Jimmie Åkesson nöyryytti Stefan Löfveniä vaalikeskustelussa

Kuvakaappaus 2018-05-06 23-59-58

7.5.2018

SVT aloitti vaalilähetykset keskusteluohjelma Agendalla, jossa olivat mukana kaikkien puolueiden puheenjohtajat. Sverigedemokraattien Jimmie Åkesson nöyryytti, ryöpytti ja iski vyön alle muita puoluejohtajia.

Turvapaikkamaahanmuuttoon liittyvät asiat tulevat olemaan eittämättä vaalien ylivoimaisesti suurin kysymys.

Keskustapuolueen Annie Lööf sai ensimmäisen ryöpytyksen. Lööf yritti kuvailla Åkessonia rasistina ja maalaili kuvaa kuinka Keskusta rakentaa yhteiskuntaa rakkaudella ja yhteisöllisyydellä. Åkesson vastasti, että Keskusta on menettänyt todellisuudentajunsa, sillä puolue lähti hallituksen esityksen taakse, jossa 9 000 aikuiselle afgaanimiehelle annetaan ”toinen mahdollisuus”, eli saavat jäädä Ruotsiin ilman minkäänlaista perustetta turvapaikalle.

Niin ikään Åkesson ryöpytti Lööfin humanistiajatuksia, että tarkastiottaen Lööfin ja Keskustan tarkoitus ei ole auttaa pakolaisia, vaan saada mahdollisimman paljon maahanmuuttajia Ruotsiin. Sen sijaan Sverigedemokraatit auttava oikeita pakolaisia, niitä ihmisiä, jotka oikeasti tarvitsevat apua konfliktimaiden läheisyydessä isoilla pakolaisleireillä.

Myös istuva pääministeri Stefan Löfven sai iskuja. Löfven kertoili miten Ruotsiin ei enää tarvita työperäistä maahanmuuttoa vähäpätöisiin ammatteihin. Niin ikään Löfven painotti, että Ruotsin pitää ottaa sotapakolaisista se vastuu, joka Ruotsille kuuluu eikä enempää. Mitään lukuja Löfven ei sanonut. Åkesson vastasi Löfvenille kylmän viileästi, että Löfven on haalinut maahan niin paljon ihmisiä hallituskautensa aikana ja nyt kun vaalit ovat edessä ja viimeiset neljä kuukautta jäljellä niin Löfven lupailee jonninjoutavia asioita.

Miljööpuolueen Isabella Lövin kertoili miten sotaa paenneet ovat saaneet entistä enemmän töitä ja integroituneet yhteiskuntaa. Åkesson jauhotti Lövinin muutamalla lauseella kertoen, että te ette osaa mitään.

– Teillä ei yksinkertaisesti ole mitään sanottavaa. Kaikki nuo teidän kuvailemat ”työpaikat” ovat leikkityötä, puuhastelua, jota ei voi verrata yhtään mihinkään oikeaan työhön. Te ette osaa panostaa oikeaan työhön, pieniin ja keskisuuriin yrityksiin vaan keksitte järjettömiä puuhastelutöitä, laitatte kymmeniä miljoonia puuhastelutöihin, Åkesson jyrisi.

Kuvakaappaus 2018-05-07 00-31-43.png

Kun puhuttiin rikollisuudesta niin Åkesson nöyryytti Löfveniä oikeilla vyön alle iskuilla. Juontajan kysyessä Åkessonilta mistä suuri määrä naisiin kohdistuneita päällekarkauksia johtuu, vastasi Åkesson, että suuresta maahanmuutosta tietenkin.

– Maahan on tullut iso määrä ihmisiä, joilla on aivan erilaiset arvot kuin Ruotsissa.

Sen jälkeen Åkesson käänsi kohdisti sanansa Löfvenille:

– Löfven, neljää viidestä Ruotsissa asuvasta ulkomaalaisesta raiskaajasta ei karkoiteta, miksi näin, Stefan Löfven?

Ja mitäpä teki Löfven? Menetti kokonaan otteensa ja vastasi Åkessonille:

– Jos sinä Åkesson olet todellakin huolissasi naisista, niin minäpä kysyn vaan, että miksi haluat huonontaa palkansaajien asemaa työmarkkinoilla?

Yleisö alkoi nauramaan ja Åkesson käänsi Löfvenille selkänsä nauraen.

– Mitä himputtia tällä on tekemistä naisten päällekarkausten kanssa, Åkesson kysyi ja jatkoi:

– Yrittäisit Löfven nyt pysyä aiheessa, meillä on tässä tärkeitä asioita puhuttavana.

Kun juontajat kysyivät pitääkö Ruotsin pienentää vastaanotettavien maahanmuuttajien määrää, vain Jimmie Åkesson ja Moderaattien (Kokoomus) Ulf Kristersson nostivat kätensä. Tosin sillä erotuksella Sverigedemokraatteihin, että integraatio pitää saada ensin toimivaksi.

