Oikeudella olisi ollut käytössään 1-10 vuoden skaala 10-vuotiaan tapauksessa, mutta käytti vain kolmosta

0

160527194021-brazil-rape-social-media-darlington-lok-00013116-super-169

4.5.2018

Suomessa kohua on herättänyt tapaus, jossa muslimimiehen rikosnimike seksistä 10-vuotiaan kanssa muuttui oikeuksissa törkeästä raiskauksesta törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Korkein oikeus ei ottanut asiaa käsiteltäväkseen. Tuomioksi tuli 3 vuotta vankeutta.

Mies oli harrastanut seksiä 10-vuotiaan kanssa. Syyttäjä haki miehelle tuomiota törkeästä raiskauksesta, mutta molemmat oikeudet pitäytyivät sillä kannalla, että teko ei ollut raiskaus vaan törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö.

Tuomiota perusteltiin sillä, että ei löytynyt sellaista näyttöä jonka mukaan mies olisi pakottanut tyttöä seksiin. Uhrin ei katsottu olleen ns. pelkotilassa.

Ruotsissa mies olisi saanut vähintään viiden vuoden vankeustuomion ja karkoituksen. Ruotsin lain mukaan yli 15 vuotias ei saa harrastaa seksiä alle 15 vuotiaan kanssa. Seksiakti alle 15-vuotiaan kanssa on aina raiskaus jos tekijä on täyttänyt 15 ja ”uhri” alle 15. Näitä juttuja on oikeuksissa aika mittava määrä, joka on osaltaan nostaa Ruotsin raiskauslukemia korkeanpuoleiseksi. Kun 15 vuotias tuomitaan alle 15 vuotiaan kanssa harrastetusta seksiaktista, rikosnimike on raiskaus ja tuomio on yleensä jotain ”nuorisohoitoa”, joka käytännössä tarkoittaa jonkinlaista pullakahvia sosiaalitoimistolla.

Mutta kun tekijä alkaa olemaan 17 ja täysi-ikäinen, tuomio kovenee. Parikymppiselle tekijälle alkaa napsahdella vankeutta ja aikuinen-aikuinen saa teosta jo vuosia vankeutta. Aika normi on, että aikuinen mies tienaa seksileikistä 14-vuotiaan kanssa jotain 5-7 vuotta vankeutta. Matka käräjille alkaa, vaikka 14-vuotias kuinka olisi vongannut seksiä 16-vuotiaalta.

Tällainen tiukka laki monella tavalla hyvä. Se antaa selkeän signaalin yhteiskunnassa niille tuhansille muslimimiehille, joiden kotimaissa lapsiseksi on normaalia ja lapsia naitetaan täysi-ikäisille serkuilleen.

Useimmat kantalaiset paheksuvat tekoa eivätkä useimmat miehet voisi kuvitellakaan vokottelevansa 10-vuotiasta seksipuuhiin. Pohjoismaissa lapsi nähdään lapsena ja vaikka pikkutyttö kuinka leikkisi wannabetä, ei aikuinen mies lähde leikkiin mukaan. Tämä kuuluu jonkinlaiseen ”kansakunnan koodiin”, miesten ajattelun runkoon. Sitä ei tarvitse edes ääneen sanoa. Jos joku mies ei tuntisi tätä koodia ja alkaisi vaikkapa kaljailtamissa puhumaan seksiharrastuksistaan 10-vuotiaiden kanssa, voisi tulla tukalat paikat.

Kun taas kolmansista maista ja eritoten islamilaisista maista tulleilla miehillä tällainen koodi on löyhempi. Se ei tarkoita, että koodi puuttuisi kaikilta, joillakin se on, mutta ”yleinen” koodi on löyhempi. Monissa niissä maista, joista Suomeenkin tullaan sotapakolaisina, pikkutytöt myydään vanhempien välisellä kaupalla aikuisille serkuilleen. (Mitä serkumpi, sen herkumpi, vanha arabialainen sananlasku toim.huom)

Tämän voi huomata vaikka Ruotsissa viime talvena esillä olleesta oikeudenkäynnistä, jossa vanhemmat möivät 13-vuotiaan tyttärensä 24-vuotiaalle tytön serkulle. Oikeudenkäyntioöytäkirjoista tulee ilmi miten 24-vuotias kävi tytön kotona räyhäämässä siitä, että ei ollut vielä saanut tytöltä seksiä. Mies vetosi avioliittoon, vaikka tyttö tuolloin asui vielä vanhempien luona. Mutta liitto on liitto ja siihen kuuluu seksi.

Yhtä kaikki monien mielestä tuomio 10-vuotiaan tapauksessa on aika vähäpätöinen. Oikeuksilla olisi ollut käytössä laajempi skaala kuin mikä nyt tuli lainvoimaiseksi, riippumatta kumpaa rikosnimikettä olisi käytetty.

Törkeästä raiskauksesta skaala Suomen lain mukaan on 2-10 vuotta vankeutta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 1-10 vuotta. Nyt annettu kolmen vuoden vankeus on oikeuden mukaan törkeysasteikolla 1-10 luokkaa 3.

 

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

24 thoughts on “Oikeudella olisi ollut käytössään 1-10 vuoden skaala 10-vuotiaan tapauksessa, mutta käytti vain kolmosta

 1. Näin jälkeenpäin käy usein mielessä kuinka sen punatukkaisen pressa-ajan virkanimitykset tuomareita myöten ovat pahasti osasyyllisinä Suomen tämänpäiväiseenkin katastrofaaliseen tilaan. Tässä yksi hyvä esimerkki.

 2. Ei kai tuo voi enää vastata yhdenkään kansalaisen oikeustajua? Mitä helvettiä rangaistusasteikon yläpäällä tehdään, jos sitä ei käytetä edes 10-vuotiaan lapsen kohdalla?

  1. Täytyy vain toivoa ,että suomalaiset vangit muistuttaisivat tätä lapsenraiskaajaa mitä tuli tehtyä.
   Olen kuullut ,ett’ä lapsenraiskaajat on alinta kastia suomalaisissa vankiloissa.

 3. Hyvin kirjoitit Paavo! Eikö Suomessa voisi joku ottaa tämän asian ajaakseen vai eikö kukaan uskalla? Missä feministit ja muut rääkyjät nyt ovat kun heitä tarvittaisiin? Suvakit myhäilevät partaansa? Tällainen signaali matupopulaatioon ei ole hyvä.

 4. Niinhän se on Suomessakin,pullakahvia ja päänsilitystä pojulle, ettei vaan tule paha mieli . mitä tytöstä väliä..

 5. Pohjoismaissa lapsi on lapsi. JA PISTE. Matuille tämä pitäisi tehdä selväksi kertalaakista. ….ja eihän ne opi.

 6. Pedofiilit ovat miehittäneet oikeuslaitokset ja lainlaatijoissa on heitä myös, ei tätä muuten järjellä voi selittää. Tuossa olisi heiman tongittavaa ja löyhkä voi olla melkoinen.
  Ymmärtääkö kukaan tämän eukon selityksiä noin niin kuin maalaijärjellä.Täyttä tuubaa.

  1. Ainahan se selitys on helvetinmoinen, mutta aika sama se on, mitkä ovat perustelut, jos moninkertaiset henkirikolliset pääsevät joka kerta vapaaksi – oikeuslaitos ei vain kykene tai halua suojata perus-Virtasta.

  2. Tämä professorinna Kimpamäki on varmasti lukenut monta kirjaa, mutta elävän elämän kokeminen jäänyt vähemmälle. Jos 10-vuotiaan näkeminen puolustuskyvyttömänä (!) aikuisen arabimiehen edessä on noin hankalaa, niin tämän ymmärtämiseen ei varmasti auta minkään kirjan lukeminen. Ei edes Koraanin.

  3. Vai on tuomioistuimella korkea kynnys antaa oikeudenmukainen tuomio kymmenvuotiaan lapsen raiskauksesta ?????? On siinä akalla kieli keskellä suuta puhuessaan lapsenraiskaajasta ja lapsenraiskaajan heppoisesti tuominneista korkeasti oppineista tuomareista.

   Mitä me teemmä tuomosilla tuomareilla ? Kansantuomioistuin olis osanu antaa lapsenraiskaajalle oikeudenmukaisen tuomion.

 7. Laki, jossa 16-vuotiaalle pojalle annettaisiin vankeutta 14-vuotiaan tytön naimisesta tämän suostumuksella olisi absurdi. Tuossa ikäluokassa näet keskimäärin tytöt kehittyvät nopeammin eli 14-vuotias tyttö on kehityksessä 16-vuotiaan tasolla. Tämän tosiasian myöntävät mm. urheilua tutkivat (ts. muistakaa tapaus Ruta Meilutyte, 15-vuotiaana olympiakultaa voittanut uimari).

  Ja Amerikan mallia ihailevat: Siellä on nostettu syytteitä tilanteessa, jossa 14-vuotias poika harrasti seksiä 13-vuotiaan tytön kanssa täysin yhteisymmärryksessä. Jopa alle 10-vuotiaita poikia on pidätetty ”seksuaalisesta ahdistelusta”, kun he ovat esimerkiksi hipaisseet tytön takamusta. Ja heille saattaa tulla elinikäinen seksirikosmerkintä.

  Että kannattaa oikeasti miettiä, mitä toivoo.

 8. Joiltakin tuntuu unohtuvan se, että jos nyt tämän jutun tapauksessa olisi annettu skaalan maksimituomio, niin mitä jää jäljelle, jos tapaus olisikin mennyt niin, että tyttö olisi esimerkiksi hakattu samalla henkihieveriin. Silloin ei olisi jäänyt enää kiristysvaraa.

  Itse asiassa kannattaa pohtia, että paljonko tekijä olisi saanut, jos hän olisi kadulla vastaantullutta tyttöä lyönyt niin, että leukaluut murskaantuvat. Todennäköisesti vähemmän. Ja suoraan sanoen, silloin kun olin itse 10-vuotias, jos olisi pitänyt valita joko murskatun leukaluun tai seksin aikuisen naisen kanssa välillä, niin eipä olisi ollut vaikeaa valita pildeä nyrkin sijasta.

  1. Nyt tuomio tuli skaalan alapäästä eli toivomaasi kiristysvaraa jäi ilahduttavan paljon.

   Vertauksesi on niin typerä, etten jaksa edes sanoa mitään.

 9. Missä kulkee alaraja? Kun muslimimies raiskaa 3-vuotiaan, onko sekin vain hyväksikäyttöä?

  1. Ei muslimit niin tee. Heidän esikuvansakin lykki reisien väliin, kunnes tyttö täytti 9 vuotta

   1. Pena Pervo

    Miksei tekisi? Ei islamissa kait ole määritelty, minkä ikäisiä lapsia on soveliasta raiskata. Vastasyntyneen raiskaaminen on ihan yhtä pyhää, kuin 9 vuotiaankin? Tosin raiskausvapauteen liittyy myös raiskausvastuu, eli vauvaa ei olisi hyvä rikkoa, muuten käy kalliiksi taloudellisessa mielessä.

 10. Tääl Virossa taitaa olla suojaikäraja vielä Ruotsin 15 vuotta alempi eli 14 vuotta.
  Ruotsin systeemi 15 v ja piste on vähän oudon tuntuinen.
  Mutta Suomen lait on kyllä pyllystä. 18 v harrastaa seksiä alle 16v kanssa, voi tulla syyttämättömyys päätös tai voi tulla ehdollista.

  1. Kait se Ruotsissa pitää olla lain hieman absurdi, kun kaikki 49 vuotiaatkin pakolaiset on 16 vuotiaita. Ja 14 kesäistähän niidenkin tekee mieli.

   En ko tapauksessa ymmärrä, miksei sankaripakolainen ollut 14 vuotias. Raiskailisi tanä päivänäkin vapaasti menemään, vaikki niitä 10 vuotiaita. Olisi saman tien päiväkotisotalapsi…

 11. Nimettäköön korkein oikeus tästä lähtien pedofiiliringiksi eli päätös tuli pedariringiltä ei voi muuta sanoa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.