Lääninhallitus lanseeraa kamppanjan pakkoavioliittoja vastaan – tyttölapset joutuvat useimmiten kesällä serkkujensa kanssa avioon

15.5.2018

Kesä saapuu, nuoriso tykkää. Uusruotsalaisilla tyttölapsilla kesä aiheuttaa suurta huolta. Lomamatka entisessä kotimaassa Afrikassa tai Lähi-idässä saattaa muuttua pakkoavioliittoksi serkkupojan kanssa.

Lääninhallitus on nyt lanseerannut kamppanjan, jolla yritetään saada nuorten kanssa tekemisissä olevat tahot huomaamaan pakkoavioliittoon joutumisen vaaran merkit, lisäksi pyritään saamaan nuoret kuulolle, jotta serkkuliiton uhatessa tytön kaverukset voivat mahdollisesti puuttua peliin.

– Kun nuori joutuu painostuksen, väkivallan kohteeksi tai riski pakkoavioliittoon on olemassa suuri, ensimmäiset merkit huomaavat yleensä ystävät.

Katarina Edlund kertoo SVT:n uutisille, että tutkimusten mukaan asioista kerrotaan ensin ikätovereille. Tämän takia halutaan informaatiota jakaa juuri nuorisolle 13-26-vuotiaille, jotka huomatessaan asioiden menevän eri suuntaan, heillä on taho, jonne ilmoittaa asiasta ja silloin siihen voidaan mahdollisesti vielä puuttua.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

3 thoughts on “Lääninhallitus lanseeraa kamppanjan pakkoavioliittoja vastaan – tyttölapset joutuvat useimmiten kesällä serkkujensa kanssa avioon

  1. Tyttöjä neuvotaan laittamaan lusikka pikkuhousuihin jotta jäisivät kiinni metallinpaljastimessa ja joutuisivat/pääsisivät tullimiehen/poliisin kanssa kahdestaan sivuhuoneeseen ja voisivat näin pyytää apua, kertoo Expressen 13.5. Järkyttävää että hallitus vaan sössöttää/sossuttaa tässä maassa.

  2. Taas yksi kampanja, joka tuskin tuottaa mainittavia tuloksia. Keskiaikaisia ajatustapoja ei nyhdetä suvakkien lemmikkien mielestä millään kampanjoilla. Saattaa ilmoitetun tytön henki lähteä perheen ”kunnian” vuoksi tuolla kampanjalla..

  3. Olisiko suvaitsevasta rannekkeesta jossa teksti ”ei saa pakkonaittaa” tai taikavanttuista ja pikkupöksyistä joissa teksti ”NoGo-Zone” apua?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.