PS esittää täysistunnossa CETA-kauppasopimuksen hylkäämistä

0

9.5.2018

Eduskunnan täysistunnossa käsiteltiin tänään keskiviikkona hallituksen esitystä Kanadan sekä EU:n ja sen jäsenvaltioiden välisen talous- ja kauppasopimuksen eli CETA-sopimuksen hyväksymisestä.

 Kansanedustaja Ville Tavio (ps.) esitti tänään täysistuntopuheessaan, että eduskunta hylkää sopimuksen.

 Perussuomalaiset suhtautuvat lähtökohtaisen myönteisesti kaupankäynnin edistämiseen, mutta vastustavat CETA-sopimusta siihen kuuluvan uuden sijoitustuomioistuimen takia.

 Tavio, joka on myös eduskunnan lakivaliokunnan jäsen, on lisäksi jättänyt eriävän mielipiteen CETA-sopimuksen valiokuntakäsittelyn yhteydessä.

 Sijoitustuomioistuimen perustaminen merkitsee, että tuomioistuinratkaisuja koskevaa päätösvaltaa siirretään pois Suomesta ylikansalliselle lainkäyttöelimelle. Samalla annetaan ulkomaalaisille sijoittajille mahdollisuus kokonaan ohittaa Suomen oma tuomioistuinjärjestelmä.

 Määräykset sijoitustuomioistuimesta sisällytettiin CETA-sopimukseen ilman, että EU:n jäsenvaltioilla oli mahdollisuutta vaikuttaa määräysten konkreettiseen sisältöön. Tämä on huolestuttava esimerkki EU:n demokratiavajeesta.

 – CETA-sopimus loisi uuden järjestelmän, jossa ulkomainen yritys voi haastaa Suomen valtion oikeuteen kansainvälisessä tuomioistuimessa. Esitystä ei pidä hyväksyä, sillä kansallisten tuomioistuintemme ohittamiseen ei ole annettu päteviä syitä, Tavio sanoo.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

4 thoughts on “PS esittää täysistunnossa CETA-kauppasopimuksen hylkäämistä

  1. Mitä tahansa sopimusta, johon Suomen olisi liityttävänä EU:n osana, on mielestäni lähtökohtaisesti vastustettava. Itsenäisten valtioiden, kuten esim. Unkarin kanssa tehtävät sopimukset ovat asia totaalisen erikseen. Ja sellaisiahan Suomi ei tätänykyä voikaan tehdä…

  2. Eikös USA:n entinen? Suomen suurlähettiläskin ole jo lypsämässä Suomen valtiolta korvausrahaa kun kiinteistödiili ei mennyt sukkana läpi.
    Mitä isot edellä sitä pienet perässä, mutta ”sehän ei ole keneltäkään” pois varsinkin kun Suomen valtio saa vielä velkaa NWO-UN ”debt for land” -siirtomaasopimuksilla jotka luvitetaan LUOVAsti…

  3. Höh. Pitäähän ulkomaalaisella yrityksellä olla oma tuomioelin, joka heittää hatusta summan, mikä on valtion maksettava. Esim myydään ydinjätteet ruoaksi suomalaisille ja joku paljastaa asian. 500 000 000 000€ sakkoa ja lainan myöntää saksalainen suurpankki. Jokaisella järki sanoo, että noin sen homman pitää mennä. Kansanedustajat viedään pimeään koppiin, jossa sopimuksen allekirjoitus tapahtuu, koska sisältö on hyvin salainen.

    Maksu voidaan suorittaa heti käteisellä, tai ottamalla 500 000 000 muslimia pakolaisina.

  4. Brittiläisen kansanyhteisön ( Commonwealth ) jäsenenä saa Britannia paperinkäännöllä Kanadan kautta samat kauppaedut, joten CETA sopimus sinetöi Britannian EU- lähtöneuvottelujen täydellisen onnistumisen.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.