Testaa ennakkolulosi, oletko rasisti?

0

 

Kuvakaappaus 2018-05-09 12-48-21

9.5.2018

Suomen pakolaisapu on luonut nettiin sivun olenkorasisti.fi. Sieltä löytyy testi, jolla ihminen voi testata rasismiasteensa.

Testi löytyy täältä: https://olenkorasisti.fi/testaa-asenteesi/

Itse sain lyhyestä testistä rasistiasteen 6/6. Eli umpirasisti.

Kuvakaappaus 2018-05-09 12-22-59

Kenelläpä meistä ei olisi ennakkoluuloja. Kun muutin Ruotsiin 2000-luvun alussa olin ”umpisuvakki”. Minulla ei ollut minkäänlaisia negatiivisia ennakkoluuloja kolmansista maista tulleita tulijoita kohtaan, päinvastoin. Olin sitä mieltä, että he olivat hienoja ihmisiä ja on hienoa, että Ruotsissa asuu tuhansittain afrikaanoja ja arabiaanoja.

Noh, vuodet kuluivat. Asuttuani 15 vuotta niillä alueilla, joissa tulijoita oli paljon, muutuin pikkuhiljaa ensin ”kriittiseksi” ja lopulta umpirasistiksi. Hermoraunioksi umpirasistiksi. Umpirasisti tarkoittaa sitä, että ei näe mitään hyvää kolmansien maiden tulijoissa eikä halua millään tavalla olla heidän kanssaan tekemissä.

Päivittäiset arkikokemukset 15 vuoden ajalta teki tehtävänsä. Pikkuhiljaa elämä kaventui. Ensin lopetin liikkumisen julkisilla kulkuvälineillä metrolla ja kaupunkibusseilla. En yksinkertaisesti enää kestänyt jatkuvaa mölinää ja äbäläwäbälää. Sitten lopetin baarissa käymisen. Mitä sielläkin on muka tekemistä kun ympärillä on kymmeniä peliautomaattia potkivia kehitysmaista tulleita miehiä kera kauhean metelin. Lopulta en voinut enää asioida lähikaupassa vaan tein ostokseni ”valkoisilla alueilla”, joissa kaupoissa pystyi asioimaan normaalisti. Sitten tuli hermoromahdus ja oli pakko lähteä evakkoon. Kun näkikin kehitysmaalaisen verenpaine alkoi nousta.

Ylläolevassa vastauksessa kysytään ”Entäpä jos sinut torjuttaisiin elämän joka käänteessä?” Niin pitääkin! Joka paikassa, missä se vain on mahdollista, pitää osoittaa kolmansien maiden tulijoille mitä mieltä heistä ollaan ja että eivät ole tervetulleita. Näin he ymmärtävät, että eivät ole todellakaan tervetulleita ja on olemassa mahdollisuus, että he häipyvät. Tai ainakin viestittävät etelään, että suomalaiset ovat umpirasisteja.

Oikea vastaus testiin olisi ollut:

Kuvakaappaus 2018-05-09 12-21-59

Mitäpä tuohon voisi vielä lisätä? Ehkä sen, että kun ne haukkuvat rasistiksi, siihen voi vastata: ”Mitä sitten!”

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

27 thoughts on “Testaa ennakkolulosi, oletko rasisti?

  1. Missä oli vihaatko neekereitä? Vihaatko muita ihmisiä ainoastaan heidän ihonvärinsä perusteella? SE nääs on se ainut rasistin merkki, ei mikään muu noista kysymyksistä.

   1. Tyhmä kysymys: Mitä onnittelemassa siinä olisi, jos suomalainen menisi naimisiin muslimin kanssa?

    Mikä on naisen asema islamissa ja kenen lapset ovet erotilanteessa?

    Järjetöntä siitä olisi ketään onnitella… Ei kysymys mittaa rasismia vaan järjen käyttöä.

 1. Ei sillä ole merkitystä onko joku rasisti vai ei. Ainoa millä on merkitystä on se millaiseksi maa muuttuu.

 2. Mitä enemmän kemuja tulee maahan
  > sitä röyhkeämmiksi kemut muuttuvat
  > sitä vähemmän kemuja sietää
  > ällöttää pelkkä kemun ulkonäkökin lopulta äänestä puhumattakaan
  > rasisti pakon sanelemana

 3. Vastaukseni perusteluineen:

  1. En vaihda. Oletan, että Suomessa vielä lääkäriksi ei pääse pelkän oman suullisen todistuksen perusteella (pl. esim Esa Laiho), ja jos yhteistä kieltä (minä osaan 6 kieltä) niin sitten valviraan ilmoitis.

  2. EOS. Riippuu täysin tapauksesta. Esim. minkä verran äiti ottaa itse kontaktia taikka vastaa siihen. En rohkaise lastani leikkimään kaikkien kantasuomalaistenkaan kanssa.

  3. Kaikella on väliä. Kuva ihmisestä muodostuu kaikkien hänen ominaisuuksiensa perusteella. Sitäpaits eikös tässä juuri suvakit todistaneet Hgin kaupungin rekrypoitiikan vähintään ennakkoluuloiseksi, ellei jopa rasistiseksi,m kun muualta tulevia suositaan.

