DN: Mielipiteet kiristyneet maahanmuuttoa kohtaan, PT: Eivät ole

22.4.2018

Suomessa on huomioitu suurella mielenkiinnolla Dagens Nyheterin teettämä mielipidekysely, jonka mukaan neljä kymmenestä ruotsalaisesta haluaa, että maahantulijoiden määrä olisi pienempi.

Mielipidetulosta verrattiin aikaisempaan vuonna 2015 tehtyyn kyselyyn, jossa 2/10:stä halusi ottaa vastaan vähemmän tulijoita. Vuoden 2015 kysely tehtiin tammikuussa eli paljon ennen invaasiosyksyn alkua.

Myös käsitykset siitä kuinka toimiva integraatio on, olivat käsitykset laskeneet. Kun ennen 19 % koki integraation huonoksi niin nyt lukemat olivat 39 %.

Sinänsä väitettä, että ruotsalaiset ovat tiukentaneet asenteitaan maahanmuuttajia kohtaan on aika yhdentekevää. Lukeman mukaan toisin sanoen 60 % edelleen haluaa lisää tulijoita, joten kansan ylivoimainen enemmistö haluaa lisää tulijoita.

Ruotsalaisten mielipiteet eivät siis ole jyrkentyneet yhtään mitenkään. Muutokset ovat tavanomaista nousu-lasku-liikettä.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

11 thoughts on “DN: Mielipiteet kiristyneet maahanmuuttoa kohtaan, PT: Eivät ole

 1. Annan vaimoni ählyäijille käyttöön,koska itellä ei enää seiso muu kuin järki.

 2. Nyt pitää kuitenkin ottaa huomioon että Dagens Nyheter on vain samanlainen päivälehti kuten esim. Helsingin Sanomat. Jos Hesari tekisi vastaavan tutkimuksen niin uskoisitteko tuloksen olevan 100% totta?

  1
  1
 3. Aika pessimistinen mutta valitettavasti hyvinkin inhorealistinen näkemys Ruotsin nykyisestä tilanteesta.

  Eikä loppujen lopuksi silläkään ole mitään merkitystä vaikka SD ja AfS saisivat yhdessä 45% kannatuksen, koska muut 55% puolueista menevät siinä tilanteessa suureksi ”Sateenkaari-hallitukseksi” välittömästi sen jälkeen ja sama touhu sen kuin jatkuu. Sensuuri tosin on kovenemaan päin Ruotsissa ja Suomessakin, siitä on tullut enemmän ja enemmän agressiivista ja suoranaisen vainon määrä on räjähtämässä käsiin.

  Käytän tätä uutista nyt ”Aasinsiltana” yhteen toiseen ajankohtaiseen asiaan/ tapahtumakulkuun mikä on Suomessa päällä (Anteeksi Paavo).

  Tällä hetkellä Suomessa istuu tutkintavankeudessa eräs Ilja Janitskin jolla on vaikea syöpä ja moni tehtailee nyt kanteluita Iljan kohtelusta Valviralle ja minne minnekin.

  Aivan jokainen joka kirjoittaa oman nimensä noihin kanteluihin, tai tulee millään tapaa omalla nimellään näitä/ vastaavia toimia edistämään. Niin pahoin pelkään että heille on myös kohtalo valittuna, koska uskovat vielä liian naivisti tässäkin vaiheessa minkään viranomaisketjun puhtaaseen toimintaan. Varsinkin näin korkean profiilin tapauksessa. Tässä vaiheessa luulisi jo kaikille olevan selvää mikä on pelin henki ja miten raaoilla keinoilla tämän touhun suhteen toimitaan.

  Pelkään pahoin että jokainen näistä kantelijoista tulee kärsimään toiminnastaan mm. ”Yhtäkkisinä” työpaikan, koulupaikan ja vastaavien menetyksinä jotka tulevat ”Yllättäen” sekä lastensuojelu-ilmoituksina, eläintenpito-ilmoituksina ja mikäli elää tuista esim. Työmarkkinatuki jne. Tulee niidenkin kanssa ”ongelmia”. Joka tapauksessa nimi pyritään mustaamaan lopullisesti ja kyseinen henkilö saattamaan yhteiskunnan ulkopuolelle kaikin eri tavoin.

  Mikäli elätte vuokralla niin voi senkin suhteen tulla eteen ”ongelmia” riippuen siitä kenen ja minkä kanssa olette vuokrasuhteessa.

