Sverigedemokraatit eristetään jatkossakin omaan lokeroonsa eikä heidän kanssa aiota tehdä yhteistyötä

0
lofven
Löfven – Åkesson

9.5.2018

Suomessa on käsitetty hieman väärin mitä Ruotsin pääministeri Stefan Löfven, ja muut puolueet oikein ovat tarkoittaneet viime aikojen sanomisillaan koskien maahanmuuttoa. Monet ovat saaneet sen käsityksen, että laiva olisi kääntymässä.

Ei ole. Ei todellakaan ole. Jos ei ole päässyt seuraamaan ilmiöitä Ruotsin yhteiskunnan sisältä, ei myöskään voi ymmärtää Ruotsin maahanmuuttoasioiden ympärillä lilluvista ilmiöistä.

Perusprinsiippi on se, että ruotsalainen politiikko ei ikinä sanoisi ”Meillä on liikaa mamuja”, tai että niitä olisi otettu liikaa vastaan. Paitsi tietenkin Sverigedemokraatit. Monet suomalaiset mediat ovat kirjoittaneet kuinka Löfven olisi sanonut jotain sellaista, että Ruotsi on ottanut liikaa tulijoita, ja että nyt ollaan rajoilla.

Ei Löfven ole sanonut mitään tuollaista. Hän sanoi aiemmin, viitaten työperäisiin oleskelulupiin, että Ruotsi ei tarvitse työperäisiä ravintolatiskareita ja ilmaislehtien jakajia metroasemille. On aivan vissi ero sanoa noin kuin sanoa, että maa on täynnä, enää ei mahdu. Löfven ei siis ole missään vaiheessa kyseenalaistanut Ruotsiin tulleiden sotapakolaisten määrää.

Päinvastoin, Stefan Löfven hyväksyi muutama päivä sitten poikkeuslain, jonka perusteella 9 000 vuonna 2015 yksintullutta afgaania saa ”toisen mahdollisuuden”. Tarkoittaa sitä, että näille miehille, joilla ei ole mitään perustetta turvapaikkaa  Iranista Ruotsiin, annetaan nyt tilapäinen oleskelulupa, jotta miehet ”voivat käydä Ruotsissa koulunsa loppuun”.

session3.jpg

 

Ruotsin politiikassa on olemassa ilmiö ns. blokkipolitiikka. On porvaripuolueiden blokki ”Allianssen”, johon kuuluvat oppositiopuolueet Moderaatit (kokoomuksen tapainen), Liberaalit, Keskusta ja Kristilliset. Toinen blokki on punavihreät eli vasemmistoblokki, jossa ovat Ruotsin suurin ja tämänhetkinen hallituspuolue Sosiaalidemokraatit ja pikkuriikkinen Miljööpuolue eli vihreiden tapainen järjestö. Lisäksi Vasemmisto kuuluu tähän blokkiin, vaikka ei olekaan tällä hetkellä hallituspuolue.

Kolmannen blokin muodostaa Sverigedemokraatit. Siitä myöhemmin.

Kun jätetään pois maahanmuuttoon liittyvät asiat niin blokkien väliset erot ovat hyvin pienet. Tavanomaista kinastelua pitäisikö arvonlisäveron olla 24 vai 25 %, annetaanko sairaanhoidolle 25 miljoonaa ja hoiraansairalle 1 miljoona vai hoiraansairalle 25 miljoonaa ja sairaanhoidolle 1 miljoona. Keskustan Annie Lööf ja Sosiaalidemokraattien Stefan Löfven, jotka ovat tällä hetkellä ikäänkuin valta- ja vastavaltapari, saattavat käydä hyvinkin kiivaan ja tulikivenkatkuisen keskustelun hoiraansairasta ja sairaanhoidosta. Aiemmin muutama vuosi sitten Annie Lööf lupasi syödä kenkänsä ennenkuin tekee yhteistyötä Sosiaalidemokraattien kanssa.

Nyt tuo afgaaninuorukaisten poikkeuslaki saatiin aikaan Annie Lööfin avustuksella, moderaatit taas olivat vastaan. Keskusta siis ikäänkuin loikkasi tukemaan Löfvenin ja sosiaalidemokraattien ajatusta entistä enemmästä sotapakolaismäärästä.

Suomalainen virheajattelu tulee juuri tässä, kuten esim. Hesari kirjoitti tänään, että Ruotsin blokit alkavat rakoilla. Blokkipolitiikka  voi olla hyvin riidallista niin kauan kun ei puhuta maahanmuutosta. Sverigedemokraattien kannanotot – jos jätetään maahanmuutto pois – ovat aika maltillista ”yleisissä asioissa”. Mutta kun framille nostetaan taikasana ”maahanmuutto” niin molemmat blokit liittoutuvat yli puoluerajojen Sverigedemokraatteja vastaan. Vasemmistosta Miljööpuolueeseen, Keskustasta Moderaatteihin alkaa rasistijankutus. Hyvin tavallista on sanoa vaikkapa siten, että ”Me keskustassa emme jaa SD:n ihmisiä ulkopuolelle sysääviä arvoja” tai ”Me vasemmistossa kavahdamme Åkessonin rasistista ja perheet erottavaa politiikkaa”. Blokkipolitiikka voi siis murtaa rajoja kun kyse on maahanmuuttoasiat.

