Ramadan alkaa tiistaina – mitä vääräuskoisen tulee tietää ja miten toimia

0

102910666027

13.5.2018

Tiistaina alkaa muslimien suuri paastojuhla ramadan. Käytännössä se näkyy kuffareille eli vääräuskoisille häiriötekijänä ja epämukavuusaspektina. Kerrostaloissa alkaa öinen ralli.

Ramadanin aikaan muslimit paastoavat sen ajan kun aurinko on ylhäällä. He eivät saa syödä tai juoda auringon ollessa ylhäällä. Kun aurinko laskee, alkaa mässäily, joka kestää pitkälle aamuyöhön. Tästä aiheutuu suurta häiriötä taloyhtiön vääräuskoisille asukkaille. Tavan mukaan muslimit pönkäävät kerrostalojen alaovet auki ja pitävät huoneistojensa ovia käytäville auki. Tässä on kyse siitä, että mässäilyn aikaan muslimit tapaavat vierailla toistensa luona. ”Avoimilla ovilla” siis pyritään siihen, että muut talossa asumattomat muslimit lampsivat ees taas ulos ja sisään. Mässäily kestää pitkälle aamuyöhön ja jatkuu neljän aikaan astioiden tiskauksella ja siivouksella.

Tähän kannattaa puuttua. Kun alaovi pöngätään auki, käy sulkemassa se. Opettele tyyneyttä. Kun muslimit huomaavat, että pönkä on otettu pois, he pyrkivät haukkumaan rasistiksi. Tähän kannattaa vastata kuivasti, että taloyhtiössämme on hiljaisuus klo 22.00 alkaen. Kun ramadanin juhlijat pitävät huoneiston ovea auki käytävälle, käy sulkemassa se ja kerro asunnon haltijalle mitä tarkoittaa hiljaisuus.

Mitä pohjoisemmas mennään sitä valoisampi yö on, Oulun korkeudella muslimit tapaavatkin mennä Mekan auringonlasku- ja nousuaikojen mukaan. Eli mässäily alkaa 21-22.00 aikaan ja jatkuu aamuneljään.

Nyt kun on lämmintä niin muslimit tapaavat kerääntyä myös taloyhtiöiden pihoille yöksi mässäilemään. Tästä aiheutuu suurta häiriötä muille asukkaille metelin muodossa. Kun porukkaa alkaa kerääntymään pihalle, käy sanomassa SSssshh. Terävä shh auttaa, kun sitä toistaa ja toistaa joka ilta.

Muslimi ei saa myöskään juoda auringon ollessa ylhäällä, joten jo viikon parin jälkeen alkaa näkymään selvää kärttyisyyttä ja ärtyneisyyttä. Pinna kiristyy nestehukasta ja järjettömästä päivärytmistä, jossa päivät ollaan syömättä ja juomatta, mutta pimeän aikaan vedetään ruokaa myöhään aamuyöhön niin, että napa rutisee. Sen jälkeen on taas aikaisin aamulla noustava ylös.

Työpaikoilla ja julkisissa tiloissa tapahtuu ”räjähdyksiä”. Opettele olemaan tyyni ja vastaa tällaisiin konfilkteihin, että olet kuffari, ja ramadan ei koske sinua.

Ramadan loppuu 14. kesäkuuta suureen juhlaan, jolloin ympäri kyliä liikkuu parhaimpiin pukeutuneita muslimeja.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

20 thoughts on “Ramadan alkaa tiistaina – mitä vääräuskoisen tulee tietää ja miten toimia

  1. Uskonnonvapaus on mutta se ei oikeuta noihin Paavon mainitsemiin häiriöihin tai erivapauksiin. Samoin nestehukasta ja väsymyksestä kärsivät on tehottomia työntekijöitä ja laitettava palkattomalle vapaalle tai potkut. Joissain ammateissa kuten kuskit ovat vielä iso turvallisuusriski muille.

  2. Vääräuskoisen ei tarvitse tietää yhtään mitään islamistien juhlista.
   Minä en ainakaan halua kuulla edes sitä sanaa Suomen rajojen sisäpuolella.

   1. Kaikki tieto on aina arvokasta.

    Mikäli vastustat jotain asiaa et pysty sitä tekemään uskottavasti ja oikeaoppisesti tietämättä vastapuolen argumentteja ja tuntemalla sen kulttuurin mahdollisimman hyvin ja syvällisesti.

  3. Suvakit voisivat juhlan kunniaksi jo valmiiksi pukeutua hautajaisasuihinsa, jätesäkkeihin

 1. Siellä mässäillään suurimmaksi osaksi veronmaksajien rahoilla ja ne ruskeat pökäleet, jotka lopulta putoavat pönttöön, nekin on veronmaksaja maksanut.

