Enskedessä joulukuussa murhatun afgaanilapsen äiti ei pääse Iranista Ruotsiin hautajaisiin

0

 

2806299-650x

2.5.2018

Joulukuussa puukkomurhattiin Tukholmassa Enskeden koulussa 16-vuotias afgaaninuorukainen Mahmoud Alizade. Tekijänä oli vuotta vanhempi niin ikään afgaani. Molemmat yksintulleita.

Tapahtuman oikeudenkäynti alkoi tänään. Se mikä on mielenkiintoinen detaljee asian tiimoilta on se, että Alizaden äiti ei saa viisumia matkustaakseen Ruotsiin poikansa hautajaisiin. Äiti asuu Iranissa, kuten poikakin ennen Ruotsiin tuloa.

Paikallislehti Mitti kertoo, että äiti on yrittänyt hakea viisumia hautajaismatkaa varten, mutta sitä ei ole myönnetty. Lehden mukaan Ruotsilla on olemassa linjaus, että viisumeita ei myönnetä sellaisiin maihin, joista tulee paljon pakolaisia. Äiti on Afganistanin kansalainen ja asuu Iranissa, joten viisumia ei myönnetä.

Murha on sinänsä vakava rikos eikä sen uhriksi soisi kenenkään joutuvan. Tässä tapauksessa on olemassa paljon pikku sivuhaaroja, jotka kertovat asioista paljon. Alizaden väitetään tulleen Ruotsiin yksin 14-vuotiaana. Jokainen täyspäinen ihminen ymmärtää, että 14-vuotiaat eivät rieku ympäri maailmaa omin päin. Hän joko oli aikuinen tai sitten saapui organisoidusti.

Toiseksi miksi äiti haki viisumia jos kerran maahan voi tulla ilman papereita sanomalla ”asyl”. Mitä järkeä on sijoittaa viisumiin rahaa kun maahan pääsee ilmankin.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

5 thoughts on “Enskedessä joulukuussa murhatun afgaanilapsen äiti ei pääse Iranista Ruotsiin hautajaisiin

 1. Med facit i hand oli tyhmää lähteä Ruotsiin ja tulla tapetuksi väärässä maassa ja väärässä paikassa sanoo:

  Jos poika olisi jäänyt äitinsä luokse Iraniin olisi hän edelleenkin hengissä ja olisi voinut pitää äidistään huolta tämän vanhetessa.

  1. Hyvä pointti, (kunhan ei usko kohtaloon). Onkohan paha mieli hänetkin tänne Pohjolaan houkutelleella, tuskin. Viis yhdestä afgaanista tai kantalaisesta, kun voi rikastua todella kymmenintuhansin sotaorvoin.

   En tiedä muslimien juttuja, mutta voisikohan mahdollisesti pojan uunittaa ja lähettää kotimaahansa uurnassa. Saisi äitinsä rauhan.

 2. Kaikki on kaupan ja aina jostakin löytyy joku joka neuvoo miten rahastetaan ja hyödynnetään jopa lapsen kuolema sanoo:

  No, seuraavaksi äiti lähettänee Iranista vahingonkorvausvaatimuksen Ruotsin valtiolle sekä murhasta että viisumitta jäämisestä. Näin on ennenkin käynyt. Tulee mieleen pikkutyttö Yara jonka vanhemmat lähettivät Ruotsiin sukulaisten luo jotka sitten tappoivat tytön. Siitäkin yritettiin Ruotsin veronmaksajia rahastaa mutta en muista onnistuiko se.

 3. Ja kolmanneksi: jos ruotsin nimen vaihtaisi vaikka ’uusi afganistaniksi’, niin kukaan ei enää ihmetteleisi näitä ’ruotsalainen tappoi toisen ruotsalaisen kiinalaisessa koulussa kun ensin olivat huijanneet kiinan valtiolta ilmaisen ylläpidon’-uutisia

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.