  En sano etteikö kantelun tekeminen olisi oikein moraalisesti ja eettisesti mikäli tosiaan syöpälääkitys on evätty (Eli Ilja tapetaan hitaasti) mutta kannattaa olla realisti ja miettiä hetki…

  – Mitä hyötyä on noista kanteluista koska me kaikki tiedämme että ne menevät suoraan silppuriin käymättä lähtöruudun kautta mutta jokaisen kantelijan nimi päätyy ”Listoille” ja jokainen kantelija tuhotaan täysin? Epäsuorasti, mutta kuitenkin. Tässä kohtaa sanominen että näin tulisi käymään ei ole enää foliohattuilua vaan ihan oikeasti realiteetti ja fakta mitä kannattaa jokaisen harkita vakavasti ja rauhassa.

  Ilja on jo epäsuoran tuomionsa/ kuolemantuomionsa saanut selvästi. Hänestä tulee eräänlainen martyyri mutta hänen tilannettaan ei voi enempää suorilla keinoilla auttaa. Nyt jo useampi ihminen on kantelunsa tehnyt, nostan heille hattua ja kunnioitan heitä suuresti toki ja toivon olevani erittäin väärässä tämän asian suhteen mutta itse neuvoisin nyt montaa ihmistä katsomaan peiliin ja omia lapsiaan mikäli niitä on ja vaimoaan ennen kuin ryhtyy enää mihinkään toimiin.

  Tämäkään ei tarkoita sitä että mikäli oikeasti haluaa kyseistä henkillöä jotenkin auttaa, niin se kannattaa tehdä Iljaan tiukemmin sidoksissa olevien aktivistien kautta jotka voivat toimittaa myöhemmin vankilaan vaikka suklaata, rahaa (Sallitut määrät) tai mitään muuta vastaavaa sallittua kuten nuuskaa jne. Toinen vaihtoehto on auttaa perhettä, kuten äitiä.

  Aika näyttää miten Iljalle oikeasti käy, vaihtoehtoja on monia ja jokainen niistä on erittäin ikävä. Itse epäilen erittäin venytettyä ja pitkitettyä oikeudenkäyntiä aina korkeimpaan asteeseen asti ja siihen päälle sitten jotain absurdin pitkää tuomiota mistä huomattava osa katsotaan jo istutuksi.

  Toinen vaihtoehto on se että Iljan yksinkertaisesti annetaan kuolla ja julkisuuteen kerrotaan miten hän kuoli syöpään tutkintavankeuden aikana, sopivasti jättäen pois sen faktan miten hänen hoitojaan suorastaan esteltiin. Kaikki kantelut ”tutkitaan” ja ketään ei tietenkään saada mystisistä syistä vastuuseen.

  – Kumpikin vaihoehto on erittäin karu mutta tässä vaiheessa monen pitää ihan oikeasti harkita lähteekö otamaan osaa jo valmiiksi hävittyyn taisteluun missä ei ole edes teoreettista mahdollisuutta saada ”Triumfia” vai suojeleeko ennemmin itseään, perhettään ja sitä mitä on? Mikäli joku näkee tässä jotain ”pelkuruutta” niin se on eri asia mikäli on lapset, työpaikat, asuntolainat ja perhe mitä suojella ihan oikeasti.

  Johonkin pitää vetää raja ja Ilja tiesi mitä tuleman pitää mikäli Andorra luovuttaa, huonosti kävi mutta toivon silti kaikkea hyvää hänelle.

  1. En itsekään usko Janitskinia voitavan auttaa tehtailemalla virallisia valituksia virallisiin instansseihin, joissa ne toki on käsiteltävä viranomaislainsäädännön mukaisesti eli luetaan, diaarinumeroidaan ja suljetaan Ö-mappiin, siinä kaikki.
   Suurempi hyöty on pitää asiaa esillä mahdollisimman paljon vaikkapa juuri täällä PT-mediassa, kuten myös muissa kansalaisviestimissä joihin voi viestiä kasvottomana ja nimettömänä, ettei tarvitse pelätä toimeentulonsa puolesta ainakaan välittömästi.

   1. Olen samaa mieltä.

    Toisaalta, kun katsoo sitä inhimmillistä hintaa minkä Iljakin on maksanut MV-lehden takia niin se on aivan järkyttävä varsinkin tässä pisteessä. Suorastaan katastrofaalinen mikäli asiaa miettii syvemmin.

    Hänellä oli aivan kaikki Espanjassa. Hieno asunto Barcelonan keskustassa upean terassin kanssa, kotieläimiä, ystäviä ja toimeentulo kunnossa sekä vapaus rakentaa omaa toimeentuloaan ja elämäänsä. Siinä ohessa myös valmensi muistaakseni nuorten urheilijoiden jääkiekkoa?

    – Hän eli sellaista elämää mistä valtaosa suomalaisista kirjaimellisesti uneksii arkisissa päiväunissaan missä tahansa duuneissa, ”Vielä joku päivä jään eläkkeelle ja muuta Espanjaan”.