 2. Samahan se on, syökö päivällä tai yöllä, kun ei käy töissä. Yömyökkää eivät minkään talon säännöt salli Suomessa.

  1. Tässä kohtaa voi kerrankin iloinen, että eivät käy töissä: se on kuule jännää puuhaa matkustaa, kun bussikuskilla on hermokontrolli ja verensokeri nollassa.

 3. Itseäni hieman mietityttää tuo porukka liikenteessä?

  Eikö joku riittävän ”Iso” Imaami saataisi antamaan poikkeusluvan vaikka ainakin nesteiden nauttimiseen mikäli käy töissä tai huristaa muuten autolla?

  Ei muuta mutta mikäli joku sippaa rattiin nestehukan takia niin siinä tulee ruumiita aika helposti, mikäli on bussin kuljettaja tai ajelee jollain isommalla vehkeellä niin jälki on oikeasti suoraan kauhuelokuvasta pahimmillaan.

  – Itseäni ei huvittaisi olla siinä bussissa tai autossa tien päällä kun vaikka rekan ratissa oleva pyörtyy? Mielestäni kohtuutonta siinäkin mielessä jo yleisen turvallisuuden takia kantaväestölle.

  Ai niin, terrorismi varoitus myös kohoaa aina Ramadanin aikana.

  1. Kovastihan nuo ovat väkijoukkoon ajelleet ilman nestehukasta johtuvaa rattiin pyörtyilyäkin

  2. Etelä-Suomessa kun puskee vielä moisia helteitä, to-su (10.-13.5 ) ajan oli päivällä +24 +27 asteen välillä VARJOSSA lämpöä…

   Voi vaan kuvitella mitä tapahtuu muslimin ollessa autolla liikenteessä kun yöllä on tankannut ruokaa kuin hullu ja päivällä ei juo edes vettä, ja normaalistikin nämä arabit ajaa autolla ihan miten sattuu (ajokortti ostettu käteisellä Bagdadin torilta tjsp) , saatikka sitten kun ovat ihan pökerryksissä ramadanista…

 4. Kylläpäs se Allahi on suurin. Joku yksittäinen ukko sanoo: ”Hei, meillähän tuleekin jo tunti täys ja kello alkaa oleen kymmenen, ei se Saatana enää näe.” Eikä näekään.

  Sama asia, jos kehun olevani absolutisti ja kilahdan aina, kun näen jonkun ottavan hörpyn. Itsehän dokaan joka **tun päivä, mutta niin, ettei kukaan näe. Olen automaattisesti paras yli-ihminen ja muut täyttä roskaa, ne saa vaikka…

  1. Eihän se käy meille, koska meillä ei ole sellaista kansallista Pyhää Kirjaa, joka sallisi meille sellaisen..

   Mitä minä höpötänkään? Meillähän on!
   Se on Kalevala, Suomen kansan viikinkiaikainen tarusto, jonka sirpaleet Elias Lönnrot keräsi meidänkin luettavaksemme.

   Pyhän Kirjamme kahdeskymmenes runo todistaa oluen synnyn:

   ”Ei ole pahaoloinen, on juoma hyväoloinen,
   tynnyrihin tyhjettävä, kellarihin käytettävä
   tynnyrissä tammisessa, vaskivannetten sisässä.

   Se oli oluen synty, kalevaisten kaljan alku;
   siitä sai hyvän nimensä, siitä kuulun kunniansa,
   kun oli hyväoloinen, hyvä juoma hurskahille:
   pani naiset naurusuulle, miehet mielelle hyvälle,”

   Meillä suomalaisilla on siis Ukko Ylijumalan suoma oikeus ja velvollisuus juoda olutta, mutta vain oikeanlaisella mielellä.
   Kalevala kertoo myös meille, miten on suhtauduttava vierasmaalaisiin kuujumalasta uhoajiin:

   ”Paha parvi lausueli:
   ’Tuonne teiltä päivä päätyi, päivä päätyi, kuu katosi
   kirjarintahan kivehen, rautaisehen kalliohon.
   Sielt’ ei pääse päästämättä, selviä selittämättä.’

   Silloin vanha Väinämöinen itse tuon sanoiksi virkki:
   ’Kun ei kuu kivestä pääsne, pääsne päivä kalliosta,
   käykämme käsirysyhyn, ruvetkamme miekkasille!’