  4. Kuka tahansa, joka kantaa lukittua pyörää, on oletusarvoisesti varas.

  5. Lapseni on vapaa tekemään omat valintansa. Kuitenkin jos ihan länkkärien välisissä (ulkomaalainen puoliso) liitossa ennuste on huono, niin kuinka huono se on, kun tulija onkin vielä erilaisemmasta kulttuurista. Suhtaudun kyllä eräistä kulttuureista tuleviin varauksellisesti, ennakkoluuloni pohjautuvat tilastoihin ja terveeseen järkeen.

  6. Kyllä ja ei. Riippuu ihan siitä, miten mamut käyttäytyvät. Jos on kova äbäläwäbälä, niin sitten äänestän jaloilla. Toisaalta, jos meiniki on asiallista, niin mikäs siinä. (Sama homma kalpeanaamojen kanssa. Jos harrastusporukassa on mätämunia, minkä värisiä vaan, niin kiitos ja näkemiin.)

  Pari sanaa testistä: Ei jatkoon. Muka antaa ajateltavaa ennakkoluuloista, mutta kissan viikset. Miten olisi kysymys: teini-ikäinen tyttäresi (13 v) on ystävystynyt 22 vuotiaaseen pakolaiseen jne. Hyväksytkö ystävyyssuhteen? Ai etkö, sinä senkin alhainen rasisti!!!

  1. Hienoja pointteja! Tuo lopun kysymys voisi kuulua hieman reippaamminkin:”22-vuotias Mahmud työntää kätensä murrosikäisen tyttösi housuihin. Ajatko hänet rasistisesti ulos vai osoitatko suvaitsevaisuutesi?”

  2. Kerran käväisin keskustan postissa polkupyörällä. Jätin pyörän aluksi vahingossa auki. Se ei ehtinyt kauaa olla auki, kun ajattelin käydä varmistamassa tilanteen. Aukihan se oli ja laitoin pyörän sitten lukkoon. Palasin postiin ja vuoroni saatuani otin pakettini ja palasin pyörälleni. Pysähdyin portaille katselemaan, kun joku häiskä käpäili pyöräni lukkoa hieman ihmeissään, kun ei auennutkaan (avainta kaverilla ei kuitenkaan ollut kädessään).

   Olin varsin huvittunut tilanteesta. Sysimusta mies on kähveltämässä polkupyörääni, mutta yritys on menossa puihin.

   Sitten mies tajuaa katsoa ympärilleen ja huomaa minut. ”Sorry, this is not my bike” kajahti ilmoille ja tyyppi paineli tiehensä.

   Eli kyllä. Pidän lukittua pyörää kantavaa tyyppiä potentiaalisena varkaana. Mutta samoin kuin Patarasisti, pidän kyllä hyvin todennäköisesti ketä tahansa lukittua pyörää kantavaa tyyppiä varkaana. Ulkoinen olemus ja tilanne vaikuttaa oleellisesti arvioon.

   Nuo kysymykset olivat kyllä perseestä. Eihän niihin voi vastata yksiselitteisesti kyllä tai ei noilla tiedoilla.

   Jos lapseni ilmoittaisi menevänsä naimisiin kenen tahansa kanssa jota itse en valmiiksi jo joltain ajalta tuntisi, niin suustani saattaisi purskahtaa ryöppy supisuomalaista äbäläwäbälää.

 4. Vähän erikoisia kysymyksiä: jos näen nuoren jampan kuljettavan lukittua pyörää, varastamisvaihtoehto käy mielessä ihonväristä riippumatta. Eivätkä lapseni tule koskaan leikkimään täysin pussitetun naisen lapsien kanssa: minulle on aivan sama kyseisen naisoletetun (kerrankin termissä on jotain järkeä) ihonväri, mutta en halua opettaa lapsilleni, että on normaalia pussittaa ihmisiä, tehdä heistä epäpersoonia.

  Mutta tutun kuuloinen oli tuo PT:n rasisminpolku – noinhan se itselläkin menee, että ensin julistellaan yhdenvertaisuutta ja hoilaillaan Kumbayaa, mutta sitten kun sitä islamipohjaista Unelmaa ja nollakoulutuksen kehitysmaalaista katselee muutaman vuoden vierestä, on vaikka pakko myöntää, että ei tästä mitään tule. Jos ulko-oven avaaminen on osaamisen rajoilla, niin ei vain jaksa selitellä työvoimavajeen paikkaajista.

 5. Olen rasisti #911. Se on korkein kunnianosoitus mitä neekereiltä ja saatanallisilta muslimitorakoilta on ikinä mahdollista planeetan asukas saada. Huraa Huraa Huraa!

 6. Kenenkään ei pidä kieltää olevansa rasisti muuten sana rasisti vaikuttaa todelta,nauretaan vaan että mustamaalaaja hiljenee. sanoo:

  Elkää puhuko rasismista ihan kuin se olisi oikea sana.Yhtä keinotekoinen ihmisiä hiljentämään luotu kuin antisemitisti.
  Jos joku sanoo ihmetellään mikä rasismi?,voitko määritellä sen?,oletko itse ja perustelut?mikä on maailman rasistisin maa?(afganistan) jne.

 7. Saahan sitä (vielä) olla laillisesti rasisti vaikka ei saakaan käyttäytyä avoimesti rasistisesti. Rasismin käsite laajenee joka päivä käsittämään ihan mitä tahansa asiaa ja todella hyvin vihervasemmisto onkin saanut agendansa läpi länsi-euroopassa.

 8. ”Umpirasisti tarkoittaa sitä, että ei näe mitään hyvää kolmansien maiden tulijoissa, eikä halua millään tavalla olla heidän kanssaan tekemisissä”. Ei tarvii testiä tehä 6/6.

 9. ”Ihmisten tasavertaisuus alkaa ajatuksista ja arjen teoista…”

  Mitenkäs se maahanmuuttajien oma käytös ja ajattelu heijastaa ihmisten tasavertaisuutta?

 10. Jos lapsi haluaa leikkiä etivärisen lapsen kanssa niin ei se ole ongelma. Ongelma on se jos tämän lapsen äiti on säkitetty. Silloin hän voi lapsen mielestä näyttää pelottavalta. En suostuisi valehtelemaan lapselle että on normaalia pukeutua niin.

 11. Mistä alkaen vastaukseni, jotka pääosin edustavat normaalia tervettä järjen käyttöä ovat tehneet minusta rasistin?

 12. Jos joku on rasisti, se on hänen mielipiteensä ja sellainen mielipide tulee sallia aivan kuten vihervasemmistolaisuus sallitaan, vaikka se on yhteiskunnalle moninverroin vahingollisempaa aiheuttaen ainoastaan pahuutta, vääryyttä ja tuhoa mielipuolisuudessaan.

  Rasistilla täytyy ja tulee olla oikeus omaan ajatusmaailmaansa ja mielipiteisiinsä.

 13. Asian toteamiseen riitti kun katsoi peiliin – valkoinen keski-ikäinen lihaa syövä heteromies – eli siirtomaaisäntä syyllisyyttä kantava rasisti.

 14. Ei tarvitse testata, sillä tiedän ilman testejäkin olevani ennakkoluuloinen rasisti-natsi. Tai ainakin sellaiseksi minua haukutaan, koska en hyväksy maahanmuuttoa.

 15. Edes tekemättä testiä olen ja ylpeä siitä. Myltikyltyrismi on ylimainostettua ja täyttä paskaa. Siinä ei ole mitään hyvää, ei mitään omaperäistä, vaan on mautonta ruskeaa mössöä, mikä ei näytä, ei haise, ei kuulosta, ei tunnu eikä maistu hyvälle.

 16. Tyhmä kysymys: Mitä onnittelemassa siinä olisi, jos suomalainen menisi naimisiin muslimin kanssa?

  Mikä on naisen asema islamissa ja kenen lapset ovet erotilanteessa?

  Järjetöntä siitä olisi ketään onnitella… Ei kysymys mittaa rasismia vaan järjen käyttöä.

 17. Kaiken kaikkiaan kysymysten asettelu on aivan väärä, joku vähempiälyinen on ne tehnyt. ”Haluaisinko itse , että olisi ennakkoluuloja”. Voi lätty. Kysymys on esimerkiksi kielestä ja sen osaamisesta. Sitä paitsi meitä suomalaisia kohtaan on esimerkiksi ruotsalaisilla ennakkoluuloja, ovatko he rasisteja. Ovat sikäli, että suomen kielen käyttö on kouluissa kielletty. Että se siitä suvaitsevaisuudesta esimerkiksi ruotsissa.

 18. On aivan päivän selvää että eri ihmisrodut ovat kehittyneet enemmälti tai vähemmälti riippuen rodusta, tämän faktan hautaaminen kohteliaisuuden nimissä ja lakipykälien voimalla on sairasta. Nekrut ja hiekkanekrut eivät ole edes ali-kehittyneitä vaan kehittymättömiä, sivistymättömiä. Ja kun on jokin joukko villejä/barbaareja niin eihän sillä ei ole mitään väliä onko ne samaa rotua, samaa laumaa, samaa kansakuntaa, tms, ne ovat villejä/barbaareja. Eli voisihan sitä olla vaikka barbaristi, mutta en pane pahakseni kun minua kutsuttaan rasistiksi, se on osa realistia ja siis realismia.

 19. Nyt kun on näitä miettinyt, niin testin nimi olisi pitänyt olla: OLETKO ENNAKKOLUULOINEN JA VÄHÄN EPÄVARMA MUUKALAISTEN SUHTEEN? Mut ei. Enbuske siinä haukkuu sua rasistiksi ihan sama mitä tohon vastaat. Minä voin koko Suomen kansalle kertoa, että kun/jos näen neiti Enbusken Helsingin terasseilla siideripäissään niin neiti Enbuske tarvitsee uudet leegot. Turha, naurettava, paska ihminen. Käärme.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.