    Muistaakseni Ilja kertoi julkisesti että pisti MV-lehden alunperin pystyyn yksi sunnuntai milloin hänellä oli tylsää ja halusi alunperin vain kritisoida Suomen byrokratian ”kukkasia” yksityisyrittäjyyden suhteen, hieman kuten Päivän Byrokraatti tekee nyt.

    Yksi asia johti toiseen ja hän huomasi miten maahanmuutoon liittyvissä asioissa oli erittäin kova ”paine” Suomessa tuoda julki asioita ja siitä homma lähti vyörymään eteenpäin.

    – Mikäli Iljalta kysyttäisiin tänään ottaisiko hän 3-4 viimeistä vuotta takaisin niin hyvässä kuin pahassa siihen yhteen sunnuntai iltapäivään ja jättäisi koko lehden perustamatta, niin en epäilisi hetkeäkään vastauksen olevan ”Kyllä”.

    En ollenkaan myös kritisoisi sitä, koska hän on nyt jo käytännössä menettänyt koko elämänsä tämän touhun takia ja siihen päälle vielä vaikea syöpä. Viimeiset vuodet ovat olleet yhtä alamäkeä ja helvettiä hänelle jo valmiiksi kaikessa mielessä, kaikki on mennyt.

    Ilja ei olisi tarvinnut MV-lehteä elämässään mihinkään, moni muu kyllä tarvitsi ja omalta osaltaan hän herätti paljon ihmisiä monenkin asian suhteen ajattelemaan kriittisemmin ja tässä hän onnistui, omaksi vahingokseen valitettavasti. Toisaalta, se herääminen oli muutenkin jo monen asian suhteen tulossa ihan yleisenä Eurooppalaisena ja globaalina ilmiönä eikä MV ollut siinä mitään muuta kuin pieni vivahde.

    – Miten tästä eteenpäin?

    Tässä tilanteessa edessä on huonot vaihtoehdot, joko 10 vuotta oikeudenkäyntejä aina korkeimpaan asteeseen saakka mediapimennossa ja joku tuomio tai/ mahdollisesti suora kuolema vankisellissä ilman tuomiota.

    Oma ehdotukseni olisi se että Iljalle annettaisiin ne syöpälääkkeet ja Ilja tuomittaisiin mahdollisimman nopeasti mistä tahansa rikoksista mitä oli listalla, (Ihan sama tässä vaiheessa mistä) ja katsottaisiin sen tuomion jo kuluneen tutkintavankeudessa istuttuna aikana.

    Ilja pääsisi parantelemaan syöpäänsä kaikessa rauhassa ja tuskin enää koskisi tietokoneeseen edes 10 metrin sauvan kanssa tai kommentoisi mitään minnekään? Enää tässä vaiheessa uskoisin asian olevan näin.

    Samalla Suomen poliittinen eliitti ja mikä onkaan porukka sen takana ”säilyttäisi kasvonsa” koska Ilja saataisiin tuomittua. Ilman sitä pelkoa että hänestä tulisi ihan aito martyyri ja legenda, joka hänestä tulee mikäli hänen annetaan kuolla/ tapetaan selliin? Repikööt valtamedia otsikoita siitä ja tuomioista sun muista ihan kaikessa rauhassa, ihan sama.

    – Mitä tästä miehestä enää halutaan tässä vaiheessa?

    Tämä mies on jo menettänyt elämänsä, aikalailla kaiken tässä vaiheessa enkä usko että hän enää pitäisi minkäänlaista yhteyttä tukijoihinsa, josta jo antoi HS:ssä aika selväsanaisen lauselman, mikäli vain selviäisi tästä nyt hengissä.

    Toivon että osuu jonkun sellaisen silmiin tämäkin viesti jolla jotain valtaa asian suhteen on, joskus on järkevämpää olla luomatta joillekin ihmisille elämää suurempia legendoja ja olla lisäämättä omaa oppositiota kuin antaa mennä.

    1. Mä jos olisin Ilja, niin pahoinpitelisin itseni huonoon kuntoon, repisin hiuksia päästäni, löisin päätäni seinään tai muuta vastaavaa. Sitten kun olisin varma kuolemastani, siitä syövästä, vetäisin itseni kiikkuun. Kaatuskelisin sinne tänne ja jättäisin väkivallan jälkiä joka paikkaan ja tarkkaan harkittuna!! (Huom.Piilokamera) Sen jälkeen suvakeilla ja poliiseilla olisi selvittävää muillekin kun suomen kansalle, että mitä tuli tehtyä. Vaikken diggaakaan ”voissapaistetuista”, niin olen sentään inhimillinen ihminen. Polpo tulee saamaan vielä kansalta haisevan vastalauseen, sellaisen verenkatkuisen. Toivottavasti Iljan isä ja äiti jaksaa painostaa tätä isänaatamme, jota emme itsekään enää kunnioita. Kunnioitamme ja rakastamme, mutta emme sen päättäjiä, emmekä vajakki-suvakkeja. ”Metsuri” pitäisi saada Häkkäsen paikalle, meinaan ei ainakaan unohda ihan helposti lupauksiaan. Ps. Paskahousu kytät! Pelottaako yhtään seisoa miehen vieressä? Heh, ei tarvii vastata, sillä tiedän tunteen. Ps. Pistäkää se marokkolainen metsurin kanssa samaan koppiin, niin sekin anoisi lusimaan kotimaahansa. Takaan sen. Suomi on myyty ja annettu muille. Kätsy,Jutta, Vanhanen, kaikki suvakit, Liit, kaikki. siis kaikki.

