Nukkuvat ovat kansallismielisiä konservatiiveja

0

3e472a77-a973-4591-abbe-10752f97c72b

7.5.2018

Hiljattainen uutinen kertoi, että jos yleensä äänestämättömät äänestäisivät, olisi Suomi hivenen nykyistä konservatiivisempi ja kansallismielisempi. Taloustutkimuksen kyselytutkimuksessa kävi nimittäin ilmi, että iso osa nukkuvista kannattaa konservatiivinationaalisia arvoja, kuten maahanmuuttopolitiikan kiristämistä, heteroparien muodostamia ydinperheitä ja kehitysavun leikkaamista. Hesarilla on aiheesta mielenkiintoinen artikkelikin, mutta se oli valitettavasti viime lukemisen jälkeen jemmattu ”vain tilaajille”-rajoituksen alle.

Viime eduskuntavaaleista 1,2 miljoonaa (!) äänioikeutettua jätti äänestämättä. Voi vaan miettiä, millaisia jyrkyjä jotkut saattaisivat juhlia, ja kuinka paljon eräät toiset kuluttaisivat media-aikaa surkeuden joikhaamiseen, jos nukkuvat raahautuisivat vaaliuurnille ja äänestäisivät niitä, jotka oikeasti edustavat heidän arvojaan ja näkemyksiään. Fakta on kuitenkin se, että nykyään äänestämässä varmimmin käyvät ns. ”liberaalit”, ja lopputuloksen voimme todeta ympäriltämme.

Toki voi kysyä, miksi omaa arvomaailmaa edustavia poliitikkoja ei äänestämässä käydä. Tämähän kävi hyvinkin konkreettisesti ilmi presidentinvaalien aikaan, kun Laura Huhtasaari keikaili vaalikonetulosten kuningattarena, mutta äänioikeutetut mitä ilmeisimmin kuitenkin äänestivät omien näkemystensä vastaisesti jotain toista.

Persujen vuoden 2011 jytkyä ennen ja jälkeen aktivoitui varmasti paljon heitä, jotka nukkuviin yleensä ovat kuuluneet. Perussuomalaiset tarjosi monelle kanavan vaikuttaa ja olla mukana poliittisessa toiminnassa, kun keskiverosuomalaisen lähelle tuli puolue, joka oli sopivasti rahvaanomainen, mutta myöskin nousukiidossa, ja jolla oli tarjota isähahmoksi vahvaa johtajuutta kaipaavalle kansalle sopiva keulakuva. Timo Soini kuitenkin sössi heikolla johtamistaidollaan ja henkilökohtaisella sekoiluun johtaneella kunnianhimollaan asiansa ja puolueen sisällä riitoja aiheuttaneet pikkunilkit huolehtivat siitä, että innokas ja kantava kenttäväki kyllästyi uuteen vaikutuskanavaansa. Se, kuinka Halla-aho pystyy nyt tilannetta korjaamaan, jää nähtäväksi. Omaan ulkopuoliseen silmääni ainakin näyttää, että innon kipinää on saatu puhallettua ainakin hehkuvammaksi, jollei sitten jo ole roihahtanut täyteen liekkiinsä, jos nyt tämmöinen rahvaanomainen kielikuva sallitaan. Riitapukareita ja oman etunsa perässä politiikkaan ajautuneet ovat isolta osin pahaa verta kylvämästä poistuneet ja perussuomalaisuudesta on poistunut sellainen nolous muiden silmissä. Harvoin enää kukaan kysyy ”ai ootsä niinku joku persu, lol”, mitä tosin en koskaan ole ollut, mutta se on täysin toinen tarina.

Vaan takaisin itse aiheen viereen. Jos enemmistö suomalaisista edustaa jonkin tason kansallismielistä, perinteisiä arvoja kunnioittavaa väkeä, niin miksi sitten ympärillämme on niin paljon sellaista, mikä ei enemmistöä edes kiinnosta? Miksi mediassa näkyy niin paljon sitä, mikä ei enemmistösuomalaisten elämään millään tavalla kuulu eivätkä he halua niiden asioiden kuuluvan, ja vastaavasti niin kovin vähän on esillä asioita, jotka ovat isolle osalle suomalaisia tärkeitä ja merkittäviä arvoina ja perinteinä? Miten on mahdollista, että hallitus tekee politiikkaa, jota niin iso osa kansasta vastustaa, ja silti jätetään äänestämättä ja tuppisuina jupistaan käsiä nyrkkiin puristellen, että on se vaan, perkele, hallitus aivan paska.

