Poliisi myönsi luvan Växjön muslimeille rukoushuutoon ulkosalla

0

 

03c25c02-2f29-4329-b3b6-079be10540e8.jpg
Växjön islamilainen kulttuurikeskus.

8.5.2018

Växjön muslimisäätiö haki viime talvena poliisilta lupaa huudattaa rukouskutsua moskeijan ulkokaiuttimista. Keskustelu kävi kuumana koko talven, lähinnä kiisteltiin siitä voiko rukouskutsua kieltää, koska on olemassa sellainen asia kuin uskonvapaus ja soittavathan kirkotkin kellojaan.

Nyt Växjön poliisi on myöntänyt vuoden luvan rukoushuudon saattamisesta maailmaan moskeijan ulkokaiuttimilla. Lupa koskee perjantaina tehtävää rukoushuutoa, eli kutsua muslimien viikon suurimpaan rukoustapahtumaan perjantairukoukseen.

Luvassa on joitakin sivuehtoja, kuten että lähitalojen sisällä desibelit eivät saa nousta yli 45 desibelin ja lähitienoon ulkona mitatut desibelit eivät saa nousta yli 110 decibelin. Mainittakoot, että 50 desibeliä vastaa hiljaista keskustelua ja 100 desibeliä on esimerkiksi katupora, kova melu tms. Kaiuttimet tulee suunnata myös poliisin määräämällä tavalla.

Rukoushuuto tullaan kuulemaan joka perjantai klo 13.00 jälkeen kolmen minuutin ajan.

Aiemmin rukouskutsulle on annettu lupa Fittjan ja Karlskronan moskeijoille. Alla lyhyt video miltä rukouskutsu kuulostaa pohjoismaisessa maisemassa, Fittjan moskeijan ensimmäinen rukouskutsu vuonna 2013.

 

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

21 thoughts on “Poliisi myönsi luvan Växjön muslimeille rukoushuutoon ulkosalla

 1. Vastarintaliike voisi nyt hakea lupaa ”Du gamla, Du frian” soittamiseen ulkokaiuttimista samalla kuuluvuudella kuin mitä on muslimit ovat saaneet rukouskutsulleen.

 2. Kuka poliisi antoi tämän luvan? Ja mihin kaikkiin paikkoihin voi siitä valittaa jo nyt ja sitten kun kiekuminen alkaa, hallitustasosta alkaen kaupungin/kunnan lautakuntiin ja paikallislehtiin. Voisimme koota tänne listan osoitteista ja alkaa VALITTAMAAN❗️❗️❗️

  1. Jos saamme hallinnon nihkeäksi musuille, niin silloin ongelma alkaa ratkeamaan.

   Osa musluista lähtee pois Suomesta, osasta voi tulla harmittomia ja osa tekee kostoiskuja.
   Mutta niin tai näin. Aina tuolta suunnalta tulee ikävyyksiä. Niitä ei voi välttää. Siksi Suomen takaisin oton strategiassa tulee hyväksyä myös omat tappiot. Ikävä juttu, mutta teet niin tai näin, tappioita tulee. Strategian tulisi olla voimatoimia kaihtamaton. Niitä tulisi käyttää myös silloin, kun ne ovat vähemmän tarpeellisia. Selitän nyt miksi.

   Suomen hallinto kaikilla tasoilla pelkää muslimeja. Johtopäätös. Pelon aiheuttaminen toimii. Vain sitä aiheuttavilla toimilla saadaan Suomen suunta muuttumaan. Tämä tarkoittaa muun muassa reipasta toimintaa.

   Muslimit tekivät pelin avauksen 911-iskullaan ja heidän reipas toimintansa on jatkunut. Se on onnistunut. Osa länsimaiden väestöstä myötäilee uusiksi isänniksi haluavia, koska nämä ovat pelottavampia. Myötäilijät äänestävät ja hallintokoneistot mukautuvat.

   Olen pahoillani. Taisi tulla nyt iso punainen pilleri.

 3. Mistä syystä täytyy erikseen oikein kutsua perjantairukoukseen? Eivätkö nämä tiedä muutenkin että perjantaisin on syytä olla moskeijassa? Miten sen siistimmin tähän muotoilisi, että eikö niillä aivot pelaa ollenkaan, kun eivät ilman kutsua osaa katsoa kelloa ja saapua paikalle.
  Ai niin,osata katsoa kelloa.. joo joo, myt muistinkin.

  1. Varmaankin kirotusehre, eikö niillä aivot???
   Torakoilla ei ole aivoja sanoo tieteen tekijä ylpeä rasistinatsi

 4. Mistä syystä täytyy erikseen oikein kutsua perjantairukoukseen? Eivätkö nämä tiedä muutenkin että perjantaisin on syytä olla moskeijassa? Miten sen siistimmin tähän muotoilisi, että eikö niillä aivot pelaa ollenkaan, kun eivät ilman kutsua osaa katsoa kelloa ja saapua paikalle.
  Ai niin,osata katsoa kelloa.. joo joo, nyt muistinkin.

  1. Mistä ne tietävät, milloin on perjantai? Työpaikalla arvottu pullo?

   Rasistisille vitseille ei kannata nauraa, edes hymähtää. Keskustele mummosi kanssa siitä, että rasismi ei ole hyväksyttävää.

 5. Uskonnonvapauteen kuuluu myös oikeus saada olla kuulematta tällaista aavikonjoikua. Tässä poljetaan kaikkien niiden (=enemmistö) oikeuksia jotka EIVÄT halua mokomaa kiekumistamorvinsa.

 6. Jihadistista jodlaamista. Pruit pruit Allahi. Pruit pruit Muhammedi. Pruit pruit mansikki.

 7. Kaiken suvaitsevilta jää joko vahingossa tai mikä vielä pahempaa, tahallaan huomaamatta ero näissä uskovien kutsuissa:
  1. Kirkonkellot toimii (agraariaikana tarpeellisena) kutsuSIGNAALINA. Samaa signaalia on soitettu vihollisen hyökätessä (isoviha) ja esim metsäpalojen uhatessa.
  2. Muslimien rukouskutsu EI ole signaali, vaan siinä lauletaan islamilainen uskontunnustus ”la ilaha el allahu a muhammad rasul allah”.
  Näin ollen kirkonkellot pitäisi vastavuoroisesti vaihtaa kaiuttimiin, joista julistetaan ”Minä uskon isään jumalaan, kaikkivaltiaaseen … jne”. Vain siten ”symmetria” vallitsisi.

 8. Kaunista kuin sinappia perseessään valittavan kissan mouruaminen. Anteeksi kaikille kissanystäville ajatuksesta 🙂

 9. Suomen suvakkihallinto suhtautuu myötämielisesti muslimiulinaan, jonka ainoa tarkoitus on osoittaa voimannäyttö ja tilan haltuunotto kantaväestöltä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.