Kun puhutaan maahanmuutosta ja vastapöntössä on Åkesson tai joku muu sverigedemokraatti, yksikään muu puolue ei saa suustaan järkeviä lauseita. Keskustelu muuttuu järjettömäksi horinaksi. Åkesson onkin näissä tilanteissa sanonut satoja kertoja:

– Eikä teillä ole mitään muuta sanottavaa kuin tuo iänikuinen horina? Koittakaa keksiä jotain uutta!

Viimeksi näin hän sanoin ensimmäisessä vaalikeskustelussa. Åkessonin lausunnot ovat klassikkoja, hän on jauhottanut kymmeniä kertoja muiden puoluiden edustajia maahanmuuttoon liittyvissä asioissa. Mutta sama uikutus jatkuu.

Toinen väärinymmärrys on se, että Moderaattien Ulf Kristersson olisi jollain tapaa halukas aloittamaan keskustelun sverigedemokraattien kanssa. Ei todellakaan ole.

Ensinnäkin koko Ruotsin maahanmuuttokatastrofi on rakennettu Moderaattien pitkällä hallituskaudella 2006-2014, jolloin pääministerinä oli Ruotsin tunnetuin maahanmuuton puolestapuhuja Fredrik Reinfeldt. Kaikki muistavat hänen sanansa, miten lentomatkoilla katsellessa huomaa kuinka autio Ruotsi on ja sinne mahtuisi ääretön määrä tulijoita. Moderaattipuolue on ehkä ollut se pahin puolue, jos jotain yksittäistä puoluetta halutaan osoitella sormella valtavasta tulijamäärästä.

Ulf Kristersson viimeiksi puoli vuotta sitten marraskuussa, että ei ikipäivänä keskustele Jimmie Åkessonin kanssa.

Kuvakaappaus 2018-05-08 23-17-24.png

 

Nyt maanantain keskustelutilaisuudessa Kristersson sanoi sanatarkasti:

– Meidän pitää tulla ulos poteroista ja saada aikaan hieman laajempi keskusteluilmapiiri. On ajateltava yli blokkirajojen niin, että maan etu on ensin.

Kristersson ei siis sanonut mitään sellaista, että olisi valmis keskustelemaan Åkessonin kanssa vaan tarkoitti lähinnä sitä, että maahanmuuttoasioissa on mentävä yli blokkirajojen. Kuten nyt afgaanilain kanssa mentiin, olletikin, että Moderaatit eivät tukeneet sitä. Kristersson tarkoitti sitä, että on mentävä yli blokkirajojen, jotta saadaan ajettua Sverigedemokraatit laidan yli pois pelikentältä.

Löfven vastasi tähän myöhemmin, että pelikenttää voidaan tosiaankin laajentaa, mutta ei Sverigedemokraattien kanssa, sillä SD tue muiden puolueiden tukemia turvapaikkaoikeusasioita.

Ainoa puolue, joka tosiasiassa on halukas keskustelemaan Sverigedemokraattien kanssa on Kristilliset ja heidän puoluejohtajansa Ebba Busch Thor, joka on selvästi myötämielinen Åkessonin suuntaan. Jos leikitään ajatuksella, niin voi olla jopa mahdollista, että SD ja Kristilliset muodostavat vaalien jälkeen oman blokkinsa.

Mitään pelkoa Sverigedemokraattien suuresta jytkystä ei kuitenkaan ole. Galluptulosten mukaan nousua on ollut joitakin prosentteja, mutta ei mitään mullistavaa siten, että sillä olisi jotain vaikutusta.

 

 

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

12 thoughts on “Sverigedemokraatit eristetään jatkossakin omaan lokeroonsa eikä heidän kanssa aiota tehdä yhteistyötä

 1. Ilman isää ja äitiä kasvanneelta äpärältä nyt ei voinut odottaakaan enempää kuin syvää vihaa yhteiskunnan normeja vastaan. Type of negative.

 2. Nyt täytyy toivottaa Ruotsin järkeville vastavoimille voimia, mutta valitettavasti tuo pläntti Suomen ja Norjan välissä on menetetty. Toistaiseksi! Siis onhan tuossa maassa fiksuja ja hyviäkin ihmisiä, mutta vallassa on kusipäät. Olen aina Vaasalaisena arvostanut kuitenkin sitä fiksua porukkaa. Se on lähinnä pohjoisessa. Suomressa se on myös pohjoisessa ja lähes kaikkialla muualla kuin etelässä. Täällä noita matuja on runsaasti, mutta ne tietää että ovat heikkoja. Ei mitää vastusta kun alkaa tapahtua. Tälläsessä 65000 kylässä nää tyypit tunnetaan ja osataan varautua. Stadissa näitä on jo niin vitusti että jopa nerg on helisemässä. No onneksi en asu sillä suunnalla, vaan täällä pohjanmaalla. Noi matut ei hypi täällä silmille. Toki ne yrittää!

