Skip to content
Mainokset

Lääninhallitus lanseeraa kamppanjan pakkoavioliittoja vastaan – tyttölapset joutuvat useimmiten kesällä serkkujensa kanssa avioon

15.5.2018

Kesä saapuu, nuoriso tykkää. Uusruotsalaisilla tyttölapsilla kesä aiheuttaa suurta huolta. Lomamatka entisessä kotimaassa Afrikassa tai Lähi-idässä saattaa muuttua pakkoavioliittoksi serkkupojan kanssa.

Lääninhallitus on nyt lanseerannut kamppanjan, jolla yritetään saada nuorten kanssa tekemisissä olevat tahot huomaamaan pakkoavioliittoon joutumisen vaaran merkit, lisäksi pyritään saamaan nuoret kuulolle, jotta serkkuliiton uhatessa tytön kaverukset voivat mahdollisesti puuttua peliin.

– Kun nuori joutuu painostuksen, väkivallan kohteeksi tai riski pakkoavioliittoon on olemassa suuri, ensimmäiset merkit huomaavat yleensä ystävät.

Katarina Edlund kertoo SVT:n uutisille, että tutkimusten mukaan asioista kerrotaan ensin ikätovereille. Tämän takia halutaan informaatiota jakaa juuri nuorisolle 13-26-vuotiaille, jotka huomatessaan asioiden menevän eri suuntaan, heillä on taho, jonne ilmoittaa asiasta ja silloin siihen voidaan mahdollisesti vielä puuttua.

Mainokset

3 Comments »

  1. Tyttöjä neuvotaan laittamaan lusikka pikkuhousuihin jotta jäisivät kiinni metallinpaljastimessa ja joutuisivat/pääsisivät tullimiehen/poliisin kanssa kahdestaan sivuhuoneeseen ja voisivat näin pyytää apua, kertoo Expressen 13.5. Järkyttävää että hallitus vaan sössöttää/sossuttaa tässä maassa.

    Tykkää

  2. Taas yksi kampanja, joka tuskin tuottaa mainittavia tuloksia. Keskiaikaisia ajatustapoja ei nyhdetä suvakkien lemmikkien mielestä millään kampanjoilla. Saattaa ilmoitetun tytön henki lähteä perheen ”kunnian” vuoksi tuolla kampanjalla..

    Tykkää

  3. Olisiko suvaitsevasta rannekkeesta jossa teksti ”ei saa pakkonaittaa” tai taikavanttuista ja pikkupöksyistä joissa teksti ”NoGo-Zone” apua?

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: