”Nacka-mannen” muuttaa landelle

0

Kuvakaappaus 2018-05-05 15-26-28

5.5.2018

Moni palstan lukijoista muistanee suurperheisen Nacka-miehen  – kululaskelma satutti svenssoneitakin niin paljon, että jopa maan valtamedia kirjoitti ja uutisoi asiasta.

Lyhyesti tarina kertoo Ahmad Sulimanista, jonka suurehkolle perheelle järjestettiin Nackan kunnan taholta 13.950.000,- kruunulla (melkein 1,4 miljoonaa euroa) asunnot Saltsjöbadista perusteena ”nyanländas bostadssörjning för social behov”*). Ja tarvetta tosiaan oli, koska miehellä on maassa kolme vaimoa ja 16 lasta.

Nyt kuuluu kuitenkin ihmeitä – mies ei viihdykään Tukholman humussa, vaan muuttaa landelle, Markarydin pieneen kuntaan Smålannissa.

*) perustuu vuoden 2016 lakiin, joka velvoittaa kunnat hankkimaan pakkosijoitetuille maahantunkeutuneille asunnot

 

Palataanpa kuitenkin tarinan alkuun: Suliman haki turvapaikkaa Ruotsista jo joulukuussa 2014, koska Raqqan kaupunki oli kurdien puristuksessa ja miestä vainottiin poliittisesti. Tarina oli monilta osiltaan niin hutero, että edes Ruotsin maahanmuuttovirasto ei sitä uskonut. Mies ei saanut turvapaikkaa, vaan väliaikaisen oleskeluluvan vuoden 2018 alkuun asti – ja koska mies oli suurperheellinen – 16 lasta mukana Ruotsissa, + kolme muuta jossakin muualla – niin eihän perhettä voitu sodan jalkoihin lähettää. Tämän vuoden alusta väliaikainen oleskelulupa on muutettu pysyväksi.

Nackan kunta sai sitten Maahanmuuttovirastolla hutiarvan miehen majoittamiseksi ja koska kunnassa on huutava asuntopula eikä lainkaan kunnallista asuntotuotantoa tai edes omistusta, niin kunta joutuu ostamaan/lunastamaan asunto-oikeuksia vapailta markkinoilta. Koska moniavioisuus ei ole sallittua, mutta toisaalta humanistiset sopimukset takaavat, että eläminen pitäisi jatkua pakolaisenakin ”normaaliin tapaan”, niin kunta päätti sijoittaa miehen kolme vaimoa kolmeen eri asuntoon, joista kunnan veronmaksajille napsahti lähes 14 miljoonan kruunun kuluerä. Kunta oli budjetoinut tähän maahanmuuttajien asuttamisen tarvehankintaan 100 miljoonaa, mutta tuo luku on jo ylitetty moninkertaisesti  –  viimeinen julkistettu luku on jo yli 350 miljoonaa kruunua.

Mutta tämä on vasta alkusoittoa – Ruotsin valtamedia kirjoitti korjauksia, että eihän miehelle näitä asuntoja ostettu, vaan se on vain väliaikainen – 2 vuoden – ratkaisu, minkä jälkeen Nackan kunta vapautuisi ”rasitteista” ja voisi käyttää miehen moninaisten vaimojen asumisoikeusasunnot muuhun käyttöön. Totta – mutta totta myös tämä:

Koska moniavioisuus ei ole sallittua Ruotsissa, niin miehen kolme vaimoa luokitellaan kolmeksi eri perheeksi ja näin ollen kaksivuotinen etableering-ydelse (kotouttamisraha, 6776,- SEK/kk) tulee perheelle kolminkertaisena… Tämä lisäksi lisät lapsista ja kaikkineen virallisten laskelmien mukaan mies saa vuodessa tulonsiirtoina asumistukineen (nekin verottomia) yhteensä yli 1,2 miljoonaa kruunua  eli reilut satatonnia (n. 10.000,- €/kk) kuukaudessa!

Näitä laskelmia ei ole mikään valtamedia osoittanut vääriksi.

Ja kun Löfven vielä korotti lapsilisiä 200 kruunulla/kuukausi/pää vuoden alusta, niin perheelle tuli vielä  kiva raskaan työn lisä eli pari tonnia lisää puhtaana käteen/kuukausi. Mukavastihan sillä elelee, vaikka Markarydin kunnan 2000 asukkaan Strömsnäsbrukissa, jossa mies kahden vaimonsa kanssa on tänä päivänä kirjoilla.

No, maahanmuuttoministeri on muodon vuoksi vähän kiukutellut ja yksi iso ”utredning” (selvitystyö) on jälleen laitettu vesille mutta tuskin muuttaa mitään oleellista.

https://www.dn.se/nyheter/sverige/migrationsministern-begar-utredning-efter-kritik-mot-manggifte/

nackahus-jpg

”LANDELLE LEPOON”

Jotta tämä uskomaton tarina saisi syvällisiä vivahteita ja  lisäväriä, niin muutakin on tapahtunut:

-Mies on päättänyt jättää suurkaupungin humut taakseen ja haluaa muuttaa ”tuttujensa” luokse Markarydiin (pikkukunta Smålannissa, juuri Skoonen yläpuolella) ja niin Markarydin kunta sai asiakseen järjestää punaisen tuvan – tai siis kolme – miehen perheille. Kaksi on jo löytynyt, mutta se kolmas on vielä hakusessa ja niinpä yksi vaimoista asuu edelleen pääkaupungin humussa.

