Ruotsin vaalikamppanjassa integratio noussee suureksi kysymykseksi

lataus

26.4.2018

Ruotsin syksyn eduskuntavaalikamppanja on jo täydessä vauhdissa ja se ainakin on selvä, että maahanmuuttoon liittyvät asiat ja eritoten integraatio, eli tulijoiden yhteiskuntaan sopeutumiseen liittyvät asiat ratkaisevat muiden kuin valtapuolueen Sosiaalidemokraattien sijoja. Menestys katsotaan siinä miten ehdokkaat suhtautuvat integraatioon.

Ruotsalaiseen, ja yleisestikin pohjoismaalaiseen tapaan, integraatiota katsotaan vastaanottavan maan kautta. Ruotsalaisten suuri kysymys on: Miten me voisimme parantaa integraatiota, jotta useampi tulija pääsisi töihin ja mukaan yhteiskuntaan.

Mm. SVT lähetti tänään pitkää ohjelmaa, jossa ihmiset saivat vastata integraatiokysymyksiin. Joitakin ajatuksia poimittuna:

– Politiikkojen pitäisi kuunnella niitä ihmisiä, jotka työskentelevät heidän kanssa, joita pitää integroida. Hyvä integroituminen vähentää rikollisuutta.

– Integraatio toimii todella surkeasti. Uustulijoille ei ole asuntoja ja kaikki ajautuvat samalle asuinalueelle. On selvää, että meidän pitää ottaa vastaan ihmisiä, mutta homma pitää hoitaa siten, että ei tule kaaosta ja asiat toimivat.

On selvää, että meidän pitää ottaa vastaan ihmisiä, mutta homma pitää hoitaa siten, että ei tule kaaosta ja asiat toimivat.

– Kielivaatimuksilla voisimme saada jotain aikaan. Hyvä kielitaito lisää mahdollisuuksia integroitua.

– Fokuksen pitää olla koulussa. Ihmisten pitää kokea, että he ovat osa yhteiskuntaa.

– Ihmiset voisivat olla hieman avoimempia ja päästää toisiaan lähemmäs. Se johtaisi siihen, että tulijat kokisivat Ruotsin parempana paikkana elää ja heistä tulisi positiivisempia.

– Integraatio tarkoittaa sitä, että kaikki ihmiset otetaan mukaan yhteiskuntaan.

– Olemme ottaneet vastaan enemmän kuin olemme voineet integroida yhteiskuntaan. Ilman mitään strategiaa integraatiosta se aiheuttaa vain kuilua ja muukalaisvihamielisyyttä.

Ilman mitään strategiaa integraatiosta se aiheuttaa vain kuilua ja muukalaisvihamielisyyttä.

Suomessa arvioidaan monesti hieman väärin sitä mitä tarkoittaa ruotsalainen maahanmuuttokriittisyys. Ruotsissa ei ole olemassa sellaista ilmiötä kuin vaikkapa Tornion 2015 syksyn ”Rajat kiinni”- ilmiö. Ruotsalainen maahanmuuttokriittisyys on tarkastiottaen kriittisyyttä sitä kohtaan miten tulijat saadaan integroitua. Ruotsalaisen ajatusmaailman mukaan kuka tahansa voi tulla hyväksi yhteiskunnan jäseneksi, jos hänellä on tarpeeksi hyvät mahdollisuudet integroitua.

Ruotsalainen maahanmuuttokriittisyys on siis tarkastiottaen kriittisyyttä itseä kohtaan, jossa tarkastellaan omia toimia parantaa tulijoiden viihtyvyyttä. Sillä on merkittävä ero rasistien mielipiteille, joissa tulijoilta vaaditaan tekoja.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

16 thoughts on “Ruotsin vaalikamppanjassa integratio noussee suureksi kysymykseksi

 1. Nämä ruotsalaiset ovat kyllä täysin umpisokeita ja umpikuuroja idiootteja kun eivät tunnu tajuavan ollenkaan tätä islamin pohjommaista tarkoitusta vaikka muslimit eivät sitä edes kiellä vaan sanovat sen itsekin suoraan ei hedän tarkoituskaan ole integroitua kristinuskoisen yhteiskunnan kanssa vaan vallata se ja ruotsi ja ruotsalaisuus lakkaa olemasta tätä menoa noin kolmessakymmenessä vuodessa mikseivät samantien ota sharia lakia käyttöön v…tu mikä odioottimainen suvakki kansa.

  1. Tuo jutun palapelikuvitus olisi totuudenmukainen, jos siinä soviteltaisiin suorakulmioita tai ristejä yhteen kuunsirppien kanssa. Että meneehän ne, kun vaan helvetisti sovitetaan! Integration!

 2. ”On selvää, että meidän pitää ottaa vastaan ihmisiä,”

  – Jo tuossa kohtaa menee metsään ja pahasti.

  Itse seurailen Ruotsin tapahtumia lähinnä sillä mentaliteetilla että kyseessä on sekopäisten tiedemiesten tekemä suuri koe jonka lopputuloksen kaikki näkevät ulkopuolelta jo valmiiksi miten se päättyy isoon räjähdykseen.

