Ovatko rukouskutsu ja kirkonkellot sama asia?

Blue-mosque-minaret-Islam-tower

10.5.2018

Kun Ruotsissa ollaan nyt myönnetty lupa kolmelle moskeijalle huudattaa rukouskutsua ulkoilmaan, lopuillekaan ei voida enää sanoa ei. Ensin oli Fittjan moskeija 2013, Karlskrona 2017 ja nyt Växjö.

Rukouskutsu on arabiaksi ”Adhan” ja tarkoitaa informaatiota ja tiedotetta. Ennenmuinoon kun ei ollut kelloja kera muistutuksen, ja muslimipopulaatio lisääntyi, tarvittiin rukouskutsu muistuttamaan ihmisiä, että on aika rukoilla. Rukouskutsu julistaa islamia kaupungin yli ja on ikäänkuin sama asia, kun kaupungin korkeimpaan tankoon vedetty islamilainen lippu. Rukouskutsu julistaa, että valta kaupungissa on muslimeilla. Rukouskutsua voi verrata siihen kun Neuvostoliitto valtasi Viipurin Suomelta ja veti punalipun Viipurin linnan torniin. Punalippu kertoi selvällä kielellä ihmisille, että valta kaupungissa on vaihtunut.

Rukouskutsu kuulostaa suomeksi tältä:

allah on suurin. allah on suurin.

Todistan, että ei ole muita jumalia (jotka ovat palvomisen arvoisia) kuin allah.

Todistan, että muhammed on allahin lähettiläs.

Tulkaa rukoilemaan, tulkaa rukoilemaan.

Tulkaa menestykseen, tulkaa menestykseen.

allah on suurin, allah on suurin.

Ei ole muita jumalia kuin allah”

(allah ja mohammed tulevat tässä yhteydessä vaistomaisesti pienellä myös lauseen alkuun, toim.huom)

Rukouskutsulle on joitakin ehtoja. Tehtävän pitää suorittaa mies, jolla on kaunis ääni. Naiset eivät saa rukoushuutaa, se voisi luonnollisesti alkaa kiihottamaan liikaa miehiä. Allah myös palkistee sen, joka rukoushuutaa kauimmaksi.

Kun nyt lupa on myönnetty kolmelle moskeijalle, niitä tulee lisää. Tällä hetkellä lupa on perjantairukoukseen, mutta on vain ajan kysymys milloin ensimmäinen moskeija aloitaa rukouskutsun viisi kertaa päivässä viikon jokaisena päivänä, niinkuin se oikeaoppisesti menee.

Äkkiseltään rukouskutsu ja kirkonkellot ovat monien mielestä sama asia, mutta kyseessä on valheellinen samanarvoisuus. Rukouskutsu kehoittaa rukoukseen, mutta ennenkaikkea julistaa valtaa. Kirkonkellot taas eivät julista valtaa ja sitä, kuka kontrolloi aluetta, vaikka kertovat jumalanpalveluksen alkavat kohtapuoliin.

Ennnenkaikkea se, ett kirkonkelloja soitetaan muissakin yhteyksissä. Esimerkiksi vainajalle soitetaan kuolinsoittoja. On sielunsoitto, jolla ”tiedotetaan” muutama päivä kuoleman jälkeen seurakuntalaisen kuolemasta. Tässä soitossa kerrotaan mm. vainajan ikä ja sukupuoli. Tulokelloja soitetaan kun vainajaa tuodaan hautausmaalle, saattokelloja soitetaan kun vainajaa viedään haudalle, lähtökellot kun hauta on luotu umpeen ja kiitoskellot vainajan muistamisen yhteydessä. Kelloja soitetaan myös häiden merkiksi. Lisäksi jotkut kirkot saattavat antaa tasatunnein jonkun kumautuksen.

Rukouskutsulla ja kirkonkelloilla on hyvin eri merkitys, vaikka niillä on yksi yhteinen tekijä; rukoukseen kutsu.

Sen lisäksi on olemassa vielä yksi huomio. Nimittäin rukouskutsu on samalla uskontunnustus. Jokaisella lienee oikeus harjoitaa omaa uskontoaan vapaassa maassa, mutta jokaisella lienee myös oikeus olla pakkokuuntelematta uskontunnustusta, johon ei itse usko.

Toivottavasti näillä perusteilla Suomeen ei anneta yhtään rukoushuutolupaa.

Kuunetluvinkki alla videolta. 10/10

 

↓↓

fgjsfgsfg

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

20 thoughts on “Ovatko rukouskutsu ja kirkonkellot sama asia?

  1. Koirien ulvonta on niiden välistä viestintää. Videon koira tulkitsee muslimien rukouskutsun ulvonnaksi ja vasta siihen. Tämä voi olla yksi syy muslimien koiravihaan. Onhan se ollut kiusallista, kun kulmakunnan koirat moskeijoiden lähellä ovat yhtyneet minareetista kuuluvaan ulinaan.

 1. Minusta ne ovat pitkälti sama asia, ainoa ero on siinä että toisessa ”soitetaan” ”kelloja” ja toisessa ulvotaan mikkiin. Tuossa vähän matkan päässä on on kirkko ja kun olen sen lähistöllä saan aina melkein halvauksen kun sen ämyrit rävähtävät täysillä päälle, ne siis ulvottaa iPadista tms digitalisoitua kellojen kuminaa hillittömän tehokkaisiin vahvareihin. Muslimien suorittama häirintä on kylläkin yli äyräiden, pohjimmiltaan se varmaan johtuu siitä ettei niillä ole missään muussakaan asiayhteydessä minkäänlaista suhteellisuudentajua.

  Kaikki vastaava uskonnollinen remakka/metelointi oli aiemmin, vain vähän aikaa sitten, yksi keino osoittaa kenelle tosiasiallinen valta kuuluu. On muuten aivan käsittämätöntä että vieläkin myöskin sivistyneet ihmiset aivan oikeasti ja vakavasti uskovat mielikuvusolentoihin ja jopa maksavat siitä muhkeasti sekä sietävät ”kellojen” ”soittoa”.

 2. Saanko minäkin uskontoni nimessä tykittää kauttimista pihallani ilosanomaani: VIHAAN TEITÄ JA TAPAAAAAAAN TEIDÄT KAIKKIIIIIIIIIIIIIIIII, ANTAKAAAAAA MUN SOSSURAHAAAAAAAAATT AYYY AYYY JABLABADABLAAAAA!
  Nythän on näin että muitten vihaaminen on uskontoni ja minulla on tähän täysi oikeus.

  1. Olisi varmempaa jos olisi uskosi kukainen rekisteröity uskonto. Suomessa on hyvin helppoa ja edullista perustaa uusi uskonto.

 3. Suomessa pelastuttiin ainakin tilapäisesti soittamalla säkkijärven polkkaa 24/7 ämyreistä viipurissa. Vihollisen kovapanosammunnat epäonnistuivat ainakin silloin. Olisikohan siitä jotain apua tulevia kauhuja odotellesa…

   1. Jep: https://fi.wikipedia.org/wiki/Viipurin_radiomiinat

    ”Todistan, että ei ole muita jumalia…” & ”allah on suurin, allah on suurin…”

    Jos mentäisiin suvaitsevalle linjalle, niin nuo virkkeethän
    voisi hyvin tulkita muiden uskontokuntien syrjinnäksi ja
    vähätteleviksi, ehkä jopa ”uskonrauhaa loukkaaviksi”..?

    Millä oikeudella tämä porukka röyhkeää väittää, että muut
    uskonnot ovat vähäpätöisempiä kuin omansa?!

  1. Viipurissa estettiin vihollisen radiomiinojen räjäyttäminen joilla Viipuri oli miinotettu 1941 kaupungin takaisinvaltauksessa.
   Olihan seki jonkulaista häirintää, kun vihollisen radiopmiinojen räjäytystä häiritään.
   Mutta jos tuomonen muslimien loikuminen alkaa lähellä asuinaluettani kuulumaan,kyllä siinä paikkakunnan vauhto tulee mieleen.
   Ja niinhän se on,mitä Ruotsi edellä,sen tekee Suomi perässä,eikä sitä kauan tarvitse odottaa.

 4. Rukouskutsua voi verrata siihen kun Neuvostoliitto valtasi Viipurin Suomelta

  Tuota muslimitorakkamölinää voi verrata myös siihin, kun neukkuarmeija koilotti asemasodan aikaan suomalaisille sotureille hävyttömyyksiä.

 5. ISLAM JA MINAREETTIKIEKUMINEN EIVÄT KUULU EIVÄTKÄ SOVI POHJOISMAIHIN, SKANDINAVIAAN, EUROOPPAAN. PISTE. sanoo:

  Ovatko rukouskutsu ja kirkonkellot sama asia? EIVÄT KOSKA RUKOUSKUTSU SUORITETAAN AIVAN VÄÄRÄSSÄ PAIKASSA KUN SE SUORITETAAN POHJOISMAISSA.

 6. Helvetin hyvin kuvattu asia, Pate ! Siis aikoinani kun ählämin maissa kävin hiihtolomalla ja piti olla säästöbudjetilla, niin joka perseen kulman takana oli se saatanan
  ämyri ulvomassa muka-kutsua. Vittu, aamuviideltä piti ensimmäisen kerran noita sulosointuja kuunnella. Vieläkin veetuttaa, vaikka jo neljännesvuosisata on kulunut noista ajoista.
  En muista, että kukaan paikallinen ählämi olisi korvaa lotkauttanut sille traustamusiikille; jaa, justiin yksi vanha äijä marokossa meni matolle jalkakäytävällä. Jäi mieleen just poikkeuksena. Valtaahan siinä julistetaan – ei se mikään kutsu ole. Lähinnä ällöttävää mölyä.

 7. Sama asia. Molemmat on tarkoitettu tahdottoman ja pelokkaan lammaslauman lypsämiseen ja paimentamiseen.

 8. Tässä Ismo Kallion ikimuistoinen levytys Arabi Ahab. Kuullostaa kuin minareetin tornista.

 9. Kirkonkellojen soitolla ja rukouskutsulla on kulttuurellinen ero. Tarkoitus kummallakin on sama, julistaa uskonnollisen liikkeen asiaa. Jos valtioon halutaan muslimeita on näille annettava samat oikeudet kuin valtion perinteisille uskonnoille.

  Jos muslimit haluavat muuttaa uuteen kulttuuriin, tulijoiden on sopeuduttava ilman omia vaatimuksia muuttaa paikallisten tapoja. Näitä periaatteit vallanpitäjien tulisi seurata.

  1. ”Jos muslimit haluavat muuttaa uuteen kulttuuriin, tulijoiden on sopeuduttava ilman omia vaatimuksia muuttaa paikallisten tapoja. ”

   Islamiin kuuluu koko maailman alistaminen. Sopeutuessaan ruotsalaisiin lakeihin ja tapoihin muslimi tulee luopuneeksi islamista ja siitä rangaistus on kuolema. Siksi elossa oleva sopeutuja ei oikeasti sopeudu vaan esittää sopeutunutta ja puhuu kavereidensa kanssa kuinka väärin on, että pitää esittää sopeutunutta. Ja se pistää vihaksi ja syyllisiä ovat ruotsalaiset. Scanian avaimet polttavat taskussa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.