Ruotsin jokaiseen vankilaan halutaan imaami ehkäisemään radikalisoitumista

0

image.jpg

28.4.2018

Ruotsin suurimmassa vankilassa Kumlassa on 400 vankia ja joka kolmas vanki on muslimi. Tästä huolimatta vankilaan ei ole saatu imaamia, kertoo SVT.

Vankilan johtaja Kenneth Gustafssonin mukaan imaamittomuus on ongelma. Ruotsalaisen katsantokannan mukaan ilman imaamia vangit radikalisoituvat helpommin. Siksi jokaiseen vankilaan pyritään saaman lähivuosien aikana imaami, joka siis ehkäisee radikalisoitumista. Imaamin katsotaan ohjaavan muslimivankeja ikäänkuin oikeaan suuntaan.

Voisiko asiassa olla perää?

Jos mietitään vaikka Turun ja Tukholman terroristeja, joiden iskujen motiivi tuli koraanista, niin miten imaami voisi kääntää heidän päätä? Tuskinpa mitenkään. On kuitenkin kummallista, että kun he tekivät teot koraanin innostamana, niin miten heille voidaan antaa vankilaan koraani luettavaksi? Eikö kaiken järjen mukaan juuri näissä tapauksissa koraani pitäisi ottaa pois heiltä eikä antaa minkäänlaisia mahdollisuuksia harjoittaa uskoaan.

Vankilassa vieraileva imaami ei tietenkään estä muslimivankeja radikalisoitumasta sen enempää kuin tavallinen pastori pystyy estämään kristittyjen vankien suunnittelemasta rikoksia. Kantalainen rivivanki, joka käy vankilan uskonnollisissa tilaisuuksissa, on useimmiten hieman… reppana. Tilaisuuksiin saatetaan mennä myös ihan vain rikkoakseen vankilan tylsiä rutiineja. Tai jos iltakirkossa on vierailijoita seurakunnasta niin ”pullakirkkoon” saatetaan mennä pullan ja nuorten naisten näkemisen toivossa.

Muslimivangeilla tilanne on aivan toinen. Vankilan moskeijassa vieraileva muslimi ei ole vankihierarkiassa alimmalla asteikolla vaan ylimmällä. Niin ikään lapsiraiskaajat, joita vankilat ovat täynnä, ei asu ruotsalaisessa vankilassa ”lisko-osastolla” vaan asuvat normaaliosastoilla kuten muutkin vangit. Islamin perusprinsiippi on seurata profeetta Muhammedia. Mitä parempi muslimi, sitä tarkemmin hän seuraa profeetan jalanjälkiä. Profeetta yhtyi lapseen, ja oli kaikenkaikkiaan julma ja säälimätön ihminen.

Joten, miten imaami voi estää muslimivankien radikalisoitumista? Kun ne teot, joista kantalaisvanki istuu lisko-osastolla suljettujen ovien takana niin muslimivangilla ne ovat ylpeilyn aiheita. Yrittääkö imaami ikäänkuin opettaa islamia pois?

 

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

15 thoughts on “Ruotsin jokaiseen vankilaan halutaan imaami ehkäisemään radikalisoitumista

 1. Me oikeauskoiset olemme huolissamme veljistämme vääräuskoisten vankiloissa. He saattavat tuomionsa aikana vieraantua jihadista eikä tulevilla rikoksilla ole allahin siunausta.

 2. Hieman kuin pistettäisiin kettu kanalaan järjestystä ylläpitämään.
  Tosin käänteisesti.

 3. Koko imaami on ihan pellekäsite. Edellytykset nimittäin olla imaami on, että kymmenen miestä on sitä mieltä, että tietty mieshenkilö sopii imaamiksi. Loppuhan onkin sitten pelkkää puoluepolitiikkaa, jonka johtaja on demonisoitu Allahiksi. Parasta linnahoitoa muslimille olisi se, ettei kukaan muslimi kohtais yhtään toista muslimia vankilassa. Miksi muslimeja on niin paljon Ruotsin ja jo Suomenkin vankiloissa? .Aivan varmasti siksi, että he ovat rikollisia. Miksi rikollisia tuodaan maahan ja Suomeen? Joku satans jävla on sen niin määrännyt. Ketkä ihmisitä ovat myyneet sielunsa pirulle, kun tämä hulluus vain jatkuu?

 4. Eikös se radikalisoituminen ehkäistä sillä että kun kaveri joutuu tiilenpäitä lukemaan niin se pistetään koppiin jonka ovi aukaistaan vasta kun tuomio on lusittu? Silloin ei paljon radikalisoitumista synny. Ja jos sytyttää sellin petivaatteet tuleen niin se oli ihan oma valinta. Koppi maalataan uudestaan ja se on taas käytössä.

