Växjön muslimeille myönnettiin rukoushuutolupa, mutta Katolisen seurakunnan kellojen soitto kiellettiin muutama vuosi sitten

0

Kuvakaappaus 2018-05-11 17-11-35

11.5.2018

Växjön uskonnollisten yhteisöjen ympärillä pyörivät tapahtumat saavat hyvin mielenkiintoisen käänteen. Aiemmin poliisi antoi luvan muslimiseurakunnalle huudattaa rukouskutsua perjantairukouksen yhteydessä.

Mutta kun Katolisen kirkon Sankt Mikaelin seurakunta haki vuosikymmen sitten lupaa soittaa kelloja, saivat he kielteisen päätöksen. Seurakunta haki tuolloin lupaa soittaa kelloja sunnuntaisin jumalanpalveluksen yhteydessä. Kirkkoherra Ingvar Fogelqvist kertoo Kvällspostenille, että he laittoivat tuolloin hakemuksen, mutta se evättiin sillä perusteella, että kellojen soiton katsottiin häiritsevän Västerin asuinalueen asukkaita.

Kvällspostenin haastattelussa Fogelqvist kertoo:

– Yhtäkkiä täällä onkin aivan uudet säännöt. Meidän mielestä tämä on hyvin epäoikeudenmukaista. Aiomme nyt laittaa uuden hakemuksen sisään.

Fogelqvist kertoo, että he olivat tuolloin aivan varmoja, että saavat luvan kellon soittoon. Kyseessä oli lisäksi pieni kello, joka ei kuulu kauas. Vähän kuin joku vellikello, joka ilmoittaa jumalanpalveluksen alkavan. Poliisista katsottiin asia kuitenkin kielteiseksi.

Mielenkiintoista on se, että poliisi on perustellut islamilaista rukoushuutoa lähinnä desibeleillä. Ulkona se saa olla 110 db. Poliisin mukaan se ei ole ottanut kantaa rukoushuudon sisältöön vaan lupaa harkitessa on ajateltu vain desibelejä. Toisinsanoen siis äänenvoimakkuutta. Vertailun vuoksi desibeleistä, niin normaali ihminen alkaa kokemaan 60-65 desibelin häiritsevänä. Kuulovaurio syntyy oleskeltaessa vuosien aikana päivittäin yli 80-85 desibelin melussa. Unihäiriöiden havaitsemisen alarajaksi on havaittu noin 40 dB, jolloin aivojen aktiviteetti, syke ja hengitys alkavat muuttua.

Rukoushuudolle annettava meluyläraja on 110 desibeliä, joka vastaa suuren rock-konsertin melutasoa. Moottorisaha tai kivipora antaa melulukeman 100-110 desibeliä.

On siis hyvin mielenkiintoista miksi Katolisen seurakunnan vellikellon kumautus kiellettiin, mutta selvästi hetkeksi kuulovaurion ylittävä joikaaminen sallitaan.

 

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

13 thoughts on “Växjön muslimeille myönnettiin rukoushuutolupa, mutta Katolisen seurakunnan kellojen soitto kiellettiin muutama vuosi sitten

 1. Ruotsalaiset pelkäävät muslimien raivokohtauksia ja antavat periksi. Näin on ostettu rauhaa vuodeksi tai pariksi. Sen jälkeen tulee uusi vaatimus. Jos myöntymisen tielle lähdetään, niin lopulta rukouskutsuja soitetaan joka päivä viisi kertaa. Ja sen jälkeen tulee lisää vaatimuksia.

  Tulipalo pitäisi sammuttaa alkuvaiheessa.

  1. Katolliselta seurakunnalta voi vaaratta kieltää mitä he pyytävät.
   Siitä ei synny älämölöä eikä tarvitse pelätä terroritekoja.

   1. Kunhan kaikki ollaan muslimeita, ei tarvita enää terroritekoja ja kaikki oikein odottaa seuraavaa rukouskutsua👍

 2. Eli volumet tulee olemaan 200 Db kun siitä menee huomauttamaan tulee HUUUUUTOAAAAAAAA!!!

 3. Kristinuskon vastaisuus ja islam-myönteisyys on tätä päivää, Eurooppaa muutetaan vihan maanosaksi. Islam väkivaltaa tihkuvine oppeineen saa huutaa ns. rukouskutsujaan, mutta länsimaisen sivilisaation perusta kristinusko vaiennetaan. Miten alas ruotsalaiset ovat vajonneetkaan!

 4. Koiran ulkoilutus kannattaa ajoittaa rukouskutsun ajaksi. Kun se kuulee minareetin mölyä se alkaa ulvoa mukana. Kun tuo kutsu on toistaiseksi vain kerran viikossa, on mahdollista joka kerta ilmestyä paikalle aiheuttamaan vastamölinää

 5. Kristityt eivät saa soittaa kirkonkelloja mutta laulaa vielä sentään saa. Metallica lauloi suomeksi ”Rappiolla”:

 6. Nyt muslimit haluavat soittaa kutsuhuutojaan muuallakin Ruotsissa. Eipä tähän montaa päivää mennytkään. Älkää todella säälittää ruotsalaiset, mutta eiköhän Suomen suvakit hoida kutsuhuudot Suomeenkin.

  https://www.jihadwatch.org/2018/05/sweden-after-getting-permission-in-one-city-muslims-now-plan-to-broadcast-call-to-prayer-all-over-the-country

  ”Getting permission for the call to prayer in Växjö was just the beginning for Sweden’s Muslims. While a clear majority of Swedes are against broadcasting the Call to Prayer, Muslims now seem to want them all over the country, Fria Tider reports.

  Avdi Islami, spokesman of Växjö’s Muslim Foundation, explains that he wants more mosques to do the same as in Växjö and apply for permission for prayer calls, so that the Muslim message can be heard across the country.”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.