 3. Siis tunkeeko ruotsalaiset nämä matut peruskouluun jotta sitä voisi käyttää tekosyynä sille ettei heitä voi karkoittaa?

  1. No tottakai. Siitähän jo pilkottaakin seuraava kortti pakasta..koska he ovat niin hyvin integroituneetkin ja tottakai lapsiakin syntyy ikuiseen elätykseen jatkuvasti, ja kyllähän peruskouluikäisetkin poikivat lisää elätettäviä rikkaammassa kulttuurissa

 4. Saara Aallon valinta euroviisu edustajaksi ja milä tavalla
  kertoo minulle YLEN Toimittajien haaveesta
  miten tähän maahan esim poliitiset päätäjät pitäisi valita
  eli YLEN Toimittajat päätäisivät keskenään kuka on suomen pääministeri presidentti ilman kansan äänestystä
  diktataatorien ottein kui pohjois koreassa
  sen jälkeen vihreä lanka kirjoittaisi
  Pekka Haavisto *raivasi* tiensä pääministeriksi
  Ylen toimittajien avustuksella ilman kansan äänestystä

  Saara Aalto *raivas*i tiensä Euroviisujen finaaliin *Turun Sanomat*

  Olenko rasisti? – kampanjan kasvo Elisabeth Rehn muistelee vuotta 1952: ”Oli se silloin sokki suomalaisille”

  Elisabeth Rehn olinko suvaitsematon suvakki

  kun se asia selvisi lopulisesti ihmisille että olit

  Oli se silloin sokki suomalaisille” 2018

  muistelee ilja janitski
  suvakkien suvaitsematonta vainoa vankilassa 2018

 5. Sama tilanne vallitsee Suomessa. Perussuomalaisilla ei ole mahdollisuuksia päästä mukaan vallanpitoon. Media leimaa perussuomalaiset rasistiseksi puolueeksi ja vähimmillään äärioikeistoksi. Suurin osa kansasta, koulutetustakin väestä luottaa valtamediaan ja Yleen, eikä uskalla ryhtyä mininkään poikkeavaan. Ääenet annetaan turvallisesti niille henkilöille, joiia media pitää esillä positiivisessä.
  Demokratian toiminnan takaa median propaganda siinä, missä väkivalta takaa totaritarismin toiminnan.

  1. Ei niitä ääniä anneta enää Suomen mädättäjille miettimättä mitä siitä seuraa.Tai ei ainakaan minun ääntäni saa yksikään mädättäjä enää ikinä.

 6. Erinomainen mittari suhtautumisesta turvapaikkapolitiikkaan on Ruotsissa SD:n syrjiminen. Jos johdonmukaista kriittistä turvapaikkapolitiikkaa kannattava puolue syrjäytetään vallankäytöstä, muutosta ei ole tarkoituskaan toteuttaa. Löfvenin oikea suupieli puhuu välillä asiaa mutta vasen suupieli höppäsee mamu-suojelua.

 7. Tiivistettynä:

  1. Ruotsin Moderaatit Fredrik Reinfeldt ja Carl Bildt aloittivat Ruotsin pilaamisen ”Avatkaa Sydämenne”- politiikallaan 16 elokuuta 2015. Se oli lähtölaukaus ja oven aukaiseminen (en nyt jaksa aloittaa Palmesta lähtien…).

  2. Munaton ja inkompetentti tuuliviiri Lööperi päästi 163.000 matua maahan 2015 VAIKKA EI OLISI OLLUT PAKKO. Hän teki sen kuitenkin koska on niin heikko EUn suhteen. Hän haluaa edelleenkin ottaa vastaan matuja ja perheenyhdistämisiä ”mutta vain suhteessa yhtä monta kuin muutkin ottavat, ei enempää”. ”YHTÄ MONTA” VOI OLLA VAIKKA KUINKA MONTA! EUn minimitaso on aivan liikaa.

  3. Jos alkaa uusi matuvyöry- koko maailmassa on 65 miljoonaa pakolaista- brakaa koko systeemi totaalisesti jos ei meillä ole stoppia. ”Yhtä monta kuin muutkin” voi olla vaikkapa 500.000. Maistele sitä!

  4. Ruotsin ainoa toivo on SD. Kutsukaa SDtä valeoppositioksi, juutalaisten kätyreiksi jne jos haluatte mutta SD on joka tapauksessa se ainoa toivo mikä meillä on parlamentaarisen systeemin sisäpuolella. Niin kauan kuin SD ei pääse vaikuttamaan olemme hukassa myös EUn matu- minimitason kanssa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.