Voisi jopa kuvitella, että aivan kuten Taloustutkimuksen viime viikkoista kyselytutkimuksen lopputulosta pidetään vähän piilossa, pyritään ylhäältä käsin epätoivoisesti luomaan kuvitelmaa siitä, että ns. liberaalit (minä en itse tätä Yhdysvalloista kaiken typeryyden apinoivaa liberaalisuutta kauhean liberaalina edes pidä) arvot ovat valtavirtaa ja muuta edustavat arvot ihan vaan vähemmistöjunttien horinoita.

Voi olla myöskin, että nyt, kun Perussuomalaisten puheenjohtajaa on vaikea nakkimukijuntiksi leimata, ja puolue on saanut mukaansa fiksuja, koulutettuja, nuoria ja kauniita ihmisiä sen tavallisen laajan kansalaiskentän lisäksi, ei mikään olisi vaarallisempaa – vallassa istuvien hullujen näkökulmasta – kuin se, että äänestämätön kansanosa tajuaisi, että jumalauta, meitä samoin ajattelevia on kaikesta vähättelystä huolimatta paljon. Ja kun se äänestämätön kansanosa lähtisi, tai lähtee, äänestämään, voi jo ensi kevään vaalien lopputulos olla ihan mitä vaan.

Toki nukkuvien herättelyn lisäksi tulee ongelmia muodostamaan muutkin asiat. Esimerkiksi maakuntavaalit, jotka takuulla siirretään ensi vuoteen, kun koko homma on vieläkin vain kutina Sipilän kiveksissä. Lisäksi ensi keväänä äänestetään kansanedustajien lisäksi edustajat europarlamenttiin, joten kiirettä piisaa, mutta toisaalta, se ken saa idäteltyä innostuksen siemenen äänestäjiin, on voittaja.

Advertisements

About Helena Eronen

Kaikin puolin kiva ja mukava naisenhupakko, joka tykkää syyvvä, juuvva ja muutenkin elostella, ja on lahjakas siinä.
View all posts by Helena Eronen →

8 thoughts on “Nukkuvat ovat kansallismielisiä konservatiiveja

 1. Ruotsin 328.000 köyhää eläkeläistä äänestävät vanhasta muistista sossuja vaikka sossut pyyhkivät heillä takalistoaan sanoo:

  Suomeen ja Ruotsiin pitää muodostaa verkosto joissa fiksut ja hommaansa koulutetut informaattorit käyvät ovelta puhumassa ihmisten kanssa ja kehottamassa heitä äänestämään (esim. Englannin malliin) ja vaalipäivänä jopa kuskaavat heidät sinne vaikka tilausajolla.

 2. Ongelma on se että PS:n imago oli jo Soinin vuosien aikana todella surkea ja ehdokaslistalla oli mitä ”mielenkiintoisempia” ihmisiä, valitettavasti huomattavan usein negatiivisessa mielessä.

  Vaikka Soini konklaaveineen nosti kytkintä ja lähti menemään, niin silläkään ei ole merkitystä koska imago on se tärkein asia mihin pitää kyseisen puolueen panostaa. Luonnollisesti valtamedian ja muiden puolueiden jatkuva sodankäynti PS:ää vastaan tekee tämän jo muutenkin haastavan toimenpiteen erittäin vaikeaksi. Tässä vaiheessa kovin työ on tehdä pesäero ”Uuvatteihin” ja PS:n menneisyyteen.

  Itse ehdottaisin että PS vaihtaisi logonsa ja värinsä, logoksi joku voimakastahtoinen sarvipäinen eläin kuten vaikka poro ja nimi uusiksi koko puolueelle? Lonkalta heittäisin että uudeksi nimeksi joku ”Vapaan Kansan Puolue” tai ”Vapaan Suomen Puolue” tai jotain vastaavaa mahtipontista mutta yksinkertaista tavalliselle tallaajalle muistaa. Suurin osa ihmisistä ei seuraa politiikkaa mutta niinkin yksinkertaisella tempulla kuin laittamalla joku eläin symboliksi (70% ihmisistä visuaalisia oppijoita) ja laittamalla nimi uusiksi uloksia alkaisi tulla.

  Ehdokkaat pitäisi joka tapauksessa rankata paljon tarkemmin kuin Soinin aikana, se nyt on selvää ja itse epäilen että PS näin tekeekin nyt jo JHA:n alaisuudessa, mihinkään Hakkaraisiin ei vain ole enää varaa.

  Joka tapauksessa vuoden 2019 vaalit menevät penkin alle ja pahasti, tähtäin on siksi nyt jo vuoden 2025 vaaleissa. Toisaalta taas EU itse hamuaa liittovaltion asemaa nimenomaan vuoteen 2025 mennessä joten on hyvin epäselvää myös se että mikä on suomalaisen äänestäjän painoarvo enää siinä vaiheessa? EU on nyt niin suuressa murroksessa ettei edes siitä ole varmuutta onko EU:ta tai euroa enää kuuden vuoden päästä olemassakaan?

