PS:n Tavio: ”Eritrea ei käy sotaa – Miksi lähes kaikki hakijat saavat turvapaikan?”

0

25.4.2018

Perussuomalaisten kansanedustaja, eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Ville Tavio on jättänyt eduskunnassa tänään keskiviikkona kirjallisen kysymyksen Eritrean kansalaisten myönteisistä turvapaikkapäätöksistä. Tavio ihmettelee, miksi yli 95 prosenttia eritrealaisten turvapaikkahakemuksista hyväksytään Suomessa, vaikka Eritrea ei ole sotatilassa.

 Eritrealaisten turvapaikanhakijoiden määrä on kasvanut Suomessa yli kolminkertaiseksi kolmessa vuodessa. Viime vuonna Eritrean kansalaiset olivat lukumäärältään jo kolmanneksi suurin turvapaikanhakijaryhmä. Heidän edellään tilastossa olivat vain Irakin ja Syyrian kansalaiset.

 Eritrea oli aiemmin sodassa naapurimaataan Etiopiaa vastaan, mutta sota päättyi jo vuonna 2000. Nykyään maiden väliset rajakiistat ovat paikallisia ja väliaikaisia.

 Eritrealaisten tekemien turvapaikkahakemusten hyväksymisprosentti on Suomessa erittäin korkea. Vuonna 2016 eritrealaisille tehdyistä turvapaikkapäätöksistä tai toissijaisen suojelun päätöksistä myönteisiä oli 97,2 % ja vuonna 2017 myönteisten päätösten osuus oli 96,5 %.

 Merkittävä syy siihen, että tuhansia ihmisiä lähtee Eritreasta kuukausittain eri maihin turvapaikkaa hakemaan, on Eritrean pakollinen kansallispalvelus, joka koostuu asepalveluksesta ja siviilikansallispalveluksesta. Eritreassa maan 18–40-vuotiaat miehet ja naiset on virallisesti velvoitettu 18 kuukauden pituiseen kansallispalvelukseen, mutta käytännössä kansallispalvelus voi venyä vuosien pituiseksi.

 Tavion mukaan pakollinen kansallispalvelus on turvapaikanhakijoiden kohdemaan näkökulmasta ongelmallinen perustelu turvapaikkahakemukselle.

 – Asepalvelus ja lakisääteiset siviilitehtävät eivät ole orjuutta. Pidän kyseenalaisena, että asepalvelusta pakoileville myönnetään turvapaikkoja, Tavio sanoo.

 – Pitkä kansallispalvelus on epäilemättä raskas, mutta eritrealaiset eivät ole hengenvaarassa. Miksi lähes kaikki hakijat saavat turvapaikan? Tavio ihmettelee.

 Ville Tavio, kansanedustaja (ps.)

 

 

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

26 thoughts on “PS:n Tavio: ”Eritrea ei käy sotaa – Miksi lähes kaikki hakijat saavat turvapaikan?”

 1. Koska rasismi. Myöskin Suomen jalkapalloilu, lasten syntyvyys sekä pitkänmatkanjuoksu ovat kriisissä.

  1. Mulla henk”koht vaihtui kyllä jossain kohtaa nuoruutta pallo,pulloon ja pilluun.
   Kyllä sitä jälkikasvuakin siihen sitten pikkuhiljaa alkoi ilmestyä.
   Ps.Ei varmaan mikään ainutlaatuinen tarina ???.

  2. Eikö se Ikea puukottaja Västeråsissa ollu erirealainen.Ei saanu turvapaikkaa ainakaan ensimäiselä anomuksela .Siispä päätti tappaa ruotsalisia ihmisiä, niin eiköhän turvapaikka itrtoa ja niin on kurkunleikkaaja turvassa Ruotsissa.

 2. Tavio on varsin tolkuissaan olevan oloinen jätkä. Mitenhän onkin jäänyt julkisuuden paitsioon?

  1. Onhan Tavio tuolla isonsalin keskusteluissa joskus mukana,mutta harvemmin niin kuin koko persujen porukka nykyään.NYTTENKIN käydään tärkeää keskustelua isossasalissa puheenvuoroja käytetty nyt lähes neljäkymmentä ja niistä yhden on pitänyt persu.

   1. Pitäneekin lähetellä hieman sähköpostia persuedustajille,että täällä on myös ihmisiä jotka seuraavat heitä läpi eduskuntakauden eikä vain kahtaviikkoa ennen vaaleja.

   2. NYT KESKUSTELUSSA !!!
    Hallituksen esitys eduskunnalle vaihtelevaa työaikaa noudattavan työntekijän asemaa parantavaksi lainsäädännöksi
    PERSUJA EI KIINNOSTA !!!.