  Ruotsilla ei ole toivoakaan, ellei tosiaan siellä yhteiskunnassa sisällä kyde tässä vaiheessa jo niin suuri SD:n ja AfS:n kannatus että se vain ”levähtää” vaaleissa sitten massiivisina prosentteina ilmi mutta se olisi jo aikamoinen ihme.

  Jokin aika sitten ilmeisesti SÄPO esti aika voimakkaasti Ruotsin uuden Islamilaisen puolueen mukaantulon vaaleihin johtuen yhteyksistä mm. Jihadisteihin sun muuhun vastaavaan ja henkilökohtaisesti näen tämän suurena vääryytenä.

  Tässä on ilmeisesti heidän kotisivunsa: https://jasingroup.page.tl/F.oe.rsta-sidan.htm

  Itse olisin toivonut että kyseinen puolue olisi päässyt suoraan läpi kynnyksestä ja vienut vihreiltä sekä vassareilta maahanmuuttajien äänet sekä alkanut tosissaan julistamaan Shariaa parlamentissa koska se olisi herättänyt useammankin ruotsalaisen oikeasti miettimään tulevaisuutta. Siksi epäilenkin että juuri tuon minun toiveeni takia SÄPO esti kyseisen puolueen mukaantulon. Ei siksi ettäkö puolueessa mitään vikaa olisi ollut vaan siksi että ruotsalaiset olisivat heränneet.

  Asiasta uutisoi Breitbart.

  http://www.breitbart.com/london/2017/09/20/muslim-party-taken-islamists-rejected-swedish-election-agency/

 3. Ruotsi on jo alistettu islamille kuten kaikesta voitte huomata. Määrämme ja voimamme kasvaa ilman esteitä ja jo seuraavalla muslimisukupolvella on kalifaatti hallittavanaan jossa vääräuskoiset tekevät työt ja me korjaamme hedelmät. Heikot hyvinvoivat ruotsalaiset oikein pyytävät itseään voimakkaamman kansan alistavan heidät orjikseen. Se on Allahin tahto.

 4. Milloinkahan ruåtsalaiset tajuavat, että ainoa tapa parantaa menestyksellisesti integraatiota on, että kaikki ruåtsalaiset kääntyvät muslimeiksi ja opettelevat arabiaa. Pian heidät tosin pakotetaan siihen.

 5. Ruotsalaisten ongelma on se , että he yrittävät kotouttaa ulkomaalaisia jotka eivät edes halua kotoutua. Kotouttaminen on terminäkin täysin järjetön. Jos ihminen ei itse osaa tai halua olla osa yhteiskuntaa , niin voi painua takaisin sinne mistä on tullutkin. Ruotsilla on myös liian paljon rahaa jota törsätä ulkomaalaisiin , jotka ottavat rahan ja jättävät paskaa jälkeensä.

 6. Mites tulikin mieleeni pari vanhaa sananlaskua. Ei kannettu vesi kaivossa pysy. Voit taluttaa kamelin keitaan lähteelle muttet pakottaa sitä juomaan. On aivan käsittämätöntä, että ruotsalaiset eivät tajua sitä että integroitumisen onnistuminen vaatii ainoastaan yhtä asiaa: halua integroitua. Jos sitä ei ole, ei millään rahalla siinä onnistuta. Vettä hanhen selkään (sananlaskut ovat oikeasti osuvia). Ja ongelman ydinkohtahan on se, että integroituminen vaatii omia ponnistuksia: pitää opetella maan kieli ja tavat, kouluttautua edes jonkinverran että saisi työpaikan. No way, tietyistä kulttuureista tuleville. Kun kaikenlaiseen paremmuuteen riittää vain se, että on muslimimies niin integroituminen on mahdotonta. Eikä tietenkään ainoastaan Ruotsissa.

  Ruotsi ja Suomi ovat tehneet tässä suuren virheen antamalla määrättömästi erilaisia oikeuksia vaatimatta mitään vastikkeeksi. Eivät nämä tulijat suinkaan ole ”kaikkein haavoittumimmassa asemassa olevia” kuten mantra kuuluu. He jatkavat sitä muslimimiehen etuoikeutettua joutenoloa mihin ovat kotimaissaan tottuneet ja miksi eivät jatkaisi? Nyt vaimotkin ovat tyytyväisempiä kun heillä on länsimainen yhteiskunta passaamassa, lapsetkin voi laittaa ilmaiseksi päivähoitoon ja istua – toki säädyllisesti hunnutettuina – kahviloissa rupattelemassa ihka omalla kielellä ihka omien heimolaisten kanssa. Näin se integraatio etenee!

 7. Hauska seurata sitä ruotsalaisten diskuteeraamista siinä vaiheessa kun seuraava maahanmuuttoaalto tulee. Sehän ei kuulemma enää ole kaukana.
  ja se vasta on hauska seurata, miten aikaisemmat maahan tulleet siihen reagoivat, ovatko he mielissään kun tulee lisää miljoonittain heidän leipäänsä syömään.
  Kantiksista ei niin väliä, he tallautuvat kuitenkin, ja ikea tekee heistä ovenalusmattoja.

