Växjön kunta lainaa uusruotsalaisille ”toimintatonnin”

0

Kuvakaappaus 2018-05-01 19-46-12

1.5.2018

SVT kirjoittaa uutisessaan juuri-maahan-tulleesta Mohammedista, jonka on pakko lainata rahaa kunnalta. Kysymys kuuluu kuka pakottaa?

Växjön kunta on yksi hieman poikkeuksellinen kunta siinä mielessä, että se tarjoaa juuri-maahan-tulleille lainaa sosiaalituen sijasta. Mohammedin tapauksessa kaava on sama kuin monilla muillakin. Tähän asti Mohammed on elänyt vastaanottorahalla ja saanut ilmaisen ylläpidon vastaanottokeskuksessa. Pötyä on tullut pöytään 3-4 kertaa päivässä plus välipalat. Kun hän nyt sai oleskeluluvan ja kuntapaikan Växjöstä, vokkiraha loppuu rullaamasta.

Ennenkuin kotouttamisraha (etalblerignsstöd) alkaa tippumaan tilille, pitää työvoimatoimiston kanssa tehdä ”kotoutumissuunnitelma”. Koska suunnitteluun tulijoita on paljon, voi kulua aikaa ennenkuin ensimmäinen kotoutumistili tulee.

Tähän väliin Växjö antaa juuri-maahan-tulleille lainaa. Mohammed esimerkiksi sai 2 x 10 000 kruunua (1 052 euroa), jotta saa uuden elämän alkuun. Kunta maksaa tietenkin kaiken muun, kuten vuokran ja sen sellaiset kulut, mutta tällä toimintatonnilla Mohamdin odotetaan selviävän pahimman yli.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

12 thoughts on “Växjön kunta lainaa uusruotsalaisille ”toimintatonnin”

  1. Pitääköhän laina maksaa takaisinkin vai onko kyseessä ns. ”kreikkalaislaina”.

    1. 5 000 kilometrin matkaa Skandinaviaan ei todellakaan ole tehty lainojen maksamiseksi. Joet virtaavat vain yhteen suuntaan ja se suunta on tullut selväksi.

  2. Kikalla yritetään vain peittää matuihin uppoavia kuluja laskelmissa. Annettu lainahan ei näy kustannuksena missään, toisin kuin sossu- ja vokkimassit. Luottavat varmaan siihen, että lainan erääntyessä sen alaskirjausta ei kukaan tule yhdistäneeksi matuihin.

  3. 10 000 SEK = ~950 € päivän kurssin mukaan…eli kruunu on devalvoitunut aika helvetisti viime aikoina.

  4. Eli diskorahaa lisää ja oikeinko nuo maksavat ”lainan” takisin. Ei jumalauta, aprillipäivä oli jo.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.