Koulu lähetti vanhemmille kehoituskirjeen ruokkia ja nukuttaa lapsiaan ramadanin aikaan – rasismia

0

Ramadan-photos-2018-3

16.5.2018

Vingåkerin kunnassa oli lähellä syntyä rasismitilanne. Nimittäin nyt kun ramadan alkoi, niin kunnan koulutus- ja lapsiasiamies erehtyi lähettämään koululaisten vanhemmille muistutuksen kuinka tärkeää on, että lapsi saa levätä ja syödä tarpeeksi koulupäivän alkuun.

Syy tälle on se, että Vingåkerin suuri muslimipopulaatio vaikuttaa kaikkien elämään. Aikaisempina vuosina lapset ovat voineet huonosti ramadanin aikaan kouluissa; heitä on pyörtyillyt tunneilla ja hiilarivajeesta johtuvat skitsoilut ovat olleet tavallisia.

Ei-muslimilasten vanhemmat ovat valittaneet asiasta ja nyt kissa nostettiin pöydälle. Sävstakoulun kouluterveydenhoitaja ja lääkäri ottivat asian esille ja lopulta vanhemmille lähetettiin muistutuskirje, kertoo SVT.

Nyt kirjeen sisältö on herättänyt rasistisia ajatuksia, olletikin, että koulun puolesta vakuutetaan, että kirjeessä ei haluta ottaa esillem mitään ryhmää vaan kylläisten ja levänneiden lasten kouluunlähettämiskehoitus oli suunnattu kaikille lapsille.

________________

Ramadani alkoi siis tänään. Itse aloitin päivän aamulla 5.55 kahvilla ja voileivällä ja paasto jatkuu iltaan klo 19.00 asti. Kannuun on varattu 1,8 litraa vettä, jonka olen itseni ja allahin sopimuksella luvannut itselleni paastotuntien aikana.

Advertisements
,

21 thoughts on “Koulu lähetti vanhemmille kehoituskirjeen ruokkia ja nukuttaa lapsiaan ramadanin aikaan – rasismia

 1. Kun aikoinani oli Saksassa niin sielä turkkilaiset olivat töissä niinkuin muutkin. Se että ne sanoivat paastoavansa kun oli ramadan, sitä ei muusta huomannut. Ei mikään estä ottamasta iltapäivänokosia jos pitää syödä ennen puoltayötä, että jaksaa aamulla syödä lisää. Elämä on valintoja.

  Huonot koulutodistuksen numerot lokeroivat henkilöt loppuiäkseen tiettyihin töihin. Olisiko vallan niin että osa syy huonoon oppimenestykseen on fanaattisessa uskonharjoittamisessa?

  1. Joo, vähän joskus itsekin miettinyt, että jos täytyy pukeutua säkkiin ja rukoilla pari kertaa työpäivässä ja kuukauden vuodessa työteho on nolla ja työajat ovat hieman vieras käsite ja selkeinkin asia on epäselvä ja naiset ovat toisarvoisia, olisiko tällaisilla asioilla jotain tekemistä työllistymisen kanssa? Ja jos on, niin onko riman laskeminen maan pinnalle/alle Suuri Ratkaisu?

 2. Muslimitko tuota rasisteerausta tässä asiassa kailottavat vaiko heidän puolestaanloukkaantujat? Vaiko molemmat?

  Kaiken kaikkiaan ramadan kuulostaa meikäläisen korvaan sellaiselta uskonnollisuudelta, jonka paikka olisi jo olla menneisyyden pahaa unta.

  Voidaan kysyä, että jos jokin olento on niin väkevä, että pykää tuntemamme kaltaisen maailmankaikkeuden pystyyn ja väsää sinne asumaan tällaisia monimutkaisia elämänmuotoja, niin tämä kaikkivoipa olento ei ole niin pikkusieluinen, että edellyttäisi yhdeltä näistä elämänmuodoista kuukauden päiväaikaista paastoamista. Ja varsinkaan yöaikaista mässäilyä ja hilluntaa. Yksikään muu eläinlaji ei tällä tavalla paastoa. Miksi siis ihmisen tulisi viettää tällaista ’juhlaa’? Niinpä niin. Ainoastaan siksi, koska lajimme pystyy väkästelemään tällaisia kummallisia ajattelumalleja.

  Kumma kyllä tämä olento ei vaadi ihmisiltä, jotta nämä estäisivät eläimiäkään syömästä muuten kuin ramadanin sääntöjen mukaan.

  No ei nyt sentään ihan mahdottomuuksia laiteta tämän kuvitellun olennon harteille. Muuten tyhmemmätkin alkaisivat kysellä, että eihän tässä ole mitään järkeä.

  Yömässäily lienee välttämätöntä, jotta päiväpaaston saa sopivasti pidennettyä yllätys yllätys noin kalenterikuukauden mittaiseksi.

  Muslimeille tekisi hyvää pohtia hieman sitä, miksi heitä vaaditaan rukoilemaan kumartuneina Mekkaa kohti. Pallopinnalla? 😀 Pienikin erehdys suunnasta saa rukoilijan tekemään reippaan hutilaukauksen, kun etäisyys Mekkaan kasvaa tarpeeksi.

  1. Kun on 1500 vuoden takaa päivittäisen toiminnan määräävä runokokoelma, niin eiköhän suurimmalle osalle maa ole edelleen litteä kun pannukakku, ei siinä tartte pallopintojen koordinaatistoja miettiä.

 3. Tuo ramandahan on ihan mahtava jippo saada ihmisestä reaaliteeteista irtaantunut raivopää. Vielä kun revitään esinahasta ylimääräiset suikaleet irti, niin ei tartte ihmetellä näitten umpitolloa antisopeutumista. Lähi-idässäkin voisi olla hieman rauhallisempaa, kun söisivät kunnolla ja jättäisivät pikkupoikien esinahat rauhaan.