  Nykyään maailmassa asiat muuttuvat nopeammin ja nopeammin yhä lyhenevässä aikasyklissä niin poliittisesti kuin teknologisestikin, tosin etenkin poliittisesti. Kun katsoo taaksepäin vaikka noin 10 vuotta mikä aikana on loppujen lopuksi erittäin lyhyt ja katsoo mitä kaikkea on noinkin lyhyessä ajassa ehtinyt tapahtua niin vauhti on ollut huimaava.

  Kenelläkään meistä ei ole kristallipalloa kuuden vuoden päähän mutta PS:n fundamentaaliset korjaukset on tehtävä nyt joka tapauksessa. Ihmisistä valtaosa ei näe mitään eroa Soinin ja PS:n välillä ja mielikuvat ovat sellaiset mitkä muuttuvat erittäin hitaasti jos ollenkaan. Soini oli puolueessaan diktaattori ja pyöritti alusta alkaen täysin feikki-oppositiota.

  – Mikäli perustus imagon suhteen on mätä niin ainoa keino on purkaa koko talo ja rakentaa kokonaan uusi.

  1. Erinomainen teksti. Itsellänikin on käynyt mielessä juuri tuo logon muutos, ja itse asiassa jopa koko puolueen nimen muutos. PERUSsuomalaiset ja yleisesti käytetty ’persut’ eivät ole mikään mukaansatempaavin nimi puolueelle. Kaikkein pinnallisimpiin ihmisiin (joiden määrää tuskin sopii aliarvioida) tällaisillakin asioilla on varmaan yllättävän suuri merkitys.

   Perussuomalaisten tosiaan täytyy teroittaa ehdokasasetteluansa. ’Hakkaraisten’ jatkaessa ei puolueella ole mahdollisuutta palata suurten joukkoon – ei tulevissa vaaleissa eikä edes 2025. Äänestäjäthän tuon loppupeleissä ratkaisevat. Toivoa sopii että heidänkin poliittinen pelisilmänsä olisi hieman kehittynyt, eikä sitä ääntä annettaisi sille verkkahousuiselle takkutukalle joka nyt sattuu olemaan ”hyvä tyyppi”.

   Toivoa täytyy että tulevista eduskunnista löytyy nimiä kuten Purra, Vallin, Tynkkynen jne. Sanavalmiita, asioita vähintään kohtuullisen hyvin perustelemaan kykeneviä, kaikin puolin fiksusti käyttäytyviä, energisiä edustajia perussuomalaiset tarvitsevat. Ehdokkaita, jotka pystyvät istuntosalissa vakuuttavasti verbaalisesti haastamaan muiden puolueiden älyttömimpiä päätöksiä tai ehdotuksia.

 3. Pitäisi saada enemmän näkyvyyttä mediassa,ehkä uusi tv-kanava tai Alfa TV, jos lähtisi tasoittamaan YLE:n massiivista manipulointia valtapuolueiden puolesta, samoin Valta(vale) medialle pitäis olla vaihtoehtoja, eihän esim. persut saa edes kunnolla puheaikaa paneeleissa, kun yli-innokkaat vihervassarit keskeyttää ja huutaa toisen puheen päälle.Kansallismielisyys ja Suomen ja suomalaisten edun ajaminen ei voi mitenkään olla rasismia. Aivan hullua ajattelua, jota yksikään oikea suomalainen ei allekirjoita. ÄÄNESTÄKÄÄ rakkaat Suomen ystävät, sillä ei ole muuta keinoa pysäyttää tätä maamme tuhoamista.

 4. Olen kansallismielinen etnonationalismin kannattaja. Poliittisesti hereillä olen ollut, jo 1970-luvulta asti. Maahanmuutto ja globalisaatiovastaista agendaa olen erisivustoilla kommentoinut, jo 1990-luvun alusta lähtien, kun ensimmäiset pakolaiset Afrikasta saapuivat maahamme. Joten ketutusta Suomen päättäjien saamattomuudesta ja sinisilmäisyydestä ollen siitä lähtien kärsinyt.

 5. Äänestystulos riippuu myös joltain osin maahanmuuttajien käytöksestä vaalien alla ja miten laajalti niistä uutisoidaan : jos matut perseilevät urakalla juuri ennen vaaleja ja tapaukset ovat sellaisia että YLE/HS ja muut perinteiset hyssyttelymediatkin joutuvat niistä uutisoimaan pitkin hampain, niin konsensuspuolueiden kannatus ottaa varmasti osumaa ja PS nousee.

 6. Mahtaako vika olla siinä, että uskotaan temppuilun taikaan. Eikö se juuri ketuta?

 7. Peli on aikalailla menetetty. Huvittaa kun Ranskassa äänestettiin valtaan eliitin hajuvesipoika ja nyt mellakoidaan kaduilla. Mielenvikaista touhua.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.