-Tällainen reissaaminen – (mies muuten käy jatkuvalla syötöllä Mekassa Saudi-Arabiassa, joten lepo Smålannin metsissä on varmasti tarpeen)  – ei tietenkään ole minkäänlaiselle perheelle hyväksi ja niinpä kaksi perheen lapsista on käynyt niin änkyröiksi*), että sosiaali on joutunut ottamaan heidän huostaansa ja sijoittamaan salaisiin osoitteisiin Ruotsin lastensuojelulakien perusteella.

*) Mitä nyt puhelimessa uhattu naittaa vanhalle serkulle ja vähän mättäilty ympäri vartaloa:

(”Socialnämnden anför som grund att ”det finns en påtaglig risk för att A:s hälsa och utveckling allvarligt skadas på grund av fysisk misshandel, psykisk misshandel, bristande omsorg och annat förhållande i hemmet och att det antas att behövlig vård inte kan ges genom samtycke.”

Förvaltningsrätten fastställde beslutet 1 dec 2017.”)

 

-Jos nyt uskotaan edes alkuun, että mies on syyrialainen, niin vähänkin arabimaailmaa tuntevat tietävät, että moniavioisuus on Syyriassa erittäin harvinaista. Maan laki vaatii aviosiipalta suuren omaisuuden ja korkeat tulot, jotta lupa usean vaimon pitämiseen sallitaan – eli herra Suliman on jo ennen Ruotsiin saapumista elänyt kuin miljonääri ja siksi emme saa kateellisin silmin katsoa noita jokakuukautisia 10.000 euron shekkejä miehelle vaan toteamme Ruotsin vain hoitavan humanistisen suurtaakkansa moitteitta.

-Markarydin suosittu kunnanjohtaja  Bengt Germundsson (KD, kristilliset) kiisti alkuun koko muuttoruljanssin, mutta tänään Suleimanin moniavioperheestä löytyy pääosa ihan virallisesti kunnan asukkaisiin henkikirjoitettuina.

https://www.hitta.se/ahmad+suliman/str%C3%B6msn%C3%A4sbruk/person/LLgWWjXXXm

 

Välkommen – vi betalar!

 

Advertisements

10 thoughts on “”Nacka-mannen” muuttaa landelle

 1. Tämä on ollut ihan huikea juttu seurata! Kun asiat saavuttavat absurdiuden lakipisteen, ei voi enää kuin nauraa. Markarydin kunnallisveroprosentti taisi siinä sivussa nousta pari pykälää.

 2. Kaikilla Smålannin ukoilla on harmaa tukka, viikset ja silmälasit ja kaikki käyvät kirkossa sanoo:

  Voi, voi- nyt teki haaremiukko tosimokan. Smålantilaiset ovat Ruotsin laihialaisia ja tunnettuja valtavasta nuukuudestaan. Lisäksi Smålannissa on paljon uskovaisia kristittyjä, sekä valtionkirkkoa että helluntailaisia jne. Taitaapi se vapaa kolmen naisen tarjoama pimpparalli nyt tyrehtyä ympätistön paheksumisesta.

 3. Mitä herra Ahmad Sulimanille ja hänen kolmelle perheelle tapahtuu sitten aikanaan, kun taikaseinästä loppuu virta?

 4. Tämä perhe on silkkaa VOIMAVARAA, älkää muuta visertäkö! Luultavasti muuttivat Nackasta pois koska yhä useampi kantis tunnistaa eikä kauheasti tykkää moisesta touhusta vaikka media niin meille vieläkin välistä uskottelee. Myös moni matu häpeää tällaista lössiä koska se nolaa kaikkia, myös yksiavioisia ja työssäkäyviä ei- uskovaisia.

 5. Menee vähän samanlailla kun 60-70 luvulla Suomessa kun mustalalaisa alettiin hyysäämään oikein kunnolla rasismikeskustelun siivittämänä ja laineet löivät korkealla. Täällä rakennettiin jopa omakotitalo mustalaisten käyttöön. Muistuu tapaus jostain 70-80 luvulta kun manneperhe pääsi asumaan tehtaan työläisille rakennettuun isompaan ”kerrostaloon” vanhaan kylläkin. Oli puulämmitys ja manne isä soittaa kuntaan että puut on loppu, no kunta tuo aimo kasan halottua metristä koivua. Manne soittaa taas, ne eivät sovi pesään. No ei siinä mitään, kunnasta tulee mies ja pienii ne puut valmiiksi ja vielä pinoaa. Sitten kelpasi. Onhan tuo yli hyysääminen käsittämätöntä ja sairasta touhua.

   1. Asia tuli kyllä selväksi.. Kun noiden saapujien, tai ”integroitavien” lähtömaita ja kulttuuria katselee, niin tosiaan ihmetyttää mikä hinku meillä niin Ruotsissa kuin Suomessakin on saada aikaan samanlainen sekasorto ja ”kehitys”aste.

 6. Vanhasta lainaten https://yle.fi/uutiset/3-5569930

  Kerjäläisille ei saa antaa rahaa, öh, mites tuo taas menikään. Siis kansalainen ei saa antaa, vaan valtio vetää välistä ja sitten tarjoaa? Kunhan ei kerrota verotetulle että näin tämä nyt sitten meni.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.