   Veti miekan, riisti rauan, tempasi tupesta tuiman,
   jonka kuu kärestä paistoi, päivä västistä välähyi,
   hepo seisovi selällä, kasi naukui naulan tiessä

   Mentihin ulos pihalle, tasarinnan tanterelle.
   Siitä vanha Väinämöinen löip’ on kerran leimahutti,
   löipä kerran, löipä toisen:
   listi kuin naurihin napoja, lippasi kuin liinan päitä”

   Näin todistaa Pyhän Kirjamme Kalevalan yhdeksäsviidettä runo Ukko Ylijumalan profeetan Väinämöisen kohtaamisesta ylimielisten kuujumalan palvojien kanssa. Tuosta neuvoa, jos sellaiset alkavat huutaa uudestaan samasta asiasta!

 5. Tällaiset uskonnolliset pyhät ovat erittäin hankalia nykymaailmassa.

  Muut uskonnot joustavat modernin maailman mukaan mutta Islam ei ja tähän on puututtava.

  Eri asia on jossain Lähi-idässä missä työrytmit ja muut on säädetty Ramadanille sopivaksi eikä ymmärtääkseni noissa maissa toimi melkein mikään kun Ramadan on päällä, kaikki on kiinni tai auki niin vähän aikaa kuin mahdollista ja koko yhteiskunta siirtyy elämään ”minimiteholla” ja yöllä.

  Koko Ramadan on kuitenkin 700 luvulta ja sen aikaisessa yhteiskunnassa ei ole ollut niin vaarallista muille mikäli sippaa vaikka kamelin päälle (Se kameli osaa tiensä kotiin varmaan jo muutenkin vaikka kuski on poissa pelistä) eikä agraariyhteiskunnissa elämänmeno ole ollut niin hektistä tai vaatinut mitään isompia vekottimia toimiakseen tai erittäin tarkkaa ja yksityiskohtaista työtä.

  – Ei tällaista Ramadania voi nykymuodossaan sallia ainakaan läntisissä yhteiskunnissa.

  Kuka haluaa olla lennolla missä lentäjistä kumpikaan ei ole syönyt/ juonut 12 tuntiin ja olet kaukomaanlennolla? Mikäli muslimit haluavat myös pitää kiinni työelämän syrjästä niin aikalailla siihen palaa kätevästi koko vuoden lomat kun on kuukaudet yhtämittaa pois töistä?

  – Toki mikäli ei ole työelämässä ollenkaan niin sittenhän se on se ja sama?

  Lähinnä Islaminuskoiset tekevät tälläkin täysin turhaa vahinkoa itselleen, noita Imaameja pitäisi oikeasti valtioiden läntisissä maissa konsultoida ja saada aikaiseksi joku EU-Alueen yhteinen ”Fatwa” mikä mahdollistaisi sitten pehmeämmät säännöt Ramadanin noudattamiselle. Ei muuta mutta kun se romuttaa integraatio mahdollisuuksia ja syö yhteiskunnan resursseja sekä hidastaa koko taloutta varsinkin nyt kun muslimien määrä alkaa olemaan jo aika kriittinen Ruotsissa ja muualla Länsi-Euroopassa.

 6. Siinähän se juju onkin että juovat vessassa koska Allah ei näe seinien läpi. Näin minulle kertoi yksi irakkilainen.

 7. Jos käytössäsi on ampuma-ase, käytä sitä ja huuda JEESUS ON SUURI. Mitä enemmän muslimeja tapat, sitä parempi.

  1. Ei kuulu kristittyjen toimintamalliin.

   Eikä oikeastaan muidenkaan vähänkään täysijärkisten toimintamalliin, lisäksi mikä erottaisi sinut sen jälkeen ISIS-miehestä?

   Suoraan sanottuna ei mikään.

   Ainoastaan etnisyys ja uskonto. Lisäksi toivon jo senkin puolesta että et tee tuota/ olet trolli johtuen siitä että haittamaahanmuuton vastustajat eivät oikeasti tarvitse ainuttakaan tuollaista tapausta. Varsinkaan nyt kun koko Euroopan suunta on poliittisesti muuttumassa joka tapauksessa, hitaasti mutta varmasti.

   Samalla kannattaa miettiä millä sivuilla ehdottelee ja mitä, tämä oli PT:nkin toivomus:

   https://pt-media.org/2018/04/27/pienta-ohjetta-kommentointiin/

   – Kunnioita yhteistä sivua ja sen toimintaperiaatteita, näitä kanavia kun ei ole paljoa muutenkaan missä saa olla aika avoin enkä haluaisi tämänkään menevän kiinni. Kiitos.

 8. Maha sekaisin kun ollaan päivä syömättä ja sitten mätetään yö, paska lentää. Ei kovin terveellistä mutta eihän islami ole muutenkaan täyspäisen touhua.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.