 5. YLE sensuroi intiaanipäähineen, SVT on huolissaan vankilaimaameista – aika hiljaiseksi vetää.

 6. Asukki joka on tuottanut pelkkää persnettoa siitä päivästä lähtien kun asetti sandaalinsa pohjan Ruotsin maaperälle sanoo:

  Miksi ruotsalaisen veronmaksajan pitää kustantaa imaami joka vankilaan siellä olevia roistoja ohjastamaan? Kukaan ei pysty kontrolloimaan mitä imaami siellä touhuaa ja kehottaa. Eipä ollut 30-40 vuotta sitten näitä ongelmia ja kustannuksia. Nyt on vain näitä eikä loppua näy.

 7. Voisikohan laittaa evlutin asialle vai olisiko se yhtä suuri katastrfi? sanoo:

  Naulan kantaan taas, Paavo! Koska kyseinen ideologia alkujaan on jo mätä ja meitä/yhteiskuntaamme vastaan ei sitä piruvieköön pidä entistä innokkaammin mennä sinne suurilla kustannuksilla tuputtamaan. Parempi melkein jos mokuttajakirkkomme hoitaisi nekin hommat, tosin valvonnan alla koska suspektia toimintaa alkaa löytyä sieltäkin eli kirkkomme pyllistää meitä päin, nokka suunnattuna Mekkaan.

 8. Käännytystyö vankiloissa on aktiivista. Joka ei ”käänny” muslimiksi saa tuntea sen fyysisenä väkivaltana. Imaamin tehtävä on antaa hengellistä apua näille käännynnäisille mikä tapahtuu siten, että säännöllisesti käydään keräämässä suojeluraha. — Kun hyvin huolehtii tämän maksun hoitamisesta, niin Allah suojelee käännynnäistä enemmältä väkivallalta.

  Toinen imaamin tärkeä tehtävä on salakuljettaa tietoa, rahaa ja huumeita vankilan ja muslimiyhteisön välillä.

  Kolmas tehtävä tietenkin on suojelurahan periminen valtiolta. Se maksetaan imaamin palkan muodossa, verovapaasti no-go-seurakunnalle, luonnollisesti. Jos valtio ei suostu tähän suojelurahaan, on seurauksena hankaluuksia vankilan sisällä ja näistä hankaluuksista aiheutuvat vahingot ovat paljon suuremmat. — Tämä on tärkein syy, miksi imaamit pitää saada vankilan palkkalistoille. Henkilökuntaa kiinnostaa vain se miten päästä helpommalla. Ei uusruotsalaisten radikalisoituminen.

 9. Imaamien toivominen vankiloihin, kuten myös koraanin salliminen siellä, osoittaa täydellistä tietämättömyyttä. Koraanin ”miekkakäsky” on islamilaisen opin mukaan kumonnut koraanin rauhanomaiset jakeet.

  Mitä syvemmällä henkilö on islamin uskossa, sitä enemmän hän kannattaa terrori-iskuja vääräuskoisia kohtaan – kiistely käy vain ajoituksesta. Hieman viisaammat muslimit, eli useimmat imaamit, haluavat lykätä hyökkäysten alkamisen siihen asti, kunnes muslimien osuus on tarpeeksi korkea voitonmahdollisuuteen.

  Häviö ja todennäköinen häviö ovat ainoita oikeita syitä imaamille yllyttää väkeään syöttämään kantakansalaisille taqiyaa rauhanuskonnosta ja hillitsemään omia tekoja ja ulostuloja. Sharialakia Tanskassa ohjelma paljasti, että Tanskassa ainakin muslimipitoisuus on jopa arvovaltaisen islaminasiantuntijan ja imaamin mukaan sellainen, että omille jo puhutaan valloituksen alkavan aivan lähiaikoina.

  Imaamien vienti vankiloihin ei poista radikalisoitumista. Se voi kätkeä ongelman hetkeksi saaden ruotsalaiset tuudittumaan turvallisuuteen, eli hommasta tulee vain salakavalampaa. Väkivalta alkaa entistä pahempana sitten, kun muslimien määrä maassa saadaan tarpeeksi korkeaksi.

 10. Islam saattaa olla yksi merkittävimmistä syistä, miksi vankilaan joudutaan.

  Tuo ideologia ei välttämättä rohkaise kannattajiaan noudattamaan Ruotsin lakeja. Muslimit voivat katsoa, että Ruotsin lait eivät heitä koske vaan, että heidän pitää noudattaa shariaa. Imaamien toiminta tätä uskomusta ja siis radikalisoisi vankeja. Kenties jopa kantaruotsalaisia ryhtyisi muslimeiksi vankilassa ollessaan.

  Ruotsin tulisi poistaa maasta islam tai ainakin vähentää sen kannatusta. Vankilassa tulisi muslimit deradikalisoida kokonaan pois islamista. Ja siihen eivät oikeat imaamit ryhdy.
  Ehkä ruotsalaiset ovat keksineet, että vankilaan voisi lähettää imaameina esiintyviä näyttelijöitä vieroittamaan muslimivankeja islamista.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.