 8. Suomen pitää olla tarkkana, sillä 10 vuoden päästä kun Ruotsissa on sossurahat loppu ja koko maa rikollisten hallussa, niin Suomeen hinkuvat kantaruotsalaiset muslimeja pakoon SEKÄ kaikki sossumuslimit jotka vaativat sitten sossurahansa Suomesta. Tämä loppuu niin että koko Suomen kansa on rajoilla nuijimassa muslimeita hengiltä.

  1. Nyt pitää ryhtyä tuomaan julkisuuteen ajatusta Ruotsin sulkemisesta Pohjoismaiden passivapauden ulkopuolelle.

    1. Pohjoismaiden passivapauden poistaminen Ruotsista tulevilta merkitsisi, että heitä kohdeltaisiin kuin Schengen-maista tulevia. Siis heidän matkustusasiakirjansa voitaisiin tarkistaa. Ruotsia ei siis kohdeltaisi Pohjoismaana vaan Schengen-maana.

     https://fi.wikipedia.org/wiki/Pohjoismainen_passivapaus

     Passivapaus mahdollisti Tornio-tyyppisen invaasion. Mutta eihän tässä merkittävää eroa ole Schengeniin. Parasta olisi, että Suomi itse päättäisi keitä maahan pääsee. Ehkä voitaisiin vaatia ETA-tyyppistä viisumia kaikilta.

     https://www.eta.immi.gov.au/ETAS3/etas

     Koska luvassa on levottomia aikoja, tulisi harkita maan sisäisen passin käyttöönottoa. Kaikilla tulisi olla se mukana, ja viranomaiset tarkistaisivat tarpeen vaatiessa, onko henkilöllä oikeutta liikkua sillä alueella, jolla hänet tavataan. Esimerkiksi turvapaikanhakijoiden liikkuminen olisi rajoitettua rangaistuksen uhalla.

     Mutta… kun levottomat ajat tulevat, niin silloin kannattaa kylmän rauhallisesti unohtaa Schengen ja passivapaus. Silloin suomalaisten pitää ryhtyä isänniksi omassa talossaan.

  2. Suomen taikaseinästä on myös 10 vuoden päästä rahat loppunu, että miten meille kaikille käy…

 9. Kielitaitovaatimus kuulosti jo radikaalilta ajatukselta – Ettei vain ollut jo uuninluukkujen kolinaa! – ja nyt olisi syytä diskuteerata, mitä kieltä lukutaidottomalta lähtisi vaatimaan. Ja millähän eväillä yhtään mitään vaaditaan etnohelvetissä, jossa yhteiskunnasta on jäljellä sosiaalitoimisto, ja joka vain odottaa jonkin vaatimuksen kaltaista kipinää räjähtääkseen?

  Pisteet nyt kuitenkin siitä, että edes katsottiin voitavan jotain vaatia – siinä riskeerattiin kuitenkin työpaikka ja sosiaaliset suhteet.

 10. SVT lähettää ohjelmasarjaa ”Sveriges Bästa Arbetsförmedling” eli ”Ruotsin paras työkkäri”. Itkeäkö vaiko nauraa kun työkkärilaitos maksaa kolme kertaa enemmän kuin poliisivoimat mutta ei tuota kuin muutaman työpaikan vuodessa astronoomiseen hintaan.

  No- tämän päivän jaksossa huivipäinen 59v. nainen menee työpaikkahaastatteluun KAHDEN viranomaisavustajan seuratessa mukana (palkkakulut?). Kaikki suitsuttavat ikionnellisina naisen taustaa: Syyriassa lasten tehohoito-osastolla sairaanhoitajana ja teamleaderina!!! WOW! Tästä se ura alkaa! Sairaanhoitajista on aivan mieletön pula Ruotsissa ja tässä olemme saaneet tämän todellisen valmiin helmen!!!

  Kaikki tyssää kuitenkin heti alkuunsa kun tämä rakettihoitaja ilmoittaa ettei aio kätellä miehiä eikä suostua sairaalan hygieniamääräysten vuoksi lyhythihaisiin työvaatteisiin. Piste. Ketun ovelasti hymyillen hän sanoo että kyllä hän TIETENKIN NIIN KAUHEAN mielellään menisi töihin mutta ei missään nimessä VOI KERTAKAIKKIAAN suostua sairaalan työvaatteisiin. Näkyy koko maailmassa, lopputulos näkyy noin kohdassa 20:00:

  https://www.svtplay.se/video/17724387/sveriges-basta-arbetsformedling/sveriges-basta-arbetsformedling-sasong-1-avsnitt-4?start=auto

 11. Toivon että Ruotsin tuho vain kiihtyy, sekasortoa, sitä nuo tarvitsee. Se on parasta lääkettä ja suunnannäyttäjä myös Suomelle ja mitä tapahtuu kun tuhoaville vieraslajeille antaa valtaa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.