuotta sitten. ”Miksi et ole mennyt töihin aikaisemmin?” kysyi juontaja. ”Luulin että kielikurssilta (SFI) pitää ensin päästä läpi. Ja onhan minulla kotona viisi lasta (niin en pitänyt sitä niin tärkeänä)”.

  Katsokaa tästä, näkyy koko maailmassa. Haastattelu alkaa noin 12 min. ennen ohjelman loppua:

  https://www.svtplay.se/video/17486746/opinion-live/opinion-live-sasong-5-19-apr-22-00?info=visa&start=auto

 9. Voiko paratiisissa olla hauskaa, jos siellä ei ole ihmisiä, äiti kysyy.

  Muslimipaskan mielestä vääräuskoiset eivät ole ihmisiä.

  1. Hiljaisuus voi tehdä muslimin hulluksi, lisäksi on muita ongelmia… ei niitä sitten kannata Suomeen päästää!
   Tuo muslimikansanryhmän erityispiirre on välittömästi vietävä tiedoksi migriin, SOTE-ministeriöön, SUPO:lle ja hallitukselle.
   Vähimmäisvaatimus että muslimit kerätään Suomessa hullujenhuoneelle pehmustettuihin koppeihin.

 10. Parasta olisi sijoittaa pakolaiset oman kulttuurin maihin. Afgaanit Irakiin, somalit Senegaliin jne. Sama uskonto, lähes sama ruoka yms. kulttuuri ja ilmasto.
  Eikä tarvitsisi matkata niin kauas.

 11. Siinä taas näemme näiden ”pakolaisten” arvostuksen, vaikka nyt saisi paremman hygienian ja vesikin tulee hanasta. Olisivat miettineet jotain islamilaista maata, niin ei ole niitä kamalia ”vääräuskoisia” ja länsimaisia arvoja.

  1. Ei ihme että nuo akat ovat ylen sankia. Rasvassa paistavat kaikki ja tuskin liikunta maistuu muuta kun olohuoneen sohvalta vessaan.

 12. ”Elämä Euroopassa on aivan erilaista kuin olimme kuvitelleet. Olimme idiootteja kun läksimme.”

  Nämä jutut täytyisi kääntää välittömästi ainakin somaliksi, arabiaksi, farsiksi jne.!

 13. Olkoon vaikka nälänhädässä sodan keskellä, niin yhteen asiaan voi luottaa: Fatima poikii kerran vuodessa. Kai profeetta vaatii, että jos ollaan kusessa, niin vaihdetta kuuluu panna isommalle, jotta ollaan isommassa kusessa. Joskus tämä kehitysmaalaisten itsetuhoinen käytös, jossa pääkärsijöiksi joutuvat omat lapset, niin sanotusti vituttaa.

 14. Sääliksi käy pakomuslimia. Hänelle luvattiin paratiisi ja mitä hän sai? Rauhaa ja hiljaisuutta, turvaa ja hyvän elämän. Syyriassa sentään asiat olivat mallillaan, ***tanallinen lauma ählyjä ja **tullinen älämölö joka paikassa. Paska haisi basaarissa ja muutenkin oli lokoisat oltavat. Kylläpä eestiläiset osaaat olla ihmisvihamielisiä, kun eivät järjestä oikeanlaisia olosuhteita hallitsijoilleen. Tallinnaankaan ei päästetä mässäilemään kidutetun eläimen lihaa muiden petokulttilaisten kanssa. Kuka voisi heitä auttaa? Enää en kysy syitä puukkosattumuksille ym, tuossa on jo aivan liikaakin oikeutusta.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.