Keskustelu meni niitä samoja uria kuten oli odotettavissa. Muut puolueet jollain tapaa liittoutuivat Åkessonia vastaan ja riippumatta mitä Åkesson sanoi, he vetivät rasistikortin esiin.

Ensimmäisen keskustelun Jimmie Åkesson vei ylivoimaisesti kotiin. Voisiko Sverigedemokraatit nousta mahdollisesti jopa hallituspuolueeksi? Tuskinpa. Vaikka tietyt piirit veikkaavat SD:lle menestystä, niin tosiasiassa mikään ei viittaa siihen, että puolueen suosio olisi jotenkin erityisen hurjassa nousussa. Nousua on tapahtunut viime vaaleista gallupien mukaan, mutta mitä virkaa on jollakin 15-20% osuudella kun se joutuu kuitenkin oppositioasemaan. Jotta jotain vaikutusta saataisiin aikaan pitäisi osuuden olla samoja luokkia kuin Viktor Orbanin Fidesz-puolueella talven vaaleissa.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

20 thoughts on “Jimmie Åkesson nöyryytti Stefan Löfveniä vaalikeskustelussa

 1. Koska Lööf oppisi rakastamaan kantaruotsalaista veronmaksajaa. Koska Löfven oppisi puolustamaan kantaruotsalaisia naisia barbaarisilta raiskaajilta. Ruotsin kansa osoittaa tyhmyytensä, jos ne ei äänestä SD:tä. Jimmie Åkesson on niin oikeassa.

 2. Ennemmin tai myöhemmin joutuvat muut lopettamaan Jimmien hyllyttämisen. sanoo:

  Jimmie oli hyvässä iskussaw eikä liian kiltti ja kohtelias kuten aikaisempina kertoina. On oppinut myös keskeyttämään ja puhumaan päälle ihan niinkuin muutkin tekevät.

  Katselinoiden keskuudessa tehty galluppi teki Jimmiestä debatin voittajan 30% äänimäärällä. Se on hyvä tulos kun puolueen kannatus on 18-20% ilman häpeäfaktoria eli ihmisiä jotka eivät halua tunnistaa väriään.

  Nyt ruvetaan värkkäämään Ruotsille uutta maahanmuuttopolitiikkaa ja Ulf Kristersson (M) haluaa että Jimmie vihdoinkin päästetään mukaan neuvotteluihin oltuaan 13 vuotta kohdeltuna kuin ilmaa vaan tai jotakin mitä kissa on kantanut sisälle.

  1. Siinä vaiheessa kun ruotsidemokraateilla on 51% äänistä,ei ne ennen sitä lopeta tuota teatteria.Ei ole ruotsalaiset ja varsinkaan ruotsalauiset suvakit mitään ruudinkeksijöitä.

 3. Mulle on epäselvää, mikä ihmeen ”vastuu” ..valkoisilla..tai täällä Pohjolassa olisi jollain paskapäämaiden paskiaisten loppumattomista..laajenevista ikuisista ongelmista?

  1. En mielelläni olisi kovasydäminen. Mutta asia on vain niin, että mihinkään länsimaiden ulkopuolelle tehtäviin ’pelastakaa lapset’ keräyksiin en enää anna lutiakaan. Ja tämä luonnollisesti johtuu noiden maiden sikiämisvauhdista. Ongelma on loppumaton ja alati paheneva. Rahan antaminen ei oikeasti paranna yhtään mitään vaan samat ongelmat ovat jatkuvasti edessä ja entisestään pahenevina.

   Jos kerran maat eivät tee mitään hallitakseen ongelmiaan, niin hukkukoot minun puolestani niihin.

   Jos sikiämisvauhti olisi maltillinen ja jokin maa joutuisi ongelmiin vaikkapa luonnonkatastrofin takia, olisi asia taas toisin. Silloin antaisin rahaa (ikään kuin niillä roposilla olisi oikeaa merkitystä).

   1. Sama täällä. Tänään viimeksi annoin rahaa MML:n keräykseen, jossa kerättiin varoja suomalaisille lapsille, kesäleiritoimintaan ym. Unicefin keräyksiin en enää anna euroakaan, vaikka kovasti yrittävät minustakin tehdä syyllisen siihen, että jossakin Afrikassa lapsien täytyy mennä nälkäisenä nukkumaan. Ei tarvita paljoakaan aivotoimintaa ymmärtämään, että puutteeseen ja kurjuuteen on järjetöntä lisää lapsia hommata vuosi toisensa jälkeen.