  1. Myös muutama 150 kton ydinpommin räjäytys Afrikan sarven ympärillä toisi kummasti rauhaa ja hiljaisuutta ainaisen mölinän sijaan oli yö tahi päivä.

 4. Mitä ihmeen rasismia? Jonkin uskonnon arvostelu ei ole rasismia, vaikka kuinka sitä haukkuisi. Uskontojen arvostelu kuuluu uskonnonvapauden ja sananvapauden piiriin.

  Jos tuo halutaan määritellä rasismiksi, sitten on rasismia, jos arvostelee kristinuskoa, budhismia, taolaisuutta jne. tai niiden tapoja.

  Yhtälailla uskonnon sukulaisten eli poliittisten aatteiden arvostlu olisi sekin rasismia.

  Kumma kyllä tuskin kukaan on tajunnut, että islamin arvostelu kuuluu mm. uskonnonvapauden piiriin. On oikeus olla eriuskoinen ja ilmaista se.

  1. ”Mitä ihmeen rasismia? Jonkin uskonnon arvostelu ei ole rasismia…”

   Voi voi kun sinä et nyt ole oikein ymmärtänyt: rasismia
   siitä tekee sen, että sinulla luultavasti on (piiloisia)
   rasistisia motiiveja sen arvostelun taustalla.

   Jos osaat todistaa, ettei taustalla ole rasistisia ajatuksia,
   saat arvostella vapaasti, eli et ollenkaan. Ja näin yksinkertaista
   se on.

   Nyt ei enää tarvitse kysellä tyhmiä?

 5. Itseäkin hieman väsyttää, kun lapset ovat kipeänä ja täytyy käyttää ennen töihin menoa lääkärissä. Positiivisesti ottaen voi olla tyytyväinen, ettei lähi-itäläinen 1400-vuotias olento vaadi toistamaan samaa kuukauden ajan. Kehitysmaamuslimit antavat antamistaan.

 6. Kyllä se on muslimilasten kaltoinkohtelua, että eivät saa syödä edes koululounasta. Väsyvät ja häiriköivät senkin takia. Mutta onhan niillä raaempiakin tapoja lapsilleen: tyttöjen pimppien silpominen ja umpeen neulominen sekä pilien nylkeminen pojilla

 7. Yleensähän tuota rasismi-sanaa viljelevät henkilöt ovat akuuitn laitoshoidon tarpeessa olevia mielenterveyspotilaita. Valitettavasti mielenterveyshoidoista on jouduttu karsimaan, joten todellisuudentajun menettäneet ovat nyt irrallaan pitkin yhteiskuntaa. Kuten tässäkin tapauksessa, hyvää tarkoittava asia luokitettaan skitsosfreenisesti rasismiksi.

   1. Ei Paavo, EI.

    – Se on HARAM, kiellettyä, ei saa.

    Sinua yrittää nyt vääräuskoiset johtaa harhaan myrkkyjensä kanssa, kunnon muslimina Ramadanin aikana tai muutenkaan ei saa juoda alkoholia.

    Sen sijaan paljon suositeltavampi ja terveempi harrastus on mennä katsomaan Al-Nusran, ISIS-järjestön tai jo martyyriksi tuleen Bin Ladenin videoita.

    Myös lentotuntien ottaminen, Scania ajelun harjoitteleminen tai IKEA:ssa uusien veitsien shoppaaminen ovat hyviä vaihtoehtoja oluelle.

    – Näin neuvoo paikallinen imaamisi.

  1. Nyt voisi alkaa ottamaan miehestä mittaa ja mennä ko. ramadanin-viettäjän ikkunan alle grillailemaan (+ oluet) päivisin – katsottaisiin voittaako grillikylki vai allah.

 8. Muslimit (Ahmadiyya- haara) olivat maanantaina jakaneet propaganda- lentolehtisiä meidän postilaatikkoihimme, kahta eri sorttia. Enpä ole tällaista ennen kokenut.

 9. Aikoinaan Balkanilla oli melko paljon Turkkilaisia solttuja. Osa helvetin päteviä sällejä, valtaosa laiskoja paskoja. Laiskat paskat keksivät Ramadanin hyväksi tekosyyksi lisävelttoilulle. Kun muutoin patalaiskat jättivät lähes 40 asteen helteessä syömättä ja juomatta niin ei niistä ollut kuin uikuttamaan.Maallikkoturkkilaisia vitutti kun joutuivat tekemään niidenkin työt.

 10. > Kannuun on varattu 1,8 litraa vettä, jonka olen
  > itseni ja allahin sopimuksella luvannut itselleni
  > paastotuntien aikana.

  Tuon 1,8 litraa, tarkkaan ottaen 1,892706 litraa eli 1/2 amerikkalaista gallonaa, Allah hyväksyy USA:n tukemissa valtioissa. Esimerkiksi Saudi-Arabiassa.

  Taas USA:a vastustavissa maissa, esimerkiksi Iran, sallitaan 1/2 imperiaalista gallonaa eli 2.273045 litraa.

  Tämä vesikysymys on vaikea ja vaarallinen asia julkisesti pohdiskeltavaksi. Olet vaarassa joutua sunnien ja shiiojen välisten uskonkysymysten kiistakapulaksi. Itse pitäisin kaikkein varmimpana ratkaisuna juoda sallittu vesimäärä ehdottomassa pimeydessä esimerkiksi valotiiviin peiton alla. Sinne ei Allahin silmä yllä joipa vettä sitten enemmän tai vähemmän.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.