    1. Lehto Rami /ps
     On ainoa joka on vaivautunut käyttämään puheenvuoron tässä keskustelussa.
     SIIS PERSUISTA !!!.

    2. No nyt on hyvä paikka jysyä persujen edustajilta miksi olivat hiljaa tai miksei asia kiinnostanut? Voipihan olla että he ovat jo aiemmin jonkun manifestin asiasta jättäneet eivätkä siksi viitte enää asiasta narista. Toisaalta, oletko itse siellä paikan päällä vai onko tää joku televisiolähetys? Mutta juu anyway, kansanedustajien kuuluu olla aktiivisia toki joten jos persujoukkio ei ymmärrä tai osaa ottaa kantaa vaikka pitäisi, niin ei ne ainakaan minunkaan asiaa aja. Haluan selvittää tämän, kenelle ääneni oikeastaan meni..

 3. Tätä olen itsekin ihmetellyt että miten jostain Eritreasta tulee pakolaisia, lisäksi on muutama muukin maa/valtio joiden kansalaisilla ei varmasti voi olla mitään pakolais-statusta. Kirjoitin tahallani väärin tuon viimeisen sanan että siitä erottuu tuo ”status” joten netin äikänmaikat sekä kieliopin kyttääjät, älkää vaivautuko.

 4. Persut vastustavat työsopimusten yleissitovuuden poistamista jota hallitus ajaa. Vaihtelevan työajan asema sattuu kuulumaan tuohon yleissitovuussopimukseen jota tässä ollaan rukkaamassa erikseen. Eli miksi vitussa ottaa kantaa sellaiseen viritykseen joka pyrkii erillissopimukseen joka on alisteinen yleissitovuudelle ? No, kai sitten muut ovat viisaampia kun pitävät tätä erinomaisen tärkeänä. Tyhyjää vouhotusta perkele !

  1. En ymmärrä koko asiaa koska olen ikäni tehnyt täyspäiväistä työtä vakituisesti, joskus laivalla vieläpä pidempiä työputkia, ns. paskavahti oli 04-06 ja siihen piti herätä 5-vuorovahdissa.

   1. Tarkoitan siis että laiva, eli alus, eli rouva (laivat ovat feminiinejä).. elää ympärivuorokautisesti ja sen mukaan pitää myös henkilökunnan elää. Kolmantena päivänä merellä et välttämättä enää muista viikonpäivää ja sopivana vuodenaikana kannella tupakoidessa voi ihmetellä onko nyt aurinlasku vai -nousu koska ajantaju katoaa 5-vuorotyön kautta 😀

    1. Minun lapsuuden ystävä/kaveri,tosin entinen.
     Tottui hyvinä aikoina hieman parempaan,eli viikko vapaalla ja viikko sairaslomalla
     Tienasi kuitenkin triplasti enemmän kuin minä,joka tein töitä seitsemän päivää viikossa.

 5. Eli neekeri toiselta puolelta maailmaa joka pakoilee asevelvollisuuttaan saa Suomessa palkinnoksi ilmaisen loppuelämän sekä myöskin koko sukunsa tänne ilmaiseksi loisimaan? Mutta Suomalainen joka täällä kieltäytyy asevelvollisuudesta heitetään vankilaan. Aika reilua! Entäs mitä sitten tehdään kun neekeri on saanut Suomen kansalaisuuden ja eteen tulee asevelvollisuus Suomessa, tai neekerin täällä syntyneet jälkeläiset, miten sitten palkitaan?

  1. Nekrunpalvoja paavo poistaa kohta kommenttisi.Sensuroiva paska.Parempi siirtyä jonnekin missä pullanaamat eivät sensuroi.

   1
   1
   1. Kohta varmaan taasen kerran minua sanotaan perseennuoliaksi,mut ei se mit.
    Kyllä tänne aika roiseja juttuja saa kirjoitella jos ne poistetaan !!!.
    Ja jos näin käy niin siinä tapauksessa varmaan ihan aiheesta.

   2. Niin noh, minä tuossa olin sitä mieltä että Suomalainen aseistakieltäytyjä joutuu vankilaan. Kaikki muu oli kysymyksiä. Neekeri sanaa käytän koska olen rap-artisti.

 6. Nämä Eritrealaisia ovat niitä joita taakanjaon nimissä lennätetään Italiasta, siksi niille lähes kaikille myönnetään turvapaikka.
  Muut maat eivät huoli niitä mutta Suomelle he ovat haluttua tavaraa.
  Niille ei löydy edes tulkkeja Suomesta…vittu mitä touhua

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.