   2. Tuhannen euroa aikoinaan syydin Unicefille, kunnes näin mitä rahoilla oli saatu aikaan. Kymmeniä neekereitä aseet kädessä ja maksamani reput selässä menossa ties minne. Lapsille tarkoitettuihin koulureppuihin mahtuu ainakin nälkäisille lapsille tarkoitettua evästä ja patruuniakin monta sataa. Kyllä sotilasosasto nyt tavoittaa sen kaukaisemmankin kylän, raiskaa naiset, murhaa miehet, omaksuu tytöt seksuaaliorjikseen ja pojat pakotetaan jatkamaan tätä samaa touhua. Ilman reppuja olisikin ollut mahdotonta tuhota noin monta elämää lopullisesti.

    Taivaan portilla kiinnostaako ketään, kun voihkin luulleeni tekeväni hyvää? Sanovat siellä, että suksi vit.. eiku Helvettiin.

    1. Sinun kätesi ovat nyt veressä ja syntisi ovat raskaat. Painavin reppu selässäsi on valkoisen miehen taakka, sillä olet rahoittanut mustien lahtaamista.

  2. Epäselvää on mullakin mistä se vastuu on meille pohjolan valkoisille syntynyt nuista kehitysmaalaisista mustista ,jotka eivä muuta osaa kun tehä
   lapsia lisää ja lisää,vaikka entisten elättämiseenkään ei ole kykyä,eikä halua.Hyväksi keinoksi on havaittu lähettää ylimääränen väestö pohjoisen kansojen riesaksi ja elätettäväksi.

 4. Tai sitten ruotsalaisnaiset haluavat kokea päällekarkauksia. Sitä ihmetellään oikein isollakin joukolla, että miksi naiset eivät tee asiasta isoa numeroa, vaan ottavat tyynesti kaiken vastaan. Uskon että nimenomaan naiset olisivat tämän väkivaltaongelman ratkaisuavain, jos vain haluavat toimia.
  Ikävää, jos masokismi on näinkin laajaa.

 5. Suomi tulee seuraamaan Ruotsin poliittisia toimia tässäkin. Suomessa lisäksi maahanmuuttoa vastustavat eivät toimi yhteistyössä.

 6. Erittäin mielenkiintoiset vaalit edessä, oma vaalibarometrini ennustaa tällä kertaa kolmea suunnilleen yhtä suurta blokkia: S – M – SD.
  Silloin on vaikea millään tekosyyllä jättää Ruotsidemokraatteja päätöksenteon ulkopuolelle.

  1. Jos sossut ja moderaatit liitoutuvat yhteen jää SD taas ulkopuolelle kunnes Ruotsi on jo ajettu niin alas että ihmiset viimeinkin tajuavat että on pakko heittää S ja M ulos tai maa tuhoutuu lopullisesti.

 7. Toivoa sopii, ettei Åkesson ole ”Ruotsin Soini” ja käännä takkiaan, kun joukkoineen pääsee hallitukseen.

  1. Soinin takinkääntö oli perussuomalaisille pelastus, saatiin omaneduntavoittelijat kerralla pois puolueesta. Sinisillä tuskin tulevaisuutta politiikassa enää on.

 8. Åkessonin tyyli vaikuttaa olleen TISMALLEEN sitä mitä tässä tilanteessa pitääkin. Haastetaan tiukasti vastustaja, ja jopa hyökkäilläänkin verbaalisesti mutta kuitenkin asiallisuuden säilyttäen. Näin Halla-ahonkin täytyy vaalitenteissä toimia, eikä tyytyä hissukoimaan. Liikaa kun hissukoi, eivät Sipilä ja kumppanit joudu ulos mukavuusalueeltaan vaan pystyvät tuttuun tyyliinsä ympäripyöreitä latelemalla (ja juontajan tuella) kiemurtelemaan ulos tilanteesta.

 9. Ruotsidemokraattien kohtelu on osoittanut valtavan suvaitsemattomuuden ns. hyvissä ihmisissä. Moraaliposeerausta harrastavat eivät takuulla asu irakilaisten, afganistanilaisten tai somalien kanssa samalla asuinalueella, eivätkä laita lapsiaan kouluihin, joissa on paljon maahanmuuttajia. Shamppanjavispilää vatkatessa on hienoa nyrpistää nenäänsä junteille, jotka saavat tapella näiden uusruotsalaisten kanssa kaikesta ja pakkohyväksyä ruotsalaisen kansankodin murenemisen.

  1. Ruotsissa asuva sukulaiseni sanoi monta vuotta sitten, kun kehuin hänelle SD :ä, että nehän on natseja. Kun kysyin mistä hän niin päättelee, niin kertoi nähneensä TV:stä videoita mistä SD natsi menneisyys oli näytetty. Näin helppoa on pilata puolueen mainen valheella . En ole enää uskaltanut kysyä ketä hän aikoo äänestä nyt, kun Ruotsissa on jo sekasorto käynnissä, tuskin hän on tilanteesta edes selvillä. Viimeksi noin vuosi sitten meille kehittyi erimielisyystilanne, kun puhuimme politiikasta, joten päätin olla puhumatta enää maahanmuutosta ja SD:stä hänen kanssa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.