Skip to content
Mainokset

Yhä useampi kirjastotäti käyttää henkilöhälytintä

Kuvakaappaus 2018-04-24 11-37-57.png

24.4.2018

Helsingborgissa näytetään mallia, miten kirjastohäiriöt laitetaan kuriin. Siihen tarvitaan päättäväisiä kirjastotätejä ja henkilökohtainen hälytin.

Helsingborgin kirjastossa henkilökunna varusteisiin kuuluu pakollinen kannettava turvahälytin silloin kun ollaan töissä. Kirjastopäällikkö Catharina Isberg kertoo SVT:n paikallisuutisille:

– Tämä takaa turvallisuuden työntekijöillemme ja asiakkaille.

Hälytintä käytetään kirjastossa säännöllisesti, lähes päivittäin, kun sattuu jonkinlainen uhkatilanne tai häiriökäyttäytyminen. Hälyttimellä kutsutaan paikalle lisähenkilökuntaa ja vartija. Päivittäisistä hälytyksistä ja häiriöistä huolimatta kirjastotädit kieltävtä pelkäävänsä.

– Kirjastossa monet eri ihmiset kohtaavat pienellä alueella ja on selvää, että se aiheuttaa konflikteja. Niin on aina ollut ja tulee olemaan.

 

Mainokset

13 Comments »

 1. Lyhyt on muisti ”näin on aina ollut”. Onko tosiaan? Ei omasta lapsuudesta ole muistikuvia että kirjatossa olisi häiriköity. Saati edes uskallettu häiriköidä…

  Tykkää

  • Ei todellakaan häiriköity kitjastoissa ainakaan minun kotipaikkakunnalla vielä muutama vuosi taaksepäin.Uusi ns kulttuuri toi uudet tavat myös kirjastoihin.

   Tykkää

 2. ” Kirjastossa monet eri ihmiset kohtaavat pienellä alueella ja on selvää, että se aiheuttaa konflikteja. Niin on aina ollut ja tulee olemaan. ”

  Ei kuitenkaan koskaan aiemmin tarvinnut niitä hälyttimiä vaikka aina onkin kuulemma noin ollut ja mädättäjien kohtaamisteorian mukaisesti konfliktienhan pitäisi vähentyä kohtaamisten lisääntyessä..Tiedostava logiikka se on niin vekkulia.

  Tykkää

  • Joo, mullakin on vähän semmoinen mielikuva lapsuudesta, että ei aivan taatusti ollut konflikteja, eikä tarvittu vartijoita paikalle. Seuraavaksi sitten sähkölamauttimet ja sitten ampuma-aseet – niin on aina ollut ja tulee olemaan.

   Tykkää

 3. Voisimme kunnioittaa vääräuskoisia jos useampi kantaisi asetta mukanaan ja käyttäisi sitä. Heikkouden haistamme ja halveksimme kaikkia sen merkkejä. Hälyttimet eivät suojaa ketään vääräuskoista missään, vain tappavaa asetta kunnioitamme mutta emme pelkää. Insh Allah.

  Tykkää

 4. Niiiin paljon kuuluu rikkauteen. Miksi, oi miksi, pitää maailman roskaväki haalia tänne riesaksi perseilemään meidän rahoilla. Mitään hyvää ei tästä voi koskaan milloinkaan seurata. Pelkkää harmia, turvattomuutta, surua ja rahanmenoa Ei voi ymmärtää. Onko Sipilällä, Orpolla ja Mykkäsellä aivot, osaako joku vastata.

  Tykkää

 5. Paljon aivottomia ”asiakkaita” kirjastoissa nykyään ja yleensäkin koko yhteiskunnassa sanoo:

  Kas kummaa ettei yhtään kirjastotätiä ole vielä raiskattu. Tai ehkä onkin mutta kirjastotäti oikeana multikulturistina ei vaan ole tehnyt poliisi-ilmoitusta.

  Tykkää

 6. Kirjastot on alennettu mölykerhoiksi, joissa lukutaidottomat vetelehtijät häiritsevät oikeita asiakkaita. Helsingin uudesta pääkirjastosta on tulossa tällainen.

  Tykkää

 7. Eikä edes sellon kirjastossa häiriköity kun se avattiin 2003. Eikä muutamaan vuoteen sen jälkeenkään. Kirjastot ovat olleet ihan viime vuosiin rauhan paikkoja, joissa saa lukea kirjoja ja opiskella.
  Eikö kirjaston nimikin viittaa siihen, että siellä on paljon kirjoja, ja niiden käyttötarkoitus on lukeminen.
  Nykyisten mölypesien nimi pitää muuttaa joksikin muuksi ja jättää sana kirja kokonaan pois.

  Tykkää

  • Koraanistoko parempi nimitys?

   Sunniva Draken ilmestyessä Koraanistoon Shiiava Drakena, tulee hänelle äkkilähtö?

   (Draken muunnos varastettu joltain tyypiltä.)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: