Paavo aikoo viettää ramadania kuten aito muslimi!

 

timthumb.jpeg

13.5.2018

Päätin juuri hetki sitten, että aion viettää ramadan-kuukauden kuten aito muslimi. Kyseessä on kokeilu.

Suurin ja tärkein ohje on se, että ihminen ei saa syödä auringon ylhäälläoloaikana. Tallinnassa aurinko laskee tällä hetkellä noin klo 22.00 aikaan ja nousee noin klo 05.00 aikaan. Koska haluan kokea ramadanin kuten aito ehtä islamilaisen maan muslimi niin vietän paastoa Mekan auringonlasku ja -nousuaikojen mukaan. Mekassa aurinko näyttää laskevan noin klo 19.00 ja nousevan klo 06.00. Tämä on se aika, jona aikana siis saan syödä ja juoda. Paastoajaksi jää päivittäin siis vain noin 11 tuntia, joten ei edes paha.

Olen ottanut selvää, että paastoon saa tehdä poikkeuksia mm. sairauden tai muun ruumiillisen vaatimuksen takia. Näin ollen olen myöntänyt itselleni luvan juoda päivän mittaan kannullisen vettä eli noin litran. Työni puolesta tarvitsen välttämättä suunkostuketta.

Miksi ramadan? 

Tunne vihollisesi paremmin kuin ystäväsi, tai jotain sinnepäin. Kokeen tarkoituksena on ottaa selvää miten tällainen paasto/ mässäily vaikuttaa kehoon ja mieleen. Alkaako päässä viskomaan kun ruokaa saa vain öisin? Jättääkö hissi välille ramadanin loppupuolella? Alkaako ärinärähinä hiilarivajeesta?  Tippuuko penkkitulos radikaalisti? Tarkoitus on päästä hieman lähemmäs muslimin ajatusmaailmaa ja sitä kautta pyrkiä oppia tuntemaan muslimeja paremmin.

Muslimit tapaavat syödä ramadanin aikaan hiilihydraattipitoista ruokaa kuten vaikkapa taateleita, joten aion itsekin koostaa öisen ruokavalioni islamilaistyylisellä ruualla. Mahdollisesti pikku kalja silloin tällöin. Mutta ei älykännejä, seuraavan päivän janotus näetsen.

Katsotaan miten käy. Olisiko minusta muslimiksi? Voisiko rasistiateisti kääntyä islamiin ja alkaa rakastamaan maailmaa? Laskeutuuko suvaitsevaisuus ja rauha sydämeen ramadin aikana? Ramadan alkaa siis tiistaina ja kestää kesäkuun 14. päivään.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

19 thoughts on “Paavo aikoo viettää ramadania kuten aito muslimi!

 1. Luin otsikon ensin ”Paavi aikoo viettää ramadania kuten aito muslimi”. Siinä olisi jopa Ruotsin kirkko jäänyt toiseksi muslimien mielistelyssä. Onneksi kyse on vain ihmiskokeesta, jolle Paavo aikoo altistaa itsensä.

 2. No tuota, Hugh Jackman on kertonut valmistautuvansa rooliensa fyysisiin vaatimuksiin kehonrakennustreenillä, johon yhdistää 6/18-dieetin:
  kaikki vuorokauden syötävät vedetään naamaan kuuden tunnin aikana, loput 18 tuntia ovat ns. pätkäpaastoa todella pätkänä.

  Jackmanin treenit ovat todellakin kehonrakennusta:
  aluksi on massakausi, jolla hän rakentaa lihasmassaa kertomansa mukaan 5 000 kcal vuorokausienergioilla! Sen vetämisen kuuteen tuntiin hän on todennut olleen monesti varsin tukalaa. Tukalampi on kuitenkin sitä seuraava dieettikausi, jolla poltetaan massakauden lihaskasvulle välttämättömien ylikaloreiden tuottamat läskit. Dieettikauden energioista en tiedä, mutta tavallinen kehonrakennusdieetti on olla aluksi 500 kcal miinuksella per vuorokausi, sitten 1 000 kcal.

  6/18-dieetissä toki keskivertoihminen nukkuu n. kahdeksan tuntia. Mutta nuo loput menevät vaikka runsaalla lounaalla ja treenejä seuraavalla runsaammalla illallisella, jolla mennään seuraavan päivän lounaaseen.
  Tästä mallia?

 3. Vietän itsekin rämädäniä. Koska mulla on diabetes, sitä ei vaan huomaa. Hämmästynyt olen siitä, minkälainen itsekuri minulla onkaan. Sisäinen kilvoitteluni on sitä aitoa jihadismia.

 4. Oolrait, Paavo ! Koeta pärjätä, mutta älä kuuntele ämyreistä ”rukous”kutsuja! No, ei kai niitä Tallinnassa kuulukaan. Lycka till – mutta palaa tähän normaaliin siansyöjänelämään pian – tervetuloa! Kunhan oot normaalielämässä taas, niin voisin tulla Tallinnassa käymään ja otettais kunnon kaljat:-)))

 5. Suosittelen älygäniä kaikelle kansalle.
  Perustetaan ihan oma paasto? Tekouskovaiset voivat r….aa p…….ään.
  Normaali ihminen rulettaa. Paastoon kuuluu gänät, smaga, Justina ym.ja SSuss. Bifari, Karjalatakaisin- paisti…

 6. Tunne vihollisesi ei tarkoita sitä että sinun pitäisi käyttäytyä yhtä älyttömästi kuin he. Mikään ei tietenkään estä sinua mussuttamasta protskua taateleiden muodossa, varo sokerihumalaa ja pidä vessa lähellä, ne on aika laksatiivisia. Kaljaa voit kitata kuten ennenkin jos teet sen sisätiloissa koska kaikkivoipa allah ei kuulemma näe seinien sisään (islamilainen logiikka), terdet kielletty. Onnea yrityksellesi joka loppunee toteamukseen ”ja mitähän järkeä tässäkin oli”.

 7. Musulmaanina ja masokistina Paavo läpsyttää ensi vuonna Tallinnasta Mekkaan. Matka raportteja odotellessa…

 8. Oikein! Tutkivaa journalismia. Muista myös simuloida rukoushetkiä 5 kertaa päivässä ja ramadanin aikaan mahtuu pari AK47-iskua, Scanialla ajoa ja kehoa avartavia veitsileikkejäkin. Veden sijaan pitäsi autenttisuuden takia juoda tietenkin kamelin kusta.

 9. Lycka till vaan Paavolle.

  Itse ajattelin jatkaa grillikautta tiristäen rasvaisia porsaankyljyksiä ja pekoniin käärittynä bratwursteja, musliminaapurin paastotessa. Oikein ikävää jos rasvankäry tulee muhametin ikkunasta sisälle..

 10. Sinun tulisi pidättäytyä kokonaan myös alkoholista ja sianlihasta, jos haluat kunnollisen kokemuksen..

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.