 4. ”Sex av tio av dem som deltagit i en opinionsundersökning från Ipsos har svarat att Sverige bör ta emot färre flyktingar än i dag, skriver Dagens Nyheter som beställt undersökningen. 41 procent svarade att de vill ta emot betydligt färre flyktingar, och 19 procent svarade att de vill ta emot något färre flyktingar. Endast 12 procent svarade att de vill att Sverige tar emot fler flyktingar.

  När samma undersökning genomfördes i februari 2015, före den stora flyktingströmmen till Sverige på hösten samma år, svarade 36 procent av väljarna att de ville ha ett minskat flyktingmottagande, jämfört med 26 procent som svarade att de ville ha ett utökat mottagande.
  – Det är en dramatisk förändring, inte minst med tanke på att det har gått så fort, säger Marie Demker, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet, till DN.

  I årets undersökning har bilden av invandringens påverkan på Sverige också förändrats något. Gruppen som tycker att invandring i huvudsak är bra för Sverige har minskat från 63 till 44 procent, samtidigt som gruppen som tycker att invandring i huvudsak är dåligt för Sverige har ökat från 13 till 31 procent.
  Undersökningen genomfördes den 9-19 februari genom digitala intervjuer med 1 030 väljare som hämtats från en slumpmässigt rekryterad webbpanel.” (Sydsvenskan).

  Tutkimuksessa tokko on eritelty maahanmuuttoa MENA- maista ja maahanmuuttoa Euroopasta tai USAsta joten se jää vastaajan mielikuvituksen varaan minkälaista maahanmuuttoa hän mielessään ajattelee kun vastaa kysymykseen.

  1. Ruotsissa jos tekee mittaushaastattelun suunnattuna sopiviin osoitteisiin, voi vastaajien joukossa olla helpostikin 60% matuja.

 5. Meneekös tämäkin nyt kuitenkin vähän siihen samaan sarjaan kuin mantrana toisteltava: ”Naisen euro on vain 83 senttiä miehen eurosta”, vaikka moneen kertaan on rautalangasta, ratakiskosta ja I-palkista väännetty naisen euron olevan 98 senttiä miehen eurosta, ja ero johtuu vain siitä, että miehet tekevät tuon verran enemmän työtunteja per vuosi.

  Jos samaa asiaa lähestyttäisiin samalla tavalla mutta täysin päinvastaiselta kantilta, eli verrattaisiin toisiinsa vaikkapa sairaaloiden naislylilääkäreiden ja miessiivoojien palkkoja, huomattaisiinkin miehen euron olevan reilusti alle puolet naisen eurosta. Kukaan ei tietenkään tällaiseen ryhdy, koska hänen vertailunsa falskius osoitettaisiin saman tien. Jos hän vetoaisi naisen euroa väitettävän samoin perustein 83 sentiksi, se olisikin silloin se kuuluisa Ihan Eri Asia; on se perrrkele kun miesajattelu ei edes tuollaiseen voi riittää! Näyh, näyh!

  Vakavasti ottaen:
  tällaisin metodein voidaan todistella mitä ikinä halutaan, vaikkapa suomalaisten haluavan miljoona nuorta arabimiestä koteihinsa sijoitettaviksi tai ruotsalaisten alkaneen vastustaa maahantunkeutumista. Demokraattisissa valtioissa vaalit ratkaisevat, eivät gallupit. Unkarin kansa ei tällaista ole halunnut, eikä halua. Siksi se on äänestänyt tällaista menoa vastaan, ja sen mukaan sikäläistä politiikkaa myös tehdään. Ruotsin kansa haluaa tällaista, koska se ei äänestä tämän jatkumista vastaan.

  Meillä Suomessa se kysymys on edessä ensi vuoden keväällä. Haluammeko tämän jatkuvan, vai olisimmeko sittenkin kuin unkarilaiset?

  Valinta on meidän.

 6. Vielä pitää raiskata jokunen auto ja nainen ennekuin nuo ruotsalaiset tajuaa lopullisesti mutta siinä vaiheessa he voivat olla jo vähemmistönä eli siinähän voi käydä niin että muslimit heittävät lopulta ruotsalaiset ulos maasta